Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudu5130
őstag
Valaki linkelt lejjebb egy Red Dragon 5700 non xtz összehasonlítást és ott az jól szerepelt. XT verzíóban nem találtam én se infót.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
van 5500, oem-ek kapják ryzen 3500 is van oem-eknek - 3600 smt nélkül -
ha lenne sima 5600, akkor az 5500xt-k árát elég szépen le kellene nyomni
bár árakon se lehet elmenni, alzán a zafír nagyon jó áron van, többi értelmes modell már 120-30e, 13x-ért meg már belépő 5700 xt-k mennek, nem is 5700-ek
globál viszonylatban nem tudom épp most mi van
de igazából lényegtelen, lesz ami lesz, 5500 sztem még marad egy darabig, ha én kivezetnék valamit akkor a 4gb-osat, 1650s ellenében is néhol csúnyán elvérzik a 4gb vram miatt, annak sokkal jobb a vram kezelése_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
nem mindig fedi a valóságot ( :
de ez sok nagy tesztoldalnál is így van, sp pontok pl 3dgurun v vmelyik másik nagyobbon rendre egy kategóriától kezdődően 10-20%-kal magasabbak mint valójában
fogyasztási adatok is sokszor érdekesek
és az is érdekes hogy magát komolynak gondoló tesztoldalaknál referenciának nem az adott pontos vga van feltüntetve fogyasztás/hangra, hanem annyi pl hogy rx 580, rtx 2060, stb, vicc kategória, mind hangban/fogyasztásban gyártón belül is jelentős eltérések tudnak lenni, hát még különböző gyártókat nézve
játék teszteknél az a frankó' mikor 5-10 olyan játékot szednek össze ami az egyik gyártónak jobban fekszik, másiknak kevésbé, és máris megvan egy új győztes/vesztes_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Skynet258
veterán
A drágább monitoroknál elég alacsony az alsó határ sima Freesync esetében is, nekem például az LG 27GL850-es 48 - 144Hz között tudja kezelni. Persze kell alá erős vas, hogy elérd a minimum 48-as képkockát (meg attól függ mivel játszol) de a monitor így azért olyan sokat nem korlátoz.
MOd: közben látom TN panellal már kis méretben és olcsó monitornál is jó a range.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Kupszi #12225 üzenetére
BF-kor mindenki ezt csinalta, MM, Edigital, madarad tesco...
Tudod mennyi 120eFtert vett cerkas notit hoztak hozzank akkortajt, hogy basszunk neki valamit, mert lassu... direkt azert vettek 120k-ert gepet, mert a 80k-s gepek szarok. Erre megvettek a 80k-s gepeket 120ert....
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
ricsip
addikt
válasz Kupszi #12225 üzenetére
Amíg nem áll minden laikus gépvásárló mellett egy Vér István aki egész nap a PH-t bújja, addig nem lehet rávágni a kezükre amikor a hulladékot épp a kosárba tennék. Mivel minden ipari selejtet lehet árulni az orszagban, a fogyasztóvédelmet mint hatóságot a karhatalom kiherélte évek óta (évtized is lassan meg lesz), minden szerencsevadász kicsi es nagy gazember vállalkozása próbálja atbaszni az egyszeri üffelet a palánkon. Építőipar, szerelő "mester" (pfujj a szótól is kifordul már a gyomrom) emberek meg jobban átbasznak, mint a 80 ezres szuperlaptop! Indexen 1-2 hete írtak 1 patkányról, aki ablakcsere címen vesz fel 1-2 százezres előleget idős nyugdíjasoktól, aztán másnap mar nem éred el többet. A szép az egészben, h. tucatnyian feljelentették már, a rendőrség mégse bszta zárkába, és a rendszerváltás óta (at 30 év) tolja így, anélkül h. bárki átvágta volna még a torkát. Szóval nem a 80 ezres szarlaptop a legnagyobb gond ebben az országban.
Szép világ, vagy te is beállsz átbaszni a birkákat, vagy lehúzhatod a rolót, mert a Mediamarkt, Alza, Emag+edigital mindent letarol, és erőből lenyomnak. A kicsik közül az ipon nagyon labdába se rúg, eddig is csak olcsósított alkatrész árusok voltak, hozzáadott értékük 0,0. Aqua is döglődik szerintem már csak. Pcx azért jár picit előrébb, mert youtube-on elkezdték nyomni a gépépítős tesztelős videókat. Amíg ez idehaza ujdonságszámban megy, addig tudnak a többieknél nagyobbat kaszálni.
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
válasz Kupszi #12705 üzenetére
Én nem vagyok a fejlődés ellen, de nekem az fhd elég 25” mellett, nagyobb monitorra meg nincs igényem. A tv-m is fhd, abból mondjuk jó lenne fhd 144hz freesynccel, amit nem tudok, hogy létezik-e egyáltalán, nekem ez a tv kb 5méterre van, így nem látom 4k-ra miért lenne szükségem, ahogy írtad a teljesítmény meg nagyot csökkenne. De ez csak az én preferenciám.
-
KRoy19
őstag
válasz Kupszi #12705 üzenetére
"de ne feledjük el hogy érdemes lenne a 4K írányvonalat felvenni. Ezt nem neked mondom, csak mint technológia."
Nem értem ezt, a 4k nem egy technológia, az csak egy felbontás.
Soha nem volt olyan, hogy bármilyen vga-t x felbontásra terveztek/fejlesztettek és nem is lesz.Egész egyszerűen a felhasználó dönti el, hogy mire használja a vga erőforrásait. (Felbontás/fps)
-
KRoy19
őstag
válasz Kupszi #12719 üzenetére
A natív 4k játék már elég régóta jelen van pc-n, persze elég erős hardver kell hozzá, ellenben a konzolok kb. most fognak odaérni, hogy javarészt 4k-ban fognak futni a játékok és valószínűleg még mindig lesz csomó ami csak 30 fps-el.
Ahhoz, meg hogy PC-n 4k 120 fps álltalános legyen AAA játékokban még el kell telni egy két generációnak szvsz.
Szerintem az 1440p jelenleg az aranyközépút.[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
27" és a 4K nem barátok. Min. 29" vagy felette. Én is lemondtam egy 27" IPS 4K monitor kiszállítását. Monitor ajánló topikban lebeszéltek róla.
Reméljük a Big Navi már tudni fogja a 4k/60fps -t. De milyen áron?!? Emiatt is rendeltem elő a PS5 -t, kiszálltam ebből a mókuskerékből vagy cicaharcból.A két gyártó azt csinál amit akar.
És azóta nyugodtabban alszom!
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Tinya
csendes tag
Ha kell a nagyobb felbontás akkor max 1440p és ott még az FPS-ed is sokkal több lesz mint 4K-ban. Az 1440p így is 1,7-szer több pixelt tartalmaz mint az 1080p. És ott van még a VSR aminek a segítségével egy 1080p-s minitoron is látszik, hogy mennyivel élesebb a virtuális 4K. Én igazáből ezért is nem vettem 1440p vagy 4K monitort. Inkább az 1080p 144hz-nél mardtam a multiplayer játékok miatt. Amikor meg kell a grafika akkor felcsapom 4K-ra a felbontást VSR-rel. Próbáld ki te is a VSR 4K-t ha bizonytalan vagy, hogy hogy futna. Ez ugyanannyira terheli a gépet mint a natív 4K. (egyébként 27 inch-hez az 1440p a legjobb)
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
válasz Kupszi #12775 üzenetére
Én pl az Igp-t cserélném le egy kártyára. A 4 gb 5500 verzióból nincs 2 hdmi kimenetes. Nekem meg az kellene. Az 5500 8gb teljesítménye a WOT-hoz amit nagyritkán játszom hozná a 100fps-t ultrán. Igp-vel is megvan a játszható 35-40 fps,igaz alsó hangon és nem ultrán Ehhez képest egy ilyen nekem pl elég lehetne,de csak akkor ha lesz 2 hdmi kimenetes.
Kérdés az ára. 120 euro körül válalnám. -
vg
addikt
válasz Kupszi #12855 üzenetére
Passz, nem tom. Az is lehet a chrome software reporter tool szarsága éppen akkor zabálta le az erőforrást, cseréld le egy 0bites exe fájlra azt a vackot. Én soha nem tapasztaltam laggolást youtube videó alatt sajnos. Esetleg használj opera vagy vivaldi böngészőt az is blink+chromium alapú már.
-
veterán
válasz Kupszi #13016 üzenetére
Valami olyasmit olvastam, hogy 280W-on 2.2GHz-en megvan a 3080, ami ugye 320W...
De ha csak a 3070 van meg, már az is nagyon jó. Csak akkor az a kérdés, miért árazta ennyire alul a 3080at is az nvidia... ( amúgy van leaked teszt, 4k-ban játékok alatt a 3080 kb 50%-ot dob a 2080S-re... )
3DMark alatt kb 30% a 2080ti-re... Az nem sok...
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
Csokifalo
senior tag
válasz Kupszi #13016 üzenetére
"Elmondhatjuk azt is most indul el egy új korszak, ami árháborúhoz vezet, mind CPU mind GPU fronton, a piac is rendeződni fog idővel, olcsóbb VGAkra számítok a jövőben."
ha nézed az új konzol gent. akkor muszáj is lesz, mert lassan vicc, hogy 500 alatt nincs egy ütősebb gép ( mondom ezt úgy hogy minőségi "kacatokból" rakva az enyém is 500 rugós ) de konzolt ami ( oké kompromissszumokkal ) tudja majd azt amit egy natúr vga, sőt még olcsóbban. Százezres deszkák? 3-400 ezres kártyák? Vicc. Mondjuk nekem van konzol is, sőt mivel gyűjtöm, visszamenőleg az összes konzol megvan, de ha az átlag usert nézem, akkor sokaknak nem kétséges, hogy tojnak a 3-400 ezres vga-ra amikor konzolon is meg tudnak lenni, nincs driver para meg egyebek. Borítékolható volt hogy jön a vga lufi kupukkadás akár az albérlet árak kipukkadása. Valljuk be azért nem normális hogy 4-500 rugó egy olyan kártya, ami néhány játékban jó ha hozza a 4K-t fullos beállításokban 60 fps-el. Más kérdés, hogy ezzel a hirtelen árzuhanással torkon sz@rják a felhasználót aki esetleg vért izzadt mire összerakta a gépét, de hol érdekelte a gyártókat az ki mennyit buktázik? Nekem pl 1999 óta van gamer gépem, de most idén ( igaz lehet hogy a korral is jár, 45 évesen ) elgondolkodok rajta, hogy hagyom így a vasat, aztán majd max ha kabátgomb lesz az ára, belerakom a 9900K-t, de maradok konzol vonalon a jővőben, mert azok az évente ablakon kidobott összegek mehetnek a családi kasszába is vissza, és ha játszani akarok, akkor nem a fórumokat kell egy-egy driver vagy win10 frissítés után túrni, mi megint a gebasz, hanem power ON és go. Oké minőségben nem lesz olyan, mert nem lesz 144 fps, de valljuk be, egy játéknak ezek csak egy részét képezik, nem ettől lesz csak jó. Én pl. a return the castle wolfensteit is anno kitoltam vagy 50x pedig az a grafika igen szögletes volt, főleg 13 colos crt monitoron. Ma meg a legtöbb játék jó ha egyszer leköt
[ Szerkesztve ]
-
Exodion
aktív tag
válasz Kupszi #13069 üzenetére
Minden kartya VBIOS-ban meghatarozott min-max RPM beallitasokkal erkezik. Az AMD 20.2.2 driverrel javitotta a hibat ami alacsonyabb fordulatot engedelyezett a gyartoi beallitasoknal. Szoval de-de tokeletesen jol mondja .
Ez egyebkent mar az AMD forumon is volt kerdes elso google talalat: LINK.[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest