Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:01:26

LOGOUT.hu

AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36051) proci985 válasza Ghoula (#36049) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Ezt hol lehet beállítani?

Optikain egyébként ki lehet simán küldeni többcsatornás digitális jelfolyamot, csak játékoknál jellemzően PCM2.0 ami kimegy, filmek és DVDA/SACD oké.

GeneraL_XTX: ezek szerint azzal a kártyával nem ment rendesen az afterburner. ami megesik, csak innentől nem biztos, hogy az AMD driver hibájáról beszélünk, főleg ha eleve órajelet is állítottál.

egyébként tény, hogy nálam alapon megy az összes kijelző képfrissítése, plusz VGAt nem szoktam tuningolni az alapból magasabb terhelés miatt. most vízen lehetne, de egyrészt a Matrix Platinumom antituning, másrészt meg az alapból 390X GPUórajeleken járó vizezett 290X CFnél nem azon a 10%on múlik, hogy elég-e a rendszer.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#36052) GeneraL_XTX válasza Ghoula (#36049) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

"Topikgazda létedre pont Neked nem kéne a szar az AMD driver, nV mennyivel jobb mantrát támogatni, szerintem."

Ne haragudj, de én nem a topikikhoz igazítom a véleményemet. :U Topikgazdaént is ugyanúgy lehet negatív véleményem bizonyos dolgokról, és ezt le is írom, ha tetszik, ha nem.

Az utóbbi időkben volt 290-em, 390-em, két gtx970-em és egy 980ti-m, úgy gondolom ezen tapasztalatok alapján van rálátásom ezekre a dolgokra, de a legutolsó amd karival (és az amd mostani drivereivel) nagyon sok negatív tapasztalatom van, amiket le is írok. Elvégre azért van a fórum vagy mi :DDD

proci985 : miután nem ment az afterburner és nem sikerült megoldani a problémát le is szedtem és alapon használtam, mert így is alig tudtam hűteni a kártyát. Az AB-t úgy is csak alulfeszelésre használtam.

De emlékeim szerint utána is emelte a gpu órajelét ha rá volt dugva a tv. De nagyon nem foglalkoztam a dologgal mert elég ritkán van csak így összekötve a gép.

[ Szerkesztve ]

(#36053) LLKobe


LLKobe
veterán

Üdv!

Az este beszereltem az MSI 390-ET, a legújabb crimson-t tettem fel.
Eddig jók a tapasztalatok, BF4 kimaxolva hasít 100-130 fps-el, az új Dying Light szintén. A Witcher 3 alatt valamiért kicsit ugrál a GPU órajel, míg a többi alatt nem.
Cicergés nincs, az én kis mATX házamban max 74 fok a GPU.
A ventik 60 fokig leállnak ahogy kell, és játék közben sem hangosak, csumára tekerve a 18 centis házhűtő venti hangosabb.

Szóval abszolút pozitív az első tapasztalat, a Witcher -el még kezdeni kell valamit, mert bár nem vészes, de néha beesik a gpu órajel 800 Mhz környékére, és akkor bereccen a játék.

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#36054) Ghoula válasza GeneraL_XTX (#36052) üzenetére


Ghoula
senior tag

Természetesen lehet negatív véleményed, de Tőled, mint a Topikgazda titulus viselője pártatlan, de legalább objektív hozzállás lenne az elvárható.. :R
Én is használok mindkét gyártótól megoldásokat, laposban SLI is van, de attól még,hogy téged értek negatív tapasztalatok, nem ennyire fekete-fehér, lásd akár a többiek kommentjeit.
Nem mondom,hogy a többiekhez kell igazítanod a véleményed,sőt...,csak ha van,akkor azt kellő objektivitással és szakmaisággal prezentáld.

@36050, CsonkaImo
Lásd fenti.

@36051 proci985
Mit hol lehet beállítani? A multi channel PCM-et? Azt simán control panelben, a HDMI hangkártya beállításoknál átállítod 6 v 8 csatornásra.

Optikain is ki lehet küldeni több csatornát, de nem PCM-ben. AC3 és DTS megy optikán és többcsatornás.
Játékok nem csak 2.0 PCM-et kezelnek, csak HDMI-n egyszerűbb a több csatornát digitálisan elküldeni az erőlködőbe.
Mint írtam meg tudod tenni SPDIF-en is,de akkor a játék 6 csatornás PCM hangját a hangkártya szoftvere( összes realtek-ben benn van,csak alaplap bios alapján engedélyezi a feature-t) on the fly bekódolja AC3 vagy DTS-be és úgy megy ki.

(#36055) GeneraL_XTX válasza Ghoula (#36054) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Annál szakmaibban nem tudom prezentálni a véleményemet, mint ami a saját tapasztalataimon alapszik. Lassan 5 évre visszamenőleg csak AMD kártyát használtam szóval "Nvidia" pártinak is elég elhamarkodott kijelentés nevezni.....

Az, hogy Xy-nak normálisan működik annak nagyon örülök, de ez rajtam és a kollégán, akinek a hsz-ére reagáltam ez még nem segít. Én annyit írtam, hogy ez egy bug a driverben, amit mai napig nem sikerült kijavítani. De a bug nem egyenlő azzal, hogy ez minden felhasználónál jelentkezik, csak bizonyos körülmények, hardverkörnyezet vagy szoftverkörnyezet hatására. És sajnos ez tény, hogy ez létezik, és az is, hogy nincs javítva.

Az Nvidiát meg csak annyiban hoztam szóba, hogy a Crismon driver-el bejött új funkció (amit személy szerint már régóta vártam erre a platformra is) a megjelenés napjától hibásan működött és működik a mai napig is. És nem értem miért nem lehet normálsan megcsinálni, amikor az Nvidia driverekben már elég régóta hiba nélkül funkcionál ez.

(#36056) SpongyaBob válasza Ghoula (#36054) üzenetére


SpongyaBob
veterán

"Természetesen lehet negatív véleményed, de Tőled, mint a Topikgazda titulus viselője pártatlan, de legalább objektív hozzállás lenne az elvárható.. :R"

Teljes mértékben egyet értek.

Ha ezt most én mindentől független olvasom akkor ez úgy jön le hogy az AMD a rakat sz.r, az NV meg a császár és mint topikgazda ezt sokan készpénznek is veszik. Elhiszem a sok negatív tapasztalatot, de nem lehet ennyire általánosítani. NV topikokban is van számtalan driver hiba, és ott még sincs fosozva a driver :R

Egyébként nekem is két kijelző van rákötve a 390-re és semmi gond nincsen.

i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7

(#36057) Habugi válasza GeneraL_XTX (#36055) üzenetére


Habugi
addikt

Pont ezzel kapcsolatban írtam neked privátot tegnap, aztán visszaolvasva rájöttem hogy eléggé nyersre sikerült így végül szerkesztettem/töröltem, no offense szándékkal szerettem volna jelezni valamit de úgy sikerült hogy félreérthető lett volna..

Pepitában annyi lett volna hogy szűrj rá a saját postjaidra, mondjuk az elmúlt 20-30ra és egyben olvasd végig őket. Túl sok az NV-s saláta, magad is moderálsz itt néha hasonló okokból, elég sűrűn kisarkítasz dolgokat vagy legalábbis félreérthetően fogalmazol/utalgatsz, többségében egyébként nagyon ügyesen/árnyaltan ágyazod bele a mondókába az NV vagy a 970et, már-már alig lehet(ne) miatta megkérni hogy lassan befejezhetnéd. ;) :R

Btw, most is csak azért írtam le mert tegnap még nem voltam benne biztos hogy ez esetleg nem csak engem kezd-e már irritálni, mostanra bebizonyosodott.

Béke.

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#36058) GeneraL_XTX válasza SpongyaBob (#36056) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Továbbra is mondom, hogy az Nvidia egy pontban lett megemlítve, és nem savazás volt, csak egy TÉNY megállapítás, hogy az a funkció ott működik, itt meg nem. Csak itt is az a kissé érdekes szituáció áll fent, hogy ha le meri írni valaki a topikba, hogy Nvidia, vagy épp egy negatívumot említ, azonnal támadásként veszitek. Pedig a szakmai topikok nem csak egy adott termék, vagy termékek előnyeiről kell hogy szóljanak, hanem a hátrányokról, hibákról is. Akármennyire is nem tetszik ez bizonyos személyeknek.

És ez sajnos elég általánosan elterjedt viselkedési norma a fórumon, engem is letámadtak nemrég a 980Ti topikban amikor beközöltem, hogy én többet vártam volna 240ezerért....na mind1 :U

[ Szerkesztve ]

(#36059) Ghoula válasza GeneraL_XTX (#36055) üzenetére


Ghoula
senior tag

Az,hogy adott szoftver és hardverkörnyezet függő hibát általánosítasz már kimeríti a szakmaiatlanság fogalmát.
Én is belefutottam már a laposon abba, hogy nem vette vissza az órajelet, de ez köszönhető volt az nvInspectorral történt turkálásomnak. Mégsem általánosítok, hogy sz@r az nV, nem is lenne korrekt.
Ami a frissítés állítását illeti, az valóban nem kiforrott AMD-nél, de ha visszaolvasod a kommentjeid, sokunknak nem az jött le, hogy objektíven állnál a dolgokhoz.
Éppen előtted írta kolléga, idézem:
"
Ha nem fut aMSI gaming app, akkor visszaveszi 300 ra 2dben ,.viszont 3d ben meg ugral az orajel es igy az fps is , ami borzasztoan idegesit . MSI gaming app meg fixalja 1040 re.
"

Le lehet,sőt le is kell írni a negatív tapasztaltokat is,mint ahogy ezt tesszük is, de az,hogy törődj bele, mindig is rossz volt( ez nem is igaz) , de odaát ez megy, az minden,de nem objektív,se nem szakmai.

Az meg, hogy odaát neked esnek,mert negatívumot írsz a termékről,azt ne keverd azzal,ami miatt most itt írunk.
Az őket minősíti,ha azért téged ekéznek. Itt nem azzal van a baj, hogy leírjuk/leírtad mi nem megy, hanem azzal,ahogy. :R

(#36060) Runner_fxr válasza LLKobe (#36053) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Ahogy néztem a játék teszteket, egyedül a Witcher 3 alatt teljesít rosszul. Kb fele annyi fps-t hoz a 390 mint egy 970-es, a többi játékban nem láttam ilyen problémát.
Én is megrendeltem az MSI 390-et.

(#36061) proci985 válasza GeneraL_XTX (#36055) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Ja, Crimsonnál volt elég sok bug, de jellemzően én a drivereket sose rakom fel első nap, szóval erről én csak olvastam:). Meg eleve patchekkel nagyon óvatos duhaj vagyok, pont amiatt, mert jellemzően nincs energiám hibakeresni.

Bugok egyébként voltak, pl eyefinity / extended állítás presetből minden második patchnél nem működik már az ötödik éve és harmadik generáció óta (multimonitor topikban szoktunk anyázni).

---

Általában: Térjünk vissza ONba :R

Runner_fxr: volt a gépben 970 G1 (gyári 20% OCs kártya) és 290X Matrix Platinum egymás után, meg nem mondtam volna melyik volt bent. a Witcher valszeg mérési hiba, egyébként fej-fej mellett kéne lenniük 1080pben.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#36062) GeneraL_XTX válasza Ghoula (#36059) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Nem kicsit elbeszélünk egymás mellett, de nem akarom ezt a meddő vitát tovább folytatni.

Maradjunk annyiban, hogy akkor én innentől tartózkodok bármiféle megnyilvánulástól, ha szóba kerül a konkurencia, félretéve a véleményemet. Abban lehet valami, hogy a csalódástól ami ért, kritikusabban látom most ezeket a kártyákat. Peace :R

(#36063) Ghoula válasza GeneraL_XTX (#36062) üzenetére


Ghoula
senior tag

Itt valóban ne folytassuk, és természetesen részemről is béke van. :R

[ Szerkesztve ]

(#36064) LLKobe válasza Runner_fxr (#36060) üzenetére


LLKobe
veterán

Ott valamit elrontottak a tesztben, mert szó sincs erről.

Majdnem teljesen kimaxoltam a grafikát a Witcherben, és szinte folyamatosan fix a 60 fps.
Néha erősebb jeleneteknél lejjebb esik, de 50 alatt nem volt egyszer se.

Akkor van az érdekesség, ha pl. megállok, és nézem a földet. Ott ugye leesik a GPU kihasználtság, és vele együtt a GPU órajel is, és ha felnézek az erdőre, akkor elkezd visszamenni az órajel, de egy pillanatra akad egyet.

Az az érdekes, hogy pl. Battlefield 4 alatt nincs ilyen, ott akármit csinálok nem esik le a GPU órajel.

Ma azt találtam a neten, hogy crimsonban be kell lőni a játék profiljában a frame rate target control-t 60-ra, és akkor nem fog esni az órajel. Este kipróbálom.

De ez egy tök hasznos funkció, pl. Dying Light-ban kevésnek érzem a vsync 60 fps-t, de ha kikapcsolom a vsync-et, akkor meg 120-140 fps-el megy, az meg felesleges. Belőttem a crimsonban a frame rate target control-t 80-ra, és gyönyörűen megy a játék a 80 fps-es limittel.

Biztos jó lesz ez, csak 6 év nVidia VGA után ki kell tapasztalni a finomságokat.

[ Szerkesztve ]

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#36065) Runner_fxr válasza LLKobe (#36064) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Elképzelhető, hogy rosszul mértek. Ilyen órajel leeséssel még nem találkoztam régebben, vagy csak nem figyeltem. :)
Az igazat megvallva én soha nem tettem le a voksom egyik gyártónál se, ár/érték alapján döntöttem mindig.
Volt amikor geforce, volt amikor radeon kártyám volt. Mindegyikkel meg voltam elégedve. Persze volt egy két rossz vételem, anno még a geforce fx-et nagyon hamar lecseréltem 9600xt-re, de ez már több mint 10 éve volt. :) Viszont arra is emlékszem mennyire szerettem a 8800gtx-et. Most eléggé kiegyenlítődöttnek látom a két gyártót, ezért nehéz a döntés. :)

[ Szerkesztve ]

(#36066) proci985 válasza Runner_fxr (#36065) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

igazából a 970 / 390nél kiegyenlítődött a helyzet. az 1400 körüli top OC 970ek (G1 / EVGA flagship) 200W felett húznak terhelés alatt gyárilag, szóval egy 390 annyival már nem eszik többet. a 145Wos TDP mese habbal.

390eknél rendberakták a hűtőket, meg a legjobban sikerült 970 G1nek eleve üresben zajcsillapított ház kell, vagy bios mod. a 250Wos TDP reális.

390nél több a memória, ennek egyelőre nem látszik előnye egy 980hoz képest, 970nél még driverből lekorlátozzák a kártyák 3.5GB alá tavaly február óta, viszont kérdés, hogy a következő generáció megjelenése után mennyire jön elő megint a probléma.

970ből az OC karik szintén nagyon hosszúak.

bugos driver van mindkét oldalon:).

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#36067) HSM válasza proci985 (#36066) üzenetére


HSM
félisten

Ami a bugos drivert illeti, én kb. a 3870-esem óta megjártam az összes AMD generációt, és mindig volt olyan driver, amivel minden játékomat tudtam problémamentesen játszani. :) Nekem ez volt a lényeg, s ezt mekaptam, szóval én elégedett voltam. Persze, volt hogy zátonyra futottam egy gyengébben sikerült driverrel, olyankor visszatettem a régit, vagy egy frisebb bétát, és jó is lett, sosem kellett kellemetlenül sokat ezzel foglalkozzak. Pedig nem cseréltem sűrűn drivert, max évi 3-4 alkalommal. :)

(#36068) pcsabat válasza Runner_fxr (#36065) üzenetére


pcsabat
őstag

a 8800 GTX és a 7970 volt a két kedvenc kártyám eddig, ha lehet ilyet mondani :D

(#36069) hackeeeee válasza laci.csabi (#36048) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Foobar-ból szépen szól a flac, minden gond nélkül. Vagy ez nem elég?

Véleményem szubjektív...

(#36070) Runner_fxr válasza proci985 (#36066) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

A fogyasztás annyira soha nem érdekelt, bár nyilván jobb ha kevesebbet eszik, nem melegszik annyira.
A több memória idővel biztos, hogy számítani fog.
Köszi az infokat.

pcsabat: Még anno egy vagyonért vettem a 8800GTX-et, de az is biztos, hogy abban az időben nagy durranás volt. :)

[ Szerkesztve ]

(#36071) proci985 válasza Runner_fxr (#36070) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Ja, engem is főleg zaj miatt érdekel.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#36072) digo00


digo00
tag

Sziasztok.Még mindig nem oldódott meg a problémám,hogy Sapphire R9 390 es kártyánál kb 60- 65 foknál és 1-2 percen belűl kikapcsol a monitorom. Hama HDMI To VGA convertert használok.Azóta tápot is cseréltem biztos ami biztos. Corsair CX750M-re.És egy Nagyobb Jobban szellőző házat is vettem.De arról már informálódtam,hogy ekkora hőfoknál nem szabadna semmi gondnak lenni.
Nem tudja valaki,hogy mi lehet a baj?Mért kapcsol ki a monitorom?Mert már kezd idegesíteni.A válszotokat előre is köszönöm.

(#36073) #Morcosmedve válasza Malibutomi (#36043) üzenetére


#Morcosmedve
veterán

Azt is olvastad hozzá, hogy x éves a windows es amd kartya utan berakta az nV-t es kesz? Mindazon által egy embernek sikerult beakasztania az orajelet es egyelore legyen szoftveresen rendbeteve a gepe...

Genera:l Msi 390-el ment az After nalam, Win10-en, lehet valami se bug volt vagy egy kosza pipa, de ketszer tenyleg erdekes.

Mindenki: Most nem nagyon olvastam, csak az utolso 100 hsz-t. Szerintem az, hogy Topikgazda, attol meg nem troll, mert van velemenye. Az, mar necces, ha folyamat a temaban szereplo vga-k ellen beszel. Hitvitas temakorrel nehez mit kezdeni. Nekem az utolso 4 evben 99% nV kartyam volt es sose volt bajom (beta driverrel 1-2 szer, de az ugye beta), itt se, de azert 2 verzioban feltoltotte a 16GB RAM-ot a driver, illetve egyszer volt az eger korul ilyen tuzijatek egy negyzetben, az nem tudom mi volt :DDD

Osszesegeben nincs negativ velemenyem a 390-rol, az viszont elszomorit, ami egyebkent tortenik a ceggel es nem ertem. Az, hogy milyen meleg, hangos=fogyasztas, azt mindenki meg tudja nezni teszteken, vagy itt elmondjak, azon utolag nem kene keseregni. 970 is tud "meleg" lenni, ha nem jo a hutes.

Ne bantsatok egymast. Sokfelek a PC-k. :R

Szerk.: A lekapcsolos ventik (380-390 biz. hutoin), addig eleg haszontalanok, amig a 380-amon is be-be kapcsol, mert nem veszi le a memoria orajelet, nem ertem miert nem oldjak meg. Ugyan ugy minimumon mennie kell a ventinek, persze, nem hangos, de akkor ne tereljenek mar...

[ Szerkesztve ]

© asszongya'hogy

(#36074) ericdrawen74 válasza digo00 (#36072) üzenetére


ericdrawen74
senior tag

A vrm-ek hőfoka mekkora?

Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)

(#36075) GeneraL_XTX válasza #Morcosmedve (#36073) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

"Az, mar necces, ha folyamat a temaban szereplo vga-k ellen beszel."

ez azért véleményem szerint nem történt meg, egyesek többet látnak bizonyos dolgokba, mint kéne.

(#36076) #Morcosmedve válasza GeneraL_XTX (#36075) üzenetére


#Morcosmedve
veterán

Arra irtam, ha igy lenne, az necces - nem tudom x honap alatt mi gyult ossze a forumban - de szerintem egy egyszeru velemeny volt.

En ertem, hogy vedik a kartyajukat, ha naluk jol megy, de sok gond szokott lenni a driverekkel, ami teny, ez esetben el kell fogadni, hogy vannak bugok. nVidianal is volt TDR egy idoben, nekem sosem, de AMD-nel is 1-2 szer volt RAM toltesi gond (1 honapot volt piros kartyam - most ujra van), 15.9 utan, egyebkent nem, szoval erdekes a user error szindroma is, csak az arányok.

© asszongya'hogy

(#36077) szami76


szami76
tag

Szevasztok!

Ritkán járok ide,de most ismét itt az ideje.A mai napon készülök venni egy MSI R9 390 Gaming kártyát.Eddig is MSI kártyákat használtam,de az utolsónál(r9 280x gaming) volt egy kis melegedési probléma!
Érdeklődnék,hogy mennyire ajánlanátok CSAK játékra vagy esetleg keressek más kártyát?!Van e enne a kártyának is melegedési problémái vagy sem? A ház jól szellőzik,a gyári mellett kapott még pluszban ventit!
Várom válaszotokat és nagyon köszönöm !
Üdv :R :R

(#36078) #Morcosmedve válasza szami76 (#36077) üzenetére


#Morcosmedve
veterán

Ajánlott, jó kártya, arra figyelj, hogy 3 slot-ot foglal, mert a hűtő nagy rajta.

© asszongya'hogy

(#36079) Bibgr0 válasza szami76 (#36077) üzenetére


Bibgr0
aktív tag

Nekem is ez van. Kell egy jól szellőző ház és megleszel vele. Desktopon 60 fok körül van és nem megy a ventije. Játék alatt lesz hangja, de cserébe szépen visz - ma még - mindent.

Szerk: játék alatt kb 70-75 fokra megy fel nálam.

[ Szerkesztve ]

(#36080) GeneraL_XTX válasza szami76 (#36077) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Jó kártya, de kell neki a megfelelő házhűtés. Ha az előző gaming is meleg volt, van esély rá, hogy ez is melegebb lesz a kelleténél. Én se tudtam 80fok alatt tartani sajnos.

Én inkább a Sapphire-t ajánlanám, az jobban hűt kevésbé jól szellőző házakban is.

(#36081) szami76


szami76
tag

Köszönöm mindenkinek a gyors választ!
Az r9 380 gaming 4g-ről vélemény? Az ugye jóval olcsóbb és a mostani r9 280x-et váltom le?!Lenne javulás vagy inkább visszaesés teljesítményben??

(#36082) GeneraL_XTX válasza szami76 (#36081) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Sok értelme nem lenne. Érdemi előrelépést csak a 390-es szériával érnél el.

(#36083) szami76 válasza GeneraL_XTX (#36082) üzenetére


szami76
tag

:R :R :R Köszönöm

(#36084) LLKobe válasza Bibgr0 (#36079) üzenetére


LLKobe
veterán

Nekem is MSI 390 van, idle 50-55 fok, játék alatt max 75 fok volt eddig, mATX házban.

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#36085) #Morcosmedve


#Morcosmedve
veterán

Éppen időben :DDD 390X FC Blokk

© asszongya'hogy

(#36086) Habugi válasza GeneraL_XTX (#36075) üzenetére


Habugi
addikt

Mert egyesek többet láttatnak mint kéne és/vagy célszerű lenne, itt legalábbis.

Teljesen őszinte leszek, egy bizonyos szintig, besorolva oda ahová való nyugisan elolvasgatom bárki véleményét ebben a topicban arról, szerinte X-Y gyártó kártyája adott házban, adott felhasználási szokások mellett, adott leharcoltsági állapotú OP rendszeren szerinte hogy viszonyul bármelyik NV-s kártyához vagy NV-s driverekhez, mert köbgyök kategória, finoman fogalmazva is fehér zajként kezelem/tudatosul.

Onnantól kezd el irritáló lenni amikor adott, ilyen jellegű, itt salátának minősülő postokból valaki rendszert csinál és vagy érzésre elkezd általánosítani.
Példánál maradva magam is ültem 970 előtt a két ünnep között, ráadásul nem először.
Hm, hogyan is fogalmazzak.. :B , reagálva ugye a nem sokkal korábbi postodra amiben szemlátomást egy kicsit befalcoltál/nehezteltél amiért páran szóvá tettük azt amit..
Szóval mint sokan mások, én is bátran állíthatom/állíthatnám hogy van viszonyítási alapom a hereberére(970) vonatkozólag viszont semmiféle-fajta indíttatást nem érzek arra, hogy a bennem jelenlévő/kialakult, állítom igen erős kritikának hangot adjak olyan fórumtársak körében/jelenlétében, akik egyébként ezt a kártyát/kártyákat (számomra valamilyen rejtélyes okból kifolyólag) szeretik és elégedettek velük.

Eddig kizárólag egyetlen Off-topicban adtam hangot annak, hogyha egy ilyen zöld "csoda" az ölembe hullana az égből, bátran állíthatom hogy csukott ablakon és leeresztett redőnyön keresztül is ki tudnám vágni a másodikról. Mea culpa ez van, hangoztatva van itt hogy kinek van és kinek nincs összehasonlítási alapja és véleménye, tessék itt az enyém. Technikai/driveres részletekbe nem belemenve de azokkal párhuzamra hozva.., nagyon bájos az a manapság egyre divatosabb mondóka, hogy a "ma ereje" és/vagy "X-Y azért jó/jobb mert ma ez meg az van és nem érdekel a jövő", erre én csak annyit tudok mondani hogy a 30as éveim elején járok de ez a fajta "élj/cselekedj a mának" mentalitás anno úgy 17-18éves kortól számított már marha cikinek.., ezen a felületen pedig lassan himnusz stádiumba ér, aláírásokban szerepel.., no comment.

Számomra ha a Maxwellekről van szó bármilyen síkról érkezve akkor létezik a 950/Ti - 980/Ti és vége. Megint csak számomra a 960/970 nem létezik(legalábbis nem mint videókártya), két vicckártya, egyetlen egy pozitív tulajdonsággal nem rendelkeznek a szememben, egyel sem. :N

Na.., írhatnám ezt millió helyre/topicba, ennyire nyersen vagy kicsit formálva/finomítva (arra való hivatkozással hogy nekem ez a véleményem/tapasztalatom), az a helyzet hogy azok között és/vagy azok körében akik elégedettek ezekkel bármilyen téren nettó semmit nem érnék el vele, nem is akarok. Attól hogy ezt bármilyen formában, nyíltan vagy burkoltan elkezdem adagolni erre alkalmas vagy kevésbé alkalmas topicban, érintett felhasználóknál ezek a kártyák még nem lesznek lassabbak, nem fognak rosszabbul teljesíteni és kevésbé sem fogják szeretni őket pusztán csak azért mert ahány ember annyiféle értékrend, igényszint vagy akár érzékelés, ragozhatnám.. ;)

(Nem is lenne egyébként pártatlan részemről, mert annyira rühellem az NV-t hogy az elmondani nem tudom de ez itt már ezen felül is nagyon-nagyon Off lenne, 1Ft-al nem kívánok hozzájárulni a költségvetésükhöz még jó pár évig. Kvázi mint sejthető, rendelkezem némi agyf@sszal/becsípődéssel és ennek tudatában is vagyok..)

Belemehetnénk a driveres témába, számomra nettó agyrém, HSM összefoglalta szépen korábban, kvázi semmi problémám nincs évek óta. Belemehetnénk abba/említést érdemelhetne hogy igen, féltem tőle mennyire fog fűteni a 390X, elég rendesen kazánozva vannak ezek a kártyák, ehhez képest alig látom 70fok fölött, jöhet ide kapcsolódóan párhuzamnak az oly fontos fogyasztás is (löl), a magam, saját szemszögéből nézve, (amit Te perspektívaként ugye magad esetében gyakran emlegetsz) nettó bullshit lehetne az egész mert ezekből a dolgokból semmit nem tapasztalok. :N

A hablaty után pedig a lényeg.., én tudatában vagyok annak, hogy az hogy nálam nem jelentkeznek olyan dolgok amik adott esetben másnál igen, az lehet véletlen/szerencse/random változó, kvázi nem általánosítok mert a post elején pedzegettem mennyi personále változó van sok esetben ebben az egyenletben, mást ne mondjak proper driver csere.. :B

Csalódtál a 390edben, rendben van, hangot adsz neki.., ezzel sincs gond, félreértelmezted a tegnapi meglátásokat. A saláta onnantól kezdődik ahol nem szerencsés utalgatással és általánosítással úgy taglalod a csalódottságod, hogy konzekvensen a másik oldal drivereihez/kártyáihoz hasonlítod.
Láss csodát a nálad gyakran 80fokot átlépő/elérő MSI 390 másoknál a közelébe nincs ennek, csak egy példa. Lehet házhűtés, teljesen függetlenül attól hogy szerinted jól szellőzik-e a házad vagy sem, egy gyengébben összerakott/pasztázott darab, sok más. Driver szinten ugyan ez, a user oldali (in)kompetencia mértékétől függően, tehát teljesen szubjektív.

Mindezek fényében így kifejtősebbre fogva/után, nem személyed ellen szólt azt amit írtam/írtunk, hanem egy jelenség ellen. Ez egy szakmai fórum, rengeteg topiccal, a fentiekből szerintem már elég jól sejthető az, hogy amikor ezt a topicot megnyitom akkor mennyire érdekel az hogy KisPistánál/nak vagy szerinte miért jobb egy NV kártya bármi miatt vagy annak drivere.., számomra ez mennyire fontos és/vagy mennyi hasznosítható információval rendelkezik, most érted.., nem melegszik a 390X tuning hatására sem, vagy legalábbis amennyire melegszik annyira egy herebere Maxwell is melegszik, driveres problémám pedig ahol nem én voltam a hunyó azt sem tudom mikor volt utoljára. Ezek mellett pedig megy mint a veszedelem. Csalódik valaki, oké, nem egy szerelmi csalódás de ha kiírná magából úgy hogy a másik oldal termékeihez/drivereihez szeretné hasonlítani még úgy is hogy taglaltam szerintem ez miért nem szerencsés.., akkor tegye, csak annyit akartam kérni ez előző postommal is hogy ne itt. :B :R

Amennyiben bármilyen NV-vel kapcsolatos dolog érdekel akkor benézek az NV-s topicokba vagy a VS-be esetleg egy-egy Off-ba ahová az összehasonlítós sirámok sokkal inkább beillenek.
Itt a Hawaii/Grenada kártyákról szeretnék olvasni, informálódni, tanulni.

Szóval kérlek szépen ne vedd magadra az előző postot, sem semmi egyebet ebből a postból sem, mint írtam nem ellened szól hanem egy jelenség ellen csak ez a jelenség most éppen a Te apropódból került elő megint. Nem pont rád kívánok vizes lepedőt húzni, aki be/elvállalta azt hogy szabadidejében egyengeti a topicot. Témát lezártam részemről mert egy ekkora Off már így is meg fogja lengetni proci detektorát, akinek ennyiből nem megy át amit mondani szerettem volna azon nem tudok segíteni, ezt is csak azért eresztettem meg mert nekem úgy tűnt kicsit a szívedre vetted/félreértetted a dolgot, a tévedés jogát persze fenntartom! :B

:R

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#36087) #Morcosmedve válasza Habugi (#36086) üzenetére


#Morcosmedve
veterán

Hablaty extended version :DDD

© asszongya'hogy

(#36088) Tomdriver válasza #Morcosmedve (#36087) üzenetére


Tomdriver
őstag

Irigylem embereket, hogy ennyi idejük van. Kb. 5 sorban le lehetett volna írni a lényeget és akkor talán el is olvasnánk. Amúgy már kezd unalmas lenni ez a téma egy szakmai topicban, mindenki próbáljon objektív véleményt alkotni és erre már ígéretet is tett a Topikgazda, miért kell ezt újból leporolni?

(#36089) Habugi válasza Tomdriver (#36088) üzenetére


Habugi
addikt

Összekevered a fórumot/PH-t a Facebookal, ha ötsorosokra vágysz az szerencsésebb választás. ;)

Az időmet pedig majd én beosztom, főleg akkor amikor úgy érzem valaki egy korábbi postom okán is sértve lett és ezt szeretném tisztázni, mert ígéret ide vagy oda, utána is téma maradt, szemlátomást tüske formájában. Sajnálom hogy nem ment át hogy nem szívesen Offolok a témában sem az hogy lezártam, naivan azt feltételeztem ha ezt odaírom a végére akkor senki nem fog olyan formában beleakadni ahogyan azt most tetted, mindegy..

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#36090) Apone33


Apone33
őstag

A 390-el érdemes a memóriát tuningolni? :U A gpu-t húztam egy kicsit 1100Mhz. Több helyen láttam hogy a memóriát is húzva használják.

Play Hard!!!

(#36091) blu79 válasza Apone33 (#36090) üzenetére


blu79
addikt

- szia amíg ingyen van persze hogy érdemes :) . Mindent érdemes tuningolni, mert egy kis +-t lehet nyerni teljesen ingyen. ki kell tesztelni mit bír és tuningnál a hűtésre figyelni kell

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »

(#36092) GeneraL_XTX válasza Apone33 (#36090) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Érdemesnek nem érdemes, mert eredménye a teszteken kívül nem nagyon lesz (ott is csak minimális) mert a 390 és 290 széria bőven el van látva memória sávszélességgel, nem az a szűk keresztmetszet. De attól még húzhatod amíg tudod, hátrányod nem szármozik belőle.

Habugi: részemről a hsz értelme átjött, innentől tartom magam ahhoz amit ígértem, a konkurenciához tartozó beszélgetésekbe én nem folyok bele, elvégre csak azoknak a szabályoknak a betartását várhatom el én is másoktól amit magam is betartok.

viszont tényleg zárjuk le ezt a részt, részemről nincs se harag, se tüske se semmi :R

[ Szerkesztve ]

(#36093) Tomdriver válasza Habugi (#36089) üzenetére


Tomdriver
őstag

...hát ez egyre borzasztóbb, és csakazértis... :(

(#36094) laci.csabi válasza hackeeeee (#36069) üzenetére


laci.csabi
tag

Hát ezt passzolom nem ismrem azt a programot. Sajnos annyira nem kifinomult a redszerem, hogy ilyen pici finom hangolásokat meghaljak. (Az számomra megfizethetlen kategoriába tartozik)

[ Szerkesztve ]

(#36095) Apone33 válasza blu79 (#36091) üzenetére


Apone33
őstag

Köszönöm a válaszokat, majd megnézem hogy meddig bírja, és hogy mennyi az a kis plusz amit nyerni lehet vele. A melegedéssel nincs bajom, játékok alatt 65fok körül van.

Play Hard!!!

(#36096) CsonkaImo válasza Tomdriver (#36093) üzenetére


CsonkaImo
addikt

Ami nem érdekel, azt ne olvasd el. Én is így teszek (tettem most is) mindig, és akkor nincs ebből probléma. Habugi hsz-énél kicsit többet kellett használni a görgőt, de ebbe nem halok bele. :C Mást meg lehet érdekel, és szívesen olvassa.

[ Szerkesztve ]

(#36097) digo00 válasza ericdrawen74 (#36074) üzenetére


digo00
tag

Szia.És a v ramok hőfokát mivel tudom mérni?

(#36098) mcwolf79 válasza digo00 (#36097) üzenetére


mcwolf79
veterán

GPU-Z szenzorainál mutatja.
Ja, bocs. Hirtelen VRM-et olvastam.

[ Szerkesztve ]

Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x

(#36099) korcsi válasza mcwolf79 (#36098) üzenetére


korcsi
veterán

Vramokét?

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#36100) mcwolf79 válasza korcsi (#36099) üzenetére


mcwolf79
veterán

De egyébként neki is VRM-et írtak, nem VRAM-ot.

Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.