Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GIORGIONE76
őstag
válasz GIORGIONE76 #8485 üzenetére
Ajjaj, rögtön kérdésem van
végigmentem a szokásos bencheken,
Time Spy siker
Superposition siker
Firestrike failed ("tessellation load modified, result invalid")
miért lehet ezmindhárom beállítással végigmentem ami a tessszellációra vonatkozik, egy sem lett valid!
szerintetek?
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
nagyúr
válasz GIORGIONE76 #8487 üzenetére
Az új driver miatt van.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz GIORGIONE76 #8491 üzenetére
Tegnap jött a driver, gondolom majd pár nap.
De ez nem a driver hibája.
Gondolom a 3dmarknak csak a WHQL felel meg.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
veterán
válasz GIORGIONE76 #8493 üzenetére
Gondoltam megnézem én is, elsőre valid másodikra ugyan annyi pont stb not valid Tessellationnal ....
-
veterán
válasz GIORGIONE76 #8495 üzenetére
DDU-val letolód és mehet rá egy régebbi.
-
arnoldito
senior tag
válasz GIORGIONE76 #8507 üzenetére
Teljesen jó SP-ben, de hol kaptál 103 fokot?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz GIORGIONE76 #8513 üzenetére
Köszi az infót, holnap valamelyiket megrendelem.
Sapphire és asus közt fogok dönteni.[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
válasz GIORGIONE76 #8517 üzenetére
Én is azt vettem észre, hogy alapon elengednek ezek a driverek most minden hőfokot, én is csak 500rpm-l emeltem meg a fordulatot(1800rmp max) és 10fok mínusz mindenen legalább. Hangban meg semmi hangja ott. Plusz ráengedtem az UV én is, és első osztályú. Mondjuk én a VRAM-ot nem piszkáltam, feleslegesen fűt a kártya, de többen írták már, hogy semmi többletet nem ad. Viszont azt észre vettem, hogy ha azt nem piszkálom akkor stabilabb a tuning. Mondjuk a mostani MSI-nél nem tuningoltam, ez így jó ahogy van 2100/1125mV.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz GIORGIONE76 #8524 üzenetére
jól jött h kb 3 hete megvettem a gépet, nem olyan célzattal h segítsen elviselni a házi karantént, akkor még nem volt róla szó, de így most különösen jól jött
szerk:
paprobert
nem, januárban eladtam mindent, vettem átmenetre egy xbox one x-et, de újfent nem játszottam vele pár óránál többet, pc-vel meg sok volt az opás', elment tőle a kedvem, értelmes monitort sem találtam, aztán most lehiggadva nekikezdtem újra, elsőre minden klappolt, és már eladtam a one x-et ( : csak a cpu-t cseréltem ki mostani vásárlásnál, 1600af volt, kb best buy, de 3600 jobban pörög, kevesebbet eszik - igaz azt is le akartam cserélni 3800x-re, de arról letettem ((( : -[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz GIORGIONE76 #8515 üzenetére
Pontosan melyik ez? És mik azok a tulajdonságok?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz GIORGIONE76 #8539 üzenetére
Én csak a véleményedre, tapasztalataidra vagyok kíváncsi. Mint írtam, a lényeg, hogy a kártya az egyik legerősebb legyen gyárilag és főleg kussban is legyen.
Köszi és neked is Shkiz0![ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz GIORGIONE76 #8542 üzenetére
Nos, remélem, hogy leírod azért és nem lesz teljesen elfogult.
Kíváncsi vagyok rá.
Tehát erről a kártyáról van szó, ugye? [link] -
veterán
válasz GIORGIONE76 #8547 üzenetére
Ezt tök jó csak a hangját nem lehet hallani
-
veterán
válasz GIORGIONE76 #8549 üzenetére
Én semmit, biztos jó és szép.
Nem is lenne értelme, azért raktam a táblázatot mert azokat egyformán mérték.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz GIORGIONE76 #8618 üzenetére
szép
a jobb oldali tabella az aida lenne?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Nokedli92
aktív tag
válasz GIORGIONE76 #8629 üzenetére
Elnézést, ez a legújabb driver, most felrakom az általad korábban említett verziót tiszta telepítéssel.
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
válasz GIORGIONE76 #8631 üzenetére
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
válasz GIORGIONE76 #8670 üzenetére
De, biztosan jobb lett volna. Igazából annyira nem vagyok kétségbe esve mert, van itthon tartalékban egy Sapphire pulse RX570, azzal eljátszogatok. Fura is hogy játék közben semmi nem süvít.
Ez a kártya az Aqua-ban lett vásárolva.Javítsatok ki ha tévedek, de ha egy alkatrész mint pl ez a videokártya ilyen hosszú ideig van szervizben, ez az időtartam nem adódik hozzá a garanciaidőhöz?
(#8671) BeZol
Ezt a kártyát kollégámtól vettem 1 hónapja kb, és nála is volt már egy ideje. Mindenesetre már kezdtem kétségbe esni hogy csak velem történnek ilyen furcsaságok, de akkor ezek szerint mégsem. Nem lennék a haverod helyében, biztos hogy én is ideges lennék.[ Szerkesztve ]
Üdv, Csaba
-
arnoldito
senior tag
válasz GIORGIONE76 #8682 üzenetére
Ez esetleg? [link]
-
arnoldito
senior tag
válasz GIORGIONE76 #8686 üzenetére
Mind ilyen szinte, mivel ha nincs alá támasztva lóg az egész bazár. Gondolj bele semmi nem tartja csak legelején ahol a monitor kimenetek vannak!? Linkelek egy képet. Nekem így volt régen, de ez a megoldás addig jó, még nem túl vastag hűtésű, mert nem kap az oldallaptól levegőt, ez általában max 2 slot vastag kártyák. Amint a képen látod én raktam a vége alá támasztót, mert lógott az egész és nyúlt a lemez a házon, meg a kártyára is rossz volt ránézni. Itt csak kábel kell venni. Lian Li 30cm, de az hosszú, elég a 20cm is.
-
nagyúr
válasz GIORGIONE76 #8672 üzenetére
Nem tudom fura ez az egész nekem.
Mivel ugye évek óta foglalkozom számtech cuccokkal sok nagykerbe bejáratos vagyok.
Eddig egy kezemen meg tudom számolni mikor kellett sokat várni.
Itt az elvet nem értem. Ugyanis úgy néz ki egy garos procedúra a nagykernél, hogy visszaküldöd, és terheltségtől függően 2-7 nap alatt ránéznek. Ha náluk is jelentkezik a hiba amit lejelentéskor írtál, akkor amennyiben lehetséges ugyanilyenre csere akkor cserélik újra, ilyenkor függetlenül attól mennyi gari volt a kártyán, újraindul a kapottal a 2-3 év.
Van még az az eshetőség, hogy nincs adott kártya készleten (vagy már nem kapható) akkor kötelesek egy olyat felajánlani ami tudásban nem rosszabb mint a régi volt. Az is járható út, hogy ha van is olyan mint amit garizni kellett, de te nem kéred ugyanolyanra cserét akkor levásárolhatod az árát, vagy rápótolsz egy másik termékre ha pl erősebbet akarsz.
Gyártóhoz vissza csak akkor küldik, ha külső behatás nyoma látszik rajta, és akkor a gyártó dolga eldönteni, hogy cseréli e vagy sem.
De általánosságban én azt szoktam monani aki vásárol tőlem, hogy gar esetén 2-4 hét az
amíg lezajlik az egész.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
arnoldito
senior tag
válasz GIORGIONE76 #8691 üzenetére
Én ezzel szemezek, ehhez egy 20cm riser ami ugye a tartóhoz való, és ezt oda húzom ahová akarom, na jó ez így erős, de tudsz vele játszani, jobbra-balra és mélységben is. [link]
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz GIORGIONE76 #8691 üzenetére
Tudom, de arra írtam, hogy nem úgy van, hogy egyszer csak megérkezik.
Anno Asus-nál volt egy olyan, hogy direktbe nekik akartam küldeni, és azt mondták ameddig él kisker/nagyker gar nekik kell küldeni, és ne hozzájuk, és ha majd ők úgy látják jónak küldik nekik.
Hozzáteszem ez az eleve könnyebb és jobb mód, mert ebben az esetben ingyen kerül vissza a gyártóhoz és ingyen vissza is, míg ha direktbe küldöd akkor az oda költséged 1-2 kivételtől eltekintve te fizeted.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
arnoldito
senior tag
válasz GIORGIONE76 #8695 üzenetére
Na ez a neked való akkor, mivel te alulról is hűtöd majd. Nekem meg az új driverrel blackscreen-t kaptam BFV-ben pont most. Előző megy vissza. Hang beakadt, restart, ott a biosig sem jut el, majd teljes áramtalanitás megoldja.
[ Szerkesztve ]
-
GIORGIONE76
őstag
válasz GIORGIONE76 #8780 üzenetére
ja még annyit szerettem volna írni, aki ugyebár a 21:9 vonalon mozog az ugye tudja hogy a klasszik 16:9-hez képest sokkal több frame-t kell számolnia a vga-nak (erre én is csak később döbbentem rá), nem sokkal kevesebbet mint 1440pben, ezért 21:9re mindenképp olyan kártyát használnék ami a "QHD"-t is bírja magas fps-el, nekem csak 75Hz és nem ia játszom magas fps-el, de 144+hoz már biztos 2080/S/ti-t választanék 21:9-hez
[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
válasz GIORGIONE76 #8820 üzenetére
Melyik kártyából? Mert eShop24-nél van Sapphire 5700XT Nitro+ 155, PC Red Devil 155, máshol Sapphire Pulse 137, ami sok helyen ennyi is volt, ha nem drágább. MSI 5700XT Alzán 158 azért van miből válogatni...
-
arnoldito
senior tag
válasz GIORGIONE76 #8828 üzenetére
Akkor hallgatóz egy kicsit. Segítek 2:44 mp keresd, és hallhatod a különbséget, aki azt mondja nem hallja azt a magas zavaró frekit amit a giga kiad az beszél mellé! Egyébként egyik kártyának sincs hangja 1300 fordulaton, de ha már 1800 felrakod, én speciel szeretem ha hűvösebb egy kártya, ott ezek kijönnek. Amúgy a giga ventik pusztulnak a vga-kon legyen az amd vagy nv.
[link][ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
válasz GIORGIONE76 #8830 üzenetére
Nyilván azért linkeltem, hogy hallani lehessen a hangját, hogyan is visít, mivel ugyan az a venti van rajta, vagy ez nem tűnt fel? Van még ott VRM meg Memória hőfok, abban még a sima Gaming OC giga is jobb nála, meg úgy még jó pár kártya, szóval ha annyira jó akkor miért rosszabb ebben mint a fél menyőz? Arról nem beszélve, hogy oda van neki csavarva a kraft és így 10-20W többet eszik, de fps-re meg ugyan azt hozza. Nyilván azt a lovat fényezed amit vettél, de sajnos el kell ismerni nem annyira jó mint ahogy futtatod, nem is egy rossz kártya, de az az ár amiért kínálják inkább mást kell venni mint ezt a kártyát! (185k Ipon) szándékosan nem mást írtam, mert az egy hagyjuk webshop.
-
arnoldito
senior tag
válasz GIORGIONE76 #8838 üzenetére
Jól el olvastad amit írtam. Leírtam, hogy alapon egyik kártyának sincs hangja, mivel szándékosan fel se pörgetik a ventit, ma ez a trendi. De ha az ember beállítja, hogy ne 20% pörögjön esetleg kicsit gyorsabban, mert szereti ha hűvösebb üzem közben, akkor megjön a hangja, és hát azoknak a gigáknak bántó hangja van. Nem YT videónak hiszek, mivel volt nálam ugyan ez a ventis 1080ti, hát inkább hagyjuk, az a freki amit kiokád magából nem kellemes...
-
arnoldito
senior tag
válasz GIORGIONE76 #8840 üzenetére
Hát leírtam, hogy ugyan ez a venti van minden más gigán is, 1080ti Gaming OC (ilyenem volt, és ezt a ventiset soha többet) volt 1070 is ugyan ezzel, sima 5700XT Gamingen is ez van stb. Vannak nv kártyák amikre nem ezt rakják vajon miért? Ezen el kéne gondolkodni, innentől kezdve nagy csodát nem lehet várni tőle. 3DMark alatt addig felengedi? Érdekes nekem az MSI és az Asus Strix nem engedte, max 1500, stress test volt ami fűt, de ott is megáll 1600-nál. Mert gyárilag a driver nem engedi 40% fentebb, és azt is 75 fok körül kezdi kb. Szóval akkor most vagy a YT videó hazudott, hogy milyen a hűtése, vagy Te csúsztatsz Mester... De hagyjuk is, mert ahogy látom besértődtél, hogy a nagy auorus is csak annyit tud mint a többi, vagy néhol annyit se, mind ezt jó +20% felárral.
[ Szerkesztve ]
-
Tomko78
őstag
válasz GIORGIONE76 #8997 üzenetére
Na ja , most csináltam én is egy tesztet és szerintem nem rossz eredmény lett , holott nekem a leggyengébb Powercolor vgam van 5700 xt közt
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Tomko78
őstag
válasz GIORGIONE76 #9003 üzenetére
Ennyi még sose volt ilyen 4950-5100 körül alakult mikor milyen kedve volt , 5166 még sose volt
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Tomko78
őstag
válasz GIORGIONE76 #9005 üzenetére
Viszont azt nem gondoltam , hogy 0 % venti mellet ilyen hőfokokat tudd a kártya , mikor MSI AB szabályoztam a ventit alapon is 30 % ment akkor ilyen 32 fokra ment le most meg 0 % ventinél 37 fok , annyi a kézi szabályozást hanyagolom mivel a driver sose tanulta meg , minden egyes gép restart után újra kellet inditani , hiába mentettem el a venti beállítást és hogy onnan töltse be akkor is elfelejtette , ez az auto viszont elég jó game alatt is normálisan le tudja hűteni a vgat
[ Szerkesztve ]
-
Tomko78
őstag
válasz GIORGIONE76 #9009 üzenetére
Nekem most így vannak a ventik , annyi felhúztam vissza 1000 rpm-re a házventiket 600 rpm-ről , mert jön a jó idő kell a kraft annyi most oldalra nem tudok tenni ventit mert a cpu hűtőm nem engedi pedig nyáron azt is szerette a vgam -2 fokot nyertem vele minimum , pedig nem egy combos vga ez a Powercolor 5700 XT
[ Szerkesztve ]
-
Tomko78
őstag
válasz GIORGIONE76 #9011 üzenetére
-
Tomko78
őstag
válasz GIORGIONE76 #9013 üzenetére
Na most vissza vettem a házventiket 600 rpm-re egyből 3 fokot melegedett a vga , majd este meglesem game alatt , csak így viszont baromi halk a gép , már a 1000 rpm venti is zavar , anno meg a Artic Cooling F14 maxon járó venti nem zavart , ezek a mostaniak pedig elég halk ventik
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz GIORGIONE76 #9005 üzenetére
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Tomko78
őstag
válasz GIORGIONE76 #9024 üzenetére
Mivel x470 alaplap így mind a kettő x16 slot , csak annyi az alsó PCIe 2.0 a felső meg PCIe 3.0 , ki tudja teljesítményben mennyit számítana ez (#9023) Speed(R) az a baj így is elég meleg a CPU játék alatt 45-50 fok között alakul , és ez nem egy 3950 rizsa 😁 néha Chrome alatt is képes fel fel ugrani 45 fokra holott fix 4.1 GHz 1.28 v megy
[ Szerkesztve ]
-
Tomko78
őstag
válasz GIORGIONE76 #9026 üzenetére
De ebből mintha az jönne le , csak akkor megy az alsó PCIe x16 slot ha a felsőben is van , mivel egy vgam van így csak a felső marad
-
GIORGIONE76
őstag
válasz GIORGIONE76 #9026 üzenetére
Tomko78
igazad van, a manualban dual vga: x16jaja, most néztem
akkor ha van helye akkor lejjebb raknám
szerk: nekem ilyen esetben a 2. csak x8, máshová kellett az a pár lane gondolom a 2db m2 wifi usb3.1 stb stb elvitte
[ Szerkesztve ]
-
Tomko78
őstag
válasz GIORGIONE76 #9032 üzenetére
msi csak monitoroz , de most lepucolom azt is meglesem , kicsi gamet toltam és csak 1.2 v add a vganak
[ Szerkesztve ]
-
Tomko78
őstag
válasz GIORGIONE76 #9037 üzenetére
Most megjegyezte a beállítást mondjuk ez a cél , de nagyon nem sokat értem vele , hogy 1.2 vagy 1.156 V mert szinte ugyan az a hőfok game alatt csak így olyan vak a képernyő csak én meg a fegyver semmi hőfokok semmi fps
-
Tomko78
őstag
válasz GIORGIONE76 #9041 üzenetére
Na betettem az alsó slotba a vgat , hát hőfokban semmit sem ért csak annyi pcie x16 2.0 lett a kapcsolat
-
gaben88
őstag
válasz GIORGIONE76 #9050 üzenetére
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Gyuffa
tag
válasz GIORGIONE76 #9055 üzenetére
nem tudom, össze vissza pörgeti a vga-t fel,le, fel le stb
minden zsir új, a fél gép, a rendszer -
Gyuffa
tag
válasz GIORGIONE76 #9059 üzenetére
felraktam a 20.4.1-et mert előtte a 20.3 volt
Most jól mutat mindent, (egyelőre) -
Beast007
aktív tag
válasz GIORGIONE76 #9050 üzenetére
-
korcsi
veterán
válasz GIORGIONE76 #9089 üzenetére
Írta, hogy csak a Drivert rakta fel, tehát neki nincs Radeon szoftvere.
"Powercolor sajátját"???
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
arnoldito
senior tag
válasz GIORGIONE76 #9093 üzenetére
Akkor melegebb riserrel jól látom? Pedig neked alulról fujatod két ventivel nem?
-
GIORGIONE76
őstag
válasz GIORGIONE76 #9096 üzenetére
arnoldito (#9095)
na reggel gyorsan hidegen is megnéztem, semmi gond riser témában
(nem offolok tovább ) jók a tempek, csak majd még beszabályzom,https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest