- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
unclefucka
senior tag
válasz
DarthSun #65182 üzenetére
Igazából csak az érdekel, hogy többet megy-e, de így viszont a Tualatin lesz az, amin még ki fogom próbálni az SLI-t.
Igen, a legtöbb gyártó követte a referencia NYÁK-ot, a Gainward eltért ettől.
#65184 Alpi.:
Dunsztom sincs, hogy mi lehet a lassúság oka, de gyanítom, hogy a processzor utasításkészletének és a Voodoo meghajtóprogramjának lehet ehhez köze. -
unclefucka
senior tag
válasz
DarthSun #65179 üzenetére
Megtörtént a tiszta install.
Először FastVoodoo2 meghajtót tettem fel, majd kipróbáltam egy athlon_voodoo2 nevűt is.
Az eredmények nem változtak jelentősen, A FastVoodoo2 -vel hangyányival 4800 pont fölé mentem, de amúgy jelentős változás nem lett:Nézegettem a netet, nem elég, hogy a Voodoo2 lassú az AMD procikkal, még az sem mindegy, hogy milyen meghajtó programot használ az ember, NF7-ben is hasonlókat hozott.
Szerintem ebből a rendszerből ez a maximum, amit ki lehet préselni.Eredetileg egy 1,8-as P4 mellé akartam betenni a párost, de lusta voltam.
Most viszont már izgatja a fantáziámat, hogy mennyit mehet egy Intel-alapú rendszeren.
Melyik legyen:
- 1,8 P4 + 845 + SDRAM
- 1,3 TuaCerka + 815 + SDRAM
? -
unclefucka
senior tag
válasz
DarthSun #65176 üzenetére
Köszi ez így sokat segít.
A nagy kapkodásban elfelejtettem a System Info ablak printscreen -jét lementeni. Természetesen megnéztem.
Elmondásod alapján valami olyan bibi lehet, hogy aszerint memóriák mérete nem duplázódott meg. Az SLI deceted volt, azt direkt megnéztem, a többivel nem foglalkoztam.
Hogyan lehet "átsetupolni" a dolgot?
Az a probléma, hogy az eredeti driverrel IRQ ütközésre utaló durva fagyást eredményezett a rendszer: Win elindul -> chime -> hangigng note -> merevre fagy.
Kezdjem el a SLOT-variálást?
3.5-ös FastVoodoo2-t tettem fel. -
Frawly
veterán
válasz
DarthSun #65129 üzenetére
Ja, de hiába a legerősebb az AGP 1-2x-es kártyák között, ha ezen a gépen bottleneck miatt kb. csak a 17%-át használod ki a kártyának. Nem csak az AGP 1x veti vissza a sebességét, de a 32 megás apertura méret is elég kicsi, meg a proci sincs a közelében, hogy ki tudja hajtani. Így az egész csak mutatványnak jó, a kártya hiába tudna 3DM2001-ben közel 20 ezret kitolni, ha itt csak ~3400-at tesz lehetővé a konfig. Nem vagy vele előrébb egy lényegesen gyengébb kártyához képest.
Ebben a kártyában néha még 3 GHz alati P4-ek is bennehagytak némi teljesítményt, AGP 8x-en, 128 megás apertúramérettel.
-
válasz
DarthSun #65111 üzenetére
Köszi! Ebben a kariban még tudok bízni, de használt GF3 Ti200 és GF4 Ti 4200 / 4400 már halt meg nálam is, ismerőseimnél is, ezért a hármas és négyes szériáért nem tudok lelkesedni. (Tudom, ennyiből nem kéne általánosítani, de a rossz szájíz nekem már hozzájuk kapcsolódott.) A GF2 bármik, meg az FX bármik viszont engem sosem hagytak cserben. Más tészta, hogy a GF2 lepkefing erejű, az FX meg ugye egy nagyon elbaltázott sorozat. Viszont az máig bennem maradt, hogy linuxon (!) szépen vitte a Deus Ex első részét egy FX 5200-as, talán 1024*768-ban. OpenGL-ben nem rosszak talán annyira az FX-szek.
Mikor 2004-ben a PH!-ra regisztráltam, egy 9600 Pro-t hajtottam éppen, és jó volt, de annál azért valamivel erősebb karikat is szeretnék beszerezni. 9700 Pro, 9800 Pro kábé beszerezhetetlen olcsón.
Össze kéne írnom egy játéklistát, segítene eldönteni, mik legyenek majd a legerősebb beszerzendő kártyák. A legtöbb játékomhoz nem kell még egy 9600 Pro se, de mondjuk az első Splinter Cell már húzósabb VGA igényű. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #65096 üzenetére
Jaja pl a Carmageddon 2 vagy Drakan stb.
Érdekes h ikor megszűnt a 3DFX akkor azt hallottuk h ez jó, mert majd gyorsabban és olcsóbban készólnek a játékok mert egyszerűbb lesz fejleszteni tesztelni őket, elvégre már csak openGL/D3D -re kell fejleszteni/tesztelni.
Na ennek semmiféle hatását nem láttam aztán -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #65050 üzenetére
Voodoo 2 SLI-m nekem is volt, bár egy 1700-as Celeron és egy GeForce 2MX400 mellett 2002 őszén. Igazából a legtöbb játék amivel játszottam D3D-s (is) volt kb majdnem mind kivéve az első MOHAA és SLI ide vagy oda a GeForce 2 szinte minden játékban több FPS-t adott és nagyobb felbontást. A legtöbb játék persze megtalálta a Voodoo2-t beállította magát rá és 3DFXben ment. De ha átállítottam GeF2-re akkor jobban jártam. Szóval pár hét után leszereltem az egész apparátust ahogy volt, és akkor jött helyére a legendás GeF3-asom. Ezután néhány nagyon elképesztően spec helyzetet leszámítva nem sírtam vissza a Vodookat egy pillanatra sem.
(A mai kártyám a GTX950 meg ugye tudja a Glideot :D -
válasz
DarthSun #65066 üzenetére
Hát ez nem jött össze. Elindul a 3D, majd 2-3 perc múlva csíkozásra vált. A 9800- at express módban telepítettem, felrakta az AIW összes programját, lehet az akad valamivel. Most újratelepítem single VGA driverrel, remélem jó lesz, ha a GPU és a RAM rendben van, nincs BGA hiba, akkor mennie kell.
-
válasz
DarthSun #65057 üzenetére
Erről a DOS alatti config.sys-ről aki tud leírást, ne tartsa magában, kérem..
Jó lenne kicsit részletesebben, sorról sorra magyarázat, hogy hol mi kell, vagy miért szerepel.
Ilyen téren a DOS korszak nekem is fehér folt.Hogy én is gyarapítsam a hülye kérdések sorát:
Ha egy DOS játék hangbeállítós setupjában csak adlib, meg soundblasterek vannak, akkor
valamelyik soundblaster módban működnie kéne egy AC'97-es kártyával? (Cirrus Logic 4299)
Pl vagy a PinballDReams, vagy az Alien BReed csinálta, hogy effektet adott a tesztben, de a zenénél semmi, meg fagyás.. -
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #65050 üzenetére
Most törekedtem a korhűségre. Legerősebb gépet szerettem volna win95 alatt.
Azaz max 1996-1997-es hardverekkel.Pentium II450-es gépem van egy TNT2 ultrával és voodoo2 8MB-al (régen 12MB SLI volt, de hülye fejjel azt odaadtam egy ismerősnek, most kereshetek helyettük), AWE64 Gold-al (azt is ma adom fel postán, de rakok bele egy SB Live-ot, vagy hogy ne csak Creative legyen, egy vortex2-es Diamond Monstert, kor szerint úgyis az való bele. Azon 98SE van.
Windows ME-re P III 1.4 megy, abba csereberélem a vga-kat V5-GF2-3-4
Xp-t már csak athlon xp-s. és P4 es gépeimre raktam.
Van még 2 kakukktojás, egy dual p3 1.4, abban van most a v5, és egy dual slot 1 rdramos pIII 866 jelenleg GF2 GTS-el.
Érdekes a Quake2, mert elvileg 97-es, de akkor még se v2, se NV TNT nem volt. A korabeli gépeken viszont nem igazán fut jól.
A dos-al az a bajom, hogy tanultam ugyan, de a suliban nem voltak játékos gépek, azaz speaker volt, és alap videó. Talán még 286-os gépek voltak. Tehát parancsokkal magyjából tisztában vagyok, de hogy milyen egér driver kell (egér se volt még a suliban), hogyan telepítsük azt, azt nem tanultuk. C64 után meg már otthon már wines gép volt csak.
Még 3 "hülye" kérdés
A freedos-os ctmouse19 jó egérhez?Ha DOS/win95-öt szeretnék, akkor érdemes egy dos 6.22-t elsőkétn feltelepíteni, majd rá egy win95-öt, vagy elég a win95 dos módja?
Win95 DOS módja alatt kell valami, hogy az egész memóriát lássa a rendszer, vagy csak pure dos alatt van 640k?
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #65042 üzenetére
Már cseréltem drive-ot, most jó.
Fel is raktam.
Nem tudom hogyan bírtak élni a népek a win95-el. 3 éven keresztül
Ennyire nincsenek rossz emlékeim róla.
Szopás szopás hátán.
Felszenvedtem a wint aztán nagy nehezen megoldottam az usb-t, majd hálózati kártyát.
De persze nem látja a nast, oké.
Hangot magától telepíti, de nem szól, oké, driver update, most megy.
3dm99 felrak, kevesli a diretx-et, oké frissít.
Elindít, diaképek.
Ennyire lassú lenne a voodoo rush? -
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #65000 üzenetére
Az a legnagyobb poén. Igazából akkor örültem meg, mikor láttam, reméltem már egy hasonlót látni működés közben. Szerencse, hogy sejtettem, mi lesz ez, legalább nagy vonalakban.
Szóval az egy hengeres torony alakú borda teteje, alatta CPU van, amiről ha le tudnám szedni, akkor is olyan semmitmondó felirata lenne, hogy ihajj.
szerk. Ja igen, arn elég közel jár.
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #64998 üzenetére
Na ha így különös, itt a lap képe is (elnézést a quality képért):
Szerk. Ja és ha már furcsa dolgokkal találkozok, befutott egy GUS 3.74 is, amire az eredeti tulaj (valószínűleg) hangerő-potit hackelt. Ez járt némi vezetősáv-vagdalással és szétforrasztással, ráadásul (most már?) a hangerőt nem is szabályozza egyáltalán. Szóval egy újabb projekt ennek a restaurálása lesz.
Szerk2. A laphoz még, megpróbáltam a cache-t felhozni 128k-ról, találtam is egy jumper-csoport, amivel változtathatom a POST-kor kijelzett cache méretet, de az eredeti beállításon kívül semmi sem működött, se 4x512kbit, se 8x256kbit, se 4x1Mbit konfigban. Viszont a 128k fura mód működni látszott akkor is, ha 512-es vagy 1 megás IC-k voltak az első bankban 256-osok helyett. Kicsit WTF ez is, de nem tudok manualt a laphoz, igazából azonosítani se tudom, IBM gyártmány és egy Wang
márkájú gépben volt...
-
-
válasz
DarthSun #64923 üzenetére
Hát köszi az Everest ötletet
Pedig ismertem még AIDA korából, kicsit megkoptak a régi rutinjaim.Tanulságos sztori volt ez a tanulókör... Persze, hogy nem ESS Solo1 a hangkari, hanem Cirrus Logic
Ráadásul ahogy kerestem neten, feljött a testvértípus 515TE is, na mondom, akkor guglizzunk arra is, csak jön vmi infó, hát ott is NeoMagic256-ot toltak VGA-nak.Na most van öröm, bódottá', süvöltenek a Winampban a Pinballok modjai...
Végül is nem volt rossz hét, két laptopomat újrahúztam.ui: ha van vkinek egy winMe isoja, privátban lepjen már meg
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #64833 üzenetére
Thortonokhoz nem nagyon volt szerencsém komolytalannak tartottam őket a nagy Athlon XP-k mellett.
Igen, voltak dolgok amikben főleg a Bartonok nagyon eltudtak húzni a P4-eshez képest.
Köszönöm, részben az én érdemem részben a hardveré :) 2669 ráadásul napira is használható volt ha elvilseltem a kb 5000-es fordulatszámát a hatalmas toronyléghűtőnek.
Mi alapján válogattad le a procikat?
(majd később ránézek a listádra) -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #64826 üzenetére
Hát én nem emlékszem, hogy mikor kezdtek el SD slotokat rakni a gépre, de 98 december tényleg nagyon késeinek tűnik, főleg ha figyelenmbe veszem azt, hogy 1999 májusában lett meg a 366-os Celeronom amiben már 64MB SD RAM volt.
Nem néztem annyira utána, meg nagyon régen láttam már ilyen procit, de melékeztem, hogy jócskán elmarad a 166-tól az órajele. És nyilván a + rendszerrel együtt (emlékszem mennyire sokan felháborodtak mikor azt bevezették, köztük én is) marketing okai voltak, különben az akkor tényleg csak az órajelet néző emberkék (vevők nagyrésze) nem vették volna.
Nem csak a Barton volt ott jó, hanem a Tbred B is, ha nem is mindenhol de általában játékok alatt biztosan behozta azt a procit aminek az ellenfelének szánták (pl a 2200+ egy 2200MHZ-es Pentium 4-et) ráadásul eléggé jól tuningolható darabok voltak, és Celeron árban mentek vagy minimálisan drágábban (+1000ft) mikö9zben P4 teljesítményt adtak.
Nekem az is tetszett h egy idő után nem volt Duron, hanem úgy volt szegmentálva a piac, hogy az alacsonyabb órajelű régebbi modellek voltak az olcsóbbak, meg az alsóbb kategória, az újabbak, magasabbak meg a felsőbb. így nem volt oyan h már gyártásakor is szarnak számító proci, mint pl a Celeron.Az már leginkább az én személyes élményem, hogy volt egy 1466-osom amit a megvétele után pár nappal feltoltam 2600+-ra (12 ezerért vettem a procit, és a 2600+-os volt akkor 72000ft), majd 2200MHZ-en 2800+-al, egy darabig még alternatívája sem volt. (osztálytársam pont akkoriban vett gyároi 2600+-ot, és hát megette a sárga irigység, hogy hatod áron megoldottam ugyanezt). Nem mellesleg elég sok jól húzható 1700+-al találkoztam, az enyém is kései pályafutásá során már 2669MHZ-en működött napi használatra. (ami egyébként PRben megfelelt volna vagy 3600+-nak)
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #64824 üzenetére
Ilyen EDO/SD lapokra még én is emlékszem. Az ASUS fura h nincs rajta SD, eléggé régi lehet.
A PR166-ra is emlékszem, egy oszt társamnak volt olyanja, mikor nekem 366-os Celeronom. Ezekkel volt valami huncutság, tán 166-on sem ment csak vagy 120-on, de azért 166.. .
Emiatt fogadtam aztán kélsőbb nagyon kétkedve az Athlon XP-knél a pluszos rendszer pl. 1700+ (1466MHZ) -
Frawly
veterán
válasz
DarthSun #64633 üzenetére
Nekem csak 486-osban volt ilyen 52×24×52-es Sony CDRW. Nagyon komoly cucc, még a legvastagabb, legstabilabb lemezt is úgy pörgetni, mint egy jet engine, mintha turmixgépben darálná az ember a lemezt. Szabályosan félelmetes, minden egyes alkalommal azt hittem, hogy eltöri a lemezt. Nálam sose fordult elő lemeztörés, pedig sokan panaszkodtak netszerte, hogy szerette szilánkosra törni a CD-t, főleg, azokat a lemezeket, amelyeknek kicsit deformált volt az alakjuk, síkjuk, vagy pl. ilyen hitelkártya alakú promó CD-k voltak. Nem véletlen, hogy a gyártók is feladták egy idő után a nagy rpm-es meghajtókat, és inkább rámentek a stabilabb mechanikára és a megbízhatóságra, mivel észrevették, hogy a sebesség tekintetében legtöbbször úgyis a lemez meg a PATA interface sávszélessége a szűk keresztmetszet.
De nosztalgikus, mert voltak idők, amikor akkor volt valaki ember, ha 20000×-es drive-ja volt, vagy egyáltalán CD írója
-
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #64633 üzenetére
Jogos, de ebbe azért mindent író/olvasó scsi-t nem olyan egyszerű találni. Ez egy 98-as gyártású 4/2/6-os Yamaha, amihez még a külső házat is megkaptam. Persze a gépben jobb helye van.
Elkezdtem egyébként telepíteni. Először még floppyról Dos 6.0, gmouse és aspicd driver. Utána szépen felment rá a Win95, ami az S3 videokártyát és az Intel 82595 hálókártyát magától fel is telepítette.A Promedia hangkártya is megkapta a driverét és már csak a HP Tape drivehoz kell keresnem valamit. Viszont Windows alatt az egér szívat. DOS alatt szépen működik, de Ein95 alatt semmi, nem megy. Logitec sorosnak ismerte fel, de próbáltam már szabványos és Microsoftként is.
-
Frawly
veterán
válasz
DarthSun #64553 üzenetére
Ugyan, ilyen nagyon régi retró Windowsoknál ez nem gond. A winworldpc.com-on le tudsz tölteni mindent, DOS, Win 1.0-WinME-ig, NT4-2000-ig minden Windowst abandonware-ként, upgrade, nem upgrade verzió, első kiadás, OSR2, OSR2.5 Win95-nél, Win98, 98 SE, többféle nyelven (magyar is van néhányból, igaz nem mindnél), ami szem-szájnak ingere. Még termékkulcs, bootfloppy is mellékelve van. Ezek annyira muzeális régiségek, hogy az MS sem üldözi warezként.
Igazából mióta lejárt rá a támogatás, én az XP-t is abandonware-ként tekintem, nincs értéke, nem árusítja a MS hivatalosan sehol új szoftverként.
(#64556) frescho: az OS/2 azért kicsit jobban fut a Win95-nél 386-oson. Nem valami csodálatos élmény sebességügyileg, de pár fokkal mégis csak „simább”.
-
Hosssszu
őstag
válasz
DarthSun #64546 üzenetére
Win95 megy 386-os gépen is.
Az tuti hogy én telepítettem 386DX gépre. Sajnos az emlékek halványodnak, így nem tudom hogy 4MB, vagy 8MB memória volt benne.
Persze értelme semmi nem volt, de mókolás nélkül felment és működött.
Szerintem az emlékeid keverik az NT-vel, az kért minimum 486-os procit. -
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #64544 üzenetére
Ma végre sikerült beüzemelnem a VLB + SCSI 486DX2-66-ot. Még várok egy SCSI CD-re, vadászok bele több Ram-ot jöhet a játékteszt.
Van esély rá, hogy menjen 66MHz-en a legelső kiadású Win95 (nem OSR)? Mennyi memória lenne ajánlott hozzá? Elvileg az alaplap viszi a DX4-100-at is...azon már talán menne rendesen. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #64497 üzenetére
Az hogy a francba lehet, hogy a S3Trio3D_2X AGP 8M és a GeForce3 Ti200 64M között minimális különbség van, ráadásul DOOM alatt az első javára?
Mindkét kártyám volt (GeF3-ból 128MBos Ti200), és szó szerint ég és föld a két kártya, nem mellesleg a GeF3 vagy 3 évvel későbbi.
Bár szerintem rendes 3D alkalmazások alatt (az előbbin pl a Quake 3 el sem indult) mint pl Quake3 és társai hamar elkőretörne a GeF3... -
arn
félisten
válasz
DarthSun #64497 üzenetére
Nagyon sokminden befolyasolja... mas lapban es procival lehet mas konkluziora jutsz. Ill mas benchben vesanal sokat szamit az lfb, video cache support is, lehet egyik limitesnek tuno kartya a kov generacios cuccban atugorja az addig lassabbnak gondoltat.
A hangkartyak is eltero mertekben terhelik a gepet.
-
Frawly
veterán
válasz
DarthSun #64446 üzenetére
A K6-ra ugrás jó hogy nagy. Cyrix 5x86-ot nem használtam, azt nem tudom mit megy egy AMD 5x86-hoz képest.
Erről az M-II-ről nem is hallottam, csak most, hogy itt a topikban emlegetitek. A magasabb órajelből ítélve badass procinak tűnik, persze ez már egy más korszak SS7 foglalat, AGP-lap, nagyon távol van már a 486-os szinttől. Gondolom valami K6 szintű.
-
Frawly
veterán
válasz
DarthSun #64386 üzenetére
Így van. Kb. volt egy XT korszak 1981-1984 között, ezeknek a játékoknak elég egy 4,77 MHz-es 8088-as, meg egy CGA kártya és 512 KB RAM. Második korszak 1985-1989-ig, az ebben az időben kiadott játékoknak elég egy 286-386, EGA-VGA kártyával, és kb. 1 MB RAM. 1990-1993 közötti játékoknak viszont kellhet egy jobb 386-os, 486-os, esetleg 4 MB RAM, VGA kártya. 1993 után van, hogy elkezdtek megjelenni a komolyabb játékok, tipikusan védett módot használva, DOS extendert futtatva (DOS4GW, DPMI, PMODE, stb.), ezeknek kell egy min. erősebb 486-os vagy Pentium, 4 MB-nál több RAM. De ha csak VGA vagy kisebb SVGA felbontáson futnak, akkor azért P1-nél nem kell alájuk erősebb gép, meg 16 MB RAM-nál több. Ide tartozik a Doom 1-2, Duke Nukem 3D és hasonlók, talán még a Descent 1-2 is. Ez ezután kiadott játékok meg lényegében már nem is DOS-os játékok, csak adtak ki hozzájuk DOS-os binárist is, Quake 1, Tomb Raider, stb., ezeknek tényleg kell a minél erősebb proci, esetleg 3D gyorsító is, de ne feledjük, hogy ezeknek mindig van windowsos portja, ami 3D-vel jobban is néz ki, meg gyorsabban is fut (WinQuake, GLQuake, stb.), tehát ezt inkább Win9x-es retró gépen kell futtatni (P2-P4 szintű proci), vagy modern gépen modern OS alatt.
Néhányan próbálnak trükközni, hogy nem tartanak minden korszakhoz külön gépet, hanem próbálnak csak egy P3-ast bevetni, és a régebbi játékoknál a BIOS-ban kikapcsolni az L1-L2 cache-t, downclockolni a procit, lassítani a RAM-okat, meg setmul.exe-t használni. De játéka válogatja, hogy így maximumra lelassítva is még mennyire fut gyorsan.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #64356 üzenetére
Az amator demoscene inkabb a 90es evekre volt jellemzo (kozepiskolasok, egyetemistak), a kesobbi demoscenerek legnagyobb resze mar ekkor is aktiv volt. Eddigre mar nem csak nagy tapasztalattal rendelkeztek, de tobbnyire ez volt a munkajuk is. A fejlesztoket a jatekos ipar szippantotta fel, vagy maguk a scenerek csinaltak studiokat, jatekokat (remedy pl). A 2000es evek kozepetol a jobb demok mar mind profi, tapasztalt emberek kezebol kerul ki. Sajnos a mai korban mar nincs meg a gepnek az a varazsa, ami anno elbuvolte a mi generacionkat. Olyan, mint a hutoszekreny, van belole mindenutt.
-
-
petakpa1
őstag
válasz
DarthSun #64350 üzenetére
Köszi, ezt is ismerem, de most a pscheck-re gondlotam. Viszont amit a cikk 2. oldalán ír a kolléga, hogy "kapcsoljuk ki a funkciót, aminek hatására visszaállnak a gyári értékek a program bezárását követően." sehogyan nem tudom megcsinálni. Képek már nincsenek, meg a 3.4.1-es pscheck-ben pedig egyszerűen nem találok ilyen funkciót
-
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #64342 üzenetére
Szép darab.
Most ezt a Classic szériát nézegetem. ez legalább viszonylag vastag lemezből van. -
válasz
DarthSun #64269 üzenetére
K6Plus és MemInterleave telpítve, nem látványosan de növekedtek a pontok.
Megközelítette a P5A-B- t, kicsi a különbség, kiegyenlített lesz talán a verseny. ALi oldalon a K6Plus+ALiAGP, Via részről pedig a K6Plus+MemInterleave bevetve, tehát az ismert javítások, az esélyegyenlőség megvan tehát.
A 30.82_win9x Detonator van fent most, a hozzászólások alapján a 41.09- el jobban megy a GeForce, lehet kipróbálom, bár avval meg lehet hogy a kisebb nem MMX- es prociknak gondjuk lesz
.
-
Frawly
veterán
válasz
DarthSun #64254 üzenetére
Pedig valóban volt olyan lap, amiben 1 MB-ig lehetett emelni az L2 cache-t. Jellemzően ezek a nagyon utolsó generációs lapok. Viszont ezekben sem gyorsított a 256 KB-hoz képest, mert afölött csak akkor hasznosult a többlet cache, ha 32 MB-nál több RAM volt a gépben. Viszont ilyen 64-128 KB-hoz cache-hez képest lehetett érezni a gyorsulást 256 KB-tal.
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #64254 üzenetére
Egyetlen készlet "1 mega" cache IC-m van. És nem épp a gyorsak közül valók
Viszont amibe tudok 512k-t tenni, azt nem hagyom ki. Sajnos egy csomó olyan lap van, hogy csak a foglalatok fele a "hosszú", így nem lehet benne 8x512kbit konfigot használni. Azoknál maradok 256k-nál. Meg persze olyanok, amiken csak 4db cache foglalat van. Abit PB4 is ilyen, amiből a "végleges" 486-omat építettem, és azzal együtt is nagyon szépen megy.
-
Frawly
veterán
válasz
DarthSun #64248 üzenetére
Ja, pont ezt mondom én is. Ez a Virge talán valami 1995-ös volt, és 1996-ban kaptam meg. Ezen nem is volt forrasztott RAM, csak foglalatok, mikor a kártya jött, a foglalatok egy része tartalmazott csak RAM-ot. Fater hozott bele RAM chipeket, így az összes foglalat be lett telítve, és így kimaxolva volt 4 MB VRAM rajta. Tehát nem gyárilag. És a BIOS-ban sem kellett semmit mókolni, hogy több RAM-mal menjen, azonnal látta a full 4 mega RAM-ot bővítés után, és tudta használni magasabb felbontásokon. Persze sok értelme nem volt a kimaxolás jóérzésén kívül, a kártya semmivel nem volt gyorsabb, 3D-re sem volt használható (vagyis ekkor én úgy tudtam), olyan magas felbontást meg nem használtam akkoriban, ami indokolta volna a több RAM-ot
De ugyanez volt a RAM-mal is. Bővítve lett 16 MB helyett 64 MB-ra, amit max. csak a Windows 95 használt ki, de azt meg ritkán futtattam, inkább DOS-szal toltam akkor még (programozás, ASM, játékok). Nem lett kimaxolva, mert az az Ali chipsetes Socket3-as 486-os PCI-os Gigabyte alaplap támogatott volna 128 MB-ot is, de csak valami nagyon ritka, kétoldalas EDO fajtával, ami nem csak drága volt akkoriban, de beszerezhetetlen is akkora modulméretben. Az alaplapi L2 cache is ki lett maxolva 256-ról 512 KB-ra, na, attól sem lett semmi gyorsabb, de legalább ki volt pipálva az a bővítési lehetőség is
De a gép ugyanaz a lassúnak számító AMD 5x86 133 MHz maradt, igaz meg volt cibálva 160 MHz-re. Persze csak pár év múlva derítettem ki, hogy 150-re húzva jobb lett volna, mert a 3× FSB 50 MHz gyorsabb, mint a 4× 40 MHz-es FSB
-
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #64240 üzenetére
Köszi! Akkor elvileg ha 40MHz-es Coprocit raknék a DX 25 mellé az nem jelentene problémát?
Egyébként dehogy veszek 60ezerért 386-os lapot...A komplett Dell 325D gépemben van ilyen alaplap és csak a képek miatt linkeltem a hirdetést.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #64234 üzenetére
Igen, a 3dfx kepet mindig emlegeted, hogy az a franko, es a tobbi sotet... kette kellene valasztani, hogy most a dacrol beszelunk, vagy a 3d renderrol. A 3d rendernel a 3dfx hasznal baromira feltolt gammat alapbol, ha beallitod 1re, akkor maris nem olyan lesz. A tovabbi szepseg, hogy emlekeim szerint mas a v1-2-3 gammaja.
-
válasz
DarthSun #64225 üzenetére
500- on elegendő. Simából a 333- ast néztem nemrég, még az is szépen megy. Van simából gyárilag 550- es is, de az viszonylag ritkább.
arn : nekem teljesen jó mindegyik, Trio, Vision, Et4000w32p is, DAC is mindegy milyen, örülök hogy vannak. Rossz minőségű képet csak TNT2- őn láttam, de erről már megfutottuk a köröket többször is
.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #64218 üzenetére
a visionok... a trio gyk azert szuletett, hogy csokkentsek a koltsegeket, hogy egybe integralnak mindent. vision864 ~ trio64. de csak olyan 94-95ig ajanlanam, utana mar lassucska.
a korabbi kartyakra jobb minosegu dacok is kerulhettek, pl a 968os diamondon ugyanaz van, mint a matrox millenniumon, szvsz a kepe talan meg jobb is picivel.
-
válasz
DarthSun #64192 üzenetére
Mai menű : visszatettem 550- re, UOSP install, úgy néz ki ez ALi chipseten is jól műkszik. Awe64 install. És néhány tracket játszottam a Q2- vel, ne csak a meló legyen mindíg. Nagyon szépen megy rajta, hang is príma az Awe- al. A track1 kezdőpozíció timerefresh valami 240FPS vagy 270, de jóval 200 felett. VSync offban sem láttam képtörést. Ha ilyen gépem lett volna akkoriban. Ha jól rémlik K5+S3 szoftver render -->emellé jött Voodoo1 majd Voodoo2 és CyrixPR300. Voodoo2- vel már egész jól ment, de a K6-III+ GeF3- al egy más világ már.
A teljes stabilitáshoz 600- on már 2.2V kell (550- en elegendő a 2.1), de az akosf listában láttam hogy 2.3, 2.4V- okat is odacsaptak neki. Asszem azt már nem, én mindíg a mérsékelt tuning híve vagyok, nem szívesen feszelem túl, ma már ritka és drága proci. 600 lesz a felső referencia, az alsó meg a K5PR100. Úgy tippelem hogy papírforma szerint közéjük sorakozik fel a mezőny többi tagja. Esetleg a K6-2+/570 lesz jobban kergetve, a legnagyobb órajelű K6, mely 2.0V- on lazán megy 600 felett is.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #64215 üzenetére
s3bol en csak kulso dacosat hasznalnek... probalkoztam sokat a trio/virge vonulattal, de jobb kortarsakhoz kepest eleg gyenge az analog kimenetuk (homaly, sotet, fako, etc), pedig hercules, diamond, stb kartyakat gyujtottem be.
matrox egesz jo... az a neten keringo gamer vga lista nem rossz, de demokhoz lehetne csinalni egy sokkal nagyobbat
joval tobb mindenfele hulye modot hasznaltak. meg ugye ez ugy mukodik, hogy te mit hasznalsz, mert ha sose inditom el az xy programot, akkor hiaba hibas, ugyanakkor ha hasznalok vmit, amin nem megy, es ott nincs benn?
vhol erdemes megtalalni az arany kozeputat:
* kompatibilitas
* sebesseg
* kimenet minosege
kozott. van ami ebben jobb, van ami abban.nalam vhogy igy jott be:
socket3 vision864 (ark1000 gyors, de borzaszto kimenete)
socket5 ark2000 (matrox nem rossz alternativa, de lassabb)
socket7 riva128 (kimenetre nem a legjobb, de mindenmas szempontbol top)
slot1 geforce256 (v3 kimenete nagyon penge, de vesaban nem az igazi)tsengeknel nagyon konnyu belefutni mindenfele hibaba. annyira nem is ertem a hypeot korulotte, van minden korban jobb alternativaja.
-
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #64192 üzenetére
Én is ugrottam egy újabb [3D99@s478] -al Hwbot Team Cupra. Elég jól kiadta. Már a mezőny eddigi eredményeihez képest, nem olyan rossz.
-
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #64108 üzenetére
ami a benchmark tablamban is szerepel - csak le vannak hideolva az egyes oszlopok az attekinthetoseg miatt.
k6-3 450 vs p3 500 (katmai)
1997\fr101.exe software 2,07 points 2,86 points
1997\fr101.exe 3,77 points 5,12 points
1997\q2-314-demo-x86.exe 320x240 software 40,2 FPS 54,9 FPS
1997\q2-314-demo-x86.exe 640x480x16 63,6 FPS 122,1 FPS
1997\q2-314-demo-x86.exe 800x600x16 63,4 FPS 113,6 FPS
1997\q2-314-demo-x86.exe 1024x768x16 60,6 FPS 82,5 FPS
1998\3DMark99Max.exe 640x480x16 3153 points 4225 points
1998\3DMark99Max.exe 800x600x16 3144 points 4239 points
1998\3DMark99Max.exe 1024x768x16 3134 points 3981 points
1998\expendabledemo.zip 640x480x16 34,71 FPS 58,25 FPS
1998\expendabledemo.zip 800x600x16 33,20 FPS 55,34 FPS
1998\expendabledemo.zip 1024x768x16 32,81 FPS 53,96 FPS
1998\incoming.exe 640x480x16 70,56 FPS 74,46 FPS
1999\3DMark2000.exe 640x480x16 1728 points 2882 points
1999\3DMark2000.exe 800x600x16 1718 points 2841 points
1999\3DMark2000.exe 1024x768x16 1705 points 2628 points
1999\Q3ADemo.exe 640x480x16 49,2 FPS 65,9 FPS
1999\Q3ADemo.exe 800x600x16 48,1 FPS 60,8 FPS
1999\Q3ADemo.exe 1024x768x16 42,2 FPS 45,5 FPS
2000\mdk2demo.exe 640x480x16 35,07 FPS 55,03 FPS
2000\mdk2demo.exe 800x600x16 35,46 FPS 54,71 FPS
2000\mdk2demo.exe 1024x768x16 35,02 FPS 51,68 FPS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Google Pixel topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yettel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Bontatlan
- Apple Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- Apple iPhone 15 128GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest