- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
Apollo_21 #38383 üzenetére
Meg van az eredeti bios le mentettem mindent.
De hogy tudja rátenni mikor igp-u megy és a kártya meg nem?
Most csak simán benn van a pcx expresszbe de a 6pines csatik ki vannak huzva belölle mert akkor nem indul el ha azok rajta vannak a kártyát és a HDMI kábel meg az igpu-ba -
Apollo_21
addikt
válasz
Apollo_21 #38381 üzenetére
Ha az eredeti bios megvan..lementetted gpu-zal..akkor igp alol előhívhatod az atiwin flash-t és az helyrerázza a kártyát..és inkább hanyagolni kell akkor a bios írásokat rajta..gondolom nem bios kapcsolós...
Jah..hátakkor eqrta a flashelést a progi...demondom..origi biost ami gpu-zal lelett mentve..amit minden esetben érdemes meglépni visszakell flash-elni rá.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Apollo_21 #38199 üzenetére
WTF goes wrong ha...a 14,7es driverrel is mindkét vga csinálja?
Lapcsere óta ami bő 2hete volt meghalt a fél gépem csakúgy?
Mert ez már túlmutat egyszerű bénán teszed fel a drivert című dolgokon...
Cf része már nemis érdekel nagyon hogy miért van 5fps cod-ba mert azt már lex...de h 1vga-val sem jó a gép.
Mi lehet a nyűg táp? Azonkívül max a prociblokkot és a radit tudom cserélni más már minden megvolt -
Nwis86
aktív tag
válasz
Apollo_21 #38179 üzenetére
CF-et még nem probáltam mert még a régi 1000éves Asus P5Q lapba van a vga egy xeon e5450 társaságába (Q9650) 4Ghz-re húzva, ez a lap nem is támogat CF-et...
De már itt van az új, vagyis régi de jobb alaplapom egy P6x58 premium és i7 Xeon (6 magos 12 szál) X5650 Ezek mellé megy majd a CF amint megérkezik a tápom... Viszont ha neked CF-van akkor szeretnék kérdezni pár láma kérdést, ezekre más is válaszolhat!
Mivel CF-et még élőbe nem is láttam így fogalmam nincs pontosan mi is ennek a menete. A kártya mind a 2 cf csatlakozójára rá kell nyomni a kábelt vagyis 2 kábel kell vagy elég csak 1 kábel? és van-e bármi más teendőm? driverbe valamit beállítani? A 2 kártyát muszáj egymás alá rakni? így kb 3mm hely marad köztük, nem túl biztató hűtés szempontjából.. vagy kihagyhatok 1 slotot és rakhatom a 3. helyre?
-
HSM
félisten
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Apollo_21 #38147 üzenetére
Tehát akkor a Beta gondolom ..
(#38145) Dtomka
Nekem anno ugyan ez volt a Far Cry 3-al, nem eredeti volt a játék, és egy HD 6870-el próbáltam High-on játszani és a játék ment is de a töltő képernyők annyira akadtak hogy azt hittem hogy hibás a kártya, pedig tudtam hogy nem, eladtam majd vettem egy másikat amivel szintén ez volt a baj.
Később megvettem a játékot és a 6870-el úgy hasított hogy öröm volt nézni.Szerintem ez teljes mértékben azért ilyen még ez az fps ingadozás dolog mert Nvidia párti a játék és nincs még megfelelő patch hozzá.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Apollo_21 #38023 üzenetére
Ezt nem a driver okozza, mert pl. a Shadow of Mordort egyel régebbi verzióval is használtam már, sőt azt hiszem 2-vel régebbi is volt fent még nyáron. (Akkor még nem voltak kint ezek a játékok, de akkor játszottam pl. a FEZ-el ami a sokkal régebbi driver mellett is játszhatatlan volt)
-
válasz
Apollo_21 #37795 üzenetére
Többnyire (80%) minden VGA így döglik meg, hogy amíg nem telepítesz fel Driver -t hozzá addig működik, ahogy felteszed a DRIVER -t azonnal vége van!
Próbáld csak ki elindítod a gépet csökkentett módban és leszeded a vga drivert, restart után szépen menni fog tovább is nem csak a win logóig!
Sajna az ilyen hibákat nem igen lehet megjavítani! Nagyon érzékenyek az AMD karik VRM -jei, a piszkálásra!
Nekem hálistem utoljára egy HD4890 Toxic karim halt meg így! pedig én nagyon vigyáztam rá! és mégis megdöglött a VRM rajta!
De mivel bolti garis volt és csak 1.hetes simán megoldottam gariban!
-
-
Apollo_21
addikt
válasz
Apollo_21 #37768 üzenetére
Ismét itt..de utoljára valszeg
Ma ismét megmakkant a kártya, tehát ezt leoffoltam.
Másik gépben nempróbáltam még ki..azóta drivert win-t és linux-ot is próbáltam rádobni..semmi érdemleges eredmény nemszületett..eladásának valamennyire normális áron számítsak így vele?
Tehát nem 50mondjuk hanem 25..? -
Apollo_21
addikt
válasz
Apollo_21 #37740 üzenetére
Visszatettem utolsó próbaképp...most újramükszik..és a vrm sem ment fel még 100ra...
Soha még1x nemveszek használt vga-tFöhetne a fejem h mit és miből veszek..mondjuk attól h hirtelen "jó" lett még újrabeadhatja a kulcsot..vagy az alkatrész ami miatt ezt produkálta..ugye nemderült még ki
-
Apollo_21
addikt
válasz
Apollo_21 #37735 üzenetére
Visszatérve a tegnap elírtakra..IGP tuningal próbálkozom azóta..és sikerült ugyanazt a hibát produkálni mint a VGA-val..tehát sztem nincs elég fesz...mert h adtam +ba az IGP-nek és az jólett...elképzelhető hogy valamelyik 6+2pin-es vga kábelem rossz/kontaktos vagy nemad annyi delejt a táp?
-
vbbb
őstag
válasz
Apollo_21 #37697 üzenetére
Igen, ezt írtam ide korábban is, de asszem nem reagált akkor senki rá semmit, lehet képpel kellett volna szemléltetni.
Csak a csudatáp (EVGA Gold 650) amit kinéztem magamnak futárral szerezhető csak be itt, és én nem vagyok napközben, a depó meg két várossal odébb van...grrrr
-
-
szacsee
nagyúr
válasz
Apollo_21 #37676 üzenetére
Ha a GPU-n nem lesz víz ne is gondolkozz VRM vizezésén szerintem. Heatpipe-ba vezetett víz sem jó, mert nem olyan hatékony. (anno mintha valaki próbálta volna csak cpu-val)
A helyedben első körben vennék 6Wm/K-s gap-padot aprón és azt cserélném le, esetleg fölé nagyobb borda. Ha nem jön össze, akkor buktál 800Ft-ot és na bumm válthatsz vízre, ha zavar a hőfok.
Ha viszont bejön, akkor 800Ft-ból megúsztad és nem kell vizezni a VGA-t.
Én is csak azért vizeztem, mert spanglee blokk és fitting kombója nagyon jó áron volt, úgy voltam vele, ha nem jön be a chipset blokk a GPU-n, akkor is van 4 jó fittingem, és egy VRM hűtőm a deszkára, de szerencsére elegendő a GPU-ra a blokk, így olcsón megúsztam és ha jól sakkozom még egy 290X-et is lehűtene normális hőfokokra. :) -
válasz
Apollo_21 #37520 üzenetére
Pedig a Dual-X et első osztályú minőségbe meg lehet oldani! a Peter -el!
nálam így van(volt)........
1250/1600.MHz@1,250.v ~1280.RPM el hűtve GPU: 52.Fok Leg melegebb VRM: 67
És még több OC 1300/1675.MHz@1,312.v
És van még rengeteg tesztem a fórumba, ha rákeresel a H.SZ. -eimre!
-
Beeerka
aktív tag
válasz
Apollo_21 #37434 üzenetére
Hát igen, ennek is majdnem ott kellene lennie, legalábbis közel a 225w max tdp-hez. Nyúzom még, és ha megint belefutnék abba, hogy gondol egyet és átdobja magát játék közepén 300/150-re, akkor adok még neki keretet, hagy gazdálkodjon
Köszi hogy megnézted, sejtettem én hogy az a 142w nagyon soványka (ennél max 170w lenne a plafon).
-
válasz
Apollo_21 #37128 üzenetére
A haz nem rossz az biztos
. Raadasul raktam egy 12 centis ventit a haz aljaba ami friss levegut fuj a vgara.
Ha nem tolom kia power limitet 20% ra akkor 70 fok fole nemigen megy a vrm .de viszont mar 50mhz plusszhoz is 20% ot kell adnom
Akkor marad alapon ,nem gondoltam volna ,hogy ilyen antituning ez a saphire.
Csak akkor azt nem ertem ,hogy lehet ennek 950 es boost orajale ,ha a 900 at se birja power limit nelkul -
HSM
félisten
válasz
Apollo_21 #36980 üzenetére
A VRM1 az a hosszú csík hátul, a VRM2 pedig a CF csatinál az a 3 kis kocka, ami ugynolyan, amiből sok van a hosszúban, két nagyobb és egy kisebb. [link]
Nézd talán ezzel tudom szemléltetni, hogy mennyire nem a tákoláson múlik, valmai netezős konfig lesz-e vagy sem: [link].
Házi feladat: számolja meg, hány gyári állapotában fellelhető hardver van a képen. -
-
HSM
félisten
válasz
Apollo_21 #36976 üzenetére
Akkor mégis a ventivel volt a gond.
Hiába tudna elvileg a 14-es venti nagyobb légszállítást a gyári 9-esnél, ha a gyári 9-esnek a teljes légáramlata átmegy ott a VRM-nél, míg a 14-es fele lelóg a semmibe, az a légszállítás nem hasznosul.
Pláne, ha még messzebb is volt a kelleténél, lehet a VRM-borára ár praktikusan nem is jutott légszállítás. -
fatal1ty1984
őstag
válasz
Apollo_21 #36909 üzenetére
probáld meg elöször valamelyik másik gépben,vagy ha már visszateted a gyári hütöt akkor egyessével picit visszalazitani a csavarokat,dual-xnél még azis elöfordul,hogy ferdül a nyák és olyankor nem érintkezik a pci slotban,ilyenkor a hátulját nyomd meg picit felfelé és ugy inditsd a gépet,de ne engedd el és ha ugy van kép akkor ezlesz a hiba,egy backplate megoldja
-
hadde
tag
válasz
Apollo_21 #36724 üzenetére
Hát leszakad a poFánk.....
Na de komolyra fordítva, jól szellőző házban nem kellene ekkorának lennie, mikor megvettem 60 fok fölé nem lengette.. max 62-3, de ez a 80-an és 90-en mint a dobozon a repülő....
majd kidöglik és gari....Jah és akármi csinálok 501 Mhz en beakadt a GPU...
-
juve600
nagyúr
-
Apollo_21
addikt
válasz
Apollo_21 #36339 üzenetére
Hali!
Ezen megszólalásom óta eltelt pár nap..azóta vizeztem a rendszert bár ez nem a topic témája...
Eddig nemfigyeltem, de javasolta vki h mozgassam át a kártyát [Sapphire Dual-X 7970 (kék nyákos)] a slotba hátha ez okozza hogy x8 3.0ban képes csak max terhelésen menni...most h bekötöttem a vizet délelőtt..néztem h a nyák hátulja fele ahol a tápcsatik vannak..lejjebb van mint a kari eleje..tehát lóg a nyák ha így tetszik...felkötöttem próbáltam vízszintbehozni..és láss csodát..érintkezési hiba volt az oka h nemment x16 ban...most h nem hajlik a nyák a slotban máris élvezhetem x16 3.0ban -
Habugi
addikt
válasz
Apollo_21 #36260 üzenetére
Az betyáros amit elértél eddig, kért feszt és/vagy tdp limit kitolást, gondolom nem..?
Nekem 1000/1500 az alap(boost), mivel ezen még sosem használtam (
) sajnos ebből a körből ki is kimaradt, négy tunningos teszt, HWInfoval, GPU-Z-vel ill. GPU Tweak h látszódjon mit kér adott órajeleken a kártya: [link]
-
korcsi
veterán
-
HSM
félisten
válasz
Apollo_21 #36039 üzenetére
Nekem is Intel van, és teljesen jó vele a HWiNFO, mindig fut a háttérben, azzal rajzolgatok adatokat az OSD-re, és jó. Próbáltad a legfrisebbet? 80 fok alatt teljesen jó a VRM. Mondjuk légy óvatos, szélsőséges terhelésre azon a karin sokkal jobban elmelegszik a VRM, mint a GPU.
Simán láttam a saját 7970 Dual-X-emen pl. furmark alatt 75 fokos GPU mellett 100 fokot nyaldosó VRM-et. Pl.: [link]
Nagyon jó kari, de erre érdemes nála odafigyelni.
Ha a HWiNFO nem megy, végülis GPU-Z is megteszi.
(#36040) Hoorus: Én amúgy mindenkinek az X-eset vagy 70-est ajánlom, mert azonos sebességet kisebb fogyasztással, és így azonos kártytípus esetén halkabban lehet kihozni belőle.
Ugyanakkor, akinek van egy jóféle, tuning alatt is halk 7950-e, pláne, ami 1200-as GPU órajelet visz, annak nem éri már meg erre váltani szerintem, nagyon nem.Ha kifog egy antituning 70-est, még lassabb is lehet....
-
HSM
félisten
válasz
Apollo_21 #36035 üzenetére
A VRM hűtésére figyelj (pl. HWiNFO monitorozza), ne melegedjen túl.
Amúgy elég tuningosak ezek a kártyák, 1100/1500Mhz szerintem simán meglesz 1,2V körül.
Én mondjuk 1000/1450-en hajtom a 280X Vapor-X-em (ugyanez a GPU) 1,1V-on, hűvös, halk, és keveset is fogyaszt. Ja, és gyors.(#36036) Garsza: A Mátrix jó lenne, de valamiért ott is lemaradt a hűtés pár memóriacsipről. A tuti, ha megtartod ezt. 1200-at megy, jó kártya az.
(#36037) Hoorus: Azért lehet tuningolni a 280X-eket/7970-eket is....
Azonos órajelen úgy máris ~10%-al vezet. Viszont ezért tényleg kár cserélni egy ilyen jó 7950-et.
Pláne, bevált kártyát egy ismeretlenre, ami legjobb esetben is csak 10%-al gyorsabb, én sem mennék bele, az 100%.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Fujifilm X
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen alaplapot vegyek?
- Synology NAS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- MSI RTX 4090 SUPRIM LIQUID X 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- RX 6650 XT 8GB Core Gaming 3 év Alza garancia.
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged