- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MegalodonS
őstag
Koszonom mindenkinek a segitseget
-
HypeeeR
tag
Kicsivel több, mint 1 éve van meg ez a konfig, azóta így használom, minden bios frissítésnél ellenőriztem tesztprogramokkal és nem volt semmi probléma. A legelső bios verzióval 1,28V környékén ment stabilan, soc 1V volt akkor. Most soc 1,1V, vcore 1,306V, nincs kékhalál, nincsenek fagyások (legalábbis eddig nem voltak). A probléma akkor jelentkezik, amikor egyszerre menne a vga és a cpu nagy terheléssel. Ahogy írtam, külön-külön órákig mehet mindenféle teszt, akkor nincs gond. A hőmérséklet is jó, 64-65 fok környékén van max terhelésen a cpu (Be Quiet Dark Rock Pro 3 hűtővel), a vga 80 fok körül tetőzik.
-
Chaser
legenda
az táptól is függ erősen
hokuszpk
nekem meg ezért nem lesz ( :
vga és cpu hűtő marad, m2 ssd-re is vettem szép bordát, hát nem azért hogy ne lássam ha épp akarom :d de vga backplatenél szintén és eleve se az m2 nem úgy szellőzik, se a vga
szegény ember meg léggel hűt, akkor is ha kuvadága' az a lég :d ezért nem cserélem le a hűtőt -
hackeeeee
Jómunkásember
Jajaja, játékok alatt minden oké, ott szinte zéró hő.
1.35? Annyit még nem mertem neki adni.. 120-130W fölé nem nagyon vinném a procit a B450-ben, bár gondolom bírja simán.. .) Így aida alatt megáll 120W.
4.1 1.28V. Persze a prime-ot eldobja így, de megy a teszt játékok alatt, ha oké lesz, így marad.
-
FireKeeper
nagyúr
nekem a fő gondom azzal csak az, hogy egyrészt nekem kell menedzselni hogy mi meg az SSD-re, mi megy a HDD-re, valamint ugye a játékoknál sem kell minden fájlnak az SSD-n lennie, hogy érezhetően gyorsuljon.
közben egy Linus videóban ajánlották a Primo Cache nevű progit, ami ugyan fizetős (30 dodó), de kb ugyanazt csinálja mint a StoreMI, cserébe platformfüggetlen, és flexibilisebb is. gondolkozom, hogy beruházzak rá, és a rendszer SSD-ből válasszak le egy partíciót a cache-eléshez.
-
-
GIORGIONE76
őstag
Szerintem a "CPUID HWmonitor" írta neki rosszul, mert nyilván nem lehet allcore hiszen nem arra állította, viszont alatt a a CPU kihasználtság is elég gyér, úgyhogy a max boostokat elfogadom hogy annyi volt, de nyílván az sem egyszerre, egyébként a minimum is azt tükrözi hogy minden auto-n volt ..
egyébként PM-ben ajánlottam neki pár dolgot, és lehet a TDP limit is maxolva van és a talán az LLC-t is belőtte, úgyhogy nincs itt semmi szokatlan
én már ezer éve inkább a hwinfo-t használom, annál legalább tudom mi mennyivel térhet el ...
a Bullzoid az egyik deszkánál be is mérte multiméterrel, nem sokat téved.. -
GAbre
veterán
-
-
Puma K
nagyúr
Mondjuk több éve már olvasom az itteni fórumon (is), hogy a CPU-t és a RAM-ot igen erősen mindig BIOS-ból javasolt állítani, és nem OS alól programmal.
A saját gyakorlati tapasztalatom meg alátámasztja a fentit. Mint a szeszélyesen működő Asus lapokhoz használható Ai Suite... ami addig jó ameddig csak a ventilátorokat akarod állítani
Köszi szépen az infókat!
-
viperabácsi
addikt
Arra esetleg van valami ötleted , hogy INTELEK miért nem baxodnak ezzel ? Ne az legyen már a megoldás , hogy állandó fix (max 9 órajelen kelljen járatni ,meg a tulajnak kelljen ventiprofilt csinálni hozzájuk
.
KB úgy bele kezdek fáradni abba , hogy mindig szögelni kell ,hogy nem érdekel mennyit bukok ,megy a levesbe és jön ismét az INTEL ! Nem értem ,miért van ez a vergődés velük. A gyártóknak nem célja az elégedett ügyfél ? Esetleg afelár intel oldalon ezért van ? -
Dragon3000
nagyúr
Nekem volt, hogy a windows kiegyensúlyozott magától átállt a min cpu teljesítménynél is 100%-ra, nem tudom, hogy a 1903 frissítés majd visszaállítás 1809-re, mert pár percenként kék halált kaptam, valami programmal összeakadt és amikor minden fölösleges programot visszaszedtem, akkor magától ajánlotta fel a frissítést és újra felment a 1903. Vagy valami más nyúlt bele.
-
viperabácsi
addikt
Ezt csak néhány proci produkálja , vagy mind ? Nem kellene ezt az AMD -nek orvosolni esetleg ? Miért az user cop ezzel ?
(#16107) vásárlow Van a lapomnak a fan expert priogi azzal löttem be a ventiket, alig forognak majd hozzáérek az egérhez és jön a (hangorkán )
Mondjuk intel oldalon még nem hallottam ilyen panaszt .
Az ember azt gondolná veszek egy lap+proci+ram kombót 130K-ért öszze rakom és happy mindenki , ennek így kellene mennie. -
Lukitomi
aktív tag
Szerintem 2600X és 2700X esetén a legjobb autóba hagyni a procit, bőven alul lehet feszelni és feljebb venni a BCLK-t akár 102, 103, 104 -ig.
A fiamnál (2600X 103 BCLK) játék közben több mag is 4.2 fölött megy (XFR enable), szerintem jobb megoldás, mint állandó 4.2-őn hajtani fix fesszel.
Egy magon ezekkel a beállításokkal 4.376GHz-ig boostol -0.0315V ofsettel, LLC5-ön, SOC 0.975V-on LLC2-őn 1.4V ramfesszel (3300MHz)
Az enyém (2700X) 102-es BCLK-val 4.436-ig boostol, igaz nekem nincs bekapcsolva az XFR, mert konvertálni használom, de így is 4GHz-en megy all core 10-20 órát akár 1.2V alatti Vcore-al és nem megy feljebb 61-62 foknál.
Proci -0.093V offset LLC5, SOC 0.925V LLC2 és 1.37V ramfesz (3266MHz) -
Tyrel
őstag
Igen, lehet. Elvileg 80+ Bronze a táp, azok kb. ilyesmit szoktak tudni.
Más kérdés hogy amúgy puruttya kategóriás kicsit, merthogy egy 630W-os Thermaltake Smart SE-ről van szó, de nekem eddig az vele a tapasztalatom hogy egyedül a gyári ventijén érhető tetten a spórolás, az elektronikája rendben lehet. Elég stabilan tartja a feszültségeket és kb. soha nem okád forró levegőt, jól elvan.
...a ventije halt meg, szerencsére mindezt hangosan hogy észre vegyem... kicseréltem benne, azóta semmi panaszom nem lehet rá...
-
dergander
addikt
Mivel nem veszi vissza az órajelet,valamint a feszt se. gondolom azért.
AMDnél is meglehetett volna csinálni hogy offset módba menjen az órajel. Tehát legyen egy maximum órajel és idlébe vegye vissza.
De a 200watt kicsit megdöbbentő terhelve. Az nem kicsit sok. Az már bőven vetekszik egy 9900K-val. -
hokuszpk
nagyúr
hat nemtom, talan mar sosem tudnam megszokni, hogy neha csak ugy lefagy a vas.
anno a win98 korszakban azert vettem jodragan asus p2b -t, mert az a tobbi laphoz kepest alig-alig dobta a keket, linux alatt meg sose rohadt le.
a p4b ota meg azert nemveszek asust, mert megszoktam, hogy nem fagy, csak amikor/amig az oc -t tesztelem. -
SECTORnooB
addikt
Még nem volt időm valós időben utána járni, de szerintem igen, így kompenzálja.Hétvége felé rápróbálok.
Teljesen felesleges amúgy ennyi fölös időt szánni a feszültségek beállítására, mert ha nyersz is vele valamit, akkor az nagyon minimális.
Elnézést kérek tőled,elsiklottam a hsz-ed felett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- LEGO klub
- Epson nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- GTA V
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged