Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
read-only mode on the forum
-
félisten
válasz awexco #41350 üzenetére
Erről még nagyon nem tudni semmit.
nem lehet tudni, hogy konkrét hardverekről van e szó vagy pedig technológiai licenszekről , API król és szellemi javakról, amit a Samsung fel szeretne használnia saját kutatásaihoz és így pénzt és időt takarít meg és a saját fejlesztéseikbe és a saját maga által fejlesztett GPU ba kívánják kamatoztatni az AMD től a felhasználható dolgokat. Régóta szeretnének saját GPU-t a saját CPU mellé.(#41353)
Google felvásárolta a vegálkat a stadiahoz,nem navi alapú lett mégsem.Közben a professzionális szervereikbe Nvida GPu kat használnak.[link] hatalmas mennyiségben már jó ideje, ráadásul létrehoztak közösen nem egy szuperszámítógépet.Csak ezek már régóta fent álló dolgok és hatalmas mennyiségű pénzt jelentenek a zöldeknek.
Microsoft Azure szintén.: [link]No offense, de szerintem Stadia ezzel a fizetési/ szolgáltatási koncepcióval bukás lesz.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
őstag
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Németh Péter #41355 üzenetére
akkor kezdodik az NBA donto otodik meccs
kicsit zombivagyok, reggel 5 -ig adatmentettem, azota meg mas okbol kifolyolag porgok. ( egyre lasabban... )[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Annyit lehet tudni, hogy a Samsung grafikus IP-ket licencel ultramobilba. Tehát azokon a piacokon építhetnek saját rendszerchipet Radeon GPU-val, ahol az AMD nincs jelen. Ez gyakorlatilag az Android okostelefonok és tabletek, illetve a Windows ARM-os része.
Mivel a grafikus IP-t viszik, így az AMD megoldja a drivert. Ez amúgy is kell a Samsungnak, mert valójában ezzel tudják bedarálni a piacot nem a hardverrel.A Google bármit venni fog. Azért vettek most Vegákat, mert ezekkel tudnak elérni egy kártyával 32 felhasználónyi sűrűséget. Ha az AMD csinál nekik ilyet Naviban, akkor az is jó. A lényeg a hardveres virtualizáció, mert enélkül nem tud megtérülni a projekt. Azért a cloud gaming régi fixen 1 user/GPU modellje igen pazarló volt, az AMD akár 16 user/GPU megoldása már költségkímélőbb.
A Microsoft jelenlegi xCloudja is pazarló. Tesztnek jó, de erre nem lehet építeni. Elképzelhető persze, hogy az új Xboxot lapkát már virtualizációra is tervezték.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Televan74
nagyúr
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
-
westlake
félisten
Ó jajj, nincsenek TDP adatok?
Mindamellett engem eléggé lelomboz, hogy semmi válaszuk se a 2080-ra, se a 2080 Ti-re, a TITAN-ról nem is beszélve.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz westlake #41373 üzenetére
60-180 a tartomány, attól függ, hogy mit állítasz be a driverben. Egzakt TDP már nincs, mert felfelé is mehetsz és lefelé is. Minden a döntésedtől függ. TBP lesz megadva egyébként, ami az elméleti maximumot jelent, amit a dizájn fizikailag képes átvinni.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
westlake
félisten
Pontosan tudom, miért nincs TDP-értkék, ami egyébként még mindig egy létező dolog, hiába próbálják többen is úgy beállítani, mintha már nem lenne releváns.
Szóval az AMD adja majd egy évvel később kicsivel olcsóbban, kicsivel nagyobb tudással (FPS), megközelítőleg ugyanazzal a fogyasztással 7nm-en, mint az NVIDIA 12nm-en. Én ezt látom a sorok között. Lehet, hogy titeket lenyűgöz az 5700-as széria, de engem egyáltalán nem. Technológialilag végképp nem.Elismerem, hogy július 7-étől az Intel szépen be lesz alázva, de VGA fronton majdnem ugyanazt a tudást kapjuk meg, amit az NVIDIA már kiadott 2018 augusztusában.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz westlake #41378 üzenetére
Persze, hogy létező, csak ez a kártya már nem úgy van beállítva, hogy egy egzakt fogyasztása van, hanem van egy tartományra való optimalizálása. A driverben lesz rengeteg beállítás, amivel ezt a tartományt módosíthatod. Tehát ha neked egy 180 wattos TDP-jű VGA kell, akkor úgy állítod a drivert, ha 60 watt kell, akkor meg amúgy. És ott a 60 és 180 közötti átmenet. A lényeg az, hogy ez 100%-ban a te döntésed lesz. Akár játékonként lehet ezt konfigurálni. Sőt, billentyűparanccsal lépdelni a beállítások között.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz westlake #41373 üzenetére
225 és 180w tdp
Kíváncsi vagyok a valós game tesztekre. Árban ugyan annyi mint a 2070. Lesz valami erősebb kártya is? 5800, 5900?Abu és ha 60w állítod be akkor milyen lesz a teljesítménye? 50%? Akkor meg minek ilyen kártya valakinek?
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
nagyúr
válasz awexco #41382 üzenetére
Most itt a nagy kérdés, hogy a zöld oldal vág e árat, mert szerintem fog, mivel megtehetik.
Akkor viszont ez lefutott dolog...
Sok mindentől függ még itt minden. Meg kell várni az első valós teszteket a nagyobb oldalaktól, és ott fog elválni életképes e az AMD eme 2 új terméke, vagy még mindig a zöldeknél lesz az előny.(#41384) Televan
Na ezt most lefogadom egy kólában, hogy kizárt.
Elég csak megnézni a 2070 MSRP árát külföldön, és idehaza.
Példának okáért vegyük ezt:
MSI RTX 2070 ARMOR 8G OC
Árukereső legolcsóbb: 188.000 HUF
Amazon: 469GBP ami 168 500 HUF átszámítva.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
westlake
félisten
Én nem vitatom, hogy nem úgy van, ahogy te leírod, de én nem erről beszéltek. Van egy maximális TDP érték, aminél a kártya limitálva van. Ez nem egy új dolog, te is tudod, hogy miről beszélek. Komolyan úgy gondolod, hogy nem vagyok tisztában azzal, hogy a TDP elég komolyan leszbályozható? Nem tegnap óta ofglalkozom hardverekkel. Amikor egy összehasonlítást készít bárki (AMD, NVIDIA, bármilyen teszter), akkor a default beállításokat használja, ami a maximális TDP értéket jeleni, amit a gyártók megadnak. Az NVIDIA sem viccből adja meg. Szóval én arról beszélek, hogy ha már a 2070-hez és a 2060-hoz hasonlítják az új kártyákat, akkor a TDP-t is össze tudnák hasonlítani. Tudnák, de nem akarják.
#41383: Látom neked leesett, hogy miről beszélek.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
awexco
őstag
Nem rosszak ezek , de én vártam volna , hogy egy normális többtagú termékpalettát hoznak.
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
huskydog17
addikt
válasz Raymond #41375 üzenetére
Ezt kiegészítve:
RTX2060 - 349$
RTX2070 - 499$Az AMD a 2070 ellenfelét 50 dollárral olcsóbban adja, mint a konkurenciát, de a 2060 ellenfelét 20 dollárral drágábban.
Én azt hittem, hogy a sima 5700-es 300 dolcsi lesz.Ezen felül a két RTX-en egyetlen 8 pines tápcsati van, míg az új Navi kártyákon 8+6
Számomra nem túl biztatóak ezek az adatok a sima 5700-ra nézve. Kíváncsian várom a teszteket.[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz KAMELOT #41383 üzenetére
Amilyet akarsz. Alapvetően nem csak TDP-t tudod állítani, hanem kérsz egy fps-t a drivertől, amit tartson. Teszem azt, ha 80 fps-sel fut egy program, de neked 30 fps elég, ha állóképet látsz, és 60 fps, ha mozogsz is, akkor alapvetően beállíthatod a drivert erre. Ha játszol tartja a 60 fps-t, ha pedig otthagyod a gépet, akkor 30 fps-re lemegy, és veszi le a fogyasztást is. Ez régebb óta benne van a szoftverben, de az új Radeon az első, amit erre is terveztek.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Shkiz0 #41385 üzenetére
Lehet meg meggondoljak. Az 5700XT bejelentett ara 449USD ami ugyan jol nez ki a hivatalos 2070-es 499EUD ellen, de az a kartya mar kaphato 450USD korul, sot alatta is [link] Ezek kivul a kerdes az OC is, mert az eredmenyek gondolom az alap 2070-el keszultek igy azokra dobhatsz meg kb. +10%-ot. Ha az 5700XT ugyanolyan gyenge OC-ban mint az elodei akkor az elonybol se maradt semmi. Na meg a szerencsetlen blower dizajn meg mindig, hanyszor befurodtek mar ezzel? Es megis megint itt van.
(#41389) huskydog17
Az 5700XT kb ugyanaz a teljesitmeny mint a 2070, viszont a sima 5700 jelentosen gyorsabb mint a 2060 (legalabbis az AMD alltal vegzett tesztekben) ami magyarazhatja az arazast.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
huskydog17
addikt
Szokásodhoz hűen megint túlbonyolítod. Itt az a kérdés, hogy default, azaz out of the box mennyit fog enni, ugyanis a userek kb. 99%-a úgy fogja használni. Csak elenyésző számú user fog driverben babrálni.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
JordyG
tag
Vagy csak kiveszik a dobozból, telepíti a drivert és sosem nyúl semmihez...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz westlake #41386 üzenetére
Senki sem ad már meg TDP értéket.
Az AMD TBP-t ad meg, ami a NYÁK dizájnjának elméletben számolt maximuma, míg az NVIDIA GCP-t, ami szintén nem igazán TDP, hanem egy tesztalkalmazásban mért maximum. A TDP mindkét esetben alacsonyabb.(#41395) huskydog17: Játékonként változik. A maximum, amit tud enni az 5700 XT az 225, az 5700 pedig 180 watt. Ennél többet nem enged át a dizánj, erre van hitelesítve az áramkör. A valós TDP abból kiindulva, hogy hogyan alakult a Vega esetében ez az szám nagyjából rendre 170 és 140 watt lehet, de ahogy írtam a gyártók azért nem mérnek ma már TDP-t, mert gyakorlatilag alkalmazásonként változik. A 2070 és a 2060 dizájnjai sem engednek át ezeknél többet. Maximum a nagyon tuningos modellek.
[ Szerkesztve ]
-
-
westlake
félisten
válasz awexco #41391 üzenetére
Kiindulva a PCIe tápcsatlakozókból, valósnak tűnnek az adatok. Tehát az AMD ad kicsivel nagyobb erőt 7 nm-en majdnem 26%-kal(!) magasabb fogyasztással, mint az NVIDIA 12 nm-en? Már ne is haragudj, de ebben hol a technológia fejlődés?
#41397: Ugyan már. Ezt senkinek nem adod be, aki cseppet is ért a VGA-khoz. Pontosan tudják (és értik), hogy miről beszélek. És lehet, hogy nem kellene pontos értékeket megadni (175W/225W), end_of_the_day a lényeg ugyanaz marad. Kiindulva ezekből a számokból, ha fogok egy RTX 2070-et és egy RX 5700 XT-t és multiméterre kötöm (vagy akár fogyasztásmérőre az egész gépet), akkor ugyanilyen különbségeket lehet majd látni.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
nagyúr
válasz Raymond #41393 üzenetére
Ha így marad az árazás, akkor tudod mi lesz baromi jó vétel?
Vega64
Ez ugye kb 2070 és 2080 között van teljesítményben valahol, de jóval nagyobb fogyasztása mint a zöld társainak.
Szerintem jó páran le fognak csapni egy 56/64-re mert a Vega topicba linkelte valaki, hogy pl most külföldről újonnan a V64 kb 125.000 a V56 pedig 85.000 HUF ami meg elég jó ár a kínált teljesítményhez képest.
Persze gondolom ezek már az utolsó darabok, készletkiszórás címszóval, de ettől ezek még nagyon jó vételnek számítanak ár/teljesítmény arányban.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest