- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Kajoszbobber
üzenetére
A Strix Point jön majd elvileg 2025 H2-ben, de elég sok magos megoldások (10 és felfelé), szóval olcsó nem igazán lesz szerintem. A Halo az más liga azért.
Kb így teljesítenek, desktopon picit jobb lehet a nagyobb TDP miatt majd. (CP2077-et kiragadom, más játék is van Anand tesztben)
-
válasz
Kajoszbobber
üzenetére
Nincs ilyen APU desktopon, az elérhető cuccok nem tudják a 6600 szintjét hozni.
-
válasz
Hellwhatever
üzenetére
Már AMD volt akkor a tulaj, a márkanevet nem azonnal cserélték, csak később.

Mód: jól elkéstem.
-
-
válasz
DaVE-1
üzenetére
Nem is értem egyébként hova rohannak proci szinten...aztán meg csodálkoznak a kutya se veszi őket.
a jelentés alapján elég sok kutya veszi a procikat:
• Client segment revenue was $1.9 billion, up 29% year-over-year and 26% sequentially
primarily driven by strong demand for “Zen 5” AMD Ryzen™ processors -
válasz
Raggie
üzenetére
Szerintem inkább úgy kell érteni, hogy mivel ennyivel szélesebb és olcsóbb is az AMD kínálat náluk, mint a konkurenseknél, így talán nem nagy kockázat azt kijelenteni, hogy a németországi AMD eladások erősen koncentrálódnak az MF-nél, míg ez az nVidia eladásokról nem mondható (?) el. Ebből következően pedig az MF adatokban valószínűleg erősen felülreprezentált az AMD a teljes német DIY piachoz képest.
Aztán persze lehet nem jól értettem.

-
"Én úgy tudom, hogy ez csak AMD-n probléma"
Hááát az könnyen lehet, otthon is AMD van (5600G), meg ismerős notijában is. Majd megkeresem ezt a beállítást, de default ennek nem így kéne működnie. Csak azért nézem el, mert piros az a szemüveg.

Amúgy nem is érdekelt volna most ismerős gépénél, ha valami 2023-as whql-t rakott volna fel, de valahogy mindig egy 2020-asat sikerült telepítenie magától. Proci 2021. januárban jelent meg. (tudom tudom, Lucienne a 5500U , szóval szegről végről 2020-as proci, ne reklamáljak
) -
Tudom ez nem az a topik, de ez engem is érdekelne, hogy ez hogy van.
Ismerősnek telepítettem szűz Win11-et, vásárolt licence. Fel is tettem neki a legújabb drivert (miután kikapcsoltam a wifi-t, eltávolítottam a Win által feltelepített 2020-as drivert, s úgy telepítettem az újabbat, mert ha nem kapcsolom ki a wifi-t, akkor mire feltettem volna az újat, már települt a régi fosch). Ryzen 5 5500U-val szerelt a noti.
Garanciában RAM-ot cseréltek, úgy jött vissza a gép, hogy visszatette a Win a 2020-as drivert, a Radeon Sw viszont fent maradt, amit most nem lehet megnyitni, mert más a driver verziója ugye).
Nekem Pro licencem van otthon, Win10 alatt sokáig nem telepített magától GPU-hoz drivert csak szólt, hogy intézzek valamit, de volt olyan reinstallom is már, hogy csak azért is feltolt valami régi drivert. Ezekben a beállításokban sosem turkáltam, a viselkedés mégsem volt mindig ugyanaz. -
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Fogalmam sincs, 1-es footnote-ban is ugyanenezt írják. Valaki ügyes volt.

-
Sajnos nem.
AMD oldaláról:
AMD RDNA 3 Architecture – Featuring an advanced chiplet design, new compute units and second-generation AMD Infinity Cache technology, AMD RDNA 3 architecture delivers up to 54% more performance per watt than the previous-generation AMD RDNA 2 architecture 6.footnotes:
6. RX-816 – Based on AMD internal analysis November 2022, on a system configured with a Radeon RX 7900 XTX GPU, driver 31.0.14000.24040, AMD Ryzen 9 5900X CPU, 32 GBDDR4-7200MHz, ROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI) motherboard, set to 300W TBP, on Win10 Pro, versus a similarly configured test system with a 300W Radeon 6900 XT GPU and driver 31.0.12019.16007, measuring FPS performance in select titles. Performance per watt calculated using the total board power (TBP) of the AMD GPUs listed herein. System manufacturers may vary configurations, yielding different results. -
válasz
Petykemano
üzenetére
és ezen belül akinek van pénze $1000-t költeni egy kártyára, az nem fog sajnálni további $600-t azért, hogy a legjobbat kapja.
Remélem ezt a zöldeknek is mondta, mikor kiderült, hogy 1200 dodó az RTX 4080. Hiszen akinek van pénze $1200-t költeni egy kártyára, az nem fog sajnálni további $400-t azért, hogy a legjobbat kapja.

-
-
válasz
Devid_81
üzenetére
Kíváncsi vagyok, ki és mit fog reagálni erre, hogy csak x4.
Az AV1 stb kodólással kicsit elkésett az oldal, ez már bejelentéskor tudható volt, lásd ph cikk (itt x8 van írva).Mondjuk elég botrányos ez a kártya.

az asztali kiadásnál az AMD némi korlátozással élt, és letiltják a H.264 és HEVC formátumot kódoló blokkot, illetve az AV1 dekodolásának képességét. Ettől függetlenül ezeket maga a lapka támogatja, mert a mobil kiadásokban meg elérhetők.
-
válasz
Petykemano
üzenetére
Alza kifogyott sajnos nemrég, mondjuk az árakat nézve nem csoda.
-
válasz
Petykemano
üzenetére
szerintem sincs esély most erre, a kapacitásgondok miatt ráadásul nem is vegytiszta a szitu.
-
válasz
üzenetére
Ezt én nem teljesen értem, nekem nem megy fel MS féle AMD driver, nem is állítottam semmit csoportházirendben. Win 8.1 Pro-t vettem anno, az a licenc él még, újrarakáskor mondjuk kell szendvedni, ahogy kész a Win10 telepítés, mire asztalra kerülök már felrakta az MS féle szutykot, úgyhogy amd.com-ról driver leszed, net kihúz, MS szutyok legyalul, AMD féle fel. Ezután nem szokott gondom lenni, csak akkor kerül új driver a gépre, ha én csinálom.

Vagy ez lehet a Pro miatt nem gond nálam?
Egy időben nem tett fel magától Win reinstallkor MS féle drivert, most már csinálja mondjuk. -
válasz
Alogonomus
üzenetére
Mindfactory az egy szem német webshop, ami DIY piacra dolgozik. Azt tudjuk, hogy a DIY kisebb, mint az OEM szegmens, szóval a mindfactory számokra hivatkozni nem csak DIY esetében erősen félrevisz.
Ha a mindfactory-t ki lehetne vetíteni a globális piacra, nem lenne kb 6x árbevétele az Intelnek az AMD-hez képest. Megértem, hogy mi alapvetően DIY-ben gondolkodunk, hisz nekünk is ilyen gépünk van, de a globális eladások javát nem ez a szegmens adja. Renoir sem véletlenül hagyta ki hivatalosan a DIY szegmenst, már tavaly nyáron tudhatták, hogy nem lesz mindenre kapacitás, így már ide be se jelentették őket.JPR market share-t jelent, negyedéves értékesítés, nem a működő kártyákról szól, ilyesmi a Steamnél van, csak ugye ott akad némi módszertani probléma.

#56003 Alogonomus
első ábra tartalmazza az IGP-ket is, nem sokkal előzi az AMD a zöldeket, hiába adnak el nagy tömegben APU-kat is (szintén nem DIY szegmensben, hanem pl notiban)Egy példa a DIY és az OEM piacok különbözőségére, Japán, 2019 H1-ig (nem VGA, de szépen látszik benne, hogy milyen lassan követi az AMD-s OEM térnyerés a DIY térnyerést):
-
válasz
Alogonomus
üzenetére
GPU eladásban 2021Q1-ben csökkent az AMD részesedése 2020Q4-hez képest, eközben egyedül Nvidia tudott nőni, pedig ő csak dGPU-kat árul.

Diszkrét kártyáknál valóban javult kicsit a helyzet.Első két ábra innen:

dGPU-ban javult valamelyest az AMD helyzete, de így is elég tragikus még szerintem.

AIB helyzet hasonlít a dGPU-ra, remélem ez tekinthető trendfordulónak a történelmi mélypont után.

via -
válasz
Petykemano
üzenetére
Az mindenesetre szépen látszik, hogy az AMD-nek is megéri lehajolnia ezért a 2021-re 30+ mrd USD-osra becsült piacért.

-
válasz
Petykemano
üzenetére
Hm, a link szerint AMD A-Series APUs with Radeon R4, R5, R6, or R7 Graphics se támogatott, ez azt jelentené, hogy az AM4-be tehető Bristol Ridge is kiesett a supportból. Taps!
Egész hasonló a szitu, mikor a viszonylag friss Richlandet húzták le a klotyón driver támogatás ügyileg. -
válasz
Petykemano
üzenetére
Igen, gondolom a konzolok kiszorítottak valamelyest minden mást, ezért is volt részesedés csökkenés nem csak dGPU hanem desktop és noti proci szegmensben is 2020 Q4-ben.
Kíváncsi lennék, a negyedévi eladások melyik negyedévben készültek, mert egyébként nem értem, hogy adhattak el több dGPU-t olyan negyedévben, amikor még nem is volt kint az új széria. Vagy Q4-ben még nem fogyott el minden a polcokról, már nem emlékszem.

-
válasz
Petykemano
üzenetére
-
válasz
Yutani
üzenetére
Gondolom itt van nagyker partnerük, lehet rajtuk keresztül oldják meg a szállítást, vagy nem tudom, ez magyarázná pl a csehek helyét a listában (alza), magyar partner meg ugye nincs sajnos.
mod: már meg is dőlt az elmélet, itt sorolják hol lehet venni 5000 procit, Magyarország nincs, de Bulgária, Horvátország, etc van, de ezekbe az országokba szintén nem szállít a saját shopjuk.
-
válasz
Alogonomus
üzenetére
Az nekem nem jön össze, a cégtulajdonos a saját SZJA-jából nem vonhatja le a cége által visszaigénylendő ÁFÁ-t, más az adóalany.
-
válasz
üzenetére
Kétszer is írod a vs szót, engedd meg, hogy linkeljem a topikot:
AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Sírás se gond szerintem, de harmadszor olvasni itt ugyanazt, hogy ismerősöd szerint nem megengedett Nvidiánál a gép fagyása driver miatt, kicsit unalmas már és nem is ide való. -
-
válasz
üzenetére
Ha tényeket közlünk, nem szoktuk hozzá mondani, hogy most tényeket fogunk mondani.

De jó, hozok példát #54582-ből:
Említésre se méltó az egész belépő szint AMD nél, konkrétan a mobil át van akkor helyezve változtatás nélkül PC re és így kiherélve van eladva, ez zéró fejlesztés.
Ugyan úgy mindkettő 150 Watt és az egyik mobil a másik asztali!Még meg sem jelent a termék, de már jelen időben írsz, s készpénznek veszed, hogy a mobil és desktop ugyanolyan TDP-vel fog bírni.
Az "ez zéró fejlesztés"-t csak azért húztam alá, mert a két RTX linked alapján úgy fest, nem lesz két fejlesztés zöldeknél, mindkettő GA107, csak a notis verzió vágott lehet a desktophoz képest. -
válasz
Petykemano
üzenetére
-
válasz
Busterftw
üzenetére
JPR is eldönthetné hogy most nőttek vagy csökkentek a szállítások a zöldeknél.
JPR: GPU shipments soar once more in Q4 2020
Overall GPU shipments increased by 20.5% from last quarter, AMD shipments increased 6.4%, Intel’s shipments rose 33.2%, and Nvidia’s shipments decreased by -7.3%. -
válasz
awexco
üzenetére
Azt nem ők keresték meg, hanem valami jövedelemadóhoz kapcsolódó tétel. A non-GAAP eredmény ezért is jóval kisebb feltételezem. Szóval ez ilyen egyszeri tétel lehet.

"Full year results included a fourth quarter income tax benefit of $1.30 billion associated with a valuation allowance release, which contributed $1.07 to annual EPS"
-
válasz
üzenetére
Jó nagy bullshit az a techspot cikk szerintem.
Cikkben leírják, hogy ezres nagyságrendű bench futtatás megoszlása mindössze.

"PassMark notes that its data is made up of thousands of PerformanceTest benchmark (download here) results and, as its software only runs on Windows OS, the charts do not reflect non-Windows users." -
válasz
Alogonomus
üzenetére
vörös fokföldirekettye
-
és Raggie:
elfogadom, ha azt mondjátok, hogy egy 2070S vagy 5700XT vagy gyengébb kártya opció egy 6800XT / 3080 erejére ácsingózó vásárlónak, így érhető volna, miért ezek készletét "fogják vissza" leginkább (legalább is ezekből van tán a legkevesebb).Első genes Vega11-el nyomulok, nem ismerős a csúcsközeli régió pszichológiája, egy jó kis Renoirra váltanék, ha jönne DIY-re, de úgy fest ebből se tudnak eleget gyártani már fél éve, így marad noti és OEM.

-
De akkor hol a nagy biznisz a mesterséges készlet visszafogásban? Nem lehet, hogy tényleg egyszerűen csak nem tudnak eleget csinálni?
limitált darab magasabb profittal megdőlt
előző széria felé terelés magasabb áron megdőlt, hisz ki az a hülye aki ilyet vesz
most meg már nincs is régi széria a polcokon (akár indulhatna is az új kártyák dömpingje)zöld találgatósból az alábbi link, ez magyarázhatja náluk a helyzetet (ha igaz), AMD-t mondjuk nem: [Legalább 175 millió $ értékű Ampere kártyát közvetlenül a bányászoknak adhatott el az Nvidia]
-
válasz
Raggie
üzenetére
Ezt nem vitatom, de gyártói szempontból mi a jobb?
Az új terméket eladni, vagy az amúgy is alacsonyabb MSRP-vel rendelkező (így alacsonyabb profitot hozó) 5700XT-k felé terelni a népet? Főleg, ha esetleg a hasznot a nagykerek, kiskerek nyelik le, nem az AMD.
Attól gondolom nem félnek, hogy a Navi 10 a nyakukon marad a bányászás felfutásával.#53110: s ez mennyiben magyarázza az AMD mesterséges készlethiány teóriát? Amúgy meg pont ezt írtam az előbb, hogy a konkurencia malmára is hajtaná a vizet pusztán azzal, hogy a zöldek kínálnak az új kártyák ligájában focizó előző genes kártyákat, AMD meg nem.
-
VGA-knál erre a régióra nem is jelentettek be kártyát még, 500$ és 580$ MSRP az alja a két oldalon, szóval nem az általad írt sávban fociznak, így az ezek esetleges mesterséges készlethiánya csak nagyon közvetetten tud hatni lefelé, aki ilyen erejű kártyát keres, annak egyszerűen nem opció az RTX 2070 S / RX 5700 XT és alatta.
AMD-nél ezek felett amúgy sincs a régi szériából semmi, tehát ha direkt visszafogják a 6800-asok szállítását, azzal csak az Nvidia 2080 / S / 2080Ti / 3070 / 3080 / 3090 eladásoknak kedveznének, kétlem, hogy ez volna a céljuk.
-
AMD-ről beszéltem, egyik dán webshop adatai következnek (innen):
RX 6800: ~2200 rendelésből leszállítás alatt és értékesítve 113 db
RX 6800 XT: ~ 1900 rendelésből leszállítás alatt és értékesítve 34 dbHiába nő példádból kiindulva mondjuk duplára a profit a kínálat mesterséges visszatartásával, ha közben meg a volumen miatt sehol sem lesz a realizált nyereség.
#53104 Pkc83
Ezt a prociknál el tudom képzelni, kártyáknál nem, teljesen más liga a 6800 széria, mint az 5700. -
válasz
Petykemano
üzenetére
Jó ég, ha ez igaz, akkor egyhamar nem fognak normalizálódni a készletek. Az XSS-en kívül elfogyott az összes új konzol, alza jövő februárra listázza az XSX-et és a PS5-öt. Gondolom akkor még sokáig marad ilyen a konzolok aránya, s ez szomorú néhány negyedévet ígér a DIY piacnak proci és VGA fronton az AMD-s oldalon. Renoir desktop DIY-re meg akkor úgy fest felesleges is várni.
Mondjuk én már azt se értem, miért köhög a Picasso (12nm) készlet, 3200G-t úgy kell vadászni, Raven alapú Athlonok (14nm) szintén nincsenek vagy alig. Lehet minden lapka megy a notikba, hogy legalább ott legyen valami kínálat.

-
Milyen rosszul öregedett ez a tweet.
Kerestem, de nem találtam, így csak egy képet tudok betenni róla.Meg ez is (2020.11.18):
@AzorFrank
Just successfully ordered an @amd @Radeon RX 6800 for myself on http://amd.com. Required some refreshing to get the order through but it worked. -
válasz
Malibutomi
üzenetére
Sony nem emelte időközben a PS5 chipekre leadott igényét? Mintha rémlene valami ilyesmi hír vagy hsz itt a fórumon.
-
Fel feltűnik egy olyan kis piacon is, mint Magyarország, lásd árgrafikon.
#51795 Pug:
ez könnyen lehet, így tényleg csak alibi termék a 3300X (egy hibátlan CCX a chipleten belül, másikban három jó, akkor inkább 6 magosnak adják el gondolom, vagy nem tudom hogy megy ez) -
válasz
Malibutomi
üzenetére
Valamekkora hiány azért csak akad, 3300X-et vadászni kell, Renoir se jött desktop DIY-re, bejelentés se történt meg erre, pedig igény az volna. Lehet részben borította a terveket a pandémia a megnövekedett notik iránti igénnyel.
Olyan hiányra mondjuk én se számítok, mint a zöldeknél van.

-
-
válasz
Piszmaty76
üzenetére
én se szeretem, nem is szegény.

-
válasz
Alogonomus
üzenetére
A német DIY piac egy jelentős részéről, így pontosabb.

OEM és DIY méretkülönbségét meg talán azzal lehet érzékeltetni, hogy hiába van az AMD procinak 80% feletti aránya mindfactorynál (DIY), a globális desktop részesedés 20% alatti (DIY+OEM). -
válasz
Alogonomus
üzenetére
Én azért örülnék valaminek max 75W TDP-vel, bánom is én, hogy van e benne RT vagy sem.
A multimédiás blokkot is kéne gyúrni, Intel és Nvidia is jön az új szériában az AV1 supporttal (Tiger Lake, RTX 3xxx), remélem nem úgy járunk, mint VP9-cel, hogy sokáig tojnak rá AMD-nél. -
válasz
Alogonomus
üzenetére
A teljes termékvonalra jön majd RDNA 2 elvileg, kíváncsi vagyok meddig skálázzák le a VGA-knál.

"The RDNA 2 architecture goes through the entire stack," Kumar told the BoA interviewer, "it will go from mainstream GPUs all the way up to the enthusiasts and then the architecture also goes into the game console products... as well as our integrated APU products."
via -
válasz
szmörlock007
üzenetére
ó köszönöm, tényleg
-
válasz
Petykemano
üzenetére
ezt most mondta valahol?

-
válasz
Alogonomus
üzenetére
Jogos, nem valószínűként megemlítetted, hogy esetleg mégis bőven gyengébb lehet a BigNavi.

-
válasz
Alogonomus
üzenetére
Ti nagyon magabiztosan állítotok mindent, miközben legfeljebb Abu rendelkezhet a fórumon nagyjából pontos információkkal.
vs
Ezt viszont le kell majd reagálni a 3080Ti kártyákkal is, szóval biztosan lesz új BIOS a 3080 és 3080Ti kártyákhoz.
bocs, nem bírtam ki -
válasz
solfilo
üzenetére
elírtam, 4320p@60

Vega11 4K@60-ig bírja ez a Japan 8K@60 videót.(#46850) Busterftw: megnéztem, tényleg.
Eddig csak azt hittem, hogy ennyire szutyok az 1080p a Netflixen, közben meg Edge-vel kéne néznem... 
-
válasz
Alogonomus
üzenetére
Köszi, érdekes ez az egész nagyon, ezért is lenne jó erről egy cikk. Ugyanezt tudja produkálni egy GT 1030 is, a vele egy erőben lévő 2400G/3400G meg nem. (előbbiben van dedikált gyorsító gondolom ehhez a felbontáshoz, utóbbi meg 4K-ig támogatja)
Ezért is viheti az RX 580, mert gondolom ott valahogy munkára vannak fogva a feldolgozóegységek, nem dedikált rész végzi a feladatot.(#46855) Jack@l: igen, mintha a napokban ezt olvastam volna. Hol használják vagy fogják ezt használni? Remélem itt nem kell több gent várni, míg bekerül pirosakhoz a support.
(#46857) b. és (#46858) korcsi: köszi nektek is!

Tippre azért nem mehet a Navinak a 2160p@60Hz, mert van benne dedikált egység, de az nem támogatja ezt a sebességet (lásd fenti kép 8K@24Hz), s mivel van benne dedikált gyorsító, így a lóerők nincsenek befogva, mint Polarisnál. Már ha helyes az elmélet, lehet full nem így van, ahogy írom.
s az egészet offba rakom mert kikapok.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- OTP Bank topic
- PlayStation 5
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Jön a Motorola legújabb Swarovski kristályos kollekciója
- Tőzsde és gazdaság
- Ráműthető a Linux PlayStation 5-re, de csak egy boot erejéig
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jogász topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- 274 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- AKCIÓ!!! KÉK! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - KÉK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)