Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bambanő háza tája
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz awexco #33578 üzenetére
leegyszerűsítve, a keresztliszensz-megállapodás nem technológiai szabadalmakhoz biztosít hozzáférést, hanem inkább mikrokódokhoz, utasításkészlethez. pl. x86, amd64.
sem technológiát, sem architektúrát, sem implementációkat nem kap egyik fél sem.[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Cathulhu
addikt
válasz awexco #33628 üzenetére
DX12 jatekoknal eleg lutri, hogy most elorebb vagy-e vele vagy sem. Vulkan jatekokbol meg joval kevesebb van ugyan, de az esetek nagy tobbsegeben gyorsabb a Vulkan mod, akar nVidiad van akar AMDd. Arrol nem beszelve, hogy platform fuggetlen.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
arn
félisten
válasz awexco #38007 üzenetére
szvsz van eselye, hogy a kozepkategoriaba jonnek ezek a cuccok a januari bejelentessel, es az ev masodik feleben a magasabb kategoriaba szant termekek. az nvnal azert vannak totalisan osszekuszalodva a szalak, mert az 2070 sokkal inkabb egy felso-kozepkategorias kartya, es az 2060 pedig az also-kozepkategoriaba jon - csak eppen a 2070 1.5-2x annyiba kerul mint kellene neki. ebbe a teljesitmenyszintbe meg tokeletesen passzolna az rx3000, a korabban megszokott aron.
az biztos, hogy az nv eros negyedevet zar.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
törölt tag
válasz awexco #38123 üzenetére
A Vega Nitró + is 31 centi, biztos azért hívják zászlóshajónak
Ó tudjátok hogy van AMD FAN ing , vesztek nekem karácsonyra ?
-
Petykemano
veterán
válasz awexco #38132 üzenetére
Talán félreérthetően fogalmaztam.
Azt akartam mondani, hogy a Vega20-nál, ami szintén 20%-ot hoz csak az órajelen, egy vega 10 12nm-en gazdaságosabb lehet. De bármelyiknek csak akkor lenne értelme - konzumer piacon - ha a navi még egy év távlatában van.
Az optimista várakozás az, hogy hamar jön a navi, a konzervatív az, hogy Vega refresh lesz, esetleg (kis eséllyel Mike rayfieldnek köszönhetően) Vega20 jön le 2029-ben.
A kérdés az, hogy csak csupán egy épphogy versenyképes professzionális termék (Vega20) és egy valamikor év közben kiadott szerverpiaci termék (rome) hírverése megér-e egy januári CES keynote-ot, amin Lisa Su elmondhatja ugyanazt, amit a saját "next horizon" eseményen is?
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Petykemano
veterán
válasz awexco #38137 üzenetére
A wccf.szerint, amit Oliverda a hwsw -n ebben a kérdésben kivételesen elég megbízható forrásnak tekintett arra, hogy idézze, azt írta, hogy leléptetésének okai között szerepelt, hogy a vega20-at le akarta hozni a konzumer piacra.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz awexco #38137 üzenetére
Állítólag ugyanaz, ami az NV-nél. Amikor az AMD-hez ment, akkor mesélt róla az egyik volt NV-s spanom, hogy náluk azért baszták ki, mert nem volt hajlandó a munkaidején túl felvenni a telefonját, és az ő beosztásában, ez azért elég komoly dolog, hiszen ha nem is dolgozik egy vezető, azért elég sok dologért felel. Ezt pletykálják az AMD szempontjából is. Én eredetileg azt sem hittem el, hogy az NV-nél ezt tette, de ezek után nem tartom annyira elképzelhetetlennek.
(#38139) Petykemano: Rayfield nem dönthetett ilyen kérdésben. Scott Herkelman a Vega termékmenedzsere. Ő dönti el, hogy a Vega lapkákból milyen piacra szánt termékek lesznek. A WCCFtech a szokásos bullshitet nyomja, amit egy mezei AMD-s alkalmazott meg tud cáfolni.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
sutyi^
senior tag
válasz awexco #38151 üzenetére
Szerintem adott ársávokban jó lesz a Navi 12 és 10 teljesítmény ügyileg, én attól nem igazán félek. A probléma inkább az hogy akkor sem vett a kutya se Radeon kártyákat, mikor az nVIDIA sehol nem volt.
Persze nyilván jó lenne ha az RTG alápirítana bőrdzsekisnek, bár lehet mostanság izzad így is eleget a részvényárfolyamuk miatt...
Sajnos nem mindig a következő jónak ígért AMD kártyára szeretnék várni, mert akkor sosem lesz Radeon a gépben.
Lehet most Polaris lenne, ha nem tudtam volna két éve a kollégáról jó áron gombolni egy GTX 1060 6GB-ot.
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
törölt tag
válasz awexco #38288 üzenetére
Én csak merem remélni hogy arról van szó hogy ez a mobil része
poénnak el lehetne sütni hogy without G force mert én várom a 3600 G-t.
és nem arról hogy Adored Tv kiszivárgása kamu és úgy döntöttek túl nagy csalódás lenne a bemutatón ahhoz képest ezért előre kirakták... Na de ettől érdekes legalább a keynote.
Ha csak ennyi APU lenne az valóban tökölés lenne...
Tech journalists say Ryzen 3000 series will not use Rome's new chiplet designú már áramlanak ki az AMD notebookok CESre:
Acer cromebook
Asus' New TUF Gaming Pack AMD Ryzen, Radeon
HP cromebook
Lenovo ThinkPad A285 Laptop[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
válasz awexco #39160 üzenetére
A Vega10 kb másfélszer nagyobb, mint a vega 20. Tehát azonos hibasűrűséget/selejtarányt feltétlezve ha maximum másfélszer drágább a 7nm-es wafer megmunkálása, mint a 14nm-esé, akkor maga a lapka ugyanannyiból jön ki.
Mindez persze úgy, hogy tervezési költségekkel nem számolunk, tehát mindkettő meg van tervezve, tömeggyártás beállítva és a kérdés, hogy melyiket gyártsuk. Ha a 7nm-es wafer megmunkálása csak másfélszer drágább, akkor el lehet dönteni, hogy csinálnak-e olyan változatot, ahol hiányzik 2HBM, ami betolható a vega10-ből készült termékek helyére immáron versenyképes fogyasztással. Más kérdés, hogy árban ez ugyanúgy nem tudná felvenni a versenyt a 2060-nal.
De valószínűleg nem, mert a valószínűleg kisebb lapkaméretű és építési költségű (GDDR6) Navi ugyanezt a teljesítményt olcsóbban fogja tudni hozni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz awexco #39164 üzenetére
Jól mondta Starova. Te a gyártás költségeit kérdezted. A VII 7nm EUVn olcsóbb lenne mint a 2060.
Annak semmi köze ahhoz hogy ki mi ellen megy.
" rtx 2060) amik hasonló gyártás technológián futnak ."
Egyik sem fut hasonlón.580, Vega 14 nm
ráadásul az interposer és rá a HBM az drágább mint egy Gddr6 mellététele.
590 12nm , de ez sem olyan mint a 2060 mert itt egy az egyben átvitte 12 nmre, a szilícium mérete maradt kisebb alkatrészek nagyobb hely van köztük ezért kisebb szivárgás és spórolt az újratervezésen, de a szilíciumon nem !
2060 12 nm EUV ez az amikor újratervezed és csökkented a szilícium méretét, aztán itt van egy választásod vagy a kevesebb szilícium miatt olcsóbb a bekerülés vagy visszanöveled az eredeti szilícium méretre ergó több tranzisztorral DE itt a tervezési költség tetemes.
VII Picit módosítod de nem tervezed át marad rengeteg fejlesztési költség de mivel ez NEM EUV ezért drága marad és csak a csíkszélesség és sávszélesség előnyeit viszed tovább.
Navi ez már 7nm EUV, valóban lecsökken a méret jóval kisebb méret, jóval kisebb ár fogja jellemezni, ezzel semmiféle 12 nm es termék nem fog tudni versenyezni.
Magyarán ha igaznak vesszük az EUV-t akkor most fél évig a középkategóriát Navi viszi utána az alsókategóriát AMD amibe bele se fog tudni szólni NV.[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
válasz awexco #39164 üzenetére
nagjyából azonos méretű lapkák. A szilikon költsége elvileg egyenlőnek kellene lennie. Persze mivel az AMD a GF-től veszi, ezért valamivel lehet olcsóbb. De nem hiszem, hogy olcsóbb lenne a lapka annyival, mint amennyivel drágább interposerre rakni 2HBM stackkel 192bit GDDR6 helyett.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz awexco #39195 üzenetére
a Navirol tudjuk, hogy meg nincs kesz. ellenben a Zen2 startra kesz.
A mostani konzol is 8 magos, miert ne lenne a kovetkezo 8/16 ? Esetleg Zen+ , de ha mar custom, akkor miert ne Zen2 ? mehet oda a "selejt", nem feltetlen kell 4+ Ghz -t hoznia es boven van meg ido az uj konzolok megjelenesig.
kb. ugykepzelem, hogy mivel am4 -be jon a Zen2, az elozetes konstrukciot ossze lehetett legozni Zen+ alapon, aztan a fejlesztoi kitek megjeleneseig szepen erosebbre cserelhetik a cpu -t.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Petykemano
veterán
válasz awexco #39227 üzenetére
Igen, szélsőséges esetben a kihagyott zen2 helyére egy helyes kis IO nélküli GPU beférne.
(Ez minimum megoldás lenne arra a sokat emlegetett probémára, hogy a gpu és cpu számára más gyártástechnológiai finomhangolás jó)A dolog ezen aspektusával azért nem foglalkoztam, mert a kérdés az volt, hogy GDDR6 vagy HBM vezérlő csereberélhetőségét megoldja-e az IO és ez a kérdés IGP esetén nem merül fel.
-
Z10N
veterán
válasz awexco #39334 üzenetére
Talan. Ha 8x-os erteket veszunk akkor 13200 jon ki. Nv-nel 14000-n porognek. Itt lehet visszavettek a devkitet 50MHz-cel. Ha igy vesszuk, hogy az XB nem hbm-t hasznal majd, hanem gddr6-t akkor kell a hatalmas L4 cache. PS-nel ott lesz a hbm es az ssg/ssd. Meglatjuk majd. Az inkabb erdekesebb, hogy Arcturus a kodnev.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Z10N
veterán
válasz awexco #39912 üzenetére
RX580 MSRP:
April 18, 2017
$199 USD (4 GB)
$229 USD (8 GB)Szoval, ha a 8GB megy le $30-ral, akkor a 4GB-s mennyi lesz? Mert a 4GB 570 $169 es akkor annak is kell arat csokkenteni. Amugy mar ideje volt. Az 590 meg vegre bearazodik oda ahova kell. Erdekes, hogy 3.5 honap utan tudnak $50-t vagni (18%-t). Persze ez mind felteteles modban, ha igaz. Remelem ez raktarsopres lesz es nem kenyszer reakcio.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Kupszi
aktív tag
-
Petykemano
veterán
válasz awexco #39976 üzenetére
Jó, jó, de ehhez nem kell navi.
Ha történetesen egy vega architektúrából raknának össze egy 20CU-s chipet annak a memória-sávszélaigényét is ki lehetne elégíteni ilyen eDRAMma. (Az alternatív felhasználás meg a már sokat emlegetett L4$ a CPU magoknak.)Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
nagyúr
válasz awexco #39998 üzenetére
Szerintem meg inkább a megszokás és ami bevált azon nem szoktak változtatni gyakran az emberek... gondolj bele ha van egy kedvenc márkád akármiből... pl mosópor, csoki, ital, cipő...stb, akkor mit kellene egy másiknak kínálnia, hogy feladd tartósan és válts.
Tehát valamiben vagy sokkal jobbat kell ígérnie... vagy sokkal jobb áron, hogy "kockáztass" új dolgokkal.
Jelenleg AMD egyiket sem igazán tudja.Itt inkább erről van szó nagyobb részt.
Persze az sem mindegy mit tart az "iparág" a legjobb márkának és terméknek, ami a csúcsról szól természetesen.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Petykemano
veterán
válasz awexco #40066 üzenetére
Ez a kérdés most is létezik, a szerverekkl kapcsolatban.
A guglinak talán lesz erre kapacitással. Nincs kötelezve arra, hogy Ezekre a gépekre ne oszthatna ki máskor más üzleti virtuális gépeket. Ha játszol, pont nem fogsz böngészni, meg esélyes, hogy mások se.Ezzel együtt a kérdés jogos, de ez rajtuk múlik, belekalkulálják az árba. Nekem az a nagy kérdés, hogy ha jó minőségben akarok játszani, akkor nem csak a guglit kell megfizetnem, hanem az.internet szolgáltatót is. Vagy ahogy fentebb írtam, majd be kell ruházni egy 20-30eft-os dobozra ami javítja a minőséget kliensoldalon.
Tehát hogy vajon nem lesz-e ezeknek az ára összességében magasabb, mintha 1-2 évre beruháznék egy gpuba. Lehet, hogy nem, ez sokmindentől függ.Ami miatt én szkeptikus vagyok az eddigi árazások mellett az az, hogy aki hardcore gamer, sokat játszik, neki elég nagy lenne a bérleti díj ahhoz, hogy esetleg megérje megvenni az erős hardvert. A kocajátékos meg nem biztos, hogy akar extra jó minőségben játszani és azért fizetni. Keveset játszik, vagy ritkábban, neki meg lehet, hogy pont elég egy gyengébb hardver is, amit lehet, hogy jobban megéri megvennie. Azoknak nagyon jó lehetőség, akik általában nem játszanak, keveset játszanak, de amikor játszanak, akkor viszont nagyonis igénylik a jó grafikai minőséget. Csak szerintem ők vannak legkévesebben.
Az mindenképpen vonzó, hogy bárhol böngészőből tudsz játszani. A kényelem nagy tényező tud majd lenni. Kiváncsi vagyok, emiatt megjönnek-e a radeonra való optimalizálások.
-
Petykemano
veterán
válasz awexco #40065 üzenetére
A CPU ellentmondásos. A HT intelre utal, de állítólag a 16GB memória rendszermemória is. Ha AMD lenne a CPU, akkor furi lenen, hogy csak radeonoznak, de nem ryzeneznek.
"Yeah, from the cache size, most likely SkyLake-SP:
L2$ = 1MB / core
L3$ = 1.375MB / core
4-core instance = (1MB x 4) + (1.375MB x 4) = 9.5MB"[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz awexco #40065 üzenetére
hat a kugli HTnek hivja. biztos nem olvastak el az Amd kezikonyvet.
az Intel nem csinal custom designt, most kapacitasuk se nagyon van gyartani.
Vagy megis ez koti le naluk a gyartosorokat, nem az Apple modem ?
viszont az AMD minimum 100M$ fejeben olyat legoz neked ossze, amilyet kersz.
A cpu orajel es a memoriatransfer erteke alapjan valami Zen variansra tippelek gddr6 memoriavezerlovel.Es meg is van, miert kesik a Zen2 es a Navi, perpill ezt a megrendelest teljesitik.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz awexco #40073 üzenetére
szvsz csak azt az IP-t nem masolhatjak, amit a megrendelo ad bele a custom designbe. Amit az AMD fejleszt le, az az AMD tulajdona, azt csinal vele amit akar.
Persze ha a megrendelo azt is fizeti, hogy na ez masnak nem eladhato... van az a penzElső AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz awexco #40082 üzenetére
"Szerintem if-en keresztül hozzáférhet a cpu a gpu ramjához amit mint rendszer mem használ . (majd kiderül)"
logikusnak tunne, de sem a Google sem az AMD nem emlitette, hogy milyen cpu. Az AMD helyeben kb. azonnal nagydobra vertem volna ha igyvan.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Raymond
félisten
válasz awexco #40085 üzenetére
Az lenne fura ha nem Intel. Abbol hogy csak a GPU-nal van kiemelve hogy AMD, a CPU cache konfiguraciobol es abbol hogy szerver vonalon amin ez az egesz fel van epitve mas alap nagyon nincs (ha Epyc lenne akkor azt nem tartanak titokban) egyertelmu hogy valamelyik Xeon, raadasul ahogy itt mar valaki irta egy tobbmagos felosztva a felhasznalok kozott arra a 4/8 konfiguraciora.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Petykemano
veterán
válasz awexco #40085 üzenetére
Az logikus lenne, ha meglevő, vagy amúgy is tervezetten bővített infrastruktúrát bővítenék.
Ez a cuccc a Google edge nodeokon fog helyet kapni. Az intel Xeon D-t sokszor emlegetik az edge szóval együtt.
xeon 2100 D, v ilyesmi lehet.
Szerintem az történhetett, hogy ilyen 8 vagy 16 magos edge szerverekbe pattintottak bele radeon pro v320/v340-eket.
-
Petykemano
veterán
válasz awexco #40117 üzenetére
GCN technikai korlátainak áttörése - olyanok talán, mint a 4SE, 16CU/SE, 16ROP/SE, 4geometry/clk, stb
A patentekre már volt hivatkozás
Igazából én azért tartanám furcsának, mert amiket eddig láttunk, valamilyen korlátot, gyengeséget, szuboptimumot igyekezett korrigálni. Az NGG a geometriát, a ssimd a hatékonyságot. Ha s navi célja a gcn korlátainak átlépése volt, ahhoz pont az ilyenféle megoldások kellenek, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
válasz awexco #40125 üzenetére
valahogy úgy van ez, hogy ha valaki azt állítja, hogy bizonyos nemhivatalos iparági források alapján tájékozódik és tájékoztat, szivárogtat, az később bizonyulhat valósnak, vagy fake-nek.
Valamire, amit valaki csak találgat, nem értelmezhető, hogy valós, vagy fake. Vagy ha mindenképpen rá akarjuk értelmezni, akkor természetesen fake. (Ezt volt hivatott jelezni az, hogy "találgatás")A találgatás persze nem minden alapot nélkülöző, mert az a 88CU valahonnan nekem is mintha rémlene, de azt gondolnám, hogy aki azt várja, hogy az "AMD Radeon találgatós" topikban mindig valami real hidden leak jelenjen meg, ahol még a cikkek megjelenése előtt lehet proven true infókról tájékozódhat, az szerintem jobban jár, ha inkább megbízható twitter meg youtube csatornákra iratkozik fel.
Szóval ez egy olyan cucc, amiről nem azzal a gőggel érdemes beszélgetni, hogy hol az AMD pecsét ezen? Mert ha nincs, akkor menjé, vissza menjé
És persze azt se állítja senki, hogy amit a srác elmond, az igaz. Abu máris megkérdezte, hogy konzol chipet nem adhatnak saját brand alatt - csak pont nem hallattszott attól, hogy falba verte a fejét.A lapkaméret egyébként valóban nem stimmel, nekem is az volt a gondolatom, hogy ennyi lapkát biztos nem fog gyártani az amd, de valójában úgy érthette, hogy a hasznos lapkaterület annyi, és hogy csak 3 lapkadesignról van szó (szerinte) és hogy 2020-ban ezekből lesz rebrand.
De annyi üzenete van, hogy SZERINTE az AMD kevésbé fog törekedni arra, hogy minden lapka teljesen használható legyen, talán kevesebb redundanciát fognak beleépíteni, amivel spórolhatnak a tranyókon, cserébe eleinte eléggé vágott verziókat engedhetnek csak majd meg maguknak. Ez nem biztos, hogy igaz, de lehet, hogy jó taktika, ha közben javul a kihozatal, csökken a hibák aránya, akkor áttervezés nélkül tudsz egy kvázi nagyobb lapkát piacra dobni. mondjuk mondja is, hogy talán jobb lett volna a polaris is, ha belső redundancia helyett inkább a CU-k redundanciájával oldják meg és eleinte csak 2304-re vágott verziót dobnak piacra, az egy évvel későbbi verzió viszont már lehet, hogy ment volna 2560-nal is.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Nem gyárt többé modern AI-chipet a TSMC kínai cégeknek
- MIUI / HyperOS topik
- Gaming notebook topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- DIGI internet
- Milyen routert?
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest