- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
válasz
Shkiz0 #12977 üzenetére
Jaja, nagy mellénnyel megy most, hogy ááá nem ér semmit a 2080 Ti, mert gyenge, de azért tele az apró a Keresem: 2080 Ti hirdetésekkel...
Mondjuk ő meg a másik véglet: [link]
Amúgy a napokban volt aprón valaki, aki asszem 2 db 2080 Ti kártyát is hirdetett, darabját 160e Ft-ért, ha jól emlékszem.
Volt is aki meggyanúsította a kommentelők között, hogy kamu a hirdetés és azért tette fel biztos, hogy így is próbálja lenyomni a 2080 Ti árakat és majd másik nicken meg próbál belőle vásárolni. Akár már ezt is elképzelem, elnézve az aprót. -
Sontir Fel
őstag
válasz
Shkiz0 #12966 üzenetére
3 év ipon garis 2080 super 159.000 forint.
1 év garis 5700 xt 110.000 forint.
Ahogy a tél, úgy a 150ezres ár is közeleg a 2080s esetében a 100as határ meg az 5700xtnélNem mondom, hogy jó döntés most kiugrani belőle, ezt mindenkinek magának kell elődöntenie. Engem zavar, ha látom hogy ilyen tempóban értéktelenedik el a kártyám. 3 hónapja 135 alatt vettem, most 125ért tovább adtam. Ha nem is 3070 lesz a következő, akkor még 2080s vagy 2080ti is lehet belőle, vagy 2070super, esetleg a korábbinál jobb 5700xt.
Van egy 1060as gpuval szerelt notim, így ha kell, 1-2 hónapot kivárok,erdekel, hogy az AMD mit tesz majd le az asztalra. Nem régen váltottam egy 1440es 144hzes monitorra, így mindig örülök a plusz fpsnek.
-
KaitouP
nagyúr
válasz
Shkiz0 #12966 üzenetére
"A másik dolog meg, hogy kíváncsi lennék mennyi az az ember akinek valósan szüksége van az új kártyákra mert kétlem, hogy az a sok ember aki most szabadulni akar a kártyáktól az mind 4K-ban játszik, vagy VR-t tol. Persze biztos vannak ilyenek is, de sokan szerintem csak a hype miatt váltanak."
Nagyon kevesük tudna olyan ésszerű indokot mondani, amivel tényleg indokolható lenne egy új szériás kártya. Sokan azért váltanak, mert nem bírják elviselni, hogy egyeseknek potenciálisan jobb hardvere lehet, lemaradtnak érzi magát, és nem tud villogni, magát önigazolni, hogy márpedig neki jobb gépe van, mind a Gipsz Jakabnak. (E-pénisz jelenség.)
-
Chaser
legenda
A "többinél" kijelentés azért sántít nem kicsit, de nagyon
mivel 5600 xt-m a pulse 5700 xt hűtésével így van némi rálátásom, nálam 1200rpm-en tetőzik a kártya, nyilván egy 5700 xt többet eszik ott nem áll meg ennyinél és lesz is hangja, 1800-2000rpm rémlik
nekem az 1200 rpm is hangos ( : és nem használok fülest, nagy átlagban nézve super silent kategória, 5700 xt gaming x hozza kb azt a szintet"De az NV kártyák többsége azért csendesebb mint az AMD mivel kevesebbet fogyasztanak, és kevésbé melegszenek."
ez pedig nagyon fals
adott egy fogyasztás, ahhoz pedig egy hűtés
amennyiben nem elégséges a hűtés, nyilván az adott kártya hangos lesz
messzire ne menjünk, 1660-ból is van hangos, pedig nem eszik az olyan sokat, de még 1050ti-ből is ami kb termeli az áramot kategória
az 5600 xt/ sima 5700 az nagyon baba, abból hangosat csinálni a gyártó hülyesége, 150-70w valós fogyasztásról van szó
2060 speciel inkább többet eszik mint kevesebbet az 5600 xt-nél, 5700 kb 10w-tal többet, csak az 5700 xt-k zabásak, abból is a durva customok nagyon, megint nem az amd sara ha a kedves gyártó széfeszeli és széthajta a gpu-t, ami irdatlan zabába kezd egy bizonyos szint után
már annyi játékot adtam az 5600 xt pofájának, hogy egy nv is megnyalná a száját a stabilitásán :d persze régebben nem ez volt a standard
semmivel nem foglalkozom, pont úgy használom mint egy teljesen laikus, driver fel oszt' csók
144hz nincs, gpu tuning nincs, minden sw eredetino de amiért jöttem:
phanteksen kívül használ valaki risert?
nem akarok olyat aminél anomáliák lesznek és teljesítmény vesztés -
MiklosSaS
nagyúr
Sajnos igaz. 5700XT-rõl váltottam kb két hónapja referencia 2070S-re és a két hónap alatt egyszer volt egy kis gebasz amikor BFV-ben aktíváltam az RT-ét, de az megoldódott. Ha kellene, újra meglépném és csakis 2070S mert ott a 2080 nyakán, frisebb chip. A 2080S/2080Ti erõsen túl van árazva igy a 30-as széria derekán.
Lehet most már jobb a driver, mivel az 5700XT egy nagyon jól eltalált kártya, best buy a közép felsõ/felsõ-belépõ kártyák között. De anno számomra elfogadhatatlan volt hogy 5 játékból 4 vaccakolt a driver miatt.
-
hajbel
addikt
Miért releváns, amit valaki szubjektíven leír, aki pl. 2070-ről, vagy 980-ról vált? Szerintem a hiteles forrásból érkező tesztek a relevánsak és amit lemérnek. Pl. [link] Egy Nitro félúton van egy pulse és egy 2070 super között, miközben teljesítményben semmi, hűtésben pedig úgyszintén elenyésző különbség van köztük és nem is hangos. Tuningban, hűtésben közel vannak az 5700 XT-k egymáshoz, már aminek nem baltázták el a hűtését. Pont ezért is ajánlja az összefoglalóban gaming oc-t és a pulseot.
-
snecy20
nagyúr
Igen, pont ez a baj, hogy a nagyon drága 5700 XT-k esetében már erősen sérül az ár-érték arány, mert pont ez lett volna az előnye a mostmár elég drága 2070/2070S-ekkel szemben.
Persze amennyit drágultak 2 hónap alatt az nVidiák, gyakorlatilag még a drágának mondható 5700XT-k is már jobb vételek, mint mondjuk ~210K-ért egy 2070S (Ha bruttó kisker árakat nézünk.) -
GIORGIONE76
őstag
ha csak az ÁK-t vesszük alapul, a "bizonytalan" kategóriás webshopokon kívül, nagyon megdobták az árakat, amikor én cca másfél hónapja válogattam a felső kat-ból szinte mind 154-162 között volt, ufós-vizes egyéb helyeken, most akad anelyik még a 2070s-ek árát is túlszárnyalja, hát nem tudom mi lenne most a megfelelő, kivárni hogy essen kicsit vagy éppen rohanni megvenni :/
-
hajbel
addikt
-
Pkc83
őstag
Van esetlegeg személyes tapasztalatod a Pulse-al?
Csak azért kérdezem , hogy mennyire visít ha terhelve van
mert épp azzal szemezgetek. Pár hónapja már megrendeltem
egy Nitro-t de azt visszamondták áruhiány miatt utána meg nekem
volt más "gondom".... Ahogy nézem mostanában olyan 15-20k-val
olcsóbb a Pulse de ha nagyon hangos akkor inkább várok picit és
veszek Nitro-t vagy Red Devilt. -
Chaser
legenda
ha csúsztatna megszűnne a belépő kat. teljesen, a polarisok már "nem játszanak", sztem majd akkor kaphat egy nagyobb árcsökkentést az 5500 xt 4gb verzió, ami azért sok játékban el tud vérezni a vram miatt, kisebbet a 8gb variáns - ahogy tesztekből látom rosszabb az amd vram kezelése navinál, mint nv oldalon, 6gb már oké -
5700 megszüntetését én is esélyesnek látom, de lehet az 5600-ot szüntetik meg és lentebb viszik az 5700 árát ( :
de először úgyis a nagy vadak jönnek, onnantól még jó fél év általában mire el kezdenek szállingózni a kisebb megoldások, 5500-re is elég sokat kellett várni, szóval sztem az még jó ideig marad -
Nokedli92
aktív tag
Írtam az MSI supportnak egy szép hosszú levelet, sok képpel, illusztrálva, illetve lefordítottam amit az Aqua írt nekem. Úgy érzem hosszú folyamat lesz ez a kártya javítás.
(#8873) R3laX Próbáltam az Albacompot hívni, egy asszisztens vette fel, aki adott egy mobilszámot amin nem volt elérhető a szervíz.
(#8877) tlac Tehát csökken a teljesítmény?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Komolyan, milyen stílusról beszélsz, írsz? Teljesen normálisan írtam végig. Egyszerűen nem értem, lovagoltok itt azon, ami engem nem érdekel, nem is kérdeztem, de csak mondjátok. Ha mindegy lenne, akkor nem ezt szajkóznátok, hogy 10 ezer forint meg lfsz oc.
Mi értelme van ennek, hogy másikat
kioktatjátok olyanról, ami nem téma? És akkor végén jössz valami stílussal, kíváncsi vagyok melyik szófoszlányra érted, hol és mikor írtam úgy, hogy azzal belegázoltam valakinek is a lelkivilágába. Azt sem értem, hogy mi az a kaszinó játék, de mindegy is, mint írtam én nem játszom. Ki fog derülni és befogom írni, akár képekkel is, hogy volt/van-e értelme az SE-nek, hiszen írtam, hogy lesz ott egy gaming X és egy Rog strix is.
Lépjünk már túl ezen, SE-t veszek és ennyi, ha meg nem váltja be a reményeket, amit szintén kétlek, de kitudja, visszaküldöm. Pontosan emiatt nem áfás-ra vesszük...
Peace mindenkinek...(#8871) Chaser
Load-ban, kb egyformák, idle-ben a DRP4 halkabb. De alig valamivel. Szóval azok a dög 14-es ventik azért elég szépen csendben forognak. -
Nokedli92
aktív tag
Azt a választ kaptam hogy garivesztéssel jár, továbbá kizártnak tartják hogy egy új kártyánál a hőátadó réteg el lenne használódva.
De mi az hogy normális 110C??? Visszaviszem nyáron 125C-al és arra is azt mondják majd hogy normális? Lefogadom hogy ilyen "laboratóriumi" körülmények között tesztelik őket..(légkondi, levett oldallap, esetleg nyitott ház.) és akinek nincs otthon légkondi, vagy rajta van a háza oldalán az oldallap? Ez komolyan mondom egy vicc.. Bevizsgálási díj 3.000ft.. hihetetlen..Közben megtaláltam az AMD hivatalos álláspontját ezzel kapcsolatban:
AMD explained:
"Instead of setting a conservative, ‘worst case’ throttling temperature for the entire die, the Radeon RX 5700 series GPUs will continue to opportunistically and aggressively ramp clocks until any one of the many available sensors hits the ‘hotspot’ or ‘Junction’ temperature of 110 degrees Celsius. Operating at up to 110C Junction Temperature during typical gaming usage is expected and within spec. This enables the Radeon RX 5700 series GPUs to offer much higher performance and clocks out of the box, while maintaining acoustic and reliability targets."
(#8863) ricsip Aqua..
-
arnoldito
senior tag
Egyébként Gigaból az Aouros(188K az ára
) az ami pariban van a Red Devillel, de venti hangból a giga visítósabb, picit jobb a Red Devil. Egyébként meg aki régen is vett Radeont/AMD-t tudja, hogy minden gyártónak vannak rossz szériái, pl Sapphire-nak a 7xxx széria is hullót, de az régen volt, és elfelejtettük. Nekem az utolsó ami jó volt Sapphire-ból az a R9 Fury és Vega64 Nitro+ LE verzió. A mostani 5700XT nem jött át, szívtam vele, régebben írtam is aki nem tudná. MSI-ből meg a mostani Gaming X nagyon bejön, de a Red Devilt is elfogadnám, nem tudnék a kettő között dönteni, egyik progresszív másik meg minimal stílus. Azért lett MSI mert mikor vettem 141k sikerül megvenni és nem volt jó áron a Red Devil mint most.
-
arnoldito
senior tag
Valamiért csak Isteníti őket most mindenki. Ugyan úgy ahogy az Msi Gaming X karit is nem!? Az is kb a R9 390 volt az utolsó ami említésre méltó a többi meg jó, vagy elmegy kategória. Azért azt ne felejtsd el, hogy Te árulod, rajtad megy a gari, azért egy csomó potenciális vásárló kiesik. Sokan a bolti garit preferálják, nem elhanyagolható a 14 napos elállási lehetőség is, ha nem tetszik vissza küldi. Nekem mai napig van tartalékba egy HD 6850 PowerColor és tökéletes. Inkább a Red Devil mint a Pulse vagy a Giga. Én is azt vettem volna, de csak bolti garosat veszek már, mert el lehet állni, ahogy a csoda Sapphiretól is elálltam, mert annyit nem ért...
-
BeZol
őstag
Én saját tapasztalatom alapján gtx 1080Ti helyére betéve az rtx 2070 super-t, pubg-ben és forza horizon 4-ben is több fps-em volt a régi kártyámmal, holott a tesztek alapján pont h nem így kellett volna történnie ezeknél a címeknél (legújabb driver volt fent, az sem lehetett baj). Viszont cserébe alig volt hangja a 2070 super-nak, csak hát nem érte meg nekem a +40ezer Ft-os ráköltést.
Én "kicsit szenvedek" azzal, hogy 1440p-ben vagyok (mint pl. pubg körök vége), ugye kb. +30% pixelszám 1080p-hez képest, emellé ha 21:9-ben 3440x1440-enen kéne tolni, az még további talán 30%, oda végképp kevesek ezek a kártyák (nekem a 144Hz-hez, emberek többségének elég a 60-75Hz-hez).
A másik, hogy nem követtem mostanság a monitorok piacát teljes vállszélességgel, és csak annyi rémlik, hogy WQHD monitorok 100Hz-eket tudtak max, és 300+ ezer Ft-ba kerültek...
Engem ez taszít, hogy horror áron nem kapok 144Hz-et sem. Azóta már létezik fullHD 180-240-360Hz, nem tudom hogyan alakultak a dolgok QHD és WQHD fronton (ill. 4k 120Hz), de amikor közel 4 éve vásároltam a mostani monitoromat (PQ279Q, ha MQ279Q lett volna, menne most a freesync és ment volna a g-sync is 2019 február utántól, pedig olcsóbb moncsi
), akkor ez volt a szitu.
Még annyi, hogy én régen sokat esportoltam (lanokra jártam és társai), és én személy szerint azóta nem tudom hozni a régi legjobb formámat, mióta 27"-on vagyok. A legjobban 22"-on ment (kimaradt a 24"-os lépcső), haverjaim 24-24,5"-on nyomják 240Hz-cel és mai napig hozzák a régi formájukat, szóval ha vmi oknál fogva tönkremenne a monitorom, 1000%, hogy 24-24,5"-os 1080p monitort vennék, és még csak IPS panel sem kéne, simán bőven jók a mai TN panelok, nem ér extra garast az IPS (hacsak nem grafikus/fotós vki), VA-t meg nem vennék.
Na meg még ott vannak ezek az új HDR-es dolgok is, azt még nem tapasztaltam meg, milyen élőben, és nem is biztos, hogy tetszene. (meg lehet a szemnek is káros, ahogy az ULMB módok is, ami 120Hz-en beszúrja a képek közé a fekete képet és "kamu" 240Hz-et generál, gyakorlatilag 30 perc után elfárad a szemem és homályosabban látok tőle. Ugye CRT monitor működési sémáját szimulálja így, azok nem tartották a képet az új kép érkezéséig, hanem felvillant a kép, majd nem volt kép, majd új kép, majd megint semmi, ami ugye fekete, ezért becsapta a szemet és folyékonynak érezted)
A lényeg a lényeg, hogy monitorból érdemes jól megfontolni, mit vesz az ember, mert szerintem a többségnek 2-3 gépgenerációt is kihúz egy monitor (legtöbb ismerősöm átlag 7-8 évente cserél monitort), ezért érdemes akkor úgymond "tökéleteset" vásárolni, ameddig van értelme árban elmenni persze, mert ezt fogom bámulni, nem a gépházat és a hardvereket
A kártyavásárlást illetően, csak azért, mert vmi szebben néz ki, hááát, ennyi erővel legyen egységesen fehér minden a gépedben, felejtsd el a toronyhűtést, custom loopolj mindent, égjenek a ledek, stb.
De létezik egy budget megoldás is: vegyél plexi nélküli gépet! Olyankor van +1-2 ventillátornak is hely oldalt(1-nek tuti).
Én ilyen végletesebb vagyok, vagy budget, vagy arany középút, vagy akár csúcsok csúcsa. Kövi gépházam tuti zárt lesz, engem konkrétan zavar, hogy a plexi miatt nem jut ki/be oldalról levegő, egy fotó erejéig szép meg minden, de amúgy pont h nem nézegetem és minden világítást offolok. Persze nem vagyunk egyformák, mindenki másra "gerjed"Szerintem az árak és a teljesítménylépcsők is úgy fognak alakulni, ahogy korábban is írtam.
A nagy navi pedig alsó hangon 2szer annyi lesz mind teljesítményben, mind árban az 5700XT-hez képest (kérdés, hogy lesz-e árcsökkenés addig a zöldek miatt), szóval 300+ ezer Ft, cserébe az mostani állapotok szerint tényleg tökéletes lesz mindenre, egyszer használtan majd arra is beruházok, ha már netto vásárlás nem játszikMajd mesélj milyen kártyára jutottál
Még annyi, hogy 27"-on elég nagyok a pixelek ha 1080p a felbontás. Egy 21:9-es 2560x1080-as monitoron detto (csak ugye 1-1 tenyérnyivel szélesebb a kép). Már 2016-ban azt mondtam h ciki ilyet venni (nekem 2010-ben volt ilyenem, akkoriban nem tűnt fel, idővel már nagyon-nagyon zavart), így én a saját részemről senkinek sem ajánlanék ilyen monitorokat, de ízlések és pofonok. Most 2020-ban végképp semmi esetre sem ajánlanám senkinek ezeket.
1080p felbontás 24"-ig oké, ill. ennek a 21:9-es váltója esetén (29"), de 27"-ban illetve annak a váltójában (34") 1080p-n maradni, hááááááát, never again. -
GIORGIONE76
őstag
ha már Aorus, nem tetszik a piros oldal megoldása (5700xtben), hogy nem azt választod inkább? .. csak ha már aorus...
jó tudom kicsit gagyibb kinézetre a zöldnél..
de hűtésben és teljesítményben detto olyan mint az msi amitől megválsz (nos ezt nem akarom bizonygatni, tény)
a zöld oldal aorusától csak dizájnban tér el,
én rajongok a csillámpónikért, de bőven elég a mostani pirosnak is kinézete is, max azt a vertikál dolgot hozom be
nvidiától meg nekem gamingZ-lightningZ vonal jön be, így hát elhiszem hogy kinek pap ... -
BeZol
őstag
Karantén szitu előtt direkt eladtam az 1080Ti-t h még "pénzemnél" legyek. 150-ért vettem használtan, 1,5 évig használtam és eladtam 140-ért. Nekem így bőven megérte.
Aztán jött a karantén, szerintem minden kicsit meg fog csúszni és nem fogják teljesen tartani a terveket. Eleve május-júniusra vártam az új zöld kártyákat, úgy néz ki augusztus lesz, legutóbbi pletyka szerint pedig +70-75% teljesítmény helyett csak +40%. A nagy kérdés, hogy most megint mindent áraznak picit feljebb vagy miKis recap:
250+ ezer Ft-ról indultak 1080Ti-k (2017 tavasz), majd ősszel indult a bányászláz és lett készlethiány (télre), akkor felmentek az árak (én szeptemberben vettem egyet használtan 190-ért és adtam el fél év múlva 250-ért, mert akkor 320+ ezerért mentek újonnan). Csak a széria kifutásának a környékén lettek újra "eredeti" árak (közben ugye drágább lett a dollár, azért is).
Aztán ahogy bezuhant a bitcoin árfolyama, úgy árasztották el a használt kártyák a piacot, én így vettem bazi olcsón egy újabb 1080Ti-t 150-ért (msi gaming x), mikor 180tól indultak normál esetben a bloweresek, a gyári tuningosok meg 200-220-ért. Cserébe nem volt se garim, se dobozom, semmim hozzá (nagy rizikó, de nem volt baj). Egyben ezután érkezett az RTX2070-2080-2080Ti széria. Ugye mondanom sem kell, az 1080Ti pont a 2070-2080 közötti teljesítményt tudta, ezek a kártyák újonnan pedig (2018 ősznél járunk) nem voltak olcsóak. 220 körül ment a 2070-es (nem a SUPER), ami újonnan gyengébb volt és annyiba került, mint egy garanciás gyári tuningos 1080Ti (2019 februárban csökkent csak le az áruk). A 2080-as már erősebb volt, na az meg 250-280ezer Ft volt inkább (mindez +10% teljesítményért és az RTX magokért).Tehát az analógiám alapján (ha eddig elolvastad
) használt csúcskártya ára köré kéne érkeznie az új szériáknak, magyarul az RTX 2080 Ti használt ára (nem igazán árulgatják még mint anno az 1080Ti-ket, de most 300-350ezer a sáv alja, újonnan meg 400+ ugye) kéne legyen az RTX 3070-esnek (és teljesítményben RTX 2080 Super - RTX 2080Ti között), az RTX 3080-as pedig ennél több (talán mostani RTX 2080Ti sáv alja), az új csúcskártya pedig esélyes h úgy csúcs-árral érkezik
A helyzet sajnos az, hogy bármennyire hihetetlennek tűnik egy ilyen árazás, a 900-as szériájú nvidiák óta minden egyes teljesítménylépcsővel csak feljebb mentek az árak.HA év végén megérkezik (reméljük nem csúszik) a nagy navi az RDNA 2.0 architektúrával és 2x teljesítménnyel mint az 5700XT (mivel rdna 2.0 és 2x cucc is lesz benne, sztem több mint 2szer erősebb lesz a végén), akkor kapásból RX 5700XT újkori ára szorozva 2-vel, DE mivel itt 1 kártya tudja ezt, erre még megy egy prémium felár is, a matek nagyon ritkán adja ki felfele a teljesítménybeli ugrást a többletköltésnek megfelelően.
Régen a 980Ti teljesítményét hozta az 1070-es mikor megjelent (volt ahol előbbi, volt ahol utóbbi volt jobb, végül driverekkel azóta sztem mindenhol jobb picivel az 1070-es), utána az 1080Ti teljesítményét nem hozta a 2070-es, a 2070-2080 közé ékelődött, majd a 2070 Super érkezésével szinte 1:1-ben megkaptuk az 1080Ti teljesítményét (de ez inkább ráncfelvarrás volt ugye).
Most a 2080 Super - 2080 Ti közé várom a 3070-est, 2080Ti fölé a 3080-ast, afölé pedig az új csúcs 3080Ti-t. Használt 2xxx kártyák ára környékén fognak esélyesen érkezni, ahogy fentebb is írtam, kérdés most vajon merre mehetnek még el az árak(lesz készlethiány? ha igen, akkor használt kártyák ára is feljebb megy meg az újaké is)
A budget kártya szerintem verhetetlenül egy használt 1080Ti (csak blowerest ne, mert bazi hangos) 140-ért. FullHD-ra kicsit már overkill, ugyanakkor én 1440p-re PUBG-ben kör végén sok füssttel és élő játékossal keveseltem (beakadozott szegény), ellenben haveroknak ugyanez fullHD-ban akadásmentes, ott pont bírja kakaóval a kártya (rtx 2070 super is bírja, 2070-es nem bizti), DE 1440p-re kevesek HA esportoló vagy.
Én nem hiszem, hogy lenne értelme 1080Ti / 2070 Super feletti teljesítményt venni fullHD-ra, mert ami felettük van, az nem sokkal erősebb, cserébe jóval-jóval drágább, annyit meg nem érnek.
Aki 1440p-zik, az meg érje be ennyivel, mert arányaiban túl drágák az erősebb kártyák.
Igazi 4k kártyát pedig nem tudnék mondani. Akinek persze elég a 4k 60fps, az vehet horror áron 2080Ti-t... Egészségére akkorÉs akkor hogy kicsit ON topik is legyen, a mostani legerősebb AMD kártya az 5700XT. Ennél csak 15%-kal erősebb egy 1080Ti/2070Super, az lófütty mennyiség, persze lehet h pont ezen múlik valakinek a dolog. Én mindig azt mondom, hogy 30%-nyi extra teljesítmény alatt felesleges fejleszteni. 50+% estén már azt mondom, hadd szóljon
Végül pedig a vacilálásodra a "megoldás" szerintem egy használt 1080 Ti (=2070Super. Nálam PUBG-ben és Forza Horizon 4-ben is több fps volt 1080Ti-vel 10-15%-kal a saját gépemben, netes review-k meg össze-vissza mutatják és egyik fenti játékban sem volt győztes az 1080Ti sztem). Annyi, hogy azért 275-300W-ot lehűteni nem piskóta, és gyári oc hűtésűek is hangoskák lehetnek, érdemes lehet egy arctic accelero freezer 3 v. 4-et venni, akkor baba lesz és az a hűtés később is jó más kártyákra.
A másik verzió, hogy nem adtam volna el az RX 5700 XT-t, viszont ha a teljesítményét rendben találtad (nem olvastam vissza miket írogattál róla), akkor jóval erősebb úgysem kell (2080 Super vagy majd augusztusban érkező új széria), ergo mégis minek, ezért is sejtem hogy miért "elégednél meg" egy RX 5600 XT-vel.
Magyarul biztos h kell az a plussz kakaó amit a zöld oldal ad? Vagy csak Te is örülsz ha elég jól ki van maxolva a géped?
(én most teljesen elégedett vagyok a használtan 110ért vásárolt garanciás 5700xt-vel, még ha sokkoló is h 144Hz mellett milyen hőfokot produkál, de teljesen jó eddig és halk is ahhoz képest h mire számítottam)
-
Chaser
legenda
valaki innen postolta ki redditre, nem tudom azóta elhitték-e hogy nem fake a sztori ( : sehol nem volt nyoma ennek globál szinten, minden nagyobb teszternél az alap hűtéses 5600 van a tesztekben
én ennyit tudtam róla összeszedni, de azóta sem találkoztam sehol erről hírrel, mondjuk nagyon nem is kerestem -
Chaser
legenda
van, én leplepztem le a "csalást" ( : fogalmam nincs mennyi az esély most rá
kérdeztem a zafírt mi volt ez a manőver, de csak kitérő választ adtakszerk:
ami eddig kiderült, akik néhányan jelezték h ilyen van nekik is, ők alzából vették
alza valószínűleg közvetlen zafírtól veszi a vga-kat, nem itthoni nagykerekből - csak tipp, de náluk hivatalos megjelenés után 1-2 nappal már legtöbbször van zafír kártya és nem tűnik el az amd promo bundle sem, mint az itthoni kiskereknél - -
Chaser
legenda
-
Televan74
nagyúr
Ezért is ragaszkodok én a magyar kisker garanciához, vagy nagykereshez ha nálad venném.
Nekem annyi költségem van hogy visszaküldöm,onnantól ők intézik. Amúgy igazad van én is úgy tudom hogy a garancia újraindul,hála a magyar - eu törvényeknek.Legalább is vásárlói szemszögből lehet örülni a neki,meg a 14 napos visszaküldésnek is.Mondjuk ez nálad nagykernél nem áll meg. -
Chaser
legenda
csak érdeklődöm, nem akarok házat de ez tetszik' ( : az én vga-mat mondjuk nem kell függőbe rakni, backplate látványa jobban is tetszik mint a ventiké
nagyker gar nem tudom h van, kiskernél ha nem tudnak pontosan uo-ra cserélni, a vevő visszakérheti a teljes vételárat, nem kötelezhetik levásárlásra és nem kötelezhetik másik termék elfogadására sem - az csak opció ha valakinek megfelel - -
Chaser
legenda
termodinamika, a meleg szeret felfelé szállni, ha van az útjában valami akkor megreked, ha nincs akkor távozik
egy venti ki tudja rántani ha nincs a légáram útjában akadály, jó az a 3-1 felállás, de ilyenkor ildomos az elszívót magasabban járatni mint a befújókat, úgy lesz meg a jó légnyomás
nem találtam olyan kieget ák-n amit mondtál, az fl-22 22cm-es riser kábel eszerint elég? -
arnoldito
senior tag
Igazad van, de sajnos nekem a fix riser hely annyira rányomja az üveglapra, hogy 1 cm hely sem marad, nem kap levegőt egyszerű ez a kártya, így nem maradhatott úgy. Ezért kell szett hozzá, van a CM is, de az meg a PCI sínek helyére kell beépíteni, ezért az Ali expresszen van kábellel és tartóval együtt. Ami rbgs tartó+kábel az 22k sajnos. Azt jónak gondolom, mert lehet mozgatni, jobbra balra húzni.
-
Shkiz0
nagyúr
Viszont amúgy szórakoztam kicsit a géppel és érdekes jelenségre lettem figyelmes.
Mégpedig, hogy ugye elől van 3db venti, hátul 1db.
A ház teteje zárva van, elvileg így jobb légmozgásnak kéne lenni.
Igen ám csak kéne, ugyanis ha leveszem a tetejét akkor rögtön 3-4 fokot esik mindennek a hőfoka. Ezek után gondolkodom, hogy rakok felülre is 1db ventit. -
arnoldito
senior tag
Azt látom, hogy fán stoppoltok, mondjuk én hagytam, had menjen alapon a venti, akkor elég hűvöske, hangja meg nincs. Én fix 1800rpm-n használom játék közben, de hangja minimális, ezért nem értem, hogy a kollégának a 2000rpm ordít? Pedig az asztalon van a gép a fejem mellett, de halk suhogást lehet csak hallani.
-
tlac
nagyúr
szerintem inkább a load alatti hőmérsékletekkel van a fő gond (110 fok hotspot)
egyébként nálam is sajnos annyi, de ez ref. kártya és nem is igazán tudom semmi másra lecserélni, mert kb. csak egy ez illik bele az itx-es gépebe (korábbi nvidia blower-es kártyával nem is volt gondom)
-
Nokedli92
aktív tag
Egyelőre beállítottam a feszültség értékeket, és átmenetileg visszavettem a képfrissítést 60Hz-re, jelenleg most az alábbi a helyzet:
Én azt vettem észre hogy nagyon sokat segített az hogy visszavettem a képfrissítést.
Most megyek le, és szétkapom a gépet, aztán rá rakok egy gyári CPU hűtőt, és leírom a tapasztalataim. Addig is köszönöm mindenkinek aki segít/segített nekem! -
Nokedli92
aktív tag
A "teszt" alatt a Division 2-vel játszottam, minden maxon volt, de amikor más játékkal játszok, pl: Company of Heroes 2, ott is ugyan ez a helyzet.
Az Adrenalin driverben minden ki van kapcsolva.Ez a hőfok van most, pedig csak fórumot olvasok.
A legújabb drivert használom, de a korábbiaknál is fennállt a hiba.Netezés közben az alábbi értékeket látom az Aidában:
Sajnos az alaplapon nincs másik PCI-E 16x foglalat.
-
arnoldito
senior tag
Értem én, hogy mit mondasz, de a Kínai újév is bejátszott, hogy lassabban érnek ide a cuccok. Nálunk egy hete jöttek azok a konténerek amiknek már 3 hete itt kellett volna lennie. De lesz lassan után pótlás, meglátjuk kinek lesz igaza. Bár haver aquaban van és azt mondja 3x annyi a meló mióta helyzet van. De áru van szakadásig. Egyébként most is 130k az XT nettója, és a 140k nettó pont 3 hete volt sok helyen. [link] Ez pedig egy Sapphire Nitro+
-
arnoldito
senior tag
Nagyon komoly tényleg! És ez a minimál stílus, nem gondoltam volna ennyire be fog jönni, mert szeretem az RGB fény orgiát, akár mennyire Benedeki Búcsús érzés, még régen mikor nem voltak erre lehetőségek, egy két gyártó kínált ugye UV reaktív lapot (DFI) akkor ment a mókányolás, ThermalTake ventik stb...
, de ma hiába van minden kártyán, ha hűtésre és össze rakásra gyengék, mint a f*s...
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Viccrovat
- Hardcore café
- sziku69: Szólánc.
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)