Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:04:18

LOGOUT.hu

Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8587) Shkiz0 válasza Nokedli92 (#8583) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Hát az szomorú mert szerintem pedig ott lesz a hiba.
Mutatom miért. Ez a kép a guru3d weboldaláról származik a GamingX XT tesztből ahol "Open Benchtable" környezetbe tesztelik ahol azért alapból jó pár fokot nyernek egy számítógépházhoz képest, főleg ha még nem is egy jól szellőzőről van szó.

Emiatt gondolom, hogy ilyen magasak a hőmérsékleteid, mert a GPU mögött a backplatnél megreked a meleg a hűtőnél. Valamennyit persze visz el a cpu cooler, de mivel nem direkt kontakt van a lamellák és a backplate között nem igazán számottevő.
Nálam is GamingX van az alábbi beállításokkal, jelenleg ennyi a hőmérséklet netezés és twitch ablak futása közben:

Próbáld meg ezt belőni, ezzel is nyersz valamennyit, plusz ami nálad még probléma ahogy látom (bár nem a te hibád) hogy fullon pörög a memória órajel (1750) ami azt jelenti hogy 120+ Hz feletti képernyőfrissítést használsz. Ezt ha visszább veszed szintén tudsz nyerni közel 10 fokot, bár az csak a memóriát érinti inkább, GPU hőmérséklet esetén max 2-3-t érzel belőle meg, de esetedben most minden jól jöhet.
Amúgy ha van egy felesleges ventid akkor próbáld ki azt, hogy kézzel odatartod a cpu és kártya talákozásához, ha igazm van (és szerintem az lesz :P ) akkor elkezd szépen lehűlni normális értékre.
Vagy másik lehetőség próba erejéig, hogy lekapod a BQ hűtőt, és ha van gyári akkor rádobod azt, így a CPU hőmérsékleted nyilván fosabb lesz a teszt erejéig, de lesz normális légmozgásod, és láthatod, hogy az e a gond amit mondok vagy sem.

[ Szerkesztve ]

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.