Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simi37
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #19955 üzenetére
Áh, 4200at nem sok fut meg. Még a 3600 sem mindegyik tud all core 4,2-t.
-
Simi37
őstag
Húha. Azért a 1,56 nem kevés. Szerintem legalább 0,2-t lekaphatsz belőle. Nekem az 1700X-em ment 3,9et 1,37-el pedig csak egy átlagos darab volt.
-
Simi37
őstag
válasz
banderasz77 #18853 üzenetére
Nálam a RAM calc magától se a chip típust se a proci gent nem állítja át. (1.6.2)
-
Simi37
őstag
válasz
BerserkGuts #17436 üzenetére
"Mi is az FPS?
1000ms/átlag képkocka szám"Hát pont nem
FPS (vagy framerate): Frames Per Second = képkocka/másodperc"1000ms/átlag képkocka szám" ~ a frametime meg ms/képkocka
-
Simi37
őstag
válasz
Albigator #15245 üzenetére
Nekem a batár vega64 nitro+ böngészés alatt, egy monitorral, 1080p@144hz-en, 26 és 103mhz között mozog, a hbm az idő 90%-ában 167mhz-en van néha felvált 500mhz-re egy másodperc erejéig, és eközben mégis 39-43 fokos a 23 fokos szobában. Bár engem nem zavar. Ahogy írtam 50 alatt nem mozdul a hűtés.
-
Simi37
őstag
válasz
Hegyirabló #11753 üzenetére
Tökmind1 milyen a kari/lap márkája nincs ilyen h minden cuccnak azonos márkájúnak kell lennie.
-
Simi37
őstag
válasz
Sir Riccio #10610 üzenetére
Szerintem rendben van 76 fok nem vészes, feltételezem nem prime-ra fogod használni a gépet.
-
Simi37
őstag
A magyarazat egesz egyszeruen az ara. A 2200G 32k. Mig a 200GE 17.5k amivel az i3 alatti prociknak konkurenciaja volt alapbol... Most meg miutan jol folmentek az arak... Ha nem lenne piaca, nem lenne ra igeny nem adtak volna ki ilyet hidd el.
-
Simi37
őstag
Nem tudom mirol beszelsz. Pont mostanaban raktam ossze egy gepet Asrock B450M Pro4 alaplappal. Semmi baj nincs vele. Raadasul ajanlott lap az alaplap topikban. Lehet, hogy van olyan lapjuk ami vacak, de azert az osszes B450re ezt kijelenteni alaptalan!
Szerk: 2200Gvel van hasznalva (65w mint a 2600)
-
Simi37
őstag
válasz
Albigator #4600 üzenetére
Nanana. Ne keverjük össze
. Biztos nem így akartad megfogalmazni, de amit írtál azt jelenti, hogy 4ghzen alapvetően 150wattot eszik, mikor ez nagyon nem igaz. Ahogy az sem, hogy 2,2ghz-en 22wattot. Ezek a minimum és maximim értékek és egyáltalán nem biztos, hogy pont az órajel minimum és maximumakor következnek be. Ha idlebe méred a fix 2.2-őt és a fix 4-et is, akkor lehetne kijelenteni, hogy konkrétan x wattal többet eszik, de ezen esetekben sem a min/max értékeket kéne alapul venni, mert ugye vannak random tüskék.
-
Simi37
őstag
válasz
AAAgold #4034 üzenetére
Hát, hogy őszinte legyen sosem mértem le részletesen a 3200 xmp vs saját beállítást. Aidaval egyértelműen kimutatható de az nyilván pont erre van kihegyezve. Mostanában pedig, hogy akkora tesztelésbe vágjak, mint amit 2 éve csináltam logoutra... hát annyi időm most sokáig nem lesz
-
Simi37
őstag
Hát igazából ki kell tesztelni. Minden ram máshogy bírja ahogy procinál is. Nekem E-die van alapból elég alacsony a tRC azt nem is birom beljebb vinni 52ről. Viszont a tRFC nekem alapból 410 körül tanyázik és be tudtam vinni 260ig. Én most nem azt mondom, hogy neked be fog menni 300 alá mert még a gyártó is más. De tekintve, hogy én ráadásul 3200-on hajtom, 3000-en simán 400 alatt mennie kell.
(#4021) Albigator: azért a 3400 már más tészta, nekem pl sehogy sem stabil 3200 fölött. De ha az is lenne az biztos, hogy a 260as értéket nem bírnám megtartani.
-
Simi37
őstag
válasz
MaxxDamage #2758 üzenetére
4.35 defaulton egy magra. Nem az összesre. Persze az xfr beleszólhat de még az sem fogja all core 4,35re tenni.
Ahogy intelnél is úgy van, hogy a megadott legmagasabb boost órajel 1 magra érvényes.
-
Simi37
őstag
válasz
S_x96x_S #2655 üzenetére
Vagy itt a kész iso, még a hwbot fórumból.
-
Simi37
őstag
válasz
MaxxDamage #1523 üzenetére
Lehet csak az újabb 3dmarknál de nekem kisebb órajelekkel több a cpu score
-
Simi37
őstag
válasz
MaxxDamage #1257 üzenetére
Nekem "csak" a c6 heroval van tapasztalatom, de szerintem pöpec lap és nem gondolnám h szükséges erősebb vrm mint ami ezen van. 2700x-et is simán nitrózzák ebben lapban szóval van benne rendesen tartalék. Vízzel, léggel meg pláne a közelébe sem érsz annak ami gondot okozna a heronak.
Ha mégis úgy gondolod, hogy neked nem elég vagy vmi featuret ad neked a x470 akkor ott a c7 hero. Ránézésre ugyanaz a vrm de van változtatás a borda alatt, 8+4 helyett 10+2 a cpu és soc fázisok száma, viszont 8 helyett 6 sata van rajta.
Ram kezelésből annyi, hogy régen pocsék (azt tudom hogy a taichi startja sem volt zökkenőmentes) volt de a folyamatos biosfoltozással helyrerakták. Én egy samsung E-die-t hajtok a natív 3200mhz cl16on jól behúzva az alidőzítéseket is, nem teszteltem primemal sem ibtvel, használom mindenre a gépet, nem úgy tűnik, hogy instabil lenne. Ellenben semmilyen órajel visszavétel meg energiatakarékossági cumót nem használok rajta ezekről nem tudok nyilatkozni.
A Taichi is lehet ilyen jó, nem tudom. Amikor lehetőség nyílt az am4re egyből a herot vettem.
Kis off: Volt már a heroval subzero kalandom is ott sem okozott csalódást.
-
Simi37
őstag
válasz
Szeszkazán #1170 üzenetére
A natív 3600on próbálod hajtani? Ha igen sajnos benne van, hogy az IMCd nem bírja vagy lazítani kell az időzítéseken. Először próbálj 3200at ha az stabil akkor 3466ot. Én leginkább utóbbit láttam eddig plafonnak. Illetve van egy ram calc ami a subtimeokat is megmondja neked. Mert ott szokott még elhasalni a ram. Az xmp oda nem állít semmit.
RAM calc Ott van egy tutorial is a használatáról. Mindenképpen safe presetre mennék. Illetve Én személy szerint csak az időzítéseket meg a feszt vettem innen az ellenállásértékekkel nem szórakoztam. -
Simi37
őstag
válasz
Szeszkazán #1165 üzenetére
Hőfokhoz a Tdie-t nézzed. A lap bughoz sajnos nincs tippem.
-
Simi37
őstag
válasz
MaxxDamage #338 üzenetére
8ason 300w át tud folyni. Az biztos 100%ig biztos, hogy normális használat mellett, mint a lég és víz a közelébe sem ér a fogyasztás még a 8 magossal sem. Én szárazjegeztem már a hero lapban 8 magost és csak a 8 pin bedugva, mert nincs +4 a tápomon. Semmi problémát nem okozott. Az xfr de a manuális oc is hőlimitbe ütközik nem másba.
-
Simi37
őstag
Kíváncsi vagyok erre a Z490re... lehet én nem néztem elég ilyen jellegű forrást de így az x470 után elég váratlanul jött. Meg aztán x470re mindenki kiadta a tök szuper lapját, asus crosshair vii hero, asrock taichi... erre most itt van ez ¯\_(ツ)_/¯
-
Simi37
őstag
Új Offical BIOS C6 Herohoz
Verzió 6004 2018/04/19 7.84 MBytes
CROSSHAIR VI HERO BIOS 6004
Update AGESA 1.0.0.2a
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest