- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
Nem néztem be 1200huf körül naponta leszámolva az áramot.
Én egy rx5700xt+rx580 8Gb, +ryzen 3600 együtt napi 2k fölött termelek, volt hogy 3k is összejött egy nap alatt, persze ebből még nincs levonva az áram.
Itt ültök egy pénztermelő gépen, de nem használjátok ki. Bánya alatt az rx 5700xt kb 100Wal elvan. Tehát nem károsodik semmi, egy játék károsabb......
Szerintetek miért tüntek el ezek a kártyák a boltokból? ÉS miért ment fel az aprón is az ár? -
-
odorgg
addikt
Az jó biznisz volt. Nagyon beteg árak vannak most az aprón. Kíváncsi leszek mikor normalizálódik a helyzet. Én is gondolkodtam az eladáson, de lövésem nincs mire lenne jó cserélni. 200k feletti áron nem veszek Vga-t az bisztos. Alatta meg semmi nincs, amire érdemes lenne cserélni.
-
beef
őstag
-
R3laX
addikt
Most megnéztem ugyanott, hát, nem tudom. Olyan mosott nála, meg kb semmi fényterjedés nincs már, ahhoz képest hogy 4K videó. Tesómnál tegnap megnéztem a virágboltit 3070-en RT-vel, ahhoz képest meg egy hányás
. Én eredeti game-et nem piszkítom össze ilyen módokkal. Teljesen jól megvagyok 1080P ultrán Nitro 5700XT-vel.
Anno GTA5 1080P-ben egy HD7970-nel, ami akkoriban felsőkategóriásnak számított, ugyanígy ment a GTA5 nem teljesen ultrán 2013-ban. ~65FPS átlag, csak most lófakk-ot sem ér már a pénzünk, meg sokkal hisztisebbek az emberek
.
Ez is miezmár?
[link]
-
beef
őstag
Lemaradtam a szerkesztésről.
Van egy ilyen hír nexusmod-on ami nem hangzik túl jól:
https://www.nexusmods.com/cyberpunk2077/videos/150Egyébként meg az user.ini balanced beállításai, amit az EZ használ:
[Developer/FeatureToggles]
Antialiasing = True
Bloom = True
CharacterLightBlockers = True
CharacterRimEnhancement = True
CharacterSubsurfaceScattering = True
ChromaticAberration = True
ConstrastAdaptiveSharpening = True
ContactShadows = True
DepthOfField = True
DistantFog = True
DistantGI = True
DistantShadows = True
DistantVolFog = True
DynamicDecals = True
FilmGrain = True
GlobalIllumination = True
Hair = True
ImageBasedFlares = True
LocalShadows = True
MotionBlur = False
RainMap = True
RuntimeTangentUpdate = True
ScreenSpaceHeatHaze = True
ScreenSpacePlanarReflection = True
ScreenSpaceRain = True
ScreenSpaceReflection = True
ScreenSpaceUnderwater = True
SSAO = True
VolumetricClouds = True
VolumetricFog = True
Weather = True
[Rendering/AsyncCompute]
BuildDepthChain = False
DynamicTexture = False
Enable = False
FlattenNormals = False
LutGeneration = False
RaytraceASBuild = False
SSAO = False
[Rendering/FrostedGlass]
GlassUseMipChain = True
[Rendering]
RainMapProxySorting = True
UseExperimentalVolFog = True
UseSkinningLOD = True
[Rendering/Shadows]
CascadeFitToWorstCase = True
CascadeUseBackfacesAsCullingPlanes = True -
MZsoltee
veterán
Sokan sokféle dolgot gondolunk, ezek csak tippek. Senkinek nincs jósgömbje, legalábbis olyan, ami működne.
Tényezők, hogy melyik meddig tart és mikor szűnik meg az nagy kérdés:
- COVID (növekvő kereslet, csökkenő termlés, nehézkesebb szállítás)
- magas bitcoin árfolyam, bányászat (növekvő kereslet, könyebb nagytételben történő értékesítés)
- generációváltás (növekvő kereslet, felfutóban lévő gyártás, azaz csökkent termleőkapacitás)
- scalperek
- gyenge forint -
BeLucZ
addikt
Az igen
Akkor legközelebb platformot váltok, mielőtt vga-t cserélnék
Ez megdöbbentett mindenesetre.... Ezek szerint nem szabad teljes mértékben hagyatkozni az AB OSD-re....
Film grain-t én alapból kilövöm, egy kalap fos, nem tudom mi a jó benne hogy morzsás lesz a kép, kb elrontja az egészet, filmekben is nagyon utálom, ha egy rendező túltolja... Értem én hogy feelingből rakják bele játékokba/filmekbe, de könyörgöm, elrontja a tiszta szép grafikájú képet...
#14121:
Igen, látom/tapasztalom, sajnálatos, hogy így van, okulok belőle.
-
Centaurus
tag
Compkertől származik a kártya.
https://www.msi.com/Motherboard/support/B450-TOMAHAWK#down-driver&Win10%2064
Ilyen alaplapom van.
Kicsit berozsdásodtam már régen olvastam utana tüzetesen a dolgoknak tényleg nincs rajta vgafélrevezetett az alaplapon rajtalévő DVI illetve a HDMI aljzat .
Elárulnátok minek van ez a két csati a lapon ha a videókártyán is rajta van?
Amúgy most leszedtem minden drivert és felraktam az AMD oldalán lévő illesztőprogramot BIOSban is be van kacsolva a gameboost és nem jeletkezett a hiba még az FPS em is több.
Ez a konfig.
https://hardverapro.hu/apro/amd_gamer_pc_gtx_1060_6gb_vagy_msi_5700_xt_8gb_16/hsz_1-200.html
-
Centaurus
tag
Én nem akarok fesz álítgatással szórakozni sosem csináltam és nem akarok kisérletezni.
Az a fura hogy a msi tomahawk biosba itegrált boost bekapcsolásásnál sokkal többször jelentkezik ez a hiba ha nem kapcoslom be akkor csak néha a már lert esetekben.
Lehet hogy az alaplap miatt van?
Most nézem 1 év gari van a lártyára a 3 helyett ez jelethet valamit? -
korcsi
veterán
-
Televan74
nagyúr
1750MHz -en jár a memória, és nálam 10-13C° magasabb tőle a GPU hőmérséklete. Ami a legzavaróbb dolog vele hogy idle -ben még a ventilátort is járatta hallható módon.Ott is bukott ki a dolog. Ültem a gép előtt és egyszer csak hallom hogy pörögnek hallhatóan a ventilátorok. Azóta minden új drivert feltettem, majd vissza a November 6. verziót.
-
Eagle16
addikt
Passz. Annyit tudok hogy a 6-os széria már tudja. Ettől függetlenül nem mondom hogy csúnya a játék, csak hogy a Horizon Zero Dawn mintha szebb lett volna, és jobban is ment a gépemen.
Egy órát játszottam vele, biztos jó a sztori, meg a karakterek, de közepes beállításokon 60 FPS-t kinyöghetne azért.
-
Skynet258
veterán
-
LP700-4
tag
Én is húztam a számat, hogy még egy progi kell ahhoz, hogy a kártya színét állíthassam, de 1x beállítottam, hogy pirosan világítson és letíltottam, hogy ne induljon el a windows indításával a dragon center. Megjegyzi a kártya, hogy azt állítottam be neki anélkül, hogy futna a dragon center.
-
Exodion
senior tag
Nem huzta le senkit, de csak nyugtaval dicserjuk a napot. Varjuk a legrosszabb forgatokonyvet de szamitunk a legjobbra *fingerscrossed*
Mi volt Radeon VII-nel?
Mi volt az elso Navi-nal?
En pontosan ezert irtam: ne legyen igazunk, de az egyeduli dia amit speciel en lattam az semmi masrol nem igert semmit csak a Perf/Watt. Az meg igazabol a nesze semmi de abba aztan jol kapaszkodj meg: GCN - +50% -> RDNA - +50% -> RDNA2.Na most mit lat ebbol PERFORMANCE -re a user? A Radeon VII hol erosebb egy kicsivel mint az 5700 XT hol marginalisan gyengebb. Akkor mit hoz a Big Navi ha ugyanaz van a dia -n? HAt annyibol meg sem lehet saccolni.
Szoval majd meglatjuk
amikor a reviewerekhez kerul a kartya. A CU, jatek teljesitmenyben nem jelent igazabol semmi konkretumot. Vagy kihasznaljak vagy nem. Egy kezemen megszamolom hogy hany jatek hasznal compute shader-t, szoval a 80CU maris mehet a levesbe. Persze majd nagyon jol fog teljesiteni bitcoin banyaszatban illetve adobe premierben
.
-
Exodion
senior tag
-
fatal`
titán
Wifin is próbáltam és lanon is. És a lan nem terheli a PC CPU-ját
Próbálj ki egy 4k h265-öt HDR-rel és felirattal, Plex Pass nélkül, CPU-ból.
A LAN-nak pedig PC oldalon semmi baja, köszöni szépen, hasít a gigabites net is
Az MKV-k bitrátája egyébként meg sem közelíti a 100 megabitet sem (a 4K-nak emlékeim szerint olyan 40 körül van). Az is lehet, hogy a régi plex verzió volt bugos, de nekem gyanús, hogy a feliratégetéssel agyonterheli a CPU-t, mert 4k-t nem tud valós időben dekódolni.
Ja, azt elfelejtettem, hogy a film mellé tett srt-vel nincs gond, csak, ha benne van a konténerben. Én meg nem fogok mindent kicsomagolgatni.
Na nem offolom tovább a topicot.
-
fatal`
titán
Nekem 8700k és LAN. Mondjuk alapvetően nem is emiatt nem használom a Plexet, mert ritkán nézek 4k-t, elég a Full HD. De nekem a TV is a PC-ről megy tuner formájában, a Plex Pass elképesztően drága és a TV része nem igazán jó. Inkább vettem egy HDMI kábelt meg egy Flircöt és Kodi
-
Exodion
senior tag
Na talaltam egy kb jo pontot ahol 1850MHz-en megy stabilan a VRAM (legalabbis egyelore):
Homersekletek teljesen jok. Ha nem adok neki +10 Power Limit-et akkor doglik 18p utan; abban az esetben 1085mV -on valik stabilla a helyzet.Egyebkent ha masnal is jelentkezo problema undervolting eseten, a gep kikapcsolasa utan visszaallitja a fesz-t default-ra: emeljetek meg az alacsony, es kozep feszt +15-30mV -al es abbahagyja.
Nalam nagyon bejott a 2004-es Win10 melle a 20.5.1 -es Driver. Van 1db minimal erdekessegem vele, meghozza youtube video indulasakor .1s -re villan egyet a kep chrome alatt. KB ennyi, semmi egyeb anomaliam nincs, csak stabilabbak az alulfeszelt ertekek
. Pedig en aztan nem csinaltam DDU-t miota kivettem a 2070S-t.
-
Exodion
senior tag
-
agazsa
csendes tag
-
vg
addikt
Hát ez érdekes, én minden nap több órát használom chrome-t, 5700xt alatt, soha nincs vele baj. Lehet meg kéne nézni milyen programok indulnak rendszer indításkor a Autoruns progival és betenni ide, hogy megnézzük. Amúgy a chrome használ egy software_reporter_tool.exe nevű szarságot, amit én úgy oldom meg minden frissítésnél, hogy egy nulla méretű software_reporter_tool.exe-t bemásolom az eredeti helyére felülírva azt, mert az nekem is sokszor pörgette a cpu-t órákig.
-
dani0904
tag
már megtörtént, ddu-val letöröltem az áprilisi drivert, és mivel elöször arra gondoltam, hogy az új driver a probléma, ezért az eggyel korábbi márciusi drivert raktam vissza, de azzal is ez történt. utána megint visszaraktam a legfrissebbet, de ugyanezek a hőfokok maradtak.
-
Chaser
legenda
minek nézel te engemt'?
azokon IS ( :Gyuri27
van elég sok teszt yt-on is c2c és smt/ht off verziókban, nem véletlen rebesegettek intelnél nyáron egyes példányoknál jelentős árcsökkentést - amiből nagy eséllyel most semmi nem lesz a "helyzet" miatt -
és teljesen érthető amd részéről hogy nem apróért adja a 3xxx-et, de még mindig jobb ár/értékben mint intel, 4xxx-nek is nyilván meglesz az ára, de meg is dolgoztak érte
zen3 gyön' még csakegy kicsit elcseszték a zen+ verzió beiktatását külön "sorszámon", nekem is mindig 3xxx-ről a zen3 ugrik be, és majd jön a zen 4, de nem, 3xxx a zen2, 1xxx/2xxx zen és zen+
-
AlienApollo
tag
Valami nem kerek ezzel a 20.3.1 el nálam sem. Chrome alatt is fagyott párszor, illetve első "hideg" inditásnál ha nem jelentkeztem be egyből mindig jött a fekete képernyő és csak hard reset hozta vissza. Most vissza tettem az előzőt és azóta nem jött elő egyik hiba sem...
Warzone amúgy kb 2-3 kör után nálam is akadni kezd és újra kell indítani hogy megszűnjön.
-
Vitee
aktív tag
Nekem is ilyen fos... Én már soha nem tudom kinek higyjek, de tényleg. Akárkit kérdezek nekik tökéletes, nálam meg akad, laggol. Egyik nap nagyon jó volt, semmi packet loss, vagy akadás, aztán meg napok óta játszhatatlan számomra a sok laggtól. Végig packet lossom van, nem is kicsi. Szerintem ez totál szerveroldali gond, csak azt nem értem másnál miért jó. Digi-s netem van, lehet az nincs a helyzet magaslatán.
Grafika teljesen mindegy hova van állítva, de ami igaz, 8gm vramot simán megeszi.
Más játék a Fortnite-on és a PUBG-n kívül, ami van a gépen, nem akad meg semmi, úgylátszik ezek a BR címek szenvednek ilyesmitől.
Bár lehet ez is user error és szokásosan csak nekem ilyen, másnak tökéletesHáttérben megy az ISLC, ugye, hogy ürítse a standby memory-t, úgy állítottam be, hogy ha 4gb-nál kevesebb üres ram van ürítsen.
Na egy 2-3 órás játék alatt 150alkalommal üríti kb... -
R3laX
addikt
Béta igazából, szóval lehetnek még ott összeakadások. Quake Champions volt még ilyen a kezdeti időkben, hogy mindig kellett neki a restart. Meg most 5700XT-vel is pár driverrel ezelőtt, majd az utóbbi kettővel elég jól kisimult. 2600-as procival még voltak töltögetések nekem a meccsek elején, meg időnként drop, de a 3600 ezt is teljesen megszűntette. Nagy a csend a 20.3-as márciusi driverrel, remélem a következő a memória idle-ben visszavétele lesz a következő lépés bármilyen monitor frekvencián.
-
R3laX
addikt
Nem melegszik, vagy nem instabil valami? Adrenalinban minden standard-on van? Én komolyan már nem nyomok be ott semmit, ha vacakolt is még 20.2.2 feltelepítésekor, rányomtam a gyári visszaállításra Adrenalinon belül. Olyan is volt már, hogy 2 telepítés nem ugyanúgy működött. Én szinte minden zavaróból kilépek, mikor a drivert telepíti, semmi ne keverjen be a telepítéshez. Nálam egyébként még jobban kisimult minden most, mióta 2600-ról átjöttem 3600X-re. Jót tett neki, hogy mind2 7nm-en van.
Többiek:
Akkor az Auto Tuning ennyire fejlett már, frankó. Szép eredmények.
-
hajbel
addikt
Érdekes cikk, kösz! Volt téma egy másik topikban azt hiszem. A fejlesztőnek is meg kell írni hozzá a drivert, vagy optimalizálni, ami nem fog megtörténni. Pl. a SoTR hiába támogatja a crossfiret/sli-t az 1% low 21%-al magasabb a multi gpu supporttal. Mondjuk 5600 xt elvileg támogat crossfiret, de az 5700 nem, így dx 11 alatt nem él a rendszer, bár ahogy az 1% low motatja, dx 12 alatt sem nagyon.
-
arnoldito
senior tag
Nem kapisgál ám rossz írányba a kolléga. Nálam is volt a Sapphire Nitroval ilyen, sőt ha fekete képernyőt kaptam csak a restart maradt, de onnan a biosig sem jutottam el, 07 hibával állt a gép. Áramtalanítás vagy BIOS reset. Érdekes mióta nincs a gépben a csoda Sapphire semmi baja...
Új hozzászólás Aktív témák
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest