- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: SSD hűtés
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
digo00 #36196 üzenetére
a játék topikjában beszéltünk erről, sokkal durvább gépen is be-be döccen. monitorozással arra jutottam, hogy cpu vagy töltés miatt döcög a játék. a half vsync-kel vigyázni kell, tegnap távoli asztallal lőttem be unokatesómnál a játék grafikai beállításait, mert szerinte 800x600-ban is szaggatott, majd fullhd-n játszott beállítás után. szóval a beállítások is sokat számítanak, de r9 290x kártya mellett is leveszek egy-két effektet: 4x msaa helyett 2x, susnyás high, post process-t leveszem a látást zavaró effektek miatt, stb. de valaki még így is panaszkodott, hogy beáll 30pfs-re a játék, és kb hasonló gépe volt. talán alttabozás után ment vissza 60-ra az fps. első körben vsync nélkül nézd meg az fps értékeket, hogy kb átlag mennyit mutat a játék, és ahhoz képest faragj a beállításokon. nehéz elérni a fix 60 fps-t.
-
pcsabat
őstag
válasz
digo00 #36196 üzenetére
driverekkel nem lehet gond? Letakarítottad a korábbiakat DDU-val? Esetleg egy rendszer reinstall? még mielőtt új alaplapot vennél
- tény, hogy nem egy csúcs darab, de önmagában ha nem hibás elég kicsi az esélye hogy fps droppokat okozzon, de persze semmi sem lehetetlen. Okozhatja valami driver is...
-
GRaul
őstag
válasz
GeneraL_XTX #36189 üzenetére
Én elég gyernek tartom azt a lapot. az elmult 3 evben kb 15 fajta lap megfordult nalam es sajnos abbol eleg sok problemam volt az Msi gyartotta lapokkal.Senki nem mondta h Z-s lapot vegyen... csak vmi normalisat, mert a tobbi alkatresz minosegehez kepest egy nulla az a lap.
-
Nelman
tag
válasz
pcsabat #36192 üzenetére
Mégsem bírja a kis öreg. Az előtte lévő ASUS HD7870 DCUII-vel simán ment. 4690K proci húzva 4.5GHz-en és 2400MHz tuning ramokkal, még hangja sem volt. R9 390-nél már megállt a tudomány.
valószínűleg a melegedés miatt resetel, mivel nem mindjárt dobja el az ampert, hanem 10 perc játék után, persze minden ultrán kell legyen.
-
Raggie
őstag
válasz
GeneraL_XTX #36189 üzenetére
Pont ezt akartam én is írni...
-
Nelman
tag
válasz
pcsabat #36190 üzenetére
Offolhatod, csak a tapasztalatomat szerettem volna megosztani. Tápot nem illik kicentizni, mivel minden egyes fejlesztéskor nem szeretnénk lecserélni és megnehezíteni a büdzsét ~+30 ezerrel. Én azért választottam 750W gold hatásfokút, mert gondolok a jövőre is. Árban meg az a pár ezer forint egy 650 és e között nem számottevő. A kérdéses Thermaltake egy "TR2 550W" jelzésű táp ami még nem ebbe a konstrukcióba lett tervezve, de kövezzetek meg érte, hogy anno ezt választottam és egészen eddig tökéletes volt. Azóta már 4x cseréltem ki a konfigot és ez volt a gyenge pontja a gépemnek. Bevállaltam a VGA-t előbb, hátha elbírja, de fordítva is csinálhattam volna, hogy előbb tápot veszek. Csodát nem vártam tőle és nem akarok rémisztgetni senkit, de nem elterjedt, hogy mindenkinek platinum 500w-os tápja van ezért írtam, amit írtam.
Kalkulátorra meg ne kattintson akit nem érdekel
-
pcsabat
őstag
válasz
Nelman #36186 üzenetére
nem idevaló a téma, szóval ez az utolsó hozzászólásom ezen a téren, hidd el nekem nem az ár miatt lesz jó egy táp. XFX-ből merem állítani neked, hogy vehetsz 8 éveset is, garancia nélkül, ha abban seasonic belső van még évekig hajthatod vele a géped. Enyém kb. 5 éves, vígan viszi a rendszert. Utánakerestem jelenleg már ez is 30 ezer körül mozog, de mikor vettem ha jól emlékszem a fele sem volt. Egy minőségi 500-es vagy 550-es táp ezeknek a kártyáknak elég, ha nem extrém tuninggal akarunk szórakozni. A thermaltake-t nem akarom leírni, volt egy-két jó sorozatuk, de abból amit írtál nem derült ki a pontos típus, de sajnos ennél a márkánál több a gyenge, mint a jó tápegység. Egy FSP / Seasonic belsős táppal (értelemszerűen az említett márkák, plusz be quiet! dark power, straight power, bizonyos corsair-ek és még lehetne sorolni) amik elérik az 500-550W-ot nyugodt szívvel hajthatóak ezek a VGA-k, nem kell a frászt hozni előre a felhasználókra
A PSU kalkulátorokkal meg azért óvatosan, ezért a tápos topikban a fejét veszik az embernek!
-
arcsi84
aktív tag
Köszönöm a válaszokat, hát akkor, ha ez a táp kérdés ennyire necces, úgy kimarad ez a modell. Meg kell várnom a következő AMD családot, vagy az új nvidiákat.
Apropó mikor jön az új amd kártya az r9 390 teljesítmény szintjén?
-
Nelman
tag
válasz
pcsabat #36185 üzenetére
Kinek mi és mennyit ér meg az elég szubjektív úgy gondolom.
Az XFX tápok 30-tól kezdődnek a minőségi tápegységek terén. Nem gondolom, hogy egy 18-20 ezres nekem a maga 1-2 év garijával megfelelne, de ez is szubjektív dolog. Az alább említett thermaltake táp 8 éves jelenleg és mai napig tökéletesen teszi a dolgát egy új gépben.
Szerintem ezekhez a kártyákhoz egy erősebb gép való, amik valószínűleg némi tuningot is kapnak ennek megfelelően. Így egy játékos gép manapság kell, hogy rendelkezzem minimum egy 600W bronze hatékonyságú táppal, de ez is csak az én véleményem. Olvastam valamelyik tesztben, hogy egy platina 520w-os FSP táppal tesztelték az r9 390-et. Nem csuklott meg tőle, így valószínű, hogy egy gold és egy bronz sem tesz így. Azonban minden a valóságban dől el. Én annak a híve vagyok, hogy ha nagyobbat, erősebbet, drágábbat veszek, akkor baj nem érhet. -
pcsabat
őstag
válasz
Nelman #36183 üzenetére
40 ezret egyébként sem lett volna muszáj, az én tizen egy-két ezres seasonic belsős XFX Pro 650-esem anno két darab 7950-et is vitt vígan, egy darab 390 alatt meg még néma is marad
. Az hogy ennek a hatásfoka mondjuk "csak" 85% míg egy gold-é akár 90% is lehet nem tesz tönkre, ki lehet számolni mennyi a többletköltség a kettő között éves szinten, hülyeséget nem akarok mondani, de gyanítom egy jobb sör nem jönne ki belőle
. Off vége!
-
Nelman
tag
Nyilván igen. Amivel először próbálkoztam az egy 70% hatékonyságú táp, ami teljes terhelésen dobott egy resetet, ha a grafika nem volt vissza fogva. Próba szerencse és lehet nem kell további 40 ezret beruháznia, mint nekem
-
pcsabat
őstag
válasz
Nelman #36180 üzenetére
a thermaltake-nek vannak igazán hitvány, nem ajánlott tápegységei amik a névleges teljesítményt korántsem adják le. Ez az FSP-nél nem mondható el. Azért próbálja csak ki a kolléga a HEXA-val, aztán ha lekapcsolgat neki vegyen új tápot
- bár a HEXA osztott 12v-os ággal rendelkezik, azért azt tegyük hozzá.
-
Sziasztok.Van olyan r9 390-es kari amire 390x bios-t rá lehet rakni?Vagy ez is szerencse kérdése?Gyártóra lennék kíváncsi.Előre is köszönöm.
-
arcsi84
aktív tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni VGA ügyben.
Adott egy játékos gép a következő komponensekkel.
Asrock b75m pro 3
Intel i7 3770
2x 4gb Kingston HyperX
FSP Hexa+ 500WEmellett jelenleg egy GTX 960 2GB teljesít szolgálatot.
Gondolkodok egy MSI/Sapphire R9 390 cserében de nem tudom, hogy elég lenne-e a tápom hozzá, illetve, hogy mennyire lenne nagy előrelépés.Köszönöm a válaszaitokat.
-
digo00
tag
Ködzönöm aki próbált segíteni a hdmi to vga monitor kikapcsolásban.A problémám megoldódott.Vettem egy HDMI-s monitort és azóta semmi gond.
Még az lenne a kérdésem hogy sapphire R9 390 es kártyával miért csak 30-55 fps között fut a GTA V? -
pcsabat
őstag
válasz
SpongyaBob #36168 üzenetére
GTA 5 nálam is csinálja, hogy első indítás után 30 fps a max, alt + tab majd vissza és ez megoldódik, de a Crysis 2-nél alt + tab-ozhatok a végletekig, ugyanúgy marad. Ha 30 fps lenne a max alatta én is vsync-re gyanakodnék, de így hogy cirka 40-et tart és feljebb is tud menni olykor, elvetettem ezt az ötletet. Mindegy igazából, ez a játék pont nem érdekel annyira, csak érdekességként kérdezősködtem.
-
pcsabat
őstag
felfedeztem az első hülyeséget 390 és crimson (16.1.1) kapcsán. Crysis 2 - csak teszt miatt került a gépre -, ha teljes képernyőn játszanék akkor a GPU órajel nem igazán megy feljebb 400-500 mhz-nél - ez max grafikán kb. ~40 fps jelent -, ha ablakban futtatom akkor szépen felmegy a GPU órajel és annyi fps-t produkál a kártya amennyit ki lehet belőle sajtolni. No ez miért lehet?
Más játéknál ezt nem tapasztaltam eddig, a Crysis 2 meg nem mai darab nyilván, de azért érdekelne mi lehet a probléma forrása.
-
Pöcc
újonc
válasz
#92888064 #36165 üzenetére
TV-ről van szó, a beállítások száma korlátozott.
Igyekszem kipróbálni másik PC-ben, de a 4műszakos munkarend nem könnyíti meg a dolgom. Csak "reménykedtem" benne, hogy valaki kapásból rávágja, mi a bibi.
(Mivel standard VGA driver-rel tuti a kép, illetve előző kártyámmal {HD4870) is frankó volt minden, nem kellett nyúlni semmihez) -
törölt tag
monitoron az AUTO gombot nyomkodtad?
ha igen, akkor mást nem tudok mondani.
vagy ha tv-ről van szó, akkor annak a beállításai között turkálj.
nálam például a képaránynál kell állítani "pont pont után" nevű lehetőséget, és akkor passzol a kép.
biztosra veszem, hogy nem a kártyával van a gond, csak beállítási problémáról van szó, szóval visszaküldés előtt mindenképpen teszteld másik kijelzővel. -
Pöcc
újonc
válasz
#92888064 #36163 üzenetére
Kábelmozgatás nem segít, egyébként aza fura, hogy standard VGA driver-rel működik, tuti éles a kép, csak dirver-rel együtt aszódik el. 14 nap amúgy, míg visszaveszik a kártyát (amiből még pár nap visszavan), ha nem lesz megoldás, csomagolom és küldöm vissza. Ha mázlim van, akkor még előtte ki tudom próbálni valahol/valakinél.
-
szasanyi
félisten
válasz
Milka 78 #36159 üzenetére
Persze, sajna PC átka a sokféle hw és ezért nehéz - és nem kevés esetben konkréten rossz - optimalizálás ami erőforrás pazarló. Mondjuk így végképp nem értem, hogy ezek ismeretében hogyan lehet a 4k-s játékról - komolyan - beszélni?
Én ezért váltottam PS4-re, mert ebből elegem lett. Persze grafikailag nem ugyanaz, de itt csak játék van és pont. Elméletileg végiggondolva ha egy PS4 olyan TDP-vel és hűtéssel rendelkezne mint egy felső kategóriás PC, akkor kábé hozná is azt a szintet 1/5 árból (pont a fentiek okán). -
szasanyi
félisten
válasz
GeneraL_XTX #36155 üzenetére
Igen, csodálkoztam is miért nem a "régi" 3 ventis nagyobb hűtés került rá hanem ez a kicsi ami a 380/X kártyákon is van. Ami még érdekes, hogy egyetlen oldal sem tesztelte ami szintén elég ritka. De köszi, mert ezen infók alapján aligha ez lesz a választott.
A.C.E. - az elvárás 1440p@High grafika játszó (folyamatos) sebességgel. Nem cél semmilyen teszteredmény, de még az FPS értékek figyelése sem hanem érzetre jó legyen.
Milka 78 - nem is igazán fontos, mert a GTX970 nem lesz elég 1440p-ben, bár már az is kétséges a 390 elég.-e...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
szasanyi #36153 üzenetére
A Giga kártya baromi lutri.Sokan szidják hőfok/hang terén,de van egy egész felhasználó akinek halk és hűvös.
Igazság szerint a topick gazda mesélhetne erről,mert 290/390/970-is volt a tulajdonába,de le lett nyomva (kicsit feljebb),így nem hiszem,hogy nyilatkozna nyilvánosan a 970 vs. 390 témában -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
G1 390-es szériában nem egy jól sikerült darab, elég kevés rá az a hűtő sajnos
Bár eléggé házfüggő meg egyéni megítélés kérdése, mert van aki itt meg van vele elégedve, van akinek nem sok a 80fok körüli hőmérséklet és nem hangos a 60-70% körüli ventifordulat.
De összességében nem egy ajánlott darab, az msi és a sapphire megoldásai minden tekintetben jobbak nála.
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
Ezért írtam hogy egyéni megítélés kérdése.Pl van akinek az is elég ha elindulnak az újabb játékok és 40-50 képkockás képfrissítéssel medium beállításokkal is elfut, ekkor a 390-es elég 1440p-re, akinek full grafikai beállításokkal min50-60 képkockás sebesség a vágya az maradjon a fhd monitoroknál.
-
szasanyi
félisten
válasz
A.C.E. #36150 üzenetére
Itt a gond: nem nekem kell, egy barátomnak próbálok segíteni, de nem úgy, hogyha nem jó vegyen másikat.
Azt mindenki tudja akinek van elég pénze és hajlandósága ezzel legózni, de ő nem olyan. És nem használtam még 1440p-t sem, így azzal tapasztalaton nincs mi elég alá, és mi nem.
Malibutomi: PowerColor 390-et még nem is láttam sehol, de a 2 év gari miatt kiesett a pikszisből a Sapphire-ral együtt. Viszont az MSI R9 390 Gaming a TFV-tel (mint a GTX970 Gaming csak kissé vaskosabb bordákkal) a tesztek alapján nem tűnt sem elég hűvösnek sem halknak. Mi van a Gigabyte R9 390 G1 Gaming-gel, arról nincs infó, tapasztalat? Tesztet nem találtam róla.
hpeter10: ha csak 1080p-re kellene akkor egy jó árú, használt de garis GTX970-et nyugodt szívvel ajánlanék mert nagyon jó kártya. De mivel 1440p a cél, ott már gyengélkedni fog sok játék alatt ez a tesztekből kiderült.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
szasanyi #36149 üzenetére
En 1080p monitoron hasznalom, de miota van VSR szinte mindent 1440p-re skalazva, es szepen viszi, nemi kompromisszumkeszseg persze kell.
Ajanlottak MSI (3ev gari), Sapphire, Powercolor (2 ev gari).
Mikroakadas ilyesmi nalam nem volt jatek kozben, egyes jatekokban pl. GTA5 van olyan hogy az elso fel percben 1-1 elofordul aztan mar semmi, de ez inkabb jatekspecifikus.
Ami nekem van powercolos az huvos es jo kartya, de kellett hozza ventiprofil, mert alapon nagyon porgeti a ventiket, es 67-68 fokon tartja a kartyat.
Belottem max 46%-ra, igy sem megy 79 fok fole soha, es jo halk.
Drivereket en nem cserelgetek surun, meg a 15.11 catalyst van, crimsonrol majd nyilatkoznak a masok. -
szasanyi
félisten
Üdv srácok! Választáshoz kérem a segítségeteket lehetőleg objektíven (nem önigazolásként, ilyen vagy olyan fanként) megválaszolva:
- mennyire jó, és ~1 évre mennyire jövőálló választás egy R9 390?
- egyelőre 1080p felbontáshoz de 1440p van tervben
- melyik az ajánlott típus az R9 390 sorozatból (lehetőleg 3 éves a garral)?
Nem akarok NV vs AMD vitát gerjeszteni, de mivel legutóbb MSI GTX970 Gaming 4G kártyám volt azt jól ismerem minden tekintetben, így ahhoz tudok hasonlítani. A kettő közül a jobb és/vagy kevésbé problémás megoldás kellene ezért leginkább mind2 kártyáról tapasztalattal rendelkezőktől kérnék infókat!
Tuning nem érdekel, DX12 jóslatokba lehetőleg ne menjünk bele viszont nagyon érdekel a jelenlegi és/vagy várható driver helyzet, a futási teljesítmény (sima játékmenet vs mikroakadások) illetve a kártya zajszint /hőmérséklet viszonya. Ami NV oldalon nem tetszik nekem az a még ennél is magasabb ár, és a 3,5GB VRAM minden más jó. A 390 jobb árú, bőven sok 8GB VRAM megint nem kérdéses, viszont milyen a minden többi? -
Pöcc
újonc
Sziasztok!
Egyik ismerősöm ajánlott titeket, szóval minden bizalmam a tiétek
Adott ugyebár egy kártya, ami driver nélkül (Szabványos VGA vezérlő) tökéletes, tűéles képet ad. Azonban ha felteszek hozzá egy driver-t (akár Asus-éknál ajánlottat, akár a kapott lemezen lévőt, akár a legújabb crimson-t), akkor elcsesződik a kép. Valami lutris "+fehér árnyék" jelenik meg, amitől a fehér alapon fekete szöveg olvashatatlan lesz, a képtől meg szemrákot kapok. Fényerő/kontraszt játék javít egy keveset, de csak keveset a képen, de a szöveg tré marad.
(22" tv-t használok [1680x1050, natív] HDMI bemeneten, próbáltam már a kártya DVI és HDMI pontját is).
Evidens, hogy a kártya rossz? -
Bacusuz
őstag
sziasztok
r9 390 karimnál az aida64 a directx /directx megjelenítés/hardveres directx támogatás 11.1-et ír.
mit kell tenni hogy dx12 legyen?
w10 pro van fent oprendszernekelőre is köszi
-
Apone33
őstag
válasz
GeneraL_XTX #36143 üzenetére
Akkor sztem belevágok, ha más nem akkor lehet hogy váltok az új generációra.
A.C.E.: Nem szeretnék még egy kártyát, volt már nem egy kétkártyás rendszerem. Szvsz biztosabb az egy gpu.
kp59: Meglesem.
-
kp59
aktív tag
válasz
Apone33 #36140 üzenetére
Nem akarom itt tovább offolni a topikot de annyit azért ajánlanék neked hogy ha van rá módod és időd nézz meg egy ilyen képarányú monitort játékok alatt. A Youtube-on is vannak ilyen videók.
Például itt a Fallout 4 (21:9 vs. 16:9) amivel mostanában játszok [link].
Vagy itt a BF4 és FarCry 4 (21:9 VS.16:9) [link] -
kp59
aktív tag
válasz
Apone33 #36138 üzenetére
Játékok alatt nézegetted?
Mert ha igen akkor csodálom hogy nem jött be hiszen sokkal többet lehet látni a játéktérből mint a hagyományos képarányoknál.
Nekem egy LG 34UM67-P van de nem cserélném el semmilyen 16:9 vagy 16:10 képarányú monitorra akár mekkora is annak a felbontása. Egy élmény rajta játszani.
-
Apone33
őstag
válasz
GeneraL_XTX #36135 üzenetére
1440-et. Én így is ventivezérléssel használom, játékok alatt kb 65fok, a venti meg 75-80% között forog, van hangja de nem zavar. Engem igazából az érdekelne hogy mennyire boldogulna a játékokkal. (pl. witcher 3, fallout 4, dying light, tomb raider.)
-
kp59
aktív tag
válasz
Apone33 #36129 üzenetére
"Van valakinek tapasztalata, hogy egy 390 mennyire bírja a 2560-as felbontást játékoknál?"
A topikgazdát kérdezd meg erről mert neki volt 390-es kártyája és ahhoz egy WQHD monitor így neki biztos van erről tapasztalata.
Nekem ultrawide 1080p monitorom van ami ugye 2560x1080 felbontást jelent és azzal nincs gondja a 390-nek azt tudom.
-
Apone33
őstag
Hello!
Van valakinek tapasztalata, hogy egy 390 mennyire bírja a 2560-as felbontást játékoknál? Épp monitor vásárlás előtt vagyok és kiszemeltem az ASUS ROG SWIFT PG278Q NVIDIA® G-Sync™-t. Az a g-sync mit jelent?
-
Televan74
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #36125 üzenetére
Drivert leszedtem DDU -val, utána új driver föl és 800*600 volt csak hajlandó elindulni.Azóta próbáltam DP kábellel is, nem volt problémám.Azért is írtam hogy csak valami szoftveres keveredés lehetett nálam a windowsba. Megijedtem először hogy a kártyával van valami gond.Főleg azért voltam betojva,mert a legutolsó vapor-x ügyintézése 2,5 hónapig tartott.
-
Bibgr0
aktív tag
válasz
Televan74 #36123 üzenetére
Köszi!
Széttúrtam az internetet, de megoldottam. FYI, hátha valakinek segít:
- a CPU-ban lévő grafikát kell a device managerben disabled-re tenni, de nem indítasz újra
- felteszed a crimson-t, ami így már nem fagyasztja szénné a windowst
- közben nézed, hogy a win ne állítsa enabled-re a CPU grafikát...
- ha vége enabled-re teszed a CPU-t is. -
Televan74
nagyúr
-
Bibgr0
aktív tag
Sziasztok!
Van erre valami ötletetek?
Konfig:
MSI r9 390, ASROCK Z68 EXTREME4, i5-2500K, 16GB RAM, FSP AURUM GOLD 600W.Win7-64 alatt minden tökéletesen működik, lehet húzni is a kártyán, alulfeszelni, minden szép.
Win10-64: ahogy eljut addig, hogy feltegyen akár egy alap drivert a win telepítés alatt, már kifagy a windows és csak reset segít rajta. Utána ha el is indul vlm microsoft display driverrel, 800x600-ban megy és ahogy próbálok vga drivert feltenni, fagy az egész megint.
Próbáltam safe mode-ban DDU-t, amjd restart és utána legutolsó tanúsított drivert feltenni, de ugyanúgy fagy vele.
Tegnap éjjel próbáltam mindent jobbról-balról, de nem sikerült megoldanom.
Előre is köszi!
(mondjátok, ha van erre egy külön fórum valahol) -
GyureX
tag
Adott egy sapphire r9 390 nitro w/bp kártya. Sapphire Select Club-n beregisztráltam.
A kérdésem az lenne, hogy azon kívül, hogy gold státuszt kaptam, van más előnye is? Néztem, hogy ír egy ilyet: "You can access 5 more promotions", ez nem azt jelenti, hogy hozzáférhetek 5-nél több promóhoz? De hol, meg hogyan?
Meg tök örültem, hogy amd4u-ról kapok egy dirt rally-t, úgy néz ki ehhez a kártyához nem jár kupon. Vagy tévedek? -
Horec
tag
-
HSM
félisten
válasz
digo00 #36116 üzenetére
Nem hinném, hogy az átalakító és a monitor között lenne a bibi. Inkább az átalakító és a kártya között. Vagy a kártya nem 100-as, vagy az átalakító. Ezt így nem tudom megmondani neked, melyik... Lehet az is, csak egymást nem szeretik, nem tudom. Esetleg a kábel is szerepet játszhat.
-
digo00
tag
válasz
odorgg #36108 üzenetére
Oké.Köszi kipróbálok mindent amire van lehetőségem.Vannak számomra nem egyértelmű apróbb dolgok is.Ha esetleg ezekre tudnátok válaszolni megköszönném.
pl. van a kártyán egy UEFI/Legacy gomb az milyen állásba legyen?
A kártyán van 2db 8 pines csatlakozó a tápomon pedig 4db 8 pines ugy hogy 2-2 van ketté osztva.Azt ugy dugjam be,hogy a megosztottat vagy mind a 2-ből egyet egyet?
Esetleg a biosban valamit nem kell állítani a hőfokkal kapcsolatban nemlehet hogy ott van valami limit elállítva? Alaplapom MSI B85 E33.
És az integrált VGA ba csak át kell dugnom a kábeleket vagy kell is valamit állítani a win-ben?Mert próbáltam átdugni de nincs kép. Procim i5 4670.Előre is köszönöm. -
odorgg
addikt
válasz
digo00 #36103 üzenetére
Több oka is lehet a dolognak.
Első körben az átalakítót vizsgálnám. Meg kéne nézni másik monitorral.
Azt is nézd meg, mennyire melegszik fel terheléskor maga HDMI VGA konverter, és próbáld ki másik géppel is, ha lehetséges. Ha esetleg intel processzorod van, és van az alaplapon az integrált VGA-nak HDMI kimenet, akkor vedd ki a VGA-t, és próbáld ki azzal az átalakítót, hogy hiba mentessen működik e.Ha minden ok, jöhet a VGA. jó volna átalakító nélkül is tesztelni, másik kijelzővel, akár TV-vel, különösen a HDMI-t.
Ha esetleg van DVI-HDMI adaptered, akkor tedd abba a HDMI VGA konvertert, és nézd meg így, DVI portokon is.Ha fentebb írtak nem megoldhatók, akkor keress meg egy PC boltot, és vizsgáltasd be a VGA-t, és az átalakítót is, de legjobb lenne az egész gépet bevinni. Igaz nem ingyen csinálják, de pár ezret biztosan meg ér a dolog, mert így csak sötétben tapogatózol.
-
törölt tag
válasz
digo00 #36105 üzenetére
az a hama hdmi to vga átalakító nem tűnik bizalomgerjesztőnek.
ha tv-n rendben van, akkor kizárásos alapon az átalakító maradt.(#36107) digo00:
ha hasonló vga lenne a notiban, akkor zárnám ki a hibalehetőségek közül az átalakítót.
amúgy régebben szenvedtem az egyik tv-mmel, mert bizonyos nvidia kártyákkal 3d-be kapcsolva csak annyit írt, hogy nem megfelelő formátum. itt is valami hasonló anomáliára tippelnék. -
digo00
tag
válasz
LLKobe #36104 üzenetére
De lehet.Csak vidéken lakok és postán kellene elküldenem.De ha mégsem a kártyával hanem valmi beállítással van valami gáz akkor...nem tudom nem-e az energiagazdálkodási beállításoknál vagy a crimson vagy a catalist míatt csinálja.De ugyenez win 8 és 10 nél is jelentkezik a probléma.Ami még érdekes,hogy csk monitoron HDMI to VGA átalakítóval csinálja sima HDMI kábellel a tv-re kötve pedig nem.Próbáltam laptoppal az átalakítóval ott meg nem csinálja.
-
digo00
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- PlayStation 5
- Linux felhasználók OFF topikja
- Milyen routert?
- Módosítana a CHIPS-törvény kifizetésein a Trump adminisztráció
- Robotporszívók
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Eladó iPhone 12 mini 64GB bevizsgált, hibátlan készülék
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest