- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
Tapasztalat hiányában, akkor eldöntetlen ez a kérdés
Az biztos, hogy még a legnagyobb kánikulában is hangtalan volt ez az Asus fesz emeléses tuninggal. Szóval nagyon odateszi magát. Tegnap, mikor kicsit jobb idő volt, max 69 fokig ment fel fesz emeléssel, de ezt írtam is neked -
HSM
félisten
válasz
lowzor #37097 üzenetére
Képről az Asus hűtése sem túl meggyőző: [link] [link], mégis szépen teszi a dolgát.
Annyiból van tapasztalatom ezzel a cuccal, hogy ugyanez a konstrukciójú NYÁK van a 280X Toxicon, és pontosan ugyanez a hűtő a 280X Vapor-X-en, így külön-külön mindkét feléhez volt szerencsém.Sajnos ez a 6GB-os 7970 verzió igencsak horror ára miatt kimaradt az életemből.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #37095 üzenetére
"7970-ek között szerintem ez a legjobb."
Azért ezzel picit vitatkoznék.
Szerintem a legjobb 7970 az a Sapphire 7970 6GB Toxic [link].
Brutális fenevad, teszt róla: [link].
Kis tekergetéssel szuperhalk/hűvös, gyárilag meg olyan órajelen megy, hogy csak na... Nem sok gyárituningos 7970-et lőttek be 1200/1600Mhz-re. -
lowzor
veterán
válasz
juve600 #37093 üzenetére
Kiváló kártya szerintem, én nagyon elégedett vagyok vele. Első osztályú, nagyon hatékony és hangtalan a hűtése. Nagyon minőségi a burkolata és a PCB-je, valamint hihetetlen jól néz ki.
Egyetlen hátránya, hogy fesz lockos, de ezt egy BIOS editorral lehet orvosolni.
7970-ek között szerintem ez a legjobb. -
Petyyyyy
addikt
válasz
juve600 #37093 üzenetére
Jobb felső sarok, kereső. De íme az első eredmény
-
juve600
nagyúr
üdv
erről valakinek tapasztalat
ASUS HD7970 DirectCU II TOP 3GB -
Fr3eWar
őstag
válasz
Hoorus #37090 üzenetére
Köszi srácok.
Igen azt olvastam hogy a csomagban mellékelnek átalakítót.
Csak furcsa volt elsőre. Annó vagy a 8800gt-men vagy a GTX 260-as kártyámon még egy kanócot is be kellett kötni az alaplap és a VGA között, hogy átmenjen a hang. Most meg már Digital Visual Interface-en is küldözgetünk hangot, hova szalad a világ. a 260-as után minden karimon volt natív HDMI, így nem kellett "varázsolni" -
Fr3eWar
őstag
Sziasztok,
Kacérkodok egy Asus 7970 Top vásárlással, a kérdésem az lenne, hogy megy át a hang DVI portról HDMI portra? Mert ahogy nézem nincs rajta natív HDMI, nálam meg alap hogy erősítő van hang+kép megy oda.
-
-
aya
addikt
+ infó felraktam próbára a módosított matrix biost, azzal se megy 1.100v fölé..... feladom.....
-
aya
addikt
Átállitottam a bios kapcsolót, ott is droppol és ugyanaz az érték.
Nem kell erre valami bios unlock?
-
Petyyyyy
addikt
válasz
paul072227 #37074 üzenetére
Két DCII modellhez nagyon jól elhelyezett PCIe sínekkel rendelkező deszka kell és egy full tower házikó.
Viszont már itt aprón is olcsóbban kapsz 7990-net (ami ugye 2xteljes értékű 7970), mintha külön vennél két 7970-net. -
KAMELOT
titán
válasz
paul072227 #37074 üzenetére
A két DCII árából van egy erősebb kártyád, amivel tuti nem lesz gond. CF-nél gondok lehetnek...nem támogatja a játék, xarul skálázódik.
-
ASUS Radeon HD 7970 DirectCU II TOP-ot szeretnék crossba,vélemények és tapasztalatok érdekelnének, megéri-e xdma, bármi ami hasznos lehet.
-
aya
addikt
válasz
lowzor #37068 üzenetére
Valószínűleg sikerült a flash, mert átrakta az órajeleket 1050/1500-ra, a többi nem megy bármit is csinálok, állitók be, azóta kipróbáltam egy 001-es végződésű biost is, az se jó, pedig van egy 4. beállitási órajel is benne, és a win8 is újra rakta miatta a drivert.
Szinte már biztos hogy V1 kártya, semmi tuningal.
Ráadásul droppol is 1.098-ról 1.048v-ra.
( 3d-ben )
-
aya
addikt
Hoppálé, 1.085---1.100v-t kap csak bármit állitók.
-
troll81
addikt
sziasztok akadt egy problémám nem lesz ujj vga m helyette lenne 7970 cf tavaszig sajna ez van. valakinek tapasztalata jo illetve rossz megoszthatná velem meg köszönném.monitor 2560 x 1440 és bf3 és bf4 ez fut csak a gépen
köszönöm elöre is
-
Arminocska
csendes tag
-
aya
addikt
Már csak egy kérdés. powertune fülnél mit állitottatok?
217w fent
174-260 lent alapból.Gondolom megy rá + hogy mennyen a tuning.
-
aya
addikt
Nos megnéztem, a trixx-ben tudom állítani a feszt, akkor vajon lockos vagy nem lockos ?
Asus 7970 használt előtörténettel. -
AusWolf
őstag
válasz
KAMELOT #37042 üzenetére
Hogy erre nem gondoltam...
Úgy tűnik, megvan a következő gépre szánt kiadásom.
Legközelebb egy teljes konfigváltást akartam akkor, amikor az FX + 7970 ereje kevés lesz (úgy 2-3 év múlva kb). Lehet, hogy addig megveszem azt a 12 cm ventit alulra a VGA-hoz, aztán majd egyben adom el az egészet. Addig meg majd valamit fantáziálok (proci alulfeszelés, PowerTune beállítások, ilyesmi). Vagy még most frissen eladom az egészet a retekbe.
Erre még alszom egy párat.
Köszi a tippet.
-
KAMELOT
titán
válasz
AusWolf #37041 üzenetére
Ezt a házat nyugodtan eledhatod! Egy kisebb konfignak jó, de ami a tied arra kevés! Vegyél egy olyan házat amibe tudsz tenni 23cm illetve 14cm ventiket, vagy legalább 20cm ventiket! Használtan HAF X vagy 932 vagy akármilyen BIG TOWER házat vehetsz. 12cm ventik semmit sem érnek. Én házamban 3x 23cm,1x 14cm, 1x 12cm (ez van alul, hogy a VGA-ra fújja a levegőt Scythe slip stream 120mm PWM).
-
AusWolf
őstag
válasz
KAMELOT #37040 üzenetére
CM Elite 431, elöl 1 db 14 centis, hátul 1 db 12 centis, fent pedig 2 db szintén 12-es ventivel. Erősen gondolkozom, hogy vegyek-e mégegy ventit, ami a ház alól fújná a levegőt a VGA felé.
-
AusWolf
őstag
Grat hozzá, nekem is olyanom van.
Nem lőttem be semennyire, automatán hagytam. Százalékra nem tudom, de fullos terhelés mellett 2000-2100 RPM közé áll be 72-74 fokos GPU-val (gyári 1000/1400 MHz). Ilyenkor a VRAM néha kicsit túlmelegszik és artifactosodik a kép (leginkább World of Tanks alatt), de majd kitalálok rá valamit. -
KAMELOT
titán
válasz
AeSDé Team #37036 üzenetére
A tesztelés az kb. 1 óra játék. Ha ott nem fagy ki akkor okés minden. Ilyen tesztek xart sem érnek. Lehet neked lemegy a teszt okésan játékban meg 1 perc után befagy!
(#37037) aya: A hűtése nekem automatán van. IDLE 10%, játék köben 17-20%
-
aya
addikt
Sziasztok becsatlakoztam a klubba egy asus 7970 top kártyával.
Hütését mennyire löttétek be?40% elég neki, max 1050mhz-ra húzva, nekem annyi elég.
-
odorgg
addikt
válasz
AeSDé Team #37033 üzenetére
Új, vagy használt?
Ha használt, akkor 2013-as második fél év,( pláne BE verziókkal) és újabbakkal, nagyon sok volt a probléma, (random textura hibák, nem minden játékban, illetve nem bírják a gyári oc-t.). Ezeket érdemes kerülni
-
Asbee
veterán
válasz
AeSDé Team #37033 üzenetére
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok, lehet hogy hamarosan csatlakoznék a HD7970 tulajdonosok közé, méghozzá egy ilyen darabbal:
MSI R7970 LIGHTNINGVan bármilyen pozitív vagy negatív vélemény a termékkel kapcsolatban? Hosszú távon mennyire megbízható?
-
troll81
addikt
sziasztok! 7970 cf ről szeretnék véleményt kérni valaki használ e? egy van és veszek mellé még egyet nem hagyom itt ezt a frontot.
köszönöm
-
gabfot
csendes tag
Sziasztok!
Beszerváltam 1 giganyte 7950 es kártyát. Kérdésem az lenne mivel lehet kicsit meghúzni?
Meg most 1 darab 500as chieftec van a házba gondolom tuningnál már kevés lesz
Válaszokat előre is Köszi! -
Arminocska
csendes tag
válasz
korcsi #37020 üzenetére
Az órajelekre gondoltam a referenciával. Viszont ez egy nagyon jól átépített kártya. Szerintem a legjobb, leghatékonyabb, legcsendesebb hűtésű. A tápellátásról ne is beszéljünk.
Az olyan dolgokba meg nem gondoltam bele, hogy a monitorvezérlő más, mivel most először babráltam a biosszal. Utánaolvastam sok oldalon. De ott sem mennek bele mélyebben.
Viszont az utolsó rom amit találtam az konkrétan ehhez a kártyához van, így faszán megy.
Azt hiszem nem fogom módosítani nagy mértékben, de tudvalevő, hogy a memóriák hivatalosan 1500 MHz-es múködésre vannak tervezve. A Gpu órajelet max 1100-ig vinném föl. Sokan mondják hogy stabilan fut 1200 és 1300 között 1.3 V mellett de akkor már 85 fok körül mozog a hőmérséklet, én szeretnék 80 alatt maradni! Szerintem ezek azért nem elrugaszkodott célok.
-
korcsi
veterán
válasz
Arminocska #37009 üzenetére
"hiszen az ASUS 7970 DC2 GD3 is referencia csak az ASUS átépítette az egész nyákot."
Épp ettől nem referencia. -
korcsi
veterán
válasz
Arminocska #37017 üzenetére
Linkeltem az alkalmazást!
-
Arminocska
csendes tag
Mondjuk ez annyira nem lényeg, mert gondolom nem érdemes ennyire alulfeszelni. Engem az érdekelne, hogy a .rom fájlt hogy tudom szerkeszteni, mondjuk megadni neki, hogy az alap órajel 1050 legyen, legyen a memória meg 1500?
-
Stonerice
őstag
válasz
Arminocska #37013 üzenetére
(#37014) korcsi
megelőztél -
korcsi
veterán
válasz
Arminocska #37013 üzenetére
VBE
1050MHz@ 850mV, biztos ez? -
-
korcsi
veterán
válasz
Arminocska #37011 üzenetére
Bios kapcsoló átkapcsol, be boot-ol, bios kapcsoló visszakapcsol, megfelelő bios beéget, ujraindít, örül!
-
Arminocska
csendes tag
DCUII TOP-os biost próbáltam. Nem szerette. Ezzel simán működik. Crysis 3 alatt a hőmérséklet sem ment 77 fok fölé.
Mivel elvileg két bios van a kártyán, az egyik ami a Dual link Dvi-t tudja, azt hiszem az a V3 Az eleve kilövi a display portokat. A V2 ami Single link Dvi és Display port. HDMI nincs rajta eleve. 2 Dvi meg 4 Display.
Lementettem ami rajta volt. De ha bármi gebasz van, átkapcsolom a másikkal simán működik.
Az meg, hogy ezt akkor ref kártyákra adták ki az nem jelenti azt, hogy más kártyákkal nem stabil, hiszen az ASUS 7970 DC2 GD3 is referencia csak az ASUS átépítette az egész nyákot.
-
gyuromoj
veterán
-
HSM
félisten
válasz
korcsi #37006 üzenetére
Képet adhat, mivel a legalapvetőbb komponensek (pl. VRM vezérlő) egyezik, de attól még korántsem biztos, hogy jó ötlet vele hajtani. Olyanok szoktak első körben kiesni a működésből, ami feltűnő, mint pl. a HDMI kimenet.
Nem tudom pontosan, mennyire van a kártyához paraméterezve a BIOS, de ismerve, hogy akár tökazonos típusok más revízió között is instabilak lehetnek egymás BIOS-aival, így eléggé fázom az ilyen idegen-BIOS-os mókáktól.... -
HSM
félisten
válasz
Arminocska #37003 üzenetére
Hatalmas gond, hogy amit feltettél, az kizárólag a referenciamodellekhez való.
Normálisan beállítva a saját BIOS-ával is simán húzható eddig a kártyád. Mondjuk ha nem mentetted le a gyári BIOS-át, az nagy bukó...
-
Apollo_21
addikt
válasz
Arminocska #37003 üzenetére
Én, hamár annyira bios-t mókolnék..max egy DCUII TOP-os biost tennék fel..azt is félve..de biztos h semmi más gipszjakap kiadás V120et nem...
-
Arminocska
csendes tag
Sikerült. Az Ati kiadott egy Tahiti_XTGHz_C38601_BIOS_Jun29_2012 nevű alkalmazást ami Atiwinflash alapú és windowsból flasheli.
GPU: 925 MHz > 1050 MHz
Memória: 1375 Mhz > 1500 Mhz ; effektív 5500 MHz > 6000 MHz
DirectX: 11.1 > 11.2
Pixel fillrate: 29.6 GPixel/s > 33.6 GPixel/s
Texture fillrate: 118.4 Gtexel/s > 134.4 Gtexel/s
Bandwidth: 264.0 GB/s > 288.0 GB/sAz azért egészséges!
Prohardver tesztek szerint 8%-ot hoz a referenciához képest.
Stabilnak tűnik, de azért egy Crysis 3-at veretek. Bár mivel ez az ASUS DC2 verzió,ami három kártyahelyet foglal, a hűtése és az áramellátása (2x8 pin) bombabiztos, nem hiszem hogy gond lesz a stabilitással.
-
korcsi
veterán
válasz
Arminocska #37000 üzenetére
Dos alól az atiflash nekem jól működött. Szerkesztéshez a VBE nevű programot használtam. Dos-os boot pendrive-ot a rufus nevü alkalmazással lehet készíteni.
-
HSM
félisten
válasz
Arminocska #37000 üzenetére
Inkább a saját BIOS-át lenne célszerű átírni, nem rá való BIOS-al igencsak nem lesz optimális a működése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Autós topik
- Automata kávégépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged