- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
-
erik22
tag
Sziasztok!
Nem tudom,hogy jó helyre írok,vásárlás előtt álok pontosan egy Msi r9 390 videokártyát akarok venni és nem tudom,hogy elég e a tápegységem meg a processzorom kihajtja e a videokártyát?
Konfigom:
Alaplap:Asus m5a97 evo r2.0;
Processzor: Fx 8350,8mag,4ghz;
Processzor Vízhűtőm: Deepcool Maelstrom 120T;
Ram: Corsair Vengeance 16 Gb 1866mhz (CL9);
Tápegység: FSP Raider 650 watt;
HDD:Seagate barracuda green 1,5 TB;
SSD:Samsung 850 evo 120gb -
-
MM
őstag
válasz
Omli85 #37283 üzenetére
Leirom ujra, erre a hsz-re reagaltam:#37257
Ez nem kerdes volt, hanem egy allitas, ami netto hulyeseg.
Eretneksegrol, vilagmeretu problemarol a valaszomban nem volt szo, ellenben arrol igen, hogy boven van kulonbseg. Van akit zavar, van aki eszre sem veszi. Ezt is leirtam, ebben egyet is ertunk... Mi a problema? :? -
valenc
tag
Sziasztok! Ma történt a vga-val hogy egyszer csak játék közben fogta magát és elment a kép... Elötte a windows kiadta a hangot mintha lecsatlakoztatnék egy eszközt majd mintha vissza dugtam volna. De a kép nem jött vissza. Azóta próbáltam másik gépbe, az enyémben is de sehol se ad képet. Valaki találkozott hasonlóval?
-
Cseneles
őstag
válasz
Cseneles #37286 üzenetére
Csináltam 1240/1400-on egy 3Dmark13 tesztet is, hibátlanul lement
Kicsit le vagyok maradva a forummal kapcsolatban... kellene dobnom erre egy 390-es Biost
szerintem azzal egész jól menne de ha csak 1200@+100mw lesz belőle nekem az is bőven elég
Aki jártas az r9 290@390 bios mokolásban az adhatna pár tippet
-
Omli85
őstag
Mivel írta a kérdező, hogy mivel játszik ezért is válaszoltam én is azt amit
.
Van amikor indokolt és figyelembe venni mint negatív hatást magát az input lag-ot de azért az esetek túl nyomó többségében észre se fogja venni a legtöbb ember ebben kb biztos vagyok.
Ha zavarja tearing akkor biza mi mást tud csinálni mint vsync ?
Attól, hogy bekapcsolja nem lesz 5sec-es késés a gameplayben. Szóval ezért is nem értem miért is van ez úgy kezelve mintha világvége katasztrófa lenne az eredmény ha bekapcsolod.
Tény, hogy profi játékosok esetén ez szempont lehet illetve van pár game ahol esetleg érzékelhető de egy átlag hobbi játékos ezt szerintem nem veszi észre adott esetben.
Főleg ha olyan játékkal játszik ahol ez aztán végképp kb nem lesz észlelhető.
Félreértés ne legyen nem beszólni szándékoztam csak rámutattam arra, hogy nem eretnekség használni a vsync-et ha zavar a tearing, és nem lesz vége a világnak se ha bekapcsolja valaki.
-
flash-
veterán
gigabyte r9 290oc-t lehet egyáltalán tuningolni?
msi afterburnerben 1040ről talán 1100-ra toltam a core clock-ot de már a játékok el sem indultak...
-
Cseneles
őstag
Sziasztik!
Egy év után visszatértem egy R9 290 EK full blokkos vgaval, lőttem pár tesztet de még nagyon az elején vagyok a dolgokkal, minden esetre ígéretes darab, mondhatni az eddigi legjobb ami a kezem alatt megfordult
Alapfeszen 1120/1400Mhz és +100mw 1250/1400Mhz nem is rossz
azt hiszem megtartom
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Kicsit lemaradtam és idő hiányában vissza sem olvsatam. Mi a bánat ez a Vulkan?
-
MM
őstag
Speciális teszteket sosem kerestem, most sem fogok. Ellenben próbáltam többször is, számomra borzasztó az eredmény... és nem csak számomra, ha előjön a téma, mindig többen is alátámasztják, hogy ők is tapasztalták. Van, akit a képtörés zavar jobban, van akit az input lag. Nem nehéz kitalálni, hogy az utóbbiak közé tartozom...
A fizikai magyarázatával nem vagyok 100%-ig tisztában (talán Abu tudna segíteni...
), mivel 60Hz-en a képkockák 16,6 ms-ként követik egymást, 120Hz-en 8,3 ms-ként, ez önmagában még nem lenne olyan nagy különbség, de ugye vsync esetén meg kell várni, míg az előző képkocka teljesen kirajzolódik, bejön még a képbe a VGA buffer (2x vagy 3x), oda mennyi idő alatt jut el a jel, az vár-e még valamire, ...stb.
Egy átlagosan magas input laggal megáldott monitor (~25ms vagy több), plusz egy "gagyi" 125Hz-en ketyegő egér mellett könnyen lehet, hogy valakinek fel sem tűnik, főleg ha FPS-el nem is játszik.
Ellenben vegyünk egy 10ms alatti INPUT LAG-gal rendelkező, komolyabb játékra is alkalmas monitort + jobbfajta egér 1000Hz-el megspékelve, stabil 120FPS-en VSync OFF-al egy jó kis multiplayer meccs közben. Itt ha bekapcsolod a vsync-et, akkor sírva is fakadsz... amit a monitoron látsz, fényévekkel lemaradva követi a mozdulataidat.
(#37266) Omli85:
A tisztelt Kérdező valóban nem írta, hogy mivel játszik, viszont én nem a kérdésre, hanem a rá adott válaszra reagáltam, mivel az igen távol állt a valóságtól... Freesync pedig valóban lehet megoldás, de amíg nem próbáltam - és amíg továbbra sem gyártanak FullHD + IPS + Freesync/Gsync monitort 100+ Hz-es frissítéssel, nem is fogom - addig inkább nem írok róla semmit.(#37267) korcsi:
Ebben teljesen igazad van, egy átlagos képfrissítésű (60/72Hz) monitornál ezért is van értelme a képfrissítés többszörösével hajtani egy monitort:
+ csökken az input lag
+ csökken a tearing
- ha nem állítjuk be jól a képfrissítés többszörösét, vagy nem fixáljuk az FPS-t egy olyan számnál, amit stabilan bír a gép, akkor a tearing (képtörés) helye - ami egy vízszintes csík - függőlegesen elmászik, hiszen mindig máshol tart a monitor a képkocka kirajzolásában, mikor hirtelen, bufferre és semmire sem várva a következőnek.De befejeztem, mert ez itt eléggé OFF. Bár ennek a témának nem tudom, van-e egyáltalán bármelyik topicban helye...
-
Habugi
addikt
Tegnap este pár heti 16.3 Crimsont (16.3.1/16.3.2 nekem kimaradt..) váltva megnéztem a 16.4.1-et:
Szokásos módon (játékokkal/szintetikusokkal) teszteltem, nem vezetem le újra mert párszor már megtettem. Anomáliákat nem tapasztaltam.
Használható szintre ért a PowerEfficiency (16.3-hoz viszonyítva), ugyanis kikapcsolva most már tényleg olyan stabilan tartja az órajelet, ahogyan azt személy szerint eddig is elvártam volna és használtam inkább az AB féle PP herélést..
Ettől függetlenül maradok a kikapcsolt PP-nél, mert CPU limites vagy ahhoz közeli helyzetekben 3-5Mhz-et még mindig visszavesz.., ami lássuk be botrány..
Sebességre is rendben van, az eddigi legjobb (Crimsonok óta..) eredményt dobja Valleyben, alapon, +50% TDP-vel.
Summa-summarum, eddig tetszik!
-
Omli85
őstag
válasz
korcsi #37267 üzenetére
COD2 pl konkrétan talán lehet nem a legjobb példa hisz köztudottan "jótékony" hatással van a magas FPS érték a játékra. Nem véletlenül vannak(voltak) az FPS limites szerverek stb már ahol szempont votl az igazságos game
. Régebben figyeltek erre nem tudom azóta mi a helyzet
. Konkrétan ugye elég csítes a cod2 unlimited fps esetén
.
-
korcsi
veterán
válasz
Omli85 #37266 üzenetére
Nagyon off:
Én régóta multizok cod2-vel, és úgy gondolom fix monitor frissítésnél is van eredménye a nagyobb fps-nek, hiszen egy kép frissítés alatt is többször frissül a tartalom, a képernyő más poziciójában ezáltal csökken a megjelenítés késleltetése, és megfelelő sebességnél (pl.: 250fps) a tearing sem lesz jelentős, hiszen a megjelenített képkockák között csak 4ms telik el, így a változások mértéke alacsony. -
Omli85
őstag
"Fánkal" tesztelve ne csodálkozz ha így befűti a vga-t igencsak nagy eséllyel ilyen terhelést az életben nem fog kapni a vga szóval inkább valami combosabb játékban gyilkold meg ott mennyire melegszik el az sokkal reálisabb képet ad.
(#37262) MM : Még ha egy olyan játékról lenne szó ahol ez számítana is (UT,CS stb) akkor azt mondom oké legyen szempont az esetleges input lag de jelen példában ennek semmi alapja nincs. Ha nem bírja a tearinget akkor használjon vsync-et. Vagy esetleg vegyen freesync-es monitort vagy valami combosabb gamer monitort ami tudja a nagyobb frissítést, ha ennyire szempont a magas fps
.
-
-Gabesz-
senior tag
Hogy a borda ne érjen hozzá? Ezek szerint mégis kell?
Gyárilag volt rajta, a borda is úgy van kialakítva, hogy hőfelvevő sík felület van azon a részen. Ha akarták volna úgy tervezik, hogy ott a borda keskenyebb, hogy ne érjen hozzá és átengedi a levegőt, na akkor nem kellene rá, de ezt így tervezték...szóval ennél a kártyánál, van rajta. -
MM
őstag
válasz
Bratilla95 #37257 üzenetére
Ugy erted azon kivul nem lesz semmi haszna VSync OFF-al, hogy sokkal kisebb lesz az iput lag, megszunnek az fps dropok? ... cserebe egy kis tearing lesz ugyan, de fixalt fps-el boven vallahato. Arrol nem beszelve, hogy 60Hz-es monitornal is erdemes lehet vsync off mellett fix 120, vagy akar 180 fps-el jatszani, ha birja a gep.
Amit nem probaltunk, nem ismerunk, arrol ne irjunk mar le meggyozodessl hulyesegeket...
szerk.: latod, mire bepotyogtem a telefonon, meg is eloztek...
-
TTomax
félisten
válasz
Bratilla95 #37257 üzenetére
Már ha a jól erezhető input (lag) delay nem számít....
-
flash-
veterán
üdv
azt látom hogy játékoknál sokan kikapcsolják a vsync-et.
nálam kikapcsolt vsync-nél pl a The Division pc játéknál hullámzik a kép..van erre valami orvosság? mert hát amúgy az fps több lenne..
-
-Gabesz-
senior tag
Nálam a giga 290x akkor produkált pont ilyen jelenséget és hőfokokat, amikor a gap padokat lecseréltem/pótoltam és csak utólag vettem észre, hogy a VRM-nél lévő keskenyebb gap-pad csíknak (6mm széles volt) vastagabbnak kellene lennie fél mm-rel a másik, szélesebb VRM csíknál. (A szélesebb gap-pad (1mm) a 6db szürke nagyobb kocka alakú VRM testekre fekszik fel, a keskeny 6mm-es csík (1,5-2mm) pedig jobbra, a 12db lapos VRM alkatrészre.) [link]
Ezért az ominózus gap-pad csík nem feküdt fel rendesen. A gpu hőfok 82-83 körül állt meg, a VRM2 71 körül, a VRM1 meg a 100+. Szét kellett szednem és pótolni a hiányosságot, ez után megjavult. A VRM1 és VRM2 közel azonos hőfokokat produkál. (70-80max)
-
Doink
aktív tag
válasz
dobobazsy #37244 üzenetére
Igen alapból 40% a max inkább visszavesz az órajelből.
Itt egy gyors teszt 19.5C fokos szobahőmérsékleten: [link]Az első kép arról szól hogy automatikus beállítás, minden teljesen alap.
A másodikon 44% fix venti sebesség(ez még elfogadható hang szempontjából) és a max áramfelvételt maxra raktam (+50% crimsonban)
A harmadik kép pedig a ház hűtését mutatja.Jól látszik hogy a vrm1 instant padlót fogott mindkét tesztben, inkább nem futattam tovább mert 125fokra vannak minősítve ha jól tudom.
-
Televan74
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #37247 üzenetére
Én pont a fogyasztás és a melegedés miatt,várom a polaris 10 -s kártyát.Most visszavett power limittel és órajellel jól elvan a 290X DC2 OC kártya, de már nagyon várom a nyári megjelenéseket.Nem is akarok már 390/390X -be fektetni pénzt.
A 7970/280X kártyákra még elég volt a Asus hűtése.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
dobobazsy #37239 üzenetére
Elméletileg a friss Radeonok hozzák ugyanezt (de valószínüleg jobb) dx12 teljesítményt csak épp (most hasra ütök) fele ennyi fogyasztással, jóval halkabban és hűvösebben, és remélhetőleg jóval stabilabban.
Ezek pont olyan dolgok, amik eléggé rányomják a bélyegüket a mostani generációra (szerintem).
-
Habugi
addikt
válasz
dobobazsy #37244 üzenetére
+1 ll-kobenak
Ha belelátsz a házadba és prioritást élvez nálad a kinézet akkor vess egy pillantást erre a gyönyörűségre!
Pár héttel ezelőtt volt szerencsém egyhez.., Sapphire párti vagyok, a design sem fontos amíg a hűtés rendben van, akár ronda is lehet, a backplateket is egyenesen rühellem de mindentől függetlenül azt mondom ez a vad állati jól néz ki.
-
dobobazsy
őstag
úgyérted magától csak 40%-ig tekeri fel a ventiket? és ezért a gyenge hűtési teljesítmény? ha feljebb tolod mondjuk 50-60%-ra akkor is forr a kari? mert az úgy 3 ventivel elég gáz
ennyire nem tud az asus hűtést csinálni? úgy emlékszem régen jók voltak a DCU2 hűtések, de lehet rosszul tudom..
a Nitro se tűnik rossz karinak, csak a 2 év gari is aggaszt kicsit, illetve jó lenne egy fekete-piros design.
-
Doink
aktív tag
válasz
dobobazsy #37233 üzenetére
Nekem 390x strix van és meg tudom erősíteni hogy elég csapnivaló a hűtése. 0db parasztvakításnak jó de semmi értelme mert alacsony fordulaton(27-32%) nem hallani a kártyát egyáltalán és úgy nem is meleg annyira (~27% alatt el se indul a hűtő mert nem kap elég feszt). VRM hűtés is úgy összefoglalva borzalmas.
Jó lett volna ha tesznek rá dual biost ahol van valami nem 0db profil és értelmesen tekeri a ventillátorokat a hőfoknak megfelelően mert ez a max 40% fordulat se valami meggyőző. Tudom lehet afterburnert használni meg minden mást de mennyivel jobb lenne ha magától lehozná. -
dobobazsy
őstag
válasz
Habugi #37240 üzenetére
még kicsit több is mint kétszerese, mert 8 fele 4 nem 3.5
volt egyébként 290-em, azt is szerettem. igaz, hogy a 970-et is, de ez a dx12 alatti teljesítménye a gtx 9xx szériának ez szerintem nagyon szomorú. én kicsit a jövőre tekintve vettem meg a 970-et, hát mellényúltam. és inkább most szabadulnék meg tőle, mint fél év mulva 60 ropiért..
-
-
dobobazsy
őstag
válasz
GeneraL_XTX #37238 üzenetére
kérdés, hogy azok mikor jönnek és mennyiért..
engem meggyőzött a radeonok DX12-es teljesítménye, bár lehet, hogy eléggé elhamarkodottan állapítottam meg ezt. -
dobobazsy
őstag
válasz
#02119936 #37234 üzenetére
köszi mindhármótoknak!
pontosítok. nem szép, csak tetszik a fekete-piros színvilág, és beleillene a gépbe
de nekem tetszik. csak remélem nem fő meg, illettve hogy nem túl hangos.
CM HAF932 Advanced házban lenne, talán az nem olyan rossz szellőzésű kuckó.na még majd szétnézek, úgyis előbb elkell adnom a 970-em.
köszönöm mégegyszer!
-
dobobazsy
őstag
sziasztok! r9 390 strix mennyire jó vétel?
olvastam itt hogy nem annyira jó a hűtése, igaz ez? nekem nagyon megtetszett a dizájnja ezért elgondolkodtam rajta először.
pedig 3 venti hűti és így is gyenge?
mit ajánlotok helyette? -
colossal89
tag
Vizsgálta már valaki behatóban a morfológiai szűrést közületek? Ezzel kísérletezek most éppen, meg a mintázat szűrés minőségét normal és magas között (driverben) hatását tesztelem, még ha játékban 16X is van beállítva ad e pluszt. Szívesen venném ha ehhez tudtok hozzá szólni. Ti mit tapasztaltatok látványban illetve teljesítményben?
-
Cseneles
őstag
EZ az új R9 495x mennyire kamu? Most találtam a linket
-
Picco
addikt
290/290 cf tapasztalatok vannak a topicban? legjobban jelenlegi es par honappal ezelotti (driverek/patchek miatt) tapasztalatokra lennek nagyon kivancsi. legfobben ezek erdekelnenek:
-jatekok tamogatottsaga megjelenskor/utana x honappal?
-problemak
-anomaliakmeg sohasem volt tobb kartyas rendszerem, ezert eleg tajekozatlan vagyok a temaban, velos 2 mondatos valasz tokeletes eleg es sokat segitene
elore is koszonom annaki aki latja ezt es raszanja azt a par percet a valasz megirasara -
válasz
ericdrawen74 #37224 üzenetére
-
ericdrawen74
senior tag
Az MSI Afterburnerben vagy a Crimsonban hol tudom beállítani, hogy az OC órajel fix maradjon? Újra kellett húznom a Windowst és elfelejtettem lefényképezni a beállításaimat. Előre is köszi a segítséget.
-
ricinus13
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #37211 üzenetére
Létezik már fekete Linus Tech Tips edition is belőle narancs gumikkal.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Fortum #37218 üzenetére
Majd érkeznek normális válaszok is, ne aggódj. Ez a kérdés ide ebben a formájában nem való, főleg hogy mint fentebb már látható, előkerült a GTX970 is. Több feszültség is volt már a topicban e miatt, nem szeretném ha ismét probléma lenne, ezért törlöm.
Ha konkrét 290 vagy 390 típusokkal kapcsolatban lesz kérdésed, állunk rendelkezésedre a továbbiakban
-
Fortum
tag
válasz
GeneraL_XTX #37216 üzenetére
Konkrétan annyi választ kaptam az imént belinkelt topikba,hogy "290 Tri-X"
Így úgy éreztem nem nyúlok nagyon mellé,ha ide is írok és kaptam is rendes válaszokat
-
Omli85
őstag
válasz
Fortum #37214 üzenetére
Valamennyit adott esetekben mindenképp engedned kell de egy 290x vagy egy 390 megfelelő a célra.
Tapasztalatból mondom mivel a tv natív felbontása 1920x1080 így ez alatti felbontásokat el is lehet felejteni mert iszonyat randán tud kinézni.
Szóval célszerű a combosabb 1080p-ben is ütőképes vga amire azért elég a 290x és a 390 (380x szerintem nem éri meg ár teljesítményben) is némi kompromisszum mellet adott játékok esetén. Tápegység határeset elvileg elégnek kéne lennie. -
Ijk
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #37211 üzenetére
Nekem mondjuk kifejezetten tetszik a színe. Ízlés kérdése.
A csomagolása pedig csillagos ötös. Nyitható fedeles kis dobozban van, PWM Y kábelt és hosszabbítót mellékelnek hozzá, és természetesen a gumi rögzítőket is: [link]
Lehet hogy van jobb ár-érték arányú ventilátor, de már párat kipróbáltam és a 2db 5 éves Noctuám vált be a leginkább, amelyek még mindig némák. Úgy döntöttem nem zsákbamacskázom. -
Ijk
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #37206 üzenetére
Rondák? Szerintem meg igényesek, bár nem tudom pontosan milyen a ronda és a szép ventilátor.
Raggie: Ilyen házam van, a tetejét épp hogy még rá lehetett csukni, az oldallapokkal nincs gond.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #37206 üzenetére
Nem design ventilátorok az biztos, viszont minden más téren kiemelkedőek. A terméktámogatás (CPU hűtéseknél, új socket esetén ingyen biztosítanak felfogatást) és a 6 év garancia sem mellékes. Vannak fekete industrial ventilátorok is, csak darabja 10k.
Ha új gépet fogok építeni, más ventilátort biztos nem használok majd.
-
Aby_2014
aktív tag
Ez a Power efficiency csak a 300-as sorozatot érinti? 200-as nál miért nincs ilyen beállítás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen videókártyát?
- Windows 10
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest