Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
üdv!
290x-hez milyen aftermarcet coolert ajánlotok, aminek jó a VRM hűtése?
köszi!
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz odorgg #26381 üzenetére
köszi srácok!
legszívesebben egy FC blokkot rajnék rá, de horror áron mérik őket, pedig most lehetne jól bevásárolni 290x-ekből.. a hibrid megoldást nem preferálom, akkor már egyszerűbb, ha meghagyom a gyári cooler felét, a gpu-ra meg teszek egy uni-blokkot.. ezt lehet majd ki is próbálom... ahogy néztem a raijintek-et árulják a legtöbb helyen, valszeg ez lesz belőle.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
tegnap felkerült a Morpheus a kártyámra, eddig teljesen alapon használtam, a gyári megoldással 80-90 fok között üzemelt, 65-75fokos vrm hőfokok mellett (gyári ventivezérléssel) 20fokos szobában.
a Raijintek-el, a gpu 42-47 fokosra csökkent, a vrm-ek is beálltak 41-45fok körülire hozamosabb játék alatt szintén 20fokos szobában.. (ez valszeg a 2db 12v-on üzemelő Yateloon D12SH-12 köszönhető, így azért van hangjuk később le lesz véve 5-7v-ra)
viszont ha már ilyen jó hőfokjaim lettek, akkor adtam a gpu-nak és a ramoknak is egy kis órajelet, kezdésnek 1150mhz-re emeltem a vramokat 1350mhz-re, ezt kb 1fokos hőfokemelkedéssel honorálta a kártya, alapfesz maradt..
ez alapján raktam össze: [link] majdnem minden stimmel gyárilag a kártyához, egyedül, ahogy a videóban is látszik 10:12-től, az egyik bordát harmadolni kell, hogy ne legyen gond a környező alkatrészekkel (a videóban nem tudom honnan szedett olyat, amit felrakott, de az nem része a csomagnak) egyébként könnyen felrakhatóak a bordák, nagyon ügyes kis ragacsok vannak hozzájuk előre méretre szabva.
a vrm-borda pöckeit volt nehéz átnyomni a lyukakon, de legalább nem fog kiesni az is tuti..összegezve faja kis cooler, tényleg ajánlott cucc!
[ Szerkesztve ]
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz tailor74 #26920 üzenetére
alaplapi vezérlőkre vannak rádugva, msi mpower lap-ban, ventik kézzel levéve 50%-ra, így teljesen használható+jóval halkabb is, nem tudom mennyi feszt kapnak így, de ezek voltak itthon, nem néma pc-t akartam sosem építeni, hanem gyorsat, ezek tuning-ventik, vízhűtéshez szokták venni a népek, mert ha kell csendes, ha kell erős..
-
helkis
veterán
-
helkis
veterán
válasz bajnokpityu #30145 üzenetére
van konkrét eredményed a 290 vs 390-ről?
-
helkis
veterán
válasz bajnokpityu #30147 üzenetére
pont ezért kérdeztem, a játékoknál könnyű driverből gyorsítani az új szériát..
mindkét kari alapon ment?
-
helkis
veterán
válasz bajnokpityu #30149 üzenetére
melyik giga lap? lehet egy régebbi bios-al járnál a legjobban..
-
helkis
veterán
érdekes dolgot vettem észre nemrég, 290CF-em van jelenleg vizezve, a felső kártya kapja a hidegebb vizet, mivel ez van előrrébb a körben, utána jön az alsó kártya, mégis mindig a felső kártya a melegebb 2-3fokkal..
minden beállítás ugyanaz a két kártyára.. mitől lehet ez?"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz Speed® #30314 üzenetére
nem a difi a gond, hanem hogy az alsó (második) karinak kellene inkább melegebbnek lennie szvsz, mivel az első kártya melegít pl 3-5fokot a vizen, akkor a második kártya melegebb vizzel van hűtve ez tuti, az elsőhöz képest.. de hőfokban mégsem így van..
arra jutottam, hogy CF-nél az első kártya, ahogy te is fogalmazol a master, ez mindig nagyobb terhelést kap, mint a slave, a kérdés az, hogy ezen lehtne-e változtatni software-esen?
ha igen (szvsz tökmindegy melyik kártya az elsődleges) akkor pl levegős CF-nél, jobban ki lehetne használni, hogy a felső kártya nem melegítene annyira (ott már nem 2-3fok a difi, hanem inkább ~10),
a közeli proci/vrm/ram kombót is hűvösebben, és/vagy halkabban lehetne hűteni..[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
válasz Speed® #30318 üzenetére
ez jó ötlet, holnap majd átrakom a kimenetet..
terhelés elvileg ugyanakkora mindegyiken, bár ezt még nem monitoroztam, az órajelek, feszek megegyeznek, csak fura hogy a hőfokok máskép oszlanak el mint ahogy logikus lenne, de biztos van oka, erre vagyok kiváncsi..szerk: mikor kitalálták a CF-et, akkor még volt külön master és slave/normál kártya..
(#30315) abridabri - köszi az ötletet, erre nem vállalkozom, ha bontanom kell, akkor már el is lesznek adva.. (bár ahogy most a dx12-es jóslást linkelte fanti, lehet sokáig meg kell tartani őket)
ill. egy vízkörben minden komponensnek egy idő után be kell állnia ugyanarra a hőfokra idle állapotban (akkor is 1fokkal melegebb a felső kártya egyébként ) terhelve, a terhelés függvényében hül vagy melegedik elég gyorsan az adott komponens.. mégis mindig a felső kártya a melegebb..[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
válasz Speed® #30320 üzenetére
[link] lepróbálom, de ez nem túl jó előjel,
máshol azt olvastam, hogy a primary kártya mindig az első pcie slotban "materializálódik", akkor lehetne játszani vele, ha ezt lehetne módosítani a lapon.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz helkis #30321 üzenetére
most volt egy kis időm, átdugtam a monitort az alsó kártyára, bekapcsoltam a gépet, nem volt kép sokáig (boot alatt), majd egyszer csak lett! a crossfire-t lekapcsolta a driver, gondoltam ha bekapcsolom majd jól elmegy megint a kép, ahogy a leírásokból meg a hivatalos oldalon is írva vagyon , bekapcsoltam és simán engedélyezte a CF-et a rendszer!
bár így új értelmet nyert a primary card fogalma, mert az az lesz az amire rá van dugva a monitor, a hivatalos leírás ezért valszeg mindig a többi kimenetre vonatkozik..
diag és órajel beállító progikban megfordult a két kártya egyébként, most a gpu1 az alsó kártya, a gpu2 a felső, de hőfokok tekintetében még mindig a felső kártya a melegebb.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
-
helkis
veterán
válasz odorgg #30930 üzenetére
kíváncsivá tettetek:
alap, asus bios
hogy lehet az, hogy az utolsó tesztben minden fps érték kevesebb, mint az előzőben, mégis több lett a pont, ill. az átlag fps?
[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
válasz Kutya_7 #31285 üzenetére
grat, valóban szépen megy, de a lényeg szvsz hogy rendesen meg kell hűteni ezeket a kártyákat..
tőlem most elvitték mindkét 290-et, maradt egy 290x-em, délután bepattintom, úgyis jó idő lesz hozzá..
[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
válasz janos666 #31404 üzenetére
keress rám, toltam korábban pár eredményt cf-el, volt is egy érdekes észrevételem cf-el kapcsolatban master/slave dolog jött elő, lehet pont ezért tud működni slave-ként, mert nincs "annyira" terhelve..
+van blokkom eladó..1. pöpecül ment a CF nálam, de ahol nincs ott nincs..
2. nincs jelentősége..
3. nincs jelentősége..
4. nem feltétlenül, milyen felbontásban tolod?
5. tartsd meg, jóideig elég lesz még a cucc, ahogy más is tanácsolta, használd, teszteld, aztán dönts.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz janos666 #31411 üzenetére
az X-esedés valszeg csak a powerplay miatt van szvsz (ha kikapcsolod, el fog tűnni), első körben én is azt hittem unlockolható a kártyám >>sajna nem. de legyen szerencséd!
ha belövöd a v-sync-et ergo fix60fps-t csinálsz, akkor jó ha 50-75%-on fognak tekerni a kártyák ill. az órajelek/feszek is változni fognak, nem fognak annyira melegedni, illetve fogyasztani sem, de akkor meg minek a CF?
-
-
helkis
veterán
válasz proci985 #31997 üzenetére
jepp, illetve előtte egy "chkdsk c: /f" sem árthat, ha volt pár fagyi.. ha az sem oldja meg akkor DDU..
(#32002) TTomax - szvsz arra gondolt..
14k gs-t 1kártyával el lehet érni, nem kell oda cf: [link]
illetve az eredményeimnél fontos megjegyezni, hogy amd optimailzált tessellációval készültek (így lehetnek csak validok) (legújabb verzió nem is ad pontot, a korábbiak több pontot adnak, csak nem validok)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- Amatőr csillagászat
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest