Hirdetés
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
válasz
csiga8 #20624 üzenetére
Az intel féle tick-tock stratégiát követi az amd is, olvastam tán pont itt a PH-n. A lényege az az, hogy ugye kijött a Zen anno, utána a Zen+, most meg a 3XXX-esek a Zen2-esek, és a 4XXX-esek meg Zen2+ kategória lesz, tán még az amd is megerősítette, hogy maradnak még egy generációt am4-en, és a 4XXX-eknél az ipc-re gyúrnak rá, sem nem a frekire, sem nem a magszámra. Na most szerintem jön egy 5-8% előny így az előző generációhoz képest, ami igazán nem egy nagy eredmény, de ugye majd a marketing...
Itt is a 3XXX-eknél is mi volt?
Hatalmas nagy hájp, jól sikerült architektúra az igaz, de utána jöttek a gondok...
-Olyan sok AGESA jött, hogy alig győztük BIOS frissítéssel
-Csipszetdriver dettó
-Melegedési gondok (a proci felépítéséből eredően a CCX elhelyezkedéséből adódóan, pl a direkt kontaktos hőcsöves hűtőket el kellett forgatni, hiszen azok még úgy készültek, hogy középről jön a legmagasabb hő)
-Jöttek a PBO gondok, azaz pl. az én 3700X-em is 4400MHz-es, de csak századmásodpercekig volt meg ez az érték és csak maximum 4 magon, de közben meg az AGESA felküldte automatán a CPU feszt 1.51voltra is.
-Aztán ismét hő gondok, majd a magyarázat rá az amd-től, hogy hát izé, kicsike a hőátadó felület, mert 7nm-en pici a CCX és pici helyen van sok mag, stb....úgyhogy egy Noctua D14 sem volt elég hatékony már, mert képtelen volt átvenni a hőt azon a picike kupakrészen, de már azt is írták egyesek, hogy oly kicsike lett a CCX, hogy nem is lehet hatékonyan hűteni, oly picurka.
-Közben jöttek az X570-es méregdrága lapok, szar BIOS-al, aktív PCH ventivel, zéró előnnyel az X470-ekhez képest.Szóval volt itt elég szivattyú...viszont a 2XXX már kiforrta magát, a csipkészletek is amik alá jöttek ki.
Látjátok, én is jövök vissza ide, mert teljesítményt nem vesztek szinte semmit, de ki tudok szedni 30 ezret így a procidowngrédből, amit inkább -ha más nem- elpiálok, mintsem fölöslegesen ott virítson a gépemben.
-
tusi_
addikt
válasz
csiga8 #16214 üzenetére
Szia, koszi a valaszt.
Felre ertheo voltam, szintetikus tesztek alatt a fire strike, time spy.... ezeket ertettem. CB15 ben alapon 1561-t tudott a gep, 3.7-en 1588-t. Ez sem valami nagy novekedes, bar ha jol ertem ezeket a turbozas dolgokat, akkor kb csak 250 Mhz/core a novekedes. (Alapon 3450-et tud az en konfigomban)
Ami erdekes, hogy az after burnerrel kitettem a hofok, freki, terheles adatokat es egyszer nem ment a teszt kozben 3450 fole a freki alap helyzetben, kiveve az atvezeto reszeknel, ott felugrik 4150-re, gondolom ez a single core turbo. Tehat meg az sem lehet, hogy neha csak egy core-on megy a teszt es ott nincs mar meg a single core turbo a szorzo vlatoztatas miatt. Viszont a fire strike processzor tesztjeben - amikor a sok csapos bizbaszt lehet latni - ott kb 10fps novekedes volt, egyszer sem ment 60 fps ala, mig alapon inkabb 50-60 kozott tanyazik. Rgo erosebb lett a proci, de vhogy a jatekokban es szintetikus VGA - 3dmark - tesztben lassabb a gep.
A SoTR alatt pl jo 5% al lassabb CPUertekeket kapok a benchmark utan, mint alapon.
Kiprobalom amiket irtal, persze tudom hogy ezek a Te alaplapodban es te prociddal ennyik, de jo tampont.Amugy en is a Dark Rock Pro 4 et vettem majdnem, de sok rosszat olvastam rola - nem a teljesitmenyevel kapcsolatban, inkabb installacios nehezsegek es a tartozekok, mint tavtarto, ventillator kapocs... minosegerol oszlottak meg a velemenyek. Ezert lett a noctua, meg a 6 ev gari miatt.
(Remelem a nemetorszagba hozott CPU-k jobb minoseguek, mint az otthoniak, talan megy a 4ghz 1.275-n. Vagy csak urban legend ez az egesz
)
-
SECTORnooB
addikt
-
fanti
addikt
válasz
csiga8 #14211 üzenetére
Egyetértek!
Mi a fenének lenne most már árérzékeny?
Szeretik és jó lett a Ryzen?
Na de még hogy! Az Intel fanokon kívül mindenki azt veszi, mert ugyanazt tudja 40%-al olcsóbban.Ki nem sz@rja le az egy szálas teljesítményt 2019-ben? Mert ha még pl. 2015 volna, akkor talán....de most?! Csak pár ezer gazdag Intel mániás veszi a 9900K-t a 2080Ti alá, mert így 10%-al nagyobb FPS-t kap ha fossá húzza épített vízhűtés alatt, mint egy 2700X esetében.
Na de ez max. tízezer ember világ szinten. A többiek örülnek annak hogy nem kell min. 70K-s alaplapot venniük, megteszi egy 40K-s is, és abban vígan elvan a 2700X ami szintén meredeken olcsóbb mint az Intel 9900K.Nagyon drukkolok, hogy az AMD ne essen az Intel hibájába, azaz a genváltásoknál ne az legyen, hogy csak a szitázó gépsorát állítja át, és bízva az eddigi kirobbanó sikerében neszesemmifogdmegjól cuccokat gyártson....jó drágán.
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
csiga8 #14189 üzenetére
Fix tuningnál fix feszültséget adsz meg a procinak, ami a lehető legkisebb kell legyen, de ezt már nem kell offsetelni, mert akkor kifagy!
Az automata üzemben lehet és érdemes, mivel gyárilag biztonságosabb (magasabb) feszültségre lövik be az alaplap gyártók a biosokat, ahol a gyengébb példányok is problémamentesen mennek, itt lehet lecsípni kinek többet, kinek kevesebbet. -
BerserkGuts
addikt
válasz
csiga8 #13952 üzenetére
Ha már ismered a BFV-öt akkor írd be a konzolba a 0 lenyomásával: perfoverlay.drawgraph 1
Majd rájössz hogy működik az fps.
Ha nem érezted zavarónak sose akkor nincs probléma de attól még létezik a jelenség.
Lehet kb 10 meccsből csak 1x estél el killről egy ilyen miatt és az teljesen jó dolog kár vele foglalkozni,
de akinek minden percben több érezhető akadása is van már zavaró dolog és elég sok dologtól függ:cpu, gpu, memória, alaplap, HDD, ssd/ tuning, inkompatibilitás, rossz hűtés, túl magas beállítás stb... bármi okozhatja de a lényeg mindnél valami nem bírja a terhelést.
Pl: amióta hhd-ról váltottam már nem ilyen recés a játék sokkal egyenletesebb
-
Alpi.
addikt
-
Albigator
őstag
válasz
csiga8 #12949 üzenetére
De ha jól rémlik neked is fix all core 4 GHz-es tuningod van....
Ha már mindeki ezzel szórakozik én is megvizsgáltam a 2600X-em (auto beállítás, XFR+PBO -0.1V offset, wines kiegyensúlyozott energiaséma, minden progi kilőve kivéve a hwinfot ugyebár) :
23.8 - 40.8 fok között mozgott konkrétan a hőmérséklet.
Nem lepődök meg, mert akármilyen wines háttérfolyamat miatt az összes magom (persze külön külön nem egy időben) felboostolt 2.2 GHz-ről 4.2 GHz fölé amihez adott nálam 1.4 V-os feszeket. Ez persze, hogy melegedéssel jár... -
AlienApollo
tag
válasz
csiga8 #12868 üzenetére
Na akkor jól tippeltem, örülök ,hogy csak ennyi volt. Azt viszonylag könnyű benézni és ha szarul van bekötve meg se nyikkan.
Én sima 2500-ról váltottam, de egyébként durva mennyien jövünk Sandy-ről. Ebből is látszik, h az anno mennyire jó széria volt, meg az is hogy a Ryzen sokakat elcsábított bízva abban hogy ez is hasonlóan tartós lesz.
-
AlienApollo
tag
válasz
csiga8 #12849 üzenetére
szerintem az elég valószínűtlen mert a második csatlakozó elvileg extreme tuninghoz van, simán a 8 pinessel működnie kéne ahogy itt mindenkinek.
szerintem valószínűbb hogy valami mást kötöttél be rosszul. B450 carbonnál például én simán a power gombot kötöttem be szarul elsőre mert rosszul értelmeztem az ábrát
, ha meg se mukkan én első körben tápot és azt ellenőrizném.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
csiga8 #12236 üzenetére
Az enyém kb 3-4 éve lett összelegózva hardverapro-ról, 4.7 volt a daily órajel, azt a mai napig hozza, 1.28V körül. Azonosan fullos grafikán a 2500K 80+ fokos volt, konstans 80% feletti terheléssel AC Origins alatt, a 2600 pedig olyan 30-40% körül alibizik, a VGA terhelés sokkal egyenletesebb, és nem megy 60 fok fölé a proci. Szóval mondhatni, hogy érezhető a változás. Egy 390X-et hajt most. Még nem győződtem meg teljesen, hogy megérte (és még vissza is küldhetem a rizsát), de talán azért de. A 3000-es széria emberi árra úgyse megy szeptember előtt.
-
Feriboy2
aktív tag
ha bekapcsolod a game boostot, akkor persze hogy melegebb lesz a proci. az már tuning és ilyenkor már nem 65 wattos hanem sokkal többet eszik!
a Ryzen 5 2600-nak egyébként 3600 mhz az all core boostja, az egymagos boost az 3900 mhz
Ha bekapcsolod a game boostot akkor meg felviszi az összes magot 3,9 Ghz-re. Az ilyen beépített alaplapi tuning opciók általában nagyon túlfeszeleik a procit. Ha saját magad próbálnád beállítani akkor szerintem alacsonyabb fesszel is menne és akkor hidegebb is lenne a proci. De a 70 fok is tök oké, egyáltalán nem magas. -
Atla
senior tag
2500k 4.3ghzen használtam évekig. Én bf5 miatt váltottam, igazából. Ne várj tovább szerintem, mert 2020 ba jön a következő illetve esetleg az intel dobhat valami teljesen újat,nem core alapú processzort 2021-2022 körül. Leginkább minimum FPS-ben fog dobni ha most váltasz, esetleg ha cserélsz videokártyát azt majd jobban kihajccsa.
-
hokuszpk
nagyúr
G-Skill Aegis 3000 kit teljesen jo, perpill talan a legolcsobb 3000 -es cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Politika
- Azonnali fotós kérdések órája
- Spórolós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Háztartási gépek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Processzor Intel Core Ultra 9
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest