- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alvaro
senior tag
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #48474 üzenetére
ha hibas sb16on, eszre fogod venni:
* nem detektalja a digitalis reszet (pl regi sierra jatekok <=1993)
* fagy (pl tim, samnmax, dott)
* osszevissza szol az fm (indy4, dott)ha allitod a 8 bites modot 1trol 8tre, a fenti problemak megoldodnak. elotte kb 50%al problema volt, utana talan ha 10%al. ha a gus tesztek rendesen lemennek, nem hiszem, hogy a tyrian azert szol szarul, valszeg csak az awet szoktad meg.
lehet az awen eleve mashogy jelentkeznek a fenti problemak, mert ujabb kartya. meg az sb16nak arult kartyak sem egyformak - vmivel vmelyik jatek pl fagy (toons), akarmit csinalok.
a fenti listabol nalam ezek mentek p3 1000en is (tudnek min 20 cimet irni, amit megoldott):
Dune (1992) no speech P2 333
Indiana Jones and the Fate of Atlantis (1993) garbled Adlib music 486 16l1 kes nelkul:
Sierra games no sound card detection P200***
vesa: sajna csak 320as modok vannak, en sem nagyon lattam mast.
egy scener srac csinalta ezt anno:
http://www.oocities.org/~franzglaser/tpsrc/mf_tp7_p5tsr.htmlegy rezidens program, utana siman elindulnak a pascalos programok. azt is meg lehet csinalni, hogy elotte betoltod, utana meg kiszeded a membol
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #48474 üzenetére
Az én GF kártyáim nem tudnak csak 320x200/240-et, utána rögtön 640 következik.
Viszont ha az unreal erratic speed ugyanaz, mint ami nekem rune alatt (unreal engine) jött elő, akkor azt nekem a kétmagos proci eltérő TSC-i okozták, és 1 magra korlátozva az affinity-t jó lett. Persze ez 98 alatt fel se merül.
-
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #48463 üzenetére
Regebbi lapokban eleve lehet orajelet allitani, egy asus bxben mar csak timingokat, en a 8 bitet 1trol 8tre allitottam. Ez az sb16on pl segitett... Egy indy4 fm resze osszevissza szol penya felett, a fenti modszerrel a p3on is rendesen megy. De nem old meg minden problemat, le kell lassitani a procit (l1 kes kikapcs) hogy a regi sierras jatekok detektalni tudjak a digi reszet a blasternak. Addig a jatekok mittomen felevel volt gond, utana mar csak 10%aval.
De ugy gondolom, hogy alapvetoen ez swes problema, ha felkeszitik ra a jatekot, drivert (marmint a gyors gepre), akkor rendesen kezeli a kartyat, ha nem, egyszeruen nem var a sw a hw reakcioira, es osszeborul vhol a dolog. Ezt igy trukkozve ki lehet tolni, de nem 100as megoldas.
Gusnal csak tippelek, hogy a mixeres resze kavar be a kartyanak, mert a 3.4ben meg nincs mixer. Az ujabb lapoknal az isaslot mar nem volt lenyeges, valszeg annyifele ponton tertek el az eredeti szabvanyoktol, ahany fele lap letezik. Sok lapnal eleve nem is tudsz semmi erre vonatkozot allitani, csak van egy def beallitas, amit jonak gondoltak.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #48459 üzenetére
Mar parszor leirtam, hogy nem az eroforrasokon mulik, hanem a timingon. Nem csak a gust erinti, a blasterek sem szolnak normalisan. Illetve az is problema, hogy a tul gyors procin egy regi jatek nem var eleget a detektalashoz. De ahany kartya, annyifele reakcio. A gus pnp pl jol toleralja a szuk timingokat, a gus classic kevesbe (illetve megerzesem szerint a gus verzion is mulik, de sajna csak 374esem van), az sbpro szinten nem szereti, az sb16 sem, viszont jol reagal a timingokra a biosban.
Anno 34es gusom volt a leggyorsabb dosos gepekben en ott semmilyen anomaliara nem emlekszem, es sose allitottam kulon semmit. Nehezen hiszem, hogy mindig epp szerencsem volt a lapokkal, addig a 374 mindenfele hulyesegeket csinal mar egy txben is, es minden lapnal mas a gondja.
Ezert kezdtem egy 486 epitsenek, amugy csak egy geppel akartam lefedni a 90es eveket.
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #48433 üzenetére
A Voodoo mondakörbe is be kell még ásnom magam jobban. Első Tömbradírral szoktam tesztelni V1/V2 kártyákat, arról pedig elmondható, hogy nem csak sokkal szebb és simább a képe Voodooval (ja meg persze gyorsabb is), de sw renderrel akkora takarási hibákat is produkál, mint ide Nagykáta
-
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #48372 üzenetére
Ez kis Opteron nagyon megy. Nekem ebbe nincs nagy szerepem, ez a proci baberja ! Keri a hideget nyilvan ehhez az orajelhez, de igy is orias magassagokba emelgeto az orajele ! Orulok, hogy sikerult kifogni egy ilyent. Meg fogok nezni tobb nagy szorzos Opteront is, ezeka terveim csak eleg dragak sajnos. Kivancsi vagyok mennyire altalanos ez az elerheto magas orajel. Azt mar tudom, hogy a nagy szorzo mindenkepp kell a huthetoseghez. Ez az egyetlen 939-es procim, ami kimaxolhato kompresszorral. Kis szorzoval sajnos tul hideg mar ez is magas orajeleknel. Jo lenne egy hasonlo orajelre kepes 2 magost tudni a polcon !
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #48408 üzenetére
ilyen variaciok voltak mar bxbol:
Intel Pentium II 400
Asus P2B rev 1.10
Intel 440BX
Diamond Viper V550 16M AGP NVIDIA Riva TNT
Diamond Monster 3D II 12M PCI 3Dfx Voodoo2
win ala kevesIntel Pentium III 500
Asus P3B-F rev 1.04
Intel 440BX
Creative 3D Blaster CT6810 32M AGP NVIDIA RIVA TNT2 Ultra
egesz joIntel Pentium III 500
Asus P3B-F rev 1.04
Intel 440BX
3Dfx Voodoo3 3000 16M AGP
jo lenne, de a v3 hianyossagai miatt nem az igazi (nincs 32 bit, kis texturak)Intel Pentium III 700B
Asus P3B-F rev 1.04
Intel 440BX
Asus AGP-V6600 32M AGP NVIDIA GeForce 256
teszteles alattIntel Pentium III 1000EB
Asus P3B-F rev 1.04
Intel 440BX
Asus AGP-V7700 TVR 32M AGP NVIDIA GeForce2 GTS
remek, de tul sok, es ekkor mar tul volt a bx az aranykoran -
arn
félisten
válasz
DarthSun #48408 üzenetére
Mar megepitettem mindet, a tokeletes bx konfigot kutatom
igazabol nehez megfogalmazni mit keresek, talan ugy a legpontosabb, hogy legregebbi minimumot a topgepek kozott, amire szuksegem van. A win98as korszakot akarom lefedni, 2000ig.
A p2 keves, az os p3 + tnt2u meglepoen jol teljesitett, a gf2 mar sok... azt mar nem egy win98as konfigba tennem, hiaba 2000es. A gf256 sdrammal felkaru orias, mert 16 biten nagyon porog, de ahol hasznalnam, 32 biten, csak 30-40%al gyorsabb, mint a tnt2. Viszont demok kozott lehet lesz olyan, ahol ez lesz a befuto a tl miatt.
-
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #48345 üzenetére
Nekem ebből a K7S5A a személyes ismerős. Miután elgyűrtem még évekig öcsém gépében dolgozott, aztán kihalt. Szép púposak voltak a kondijai, mikor végül nyugdíjba küldtem. Ha még lenne kéznél ilyen, belepróbálhatnék egy csomó ramot, de akkoriban az 1 gigások szépen elkerültek
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #48302 üzenetére
Aprón vettem két G1 steppingest. Az asusban gyári hűtővel ez alapfeszen ment 255FSB-n, a másik valami 251-et vagy 253-at már nem tudom. A Hyper 6+ viszont egy kicsit jobb hűtő. A kék Geil value 2*1GB van mellette 2,65V-on. Qrva jól megy.
Egyébként ez a tartalék max3-as lapom, két chip nem jó rajta és nem jelenik meg a biosban (Silicon imige meg a 1394). Szerencsére nem befolyásolnak semmit.Na igen, a 64bitesek. Erdetileg egy Abit r9550 128MB, 250/200MHz. Csak az ID-t írtam át 9600-ra, miután leteszteltem, a frekit már lusta voltam, azután feledésbe merült.
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #48271 üzenetére
Szerintem egyelőre nem erőlködök rajta. Igazán nagy szükség nincs rá a korabeli dolgokhoz, a tesztet meg megoldottam egyszerűbben, jó lett volna, ha előbb jut eszembe: simán kihúztam a tápkábelt a laptopból, és máris lett egy 600-as Dothanom. Sokkal gyorsabb volt 855-ös grafikával, mint a P3-933+GF3, és szerintem ennél gyíkabb cuccon tényleg nincs miért kipróbálni.
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #48267 üzenetére
Huhú, Landmark ezeknél a 386-ba pattintós izéknél súlyos dolgokat mutat... Gondolom, annyi adatot használ, hogy simán befér még az SLC/DLC minimális L1 cache-ébe is. A 486SLC-m szerinte 2x olyan gyors, mint egy 386DX. Valójában persze sokkal inkább adja egy sima 386SX teljesítményét...
DLC a valóságban is gyorsabb szokott lenni valamivel egy DX-nél, lásd a 3DBench eredményt.
Hogy mennyit szívtam ezzel a P3 teszttel... Párom játékát kellett kipróbálnom minél gyöszebb konfiggal, azt mondta, az 1.7-es Dothanos, Intel integrált grafikás laptop még túl erős. Jó, mondom, akkor földobom P3-ra, XP, GF3 Ti200, Firefox 40. Na, azon szétszaggatta az agyát. Gondoltam, beledobok valami naprakészebb videót, nem hiszem, hogy a 933-as P3 miatt csinálná. 6800GT elővesz, driver inf ellenőriz, benne van, öröm. Rádugtam a plusz tápot is, indítom, felismerte, az XP pedig javíthatatlanul kihalt.
Próbálkoztam vele egy darabig, hátha föléled, megelégeltem, fölraktam az XP-t újra (agyonupdate .nettel, minden xarral, tetűlassan mászik föl rá). Na mondom, itt az igazság pillanata, GF6 bele, driver install. Hát nem szétcseszte megint?
Annyira, hogy azt mondja, registry sérült, jó néhány rendszerfile hibás, és kizárólag kéket hajlandó bootolni, akkor is, ha visszateszem bele a GF3-at... Tudom, vadász, vadász...
Szóval rohadjon el a szíve... 71.89 volt a'sszem a szentem...
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
DarthSun #48260 üzenetére
Nem úgy van, hogy 386-nál még nem igazán volt jumperrel órajel állítás? Ott még kvarc-al kell az órajelet belőni... vannak oylan 386-osok ahol a kvarc nem forrasztva van, hanem foglalatba így könnyebb cserélgetni...
Jumperolós verziót csak 386-486 Hybrid-nél láttam csak... -
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #48257 üzenetére
Savmentes 386 mindig nagy öröm! A jumperek közt van olyan, ami az FSB-t állítja?
Nekem ez az örök nemezisem, hogy a cserélhető 386 és az állítható órajel valamiért kizárja egymást, ha meg találnék lapot mindkettővel, az tuti halott
Egyébként most egy ipari 478-as gépecske ("ellenriser" hátlap + alaplap-kátya) van az asztalomon, benne GUSPnP, mert ISA slotot is tartalmaz. Érdekes látni ezt így egyben, de egyébként a késői DOS-os demókkal és játékokkal nem nagy szám: Quake-ben elég jó, de semmit nem tud, amire egy szintén ISÁ-s Tualatin vagy Palomino ne lenne képes, más dolgokban meg random nagyon gyenge, főleg ha a 256 byte intrókat nézem. De Bloodban is meglepően gyík volt, szerintem én anno K6-2-n kacérkodtam olyan felbontásokkal, amikben ez szintén nem volt valami penge. 1024x768-ban pl. már határozottan nem volt tökéletes.
Az integrált 845-ös grafika ráadásul nem tartalmaz 320x200-as hi/truecolor módokat, így egy csomó késői DOS intro/demo nem fut vagy visszavált 256 színbe. Így tehetek bele PCI grafikát, mert AGP az nincs. Szóval nagyon érdekes, mert P4 nem terem minden bokorban ISA slottal és AT/ATX tápcsatlakozóval, de gyakorlatilag jobban járok az Abit KT7A + 1700+ kombóval a rendes gépem alatt. Én meg hálátlanul be se kapcsoltam már mióta... Pedig terveztem bele egy jó kis GF4-et meg fullos előlapi panelos Live!-ot... A kis órajelű Northwood (most egy 2.0A van benne) egyetlen előnye a kisebb fogyasztás, de akkor meg elővehetek egy Tualatint, és ez is ugrott.
-
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #48224 üzenetére
Ez 800mhz, spd
nem tuningoltam... Regen is volt olyan hidden timing, amit bizonyos memoriak nem birtak, kompaibilitasi hibakent utkozott ki, amit neha fixeltek a biosverzioknal. Ennel a lapnal csak ot opcio van ra, de remlik, hogy vmelyiknel sokkal tobb volt (giga talan). Az 1066os kingmax is vmi huszadik parameterre volt erzekeny, aztan ment mint a kisangyal. Ha tortenetesen nem tudom allitani, akkor nem megy benne rendesen.
Persze az is lehet, hogy mar doglodik a ram, ez egy komplett gep, 1000%, hogy ezzel raktak ossze 11 eve. Lehet sose futtattak rajta memtesztet, pl a 3dmark orakig futott rajta gond nelkul.
Mar csak az qx6700 hianyzik es a 8800gtx
-
FF23
senior tag
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
DarthSun #48203 üzenetére
itten özemeltem be szoftveresen
Még a nyűgjeimben még te is segítettél akkor -
arn
félisten
válasz
DarthSun #48193 üzenetére
Ilyen allapotut meg sem, azert is csaptam le ra... amugy vgaban nincs tronfosztas, az ark a vga kiraly vlbn
Ami plusz, hogy nagyon jo minosegu kartya, szebb a kimenete, mint akarmelyik masik vlbs kartyae. Univbenel az lfbt tamogatja, de erdekes modon semmi sem gyorsul tole, mint s3nal. A nyers sebessege szinte hajszalra a vision864 szintje.
Az univbe szerint rev d a verzioja.
-
HSNet
aktív tag
válasz
DarthSun #48179 üzenetére
A hálókártyát (Hosszabb mint PCI, CAEP304005) nyugodtan használhatod PCI-ban is, nem fog elfüstölni (Elvileg
).
Ilyen alaplapokba passzolt:
http://www.ebay.co.uk/itm/161697021652
(Netvista 6648 pl)
IBM féle Intel 810/815-ön láttam csak (persze lehet létezik máshol is). A slot neve PCI with LCI (LAN Connect Interface).
Az LCI a CNR (annó a két riser szabványból az egyik) NIC-hez való interface volt.
Ennél afostalicskánálnagyon elterjedt csatlakozónál, ha jól értem, akkor az volt a zseniális ötlet, hogy kapsz egy normál PCI slotot, és egy normál PCI kártyát, de ha az ebbe való kártyát használod, akkor az a Riser interface-en keresztül kapcsolódik a chipsethez és nem a PCI bust terheli. -
válasz
DarthSun #48179 üzenetére
Ez a 9600- as tényleg light- os kártya, érdemes megnézni hogy a Pluto+light 9800 a nature tesztben mennyit ráver, pedig a kapott összponszáma kevesebb.
Az Aida eredményekre voltam még kíváncsi. A Bartonhoz viszonyítva - a mem tesztekben a gyengébb beállítások miatt a Barton lenyomja de a P4 még így is alázza FPU Julia és Mandel- ben.
AthlonXP-M 2400 MHz Asus A7N8X-E Deluxe nForce2-U400 Dual DDR400 2.5-3-3-7 CR1
P4 Northwood 3033 MHz HT Asus P4P800 i865PE DDR373 SDRAM SC 2.5-3-3-7
Memória olvasás......: 2945/2655 MB/mp
Memória írás............: 3119/2677 MB/mp
Memória másolás.....: 3095/2355 MB/mp
Memória késleltetés:..... 88.7/98.2 ns
CPU Queen..............: 3773/3000
CPU PhotoWorxx.....: 3017/1932
CPU ZLib......................: 24.2/23.3 MB/mp
CPU AES....................: 2999/3116
CPU Hash...................: 305/300 MB/mp
FPU VP8.....................: 295/365
FPU Julia...................: 651/1043
FPU Mandel................: 299/536
FPU SinJulia...............: 384/322Lefuttatom majd 2400- as NW + HT + PAT + DCH 400- al is hogy azonos fizikai órajelen, minden featurával mi lesz az eredmény.
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #48169 üzenetére
Ezeknél még végig kell csinálni bios-frissítésnél, proci-, memória cserénél az alap procedúrát:
-elem ki és érintkezők rövidrezárása, vagy cmos clear
-első indulásnál: Load setap default (vagy load optimized default)-> F10->enterNem hinném, hogy rosszul lett szitázva a kupak
-
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #48130 üzenetére
Az 1.-es típus esetén a táblázat alatt krix krax van (randomnak néz ki, de mindig ugyanaz) bármely gombnyomásra resetel.
47-es típusba beírtam azt, amit a 386-ban autodetektál. Szépen ott van a kapacnál a 3xxxMB.
Nem is vártam volna, hogy hagy beírni 6542Cylindert meg hasonlókat, de simán benyelte.
Ki is írja, hogy "Initializing EZ-BOOT" vagy ilyesmi, várok, de nem megy tovább.Betettem egy 210MB Conner HDD-t, MARIO.EXE elindul, játszható. Kicsit lassú.
Leszedem a jumpert amit a TURBO gomb helyére tettem. Kifagy.
Leszedett jumperrel nem is indul a gép, már valami zagyvaság van a TRIDENT 8900 bejelentkezésekor, de az kivehető:
8bit bus és 256K (32bit bus és 1024KB helyett)
Azt nem tudom, hogy az üresen hagyott TURBO gomb tüskék esetén a gyorsabb, amit nem bír valami vagy mi van ilyenkor. -
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #48096 üzenetére
Meg, anélkül sokra mennék vele
UltraSparc-ot meg se próbáltam sose x86-os 370-es lapban. Az még a legjobb eset, hogy csak simán nem működne. Inkább nem hívtam ki magam ellen a sorsot.
De gondolhatod, mekkora volt a szemem, mikor megláttam, hogy milyen socketből jött ki a Sparc
-
Exian
addikt
válasz
DarthSun #48096 üzenetére
Passz, nem hinném, perpill nem tudom megpróbálni. De majd kipróbálom...
Elkezdtem a HDD-ket tesztelni, azokat is ki tudtam menekíteni a SUN gépekből. Számszerint 18 db-ot, tökegyforma Seagate 20 GB-os IDE az összes.
Amit nem értek: HD Sentinel az ÖSSZESRE 30-35 nap közötti működési időt mutat, egy kivételével az összes 100/100% állapotú és 1000-1400 közöttinek írja az indulások számát.
Szerintem ez fals érték, mármint a működési idő, nagyon kevésnek tűnik. Az indulások száma még csak-csak igaz lehet, bár az is kevésnek tűnik.
Lehetséges, hogy mivel SUN gépben voltak, kitudja, volt e egyáltalán SMART bekapcsolva a BIOS-okban, illetve, mivel nem FAT/NTFS fájlrendszer van rajtuk, én meg most WinXP-s gépben próbálom, lehet, hogy csak ezért mutat ilyen értékeket?
Hogyan tudnám tuti biztosra megnézni a működési időiket? Esetleg Linux alatt? Vagy van az 1db komplett SUN gép, majd abban is végignézem, a saját rendszere alatt, gondolom van Solarisra is valami SMART ellenőrző program.
Ha viszont valóban csak ennyit mentek, amit mondjuk kétlek, akkor viszont nagyon tuti állapotú az összes HDD
De ez szinte kizárt, a gépeken kívülről azért látszott, hogy használva voltak. Bár az is igaz, hogy ezek spéci gépek, nem hagyományos x86 masinák, speciális rendszer volt rajtuk, lehet, hogy igazából csak nagyon ritkán használták őket, viszont akkor nagyon egyformán, mivel mindegyik masszívan 30-35 nap közötti működési idővel rendelkezik, legalábbis HDS szerint. Valószínűleg valami oktatóteremben lehettek, ezért vannak az azonos adatok, DE szerintem ez akkor is nagyon kevés, kizárt, hogy egy 17 éves géppark összesen csak egy bő hónapot ment volna...
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #48072 üzenetére
En a retro gepeket mar csak kivancsisagbol tuningolom - amugy nem latom ertelmet. Ezekkel mar nem egyket evre tervezek, ha meg kell gyorsabb, akkor beallitom a kov generaciot. A "jelenkori" gepeimet mindig azert tuningoltam, hogy kitoljam a cserejuket, itt okafogyott.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #48055 üzenetére
turelemmel
vegyes... igazabol adja magat, hogy mivel a legpraktikusabb. de mostanaban inkabb aprolekosan vegigmegyek az egesz hwen. a nyakot altalaban ecsettel / kefekkel / enyhen nedves fultisztitoval portalanitom, esetleg kap egy izopropilos furdot. ha nagyjabol tiszta, akkor csak kisebb reszeket tisztitok izoproplillal, esetleg a lakkozast, hogy visszanyerje a fenyet.
a csatlakozok trukkosebbek - van 0000as acelgyapju, amivel szepen fel lehet polirozni a fem lemezt, esetleg ezt kombinalom sidollal. a rozsdapottyoket is eltavolitja. ha jobban rozsdas, akkor pl lehet egy ecetes furdobe tenni egy ejszakara, es utana a fenti muveletet.
az elhajlott csatlakozokat kiegyengetem, a hutest szetszedem es dbonkent tisztitom, kap kenest is.
pepecs munka, de egy szep es ritka hwnel megeri
ez egy jo pelda:
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #48043 üzenetére
Újramérem, mert most látom az aida-verziódat
Elméletileg azonos verzióval hiteles az összehasonlítás, a sajátom túl új volt.
Annyiban változott a dolog, hogy most a Mushkin ramok vannak bent nyúzásra. Ennyit bírnak:P4 HT 3915 MHz Abit IC7-MAX3 i875P + PAT Dual DDR461 2.5-3-3-6
Pentium M 770 2760 MHz Asus P4C800-E i875P Dual DDR460 2.5-3-2-8
Athlon XP-M 2400MHz ASUS DC400 2,5-3-3-7 1T
P4EE 3600 MHz Gigabyte GA-8IPE1000-G i865PE Dual DDR424 2.5-3-3-8
Memória olvasás......:6888/6086/2945/5095 MB/mp
Memória írás............:4868/4883/3119/4340 MB/mp
Memória másolás....:5628/3368/3095/3646 MB/mp
Memória késleltetés: ....68.8/55.9/88.7/102.2 ns
CPU Queen.............:4302/5384/3773/3639
CPU PhotoWorxx.....:2020/4436/3017/2460
CPU ZLib......................:37.0/29.0/24.2/27.8 MB/mp
CPU AES....................:137/4915/2999/3703(?)
CPU Hash...............:432/288/305/355 MB/mp
FPU VP8...................:967/456/295/415
FPU Julia................:1299/695/651/1241
FPU Mandel..............:651/355/299/636
FPU SinJulia.............:542/471/384/382Jah! A cpuAES-t teljesen másképp méri a régebbi AIDA64. (nincs jelentősége)
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #48050 üzenetére
Sajna azért a 386SX meg a Headland 286 is kapott egy pici savat. Mindig keresem a sértetleneket, de nem könnyű, főleg a már kibontott darabokat úgy dobálják egymásra, hogy csoda, ha nem görbül-törik-karcolódik rajtuk valami. Az elemek meg nagyon szeretnek szétfolyni, azok a forrasztott kék Varta hordócskák 90% fölötti arányban okoztak már kárt maguk körül
Utóbb is próbáltam 3db 286-ot meg ugyanennyi 386-486SLC-t, de végül csak ezt a 16-os 286-ot tartottam meg. Ezen is van sérült csatlakozó, de csak a műanyag, így nem fog megzavarni, mert amúgy tetszik a lap.
Az a 25-ös Harris egyébként csalóka, mert a lap csak 20-on hajtotta. Kvarcot nem akartam forrasztgatni
Hogy karcos-e? Hm. Lehet. Meg találtam rajta egy foltot, ami nagyon nem az elem környékén van, de gyanús.
Eladták 100-ért az XT-t??? Te jó ég!
Egyébként általában úgy válogatom a lapokat, hogy egy platform egy lap, de az legyen mindenevő, amennyire csak lehet. De socketes - órajeljumperes 386-ot nem sikerült fognom. A VLB-sre elkezdtem fölforrasztani a socketet, de 2 sor csúnya bizonytalan forrasztás után be kellett látnom, hogy túl nagy ez a fa nekem, szóval az csak dísz rajta
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #47956 üzenetére
Íme a Citygate 286:
De most már zabos vagyok rá, eddig is gyakran csinálta, hogy összerakva nem indult, rendezgetni kellett a kártyákat, megnyomkodni a ramokat, ilyesmi. Most meg már nem akarta rendesen kezelni a Tridentet se, úgy tűnt, folyton 8 bites módba teszi, akkor is, ha átrakom más slotba. Szerintem nem tartom meg, hiába a SIMM foglalatok és a 16 mega kezelése.
Ez pedig a kiválasztott utódja. Ez csak 16MHz szemben a másik 20-ával, de a landmark videosebesség eléri az 5000-et, WS0 BIOS-ban állítható. A memóriák belövése problémás volt, de ezzel a 2.5 megával megy, szerintem örülök neki és hagyom békén. Így viszont gyönyörűen együttműködik a Tridenttel, a Cirrus Logickal, GUS, régi SB16, új SB16 mind hibátlanul szól benne, nem bugzik BIOS shadowkor, szóval ez viselkedik a legjobban. A Headland 12MHz-es néha nyűgösködött meg ez gyorsabb is, szóval csak ez lesz a nyerő, a "kevés" memória dacára.
A proci végre cserélhető, lehet benne tesztelni. Ja, és ez a 16-os AMD tapintásra sokkal hűvösebb, mint a 12-es. Bizonyára újabb gyártástechnológia. Gondolom.
Ez pedig az XT, benne a V20-as procival. Az ott SIPP slot lenne bal-alul? Gyanús, de sok értelmét nem látom, DIPP-ből is bele lehet tenni, amennyit a rendszer egyáltalán megenged. Emberi számítás szerint 768kB van benne, de a BIOS csak 640-et számol belőle.
Ez pedig az első 286-os testvére, 486SLC. Egyszer lehet letisztítom a procit, ha hagyja, mert most elég csúnya.
386SX, ezt szeretem, nosztalgiából. Ja, és ez a legkevesebbet fogyasztó lapom, ha minden igaz. Egy időben méregettem.
UMC chipes PCI 486, a Gugabyte előadásában. Egy bajom van a 486-okkal, általában nagyon pöcsölős bejumperelni egy procicserét, amúgy nagyon szimpatikus lap, elég sokat fölszitáztak rá az idióta jumperekből, illetve azok leírásából.
5ALI61, pusztán a Tillamook miatt. Eddig semmi másban nem idult... Ja, és lehet vele EDO ramokat tesztelni.
És a preferált Super7-esem, az Asus P5A-B. Jobban megy, van élet 100MHz fölött is (110-es FSB-vel még stabilan hasított a K6-3+), meg úgy szép is.
Hmmm... kimaradt a Socket 4. Na majd legközelebb.
Ja, meg a VLB 386/486!
Bár ilyet azt hiszem Arn is mutatott már itt a topikban. Mostanában nem rajongok annyira érte, ,mint az elején, mert a cache-eket nem szereti, ha megpróbálom elpiszkálni a gyári beállításokról, szeret labilizálódni (ha van ilyen szó...) A kisebbik 386DX lapom ->
gyorsabb és stabilabb, mert egy szava nincs a cache gyorsabb időzítése ellen. Kivéve, hogy egyébként mégsem, mert azért a VLB VGA elég sok mindent ellensúlyoz.
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #48043 üzenetére
Kerestem egy régebbi verziót és maholnap újramérem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Alkoholista nevelde
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- BestBuy topik
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest