- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
15 tápfázis, 10 hőcső... brutális!
A hűtést én inkább egy 390X-n nézném meg! 
-
-Solt-
veterán
-
oliba
őstag
Az új bios-szal 82 FPS helyett 85,4FPS-t dobott a Thief 1150/1625MHz-es órajelek mellett. Nem tudom, hogy driver hozott-e valamit ezen. Régen 15.7 volt, most 15.7.1
Fesz alapból feljebb van, de így most meg tudom kínálni 1,32V-tal, de nem tudtam most sem 1150-ről 1175MHz-re emelni.
-
fox64
tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Ezekkel a dolgokkal én is tisztában vagyok,arra voltam kiváncsi amit odorgg kolega említett,hogy neki így már nem kellett feszt emelni az 1500hoz
-
oliba
őstag
fox64: mivel nem lehet feszt emelni a memórián, így nem adok neki plusz feszt
odorgg: Ennek már sokkal több értelmét látom. Belőni, hogy ne mozogjon az a fránya gpu, de főleg a memória órajel...
-
odorgg
addikt
A 390 időzítéseken van a hangsúly, az ad némi extra teljesítményt. Azt hiszem Hawaii bios Readerrel már módosíthatóak az órajelek. De mindjárt rápróbálok.
-
oliba
őstag
ericdrawen74: igen, az!

odorgg: akkor nem látok olyan nagy értelmet, hogy most fent van. Ugyan úgy kell használnom AB-t, ha tuningolni akarok. 1500MHz-et eddig is ment a memória.

-
oliba
őstag
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Szinte ugyan ott, ahol odorgg mutatta. Bal oldalt, két kondi "között", van egy kis 5mm x 5mm -es hővezető pad darabocska

-
-
odorgg
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Jáj. Sajnos azt VGA bios nem hiszem hogy meg tudja oldani. Abból lap, vagy VGA csere lesz. Ha a lap gyártója nem hajlandó orvosolni a gondot. Mondjuk kíváncsi lennék ilyen hibával lehet e gariztatni egy alaplapot?
(#30680) ericdrawen74

(#30682) oliba
Eredetit mentsd le, ha még nem tetted meg. Ref, és ref nyákos kártyákra jók a biosok. Dosbol az atiflash -p -f 0 amitszeretnél.rom parancsal kell dolgozni, akkor nem lesz error, illetve nem foglalkozik az SSID nem egyezésével. Amilyen rammal szerelt kártyád van, abból a mappából kell feltenni a Vmod, vagy a Vmod mentes biost.
-
oliba
őstag
válasz
odorgg
üzenetére
Hiba van nálam és ezt írja ki:
Old SSID: 0B00
New SSID: 9395
SSID mismatchedERROR 0FL01 : press '1' to continue
----------------
Nem tudom, mit csináltam rosszul. Próbáltam az R9 290-es mappában a NO MOD biost és próbáltam az Elpida mappában lévő kettőt. Mindegyiknél ez a hiba

-
bajnokpityu
félisten
-
ericdrawen74
senior tag
Az R9 390-en hol találom a Vrm2-öt, amit a gpu-z mutat?
-
odorgg
addikt
Van itt pár érdekes bios 290/x-hez.
Már 2 napja tolom a 390-es Mem időzítésekkel, eddig minden ok.
-
ericdrawen74
senior tag
Felraktam a Raijintek Morpheust a Sapphire R9 390 Nitro-ra. A vrm hűtő nem igazán ehhez való, egy kicsit barkácsolni kellett a kártya csatlakozóját sikerült összehozni a két ventivel. Most már nem 60%-nál, hanem 75%-os fordulatnál kezd megjönni a hangja.
-
390x-et érdemes venni QHD-ra?
-
vaakuum
addikt
válasz
kingpython
üzenetére
Mert azért én azt megnézem átvételkor...még ha ki kell bontanom, akkor is.
-
vaakuum
addikt
válasz
kingpython
üzenetére
Ezeknél az egyik venti ugye gyárilag mindig le van ragasztva?
-
válasz
odorgg
üzenetére
Én egyszer próbáltam húzni, Catalystban feltoltam 1100-ra, toltam pár Unigine tesztet és néhány parti BF4-et, ment szépen, aztán visszaraktam alapra, azóta sem nyúltam hozzá.
Feszültségeket soha nem piszkálom, annyira nem érdekel a dolog.
A venti fordulatot sem piszkáltam, hetvenpár foknál tovább nem melegszik, max 50%-os fordulat mellett. -
Televan74
nagyúr
Ami nálam járt 290 -n annak volt 61% - 78% ,de a jobb darabok 81% körül és felett vannak.Azt nem lehet megmondani előre hogy melyik hogy fog viselkedni.
(#30658) A.C.E. Én nem értem ezt a passzív mániát,inkább mennének 20% -os fordulaton.Aztán ha eléri a 60C° akkor kapcsoljon feljebb.
-
khes
tag
Átlagosan az R9 290 szériának milyen ASIC pontszáma van? Mi számít kiemelkedőnek, vagy van-e egyáltalán valami gyakorlati összefüggést a kártya viselkedésével?
-
Omli85
őstag
válasz
vaakuum
üzenetére
Strix esetén ajánlott egy normális ventiprofil beállításával kezdeni mert az a passzívmódosdi amit alkalmaztak az pl a 380 esetén egy kabaré. Mire ténylegesen bekapcsolja a ventilátorokat addigra 80 fokon van a gpu a borda szépen átmelegedve így egyből megkínálja a gépház belsejét jó kis 60 fok környéki levegővel ezáltal úgy befűt, hogy "öröm" nézni..

-
vaakuum
addikt
Ha 390x esetében nem szeretnék sapphire kártyát, akkor miben lenne célszerű gondolkodni?
[MSI kétventislink], vagy [az asus strix 3 ventis]?
Lényeg, hogy minden komponens hűtése azért rendben legyen. -
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Ok.köszi
-
Halihó!
Az R9 290 kártyám mellett van egy Intel HD vezérlőm is. Nincsen valahogyan lehetőség azt is használni? Kellene egy XP, mondjuk ott menne a gép az Intel vezérlővel, mert ugye R9 290-hez nincsen XP-s driver. Megvalósítható ez valahogy?
-
vaakuum
addikt
[ebben a videóban a jobb alsó sarokban a folyamatgrafikonon] a lefelé tüskék mikrolaggokat jelentenek?

-
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
-
CsonkaImo
addikt
válasz
kingpython
üzenetére
A konfigodban amin szenzor van, azt ki tudod rakni. Beállítás kérdése.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
kingpython
üzenetére
MSI Afterburner + Rivatuner [link] Leírás róla.
-
blu79
addikt
válasz
kingpython
üzenetére
Msi Afterburner
-
haxiboy
veterán
válasz
kingpython
üzenetére
Ez egy MSI afterburner.

-
kingpython
aktív tag
Egy kérdés az ilyen fajta kijelzéseket játékok közben, mint pl. ez melyik programok tudják?

-
ericdrawen74
senior tag
Volt egy ilyen megérzésem, marad a pillanatragasztó + mx4 jól bevát kombinációja. Ami még bosszantó, (ma vettem meg a Raijintek Morpheus-t) hogy nincs egy qrva átalakító vagy Y kábel a csomagban, hogy a vga-ról tudjam szabályozni a 2db 12cm-es ventit, de majd holnap "gyártok" egyet hozzá ha a 3 gyárit elviszi,akkor ezt a kettőt is.

-
-Solt-
veterán
válasz
Televan74
üzenetére
Nem, tőlem rájuk rohadhat az összes G-Sync monitor a 970-l együtt!
Kilopjuk a közösből, aztán sajátként jó alapos felárral piacra dobjuk... hányinger!
Sőt, emiatt repül a Dell monitorom is, mivel úgy látszik elkurvultak, és lesz G-Sync náluk, holott a FreeSync-ről még semmi bejelentésük nem volt. Nem szeressem az ilyet! 
-
Sziasztok.Ma lecseréltem az r9 290x(ref)a hűtést egy raijintek morpheusra.Az lenne a kérdésem hogy 100%terhelés mellett jó ha a a gpu és a vrm is 64 fokos?A màsik ha vissza rakom a hàz hàtuljàt akkor kb. 87 fokos.Gondolom nem tud a hàzbol tàvozni a hő mint a fref hűtésnél ami kinyomta hàtra.Van erre megoldàs vagy új jó szellöző hàz kell?Amúgy ATX hàz.Elól.egy venti meg hàtul meg oldalt.Ezek a hőszivattyúk érnek valamit?A vàlaszokat előre ia köszönöm.
-
-Solt-
veterán
válasz
Televan74
üzenetére
A 390X 125K alatt, a GTX980 150K alatt jó választás... beállítottam mindkettőre árfigyelőt, azt veszem amelyik előbb beesik az általam megjelölt árra.
Mondjuk ennyit még nem szarakodtam vásárlással! A 980-ban a plusz teljesítmény és a jó fogyasztás, hőtermelés tetszik, a 390X mellett meg a kedvezőbb ár, és a FreeSync szól. Szívesen vennék valami jó kis 27"-s 1440p-s monitort is mellé... 
-
Televan74
nagyúr
válasz
-Solt-
üzenetére
Troll mod: Vegyél 980 és tiéd a jelen, vegyél 390X és tiéd a jövő!!!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mind a kettő jó választás.A 980 jól tuningolható,alacsony fogyi mellett.
Az AMD a 390X meg szépen felzárkózott,úgy látszik ennyi erőtartalék még van a Hawaii -ban.És most már driver szinten is kezdenek talpra állni.
-
oliba
őstag
válasz
halhatatlan
üzenetére
Amúgy itt van az én mérésem. Thief / fHD / Mantle / Max graf. El lehet dönteni, hogy mi éri meg és mi nem. Persze ezek nem stabil értékek. Nagyjából -25MHz minden beállításon a magórajelből.

-
oliba
őstag
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Nekem éppen tegnap pottyant le az egyik memóriáról és a memória tápellátásáról az összes (2db). Lassan elegem lesz ezekből és már tervezem a vizet (elméletben)

-
Televan74
nagyúr
válasz
kingpython
üzenetére
Elnézést nem fejeztem be a gondolatomat.Jó ár az helyben,ha az iPonba 121k körül van.

Én is vásárolnék a városban,de még kínálat sincs Dunaújvárosban.
-
tailor74
addikt
válasz
-Solt-
üzenetére
Én is ezért írtam a mondandóm utolsó bekezdésébe, hogy érdemes meghallgatni mások véleményet is, ill. hogy ez nekem elég is volt meggyőzésként. Gondoltam lejön belőle, hogy ez egy magàn vélemény.

Ahogy mondod, mindenki azt vesz, amit akar, én csak segíteni próbáltam.Egyébként nagy, és jól szellőző házban volt az adott kártya, előtte 7970 ref. Cf volt a gépben, muszáj volt jól szellőznie.
-
-Solt-
veterán
válasz
Bigemperor
üzenetére
Igen, így kezdődik az önmeggyőzés!

Természetesen mindenki azt és onnan vesz amit jónak lát, én csak próbáltam ötletet adni.

-
-Solt-
veterán
válasz
Bigemperor
üzenetére
Ha jól számoltam itt 1-2 negatív vélemény volt, az sem közvetlen tapasztalat. Senki szavát nem akarom ezzel kétségbe vonni, de nem tudjuk a körülményeket. Milyen ház, milyen szellőzés, gyári venti profil, stb...
Nálam a nagy házban, jó szellőzés mellett a DC2-s Asus-l sincs VRM hűtési gond, pedig itt szinte csak panasz volt erre a típusra.
De senkit nem akarok győzködni, csupán úgy gondolom, hogy ekkora ár differencia gyakorlatilag rizikó nélkül azért már megfontolandó.
-
-Solt-
veterán
válasz
Bigemperor
üzenetére
Mire nem volt itt panasz?

Nekem élő példa az Asus 290X DC2, mindenki jött, hogy így meg úgy szar a VRM hűtése. Nálam konkrétan hűvösebb mint a GPU.
Sok mindenki véleményét tisztelem, meghallgatom, de a tuti a személyes tapasztalat. Ezzel a 14 napos szabállyal a rizikó meg nulla.
-
-Solt-
veterán
válasz
kingpython
üzenetére
Te tudod, én biztos tennék egy próbát, mert jelentős az árkülönbség, és azt a +17K-t kétlem, hogy megéri az MSI.

-
-Solt-
veterán
válasz
kingpython
üzenetére
Van az iPon-n garancia futár... ha valami nyűgöd van, küldik a futárt, házhoz megy a termékért, intézik a garanciát. Amennyiben jogos volt a reklamációd, abban az esetben ingyenes ez a történet.
Egyébként ha én 390-ben gondolkoznék, erősen agyalnék a 103K-s Giga G1-n. Ha nem válik be, még mindig le lehet cserélni másra, viszont ha beválik, akkor ennyiért igencsak jó vétel.
-
Omli85
őstag
válasz
kingpython
üzenetére
Sokkal olcsóbban sehol nem jössz ki ha még rá jön a szállítási költség stb
szóval helyi bolthoz képest simán jó ár. -
juve600
nagyúr
válasz
kingpython
üzenetére
nála egy kicsit olcsóbb
ez a gariztatás is igy nem igaz,attól hogy helyben van nem lessz gyorsabb,sőt .......... -
Televan74
nagyúr
válasz
kingpython
üzenetére
Pesten az iPon -ba is 121000 körül van.

-
kingpython
aktív tag
Szerintetek 125 ezer az jó ár egy új MSI R9 390 GAMING 8G R9 kártyáért? Csak mert itt Pécsen ennyiért találtam a legolcsóbbat boltban, mert neten nem akarok venni.
-
fanti
addikt
Érdekes cikk, nekem új volt.
-
tailor74
addikt
válasz
Erdei88
üzenetére
Nem tudom segítség-e, de nekem van egy cimborám, aki nem különösebben " halk vga" mániás, konkrétan ami nek3m hangos, az neki teljesen rendben van.
Na neki volt egy giga g1 390 kártyája, és folyamatosan panaszkodott, hogy nagyon hangos a kártya, a ref. 290-bez hasonlította a hangját, mindemellett 90-93 fokos gpu-ról számolt be witcher 3 közben. A lényeg, hogy vihargyorsan megszabadult tőle, és bár giga mániás, azt mondta senkinek nem fogja ajànlani ezt a kártyát..Szóval én ennyit tudok róla, persze nyilván érdemes lehet mást is meghallgatni. Nekem elég volt ennyi, hogy sapphire nitro mellett döntsek.

-
Omli85
őstag
válasz
Chrys_
üzenetére
Egy fokkal barátibb a helyzet
az is tény mondjuk, hogy ez a hőség ami volt meg a 30-35 fokos szobahőmérséklet nem a legjobb környezet egy léghűtésnek
. Majd az EK blokk majd lehűti a forró fejét
.
Én is kíváncsi vagyok mit alakít a vizes blokk rajta, csak egyelőre időm nem volt szétbombázni mindent de majd a héten remélhetőleg átesik a műtéten a rendszer
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- MICROSOFT Surface Book 2,13.5", i5-7200U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- iPhone 15 Pro Max 256GB 84% (1év Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 9600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB Lian Li LANCOOL II Mesh C RGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A hűtést én inkább egy 390X-n nézném meg!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(hűtés)