Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
RolEnD_
tag
válasz slloyd #26470 üzenetére
Én is tegnap lettem tulaja egy ilyen referencia csodakártyának és mihamarabb le szeretném cserélni a gyári hűtőt (már ha annak lehet nevezni), mert vicc kategória.
Olvastam az Xtreme IV-ről, de azt írják, hogy a VRAM hűtése nem megoldott és túlmelegedik. Eddig én sem találtam 100%-os megoldást...
-
RolEnD_
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Nemrég vettem egy ASUS R9 290-et, referencia hűtővel. A problémám eddig csak a Dying Light esetében jött elő kb. 2x-3x, akkor a játékra fogtam, de tegnap a GTA V is csinálta. Tulajdonképpen játék közben elsötétedik a képernyő és kikapcsol a monitor, random időközönként. A hang megy tovább, de semmi más. Túlmelegszik? Táp? Mi lehet a probléma?
-
RolEnD_
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy i3 2100-as proci van az R9 290 mellett. A kérdésem, hogy egy i5 3570k elég lenne, hogy kihasználjam teljesen a kártyát? Jelenleg olyan gyönyörűen térdel az i3, hogy öröm nézni...
-
RolEnD_
tag
Köszi srácok, nem húzom itt a topicot, inkább a "Milyen processzort vegyek?"-be költözöm a témával. Egyébként igen, K esetén a H61 a gyenge pont. Tudom, lapot kellene cserélnem, de most nem az a legfontosabb.
-
RolEnD_
tag
Sziasztok!
Segítség!
Amennyiben lecserélem a 290 ref. hűtőjét egy Morpheus-ra, a ventiket a kártyára kössem (milyen kábellel?)? Vagy molex-re? (ide gondolom sima Y elosztó kell)
Köszi!
-
RolEnD_
tag
Sziasztok!
VGA BIOS flashelő gurut/szakit keresek. Adott egy ASUS R9 290, referencia kártya. Ami random black screen-el. Nem tudok vele mit kezdeni, már mindent kicseréltem a házban, hogy megoldjam a problémát. Utolsó lehetőségként BIOS frissítéssel próbálkoznék, de más gyártóét (Sapphire) tenném rá. Ez megoldható? Ha igen, mit kell figyelembe vennem?
Köszönöm!
-
RolEnD_
tag
Használtan vettem a kártyát, garanciával. De már kicseréltem a hűtőt egy Raijintek Morpheus-ra, így a gari ugrott.
@Casoli: nem hiszem, hogy a táp a ludas. 2 külön ágról kapja a naftát, 650W-nak el kell bírnia.
@kovab0de: újan vettem, 3 napos.
Tegnap este visszavettem a memóriák órajelét 1150MHz-re, így egyelőre stabilnak tűnik.
-
RolEnD_
tag
válasz fenergie84 #27381 üzenetére
Én is kerestem már. És én sem találtam...
-
-
RolEnD_
tag
válasz zovifapp111 #27551 üzenetére
A 3db kis VRM-et hogyan hűtöd? Mert azokhoz nem volt speckó süni.
-
RolEnD_
tag
válasz zovifapp111 #27555 üzenetére
Én is így csináltam. Bár atom stabilnak nem mondanám. Így pláne nem értem a hőmérsékleteimet.
-
RolEnD_
tag
VaporX vagy TriX. Nekem Asus referencia kártyám van, soha többet. De szerintem az AMD kártyákat is elkerülöm messzire. A hőfokok nevetségesek és folyamatosan black screen-el. Ennyi pénzért ez a minőség a vicc és a siralom között van...
Úgyhogy VaporX, ha ennyire ragaszkodsz az AMD-hez. -
RolEnD_
tag
válasz zimi1991 #27834 üzenetére
Mert nem bírtam elviselni a ref. hűtő hangját és lecseréltem egy Raijintek Morpheus-ra, így ugrott a gari, mivel nem tudtam levenni a matricát normálisan.
Na most a GPU temp az rendben is van, csak a VRM hőmérsékletek tapogatják a 100 fokot. Egész pontosan a VRM1. Plusz black screen-el a kártya.
A ventikkel tudnék még játszani, de akkor ugyan olyan hangos lesz a gép, mint a ref. hűtővel volt, ami nekem elfogadhatatlan. 22-es csapdája...[ Szerkesztve ]
-
-
RolEnD_
tag
válasz -Solt- #27853 üzenetére
Júzer error alatt mit értesz?
Mindenki Más: Ok, akkor most sikerült beletenyerelni egy olyan dologba, amiben már 5-6 ember nem ért egyet. Egyébként szerintem sem normális ez a hőmérséklet, viszont a gyári ref. hűtővel sem volt jobb a helyzet, mindamellett, hogy porszívó hangja volt. Corsair 300R házam van, elöl és hátul 12cm-es ventikkel, amik átfújják a gépet. A procin egy Cooler Master Hyper TX tökömtudja hányas hűtő van és egy FSP Raider 550-es táp. Ne mondja nekem senki, hogy a kártya csak vízhűtéssel tartható normális szinten, vagy hogy tegyek még 4 ventit a házba 3000-es fordulaton. Vagy ha igen, akkor nagyon el van b@szva ez a konstrukció. Előtte 7850-em volt, gond nélkül működött.
-
RolEnD_
tag
válasz -Solt- #27880 üzenetére
Ha tudom előre, hogy ez lesz, nyilván nem szívatom magam. Illetve ha nem érdekelne a gép hangja (de 2 kisgyerek mellett érdekel), akkor beletennék annyi ventit, amennyit lehet. De fontos a halk működés. Ezért is cseréltem a hűtőt arra, amiről egyébként nagyon jó véleménnyel voltak a tesztelők.
A black screen dologról pedig nem tudtam a vásárlás előtt. Nem annyira merül fel bennem, hogy egy 100.000Ft-os kártya esetében, ami egy prémium termék kellene, hogy legyen, ilyen hibák előfordulhatnak. Szóval igen, jól megszívattam magam, de azért mégis jó lenne, ha működne valahogy. Nem 94 fokon. -
RolEnD_
tag
válasz -Solt- #27883 üzenetére
Utólag könnyű okosnak lenni.
Köszi, dolgoztam kereskedelemben sok évet és IT cuccokkal is foglalkoztam nem keveset. Nyilván hibáztam, ettől függetlenül ez így nem az igazi.Más: levettem a ház oldalát. Fél óra Valley Benchmark ExtremeHD beállítással a következő értékeket kaptam:
Max. GPU Core: 61 fok
Max. VRM1: 79 fok
Max. VRM2: 63 fokInnentől kezdve számomra egyértelmű, hogy a ház szellőzéssel van a probléma, vagy a VGA-ra kell jobb venti.
-
RolEnD_
tag
válasz -Solt- #27885 üzenetére
Witcher 3, ami tegnap 94 fokot generált, most toltam 1 órát. A max. 74 fok volt. Tehát -20 fokot adott a nyitott ház. És ez a VRM1, ami a kritikus volt. GPU, VRM 2 60-62 fokon állt meg.
BS egyelőre nincs. Annyit csináltam, hogy átkapcsoltam "Uber" módba a kártyát. Lehet, hogy így működni fog...
-
RolEnD_
tag
válasz Speed® #27893 üzenetére
Érdekes a dolog, mert a srác akitől vettem a kártyát, csak Über módban használta és Ő soha nem találkozott BS-el. (ismerem, megbízom benne) Én amikor megvettem azonnal átkapcsoltam Quiet-re. Ott dobálta a BS-eket orrba-szájba. De ha ezzel megoldódik, akkor annyi baj legyen, a ventiket úgysem a kártya szabályozza.
A ház már egy másik kérdés. Egyelőre nem tudom, hogy mit változtassak, hogy jobb legyen...
-
RolEnD_
tag
válasz -Solt- #27901 üzenetére
A házat most vettem, pont ezen okok miatt.
Ok, majd trükközök valamit a ventikkel. Egyébként már próbáltam, van 2db 14cm-es Alpenföhn ventilátorom, de ha beépítem, brutál hangos lesz. Ha az oldalára rakom a háznak, hogy a rácson keresztül szívja a levegőt rá a VGA-ra, valami embertelen hangja van. Azon gondolkodtam, hogy kivágom a rácsozott részt, hogy szabadon szívhassa a levegőt, csak új a ház, annyira nem szeretném vagdosni. PWM kontrollált ventiket csak ventiszabályzóval tudom állítani?
-
RolEnD_
tag
válasz A.C.E. #27904 üzenetére
Az a baj, hogy már beruháztam 2db 14cm-es ventire, plusz egy 12cm-esre és egyiket sem tudom használni, mert hangos.
Most egy venti szabályzón gondolkodom. Lecserélem a VGA-ra szerelteket valami erősebbre (most max. 800rpm-et tudnak), rákötöm a szabályzóra és beállítom az arany középutat, hogy ne melegedjen és hangos se legyen. -
RolEnD_
tag
válasz irhejja #27907 üzenetére
Elöl és hátul fent van bent gyári 12cm-es Corsair venti. Mind a kettőt 7V-ra kötöttem. 12V-on ordítanak. Hátul kitolja a meleget így, de valószínűleg az első nem küld elég hideg levegőt a kártyára.
2db 14cm-es PWM-es Alpenföhn ventit vettem. 12V-on hangosak, 7V-on jó, de ha ráteszem a ház oldalára, tetejére, a rácsok miatt olyan hangos lesz a szélzaj, hogy zavaró. -
RolEnD_
tag
válasz Speed® #27913 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ és a segítséget neked is!
Próbáltam +feszt adni neki, sajnos nem segített. Bár még csak tegnap próbáltam 1-1 órát, eddig az Uber mód jónak tűnik. Ha így marad, nem bolygatom.Valószínű alulra fogok tenni egy ventit, ami tolja a levegőt a kártyára, ahogy mondtad, de ahhoz egy elég agresszív kábel menedzsmentre lesz szükség. Na mindegy, majd a hosszú hétvégén kisakkozom.
-
RolEnD_
tag
válasz gerenda110 #27915 üzenetére
Ebben az esetben nem sok értelmét látom a nyitott háznak. Tegnap délután 3 órát szenvedtem a kábelezéssel, plusz beszereltem 4db ventit a házba. Szerinted ért valamit? Nem.
Este ugyan úgy 90 fok fölé ment a VRM hőmérséklete. Használd, ne foglalkozz a hőmérsékletekkel. -
RolEnD_
tag
válasz zovifapp111 #27963 üzenetére
Igen, már 3x megnéztem.
-
RolEnD_
tag
válasz zovifapp111 #27972 üzenetére
Én is erre tudok már csak gondolni. Most lecserélem a ventiket. Aztán reménykedem.
-
RolEnD_
tag
válasz zovifapp111 #27975 üzenetére
Akasa Viper-t ajánlották. Így az lesz. Már nem kísérletezem, meguntam. Remélem beválik.
-
RolEnD_
tag
válasz -Solt- #28040 üzenetére
Nekem is rendszeres BS-em van. Folyamatosan küzdök, hogy megoldjam. Tegnap megpróbáltam, hogy nem rakom fel a Control Center-t, csak a drivert, sajnos akkor is csinálta.
Most visszaraktam mindent, CCC-t, de MSI Afterburner-ben a Power Limit-et feltoltam 50%-ra, a Memória Órajelét meg levettem 1100MHz-re. Így egyelőre működik. De még nem sok időm volt tesztelni.Ha van még valami ötleted, vagy rájössz a megoldásra, oszd meg kérlek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- Amatőr csillagászat
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.