Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenyő
őstag
Öcsémnek volt annó KD7-je, jó kis lap volt, ha jól be volt lőve a ramkezelés (interleaving, command rate, burst length stb.), azonos fsbvel hozta közel az nforce-ok szintjét töredék áron. 133-as fsb fölött a cpu fast command decode-ot ki kell lőni/normal-ra kell állítani különben postolni sem nagyon szeret, azt osztót pedig 5:2:1-re állítani, de gondolom az megvolt.
-
Fenyő
őstag
Meg a Rivatunerrel is működött softmod (9500->9700, 9800SE->9800 stb) és akkor még omega driverekkel sem kellett bíbelődni, szóval hardmoddal max akkor érdemes szvsz foglalkozni ha olyan rendszerrel használnád amihez nincs szoftveres megoldás vagy akik akkoriban nem bírták kivárni, míg megérkezett a szoftveres megoldás.

Amúgy csináltam Xubuntu 14.04-ből egy Athlon Xp-re szabott (pl non sse2 flashplayer) és beállítgatott és frissített live rendszert sytembackkal (azzal telepíthető is ha vkinek megtetszik, felhasználói adatokkal), innen letölthető, azért ekkora mert van benne kb 1 gb-nyi dosos játék (ahol lehet gravisre állítgatva)
, egy 2500+-as procival simán viszi 360p-és videóakat böngészőből is, de persze van smtube/smplayer is telepítve, alapból kb 180 megát kajál be a rendszer, 512 mb rammal már kiválóan fut, viszont ezesetben csak Bluhell Firewall vagy NoScript Lite ajánlható reklámszűréshez, ha van legalább 768 vagy 1 Gb akkortalán már uBlock is bevállalható. Vga-ból nem árt egy GF3/Radeon 8500 vagy újabb, ezekkel a kompozitálás is megy tearfree mentesen (xfce 4.12 telepítve), régebbi kártyákhoz (GF2, Radeon - Radeon 7500) viszont compton kell (ez is előtelepítve, bekonfigolva ha szükség lenne rá). Itt egy screenshot róla;Persze P4-hez is használható, ahhoz feltehető frissebb flash is és pepperflash is Chorme/Chromium-al , ill egyéb SSE2 függő progik is mint pl a Skype vagy Spotify.
Ugyanezt megcsináltam antiX 13.2-vel is P3-ra belőve innen tölthető, minimum kell egy 4 mb-os vga, ramból 192 megával már boldogul. Annyi, hogy wifit kézzel kell belőni, wicd network managerben jobb fölső sarkában van egy lefelé nyíló fül amiből a beállítások menü nyílik, itt a vezetéknélküli hálózati adapter beállításainál csak be kell írni, hogy wlan0 (ha csak egy kari van ez lesz az elsődleges), utána ha ráfrissítünk a listára meg fog(nak) jelenni a vezeték nélküli hálózat(ok), amihez már a megszokott módon lehet csatlakozni. Mivel Debian alapú itt Systemback-es telepítéshez fog root jelszót kérni (root1), ill a telepítésnél is kell egy root jelszót megadni, míg Xubuntunál ez nem szükséges.
Amennyiben nem tud az öreg vas pendrive-ról bootolni, akkor vagy dvd-re lehet kíírni az iso fájlokat vagy pedig plop boot managert fel lehet tenni egy floppy-ról vagy cd-ról a vinyó amivel lehet usb-és bootra kényszeríteni (antiXot pl így tettem fel a P3-asra a Win2K mellé).
Persze az antiX is használható gyengébb kevés ramos, az ajánlottnál gyengébb vga-s Athlon Xp/Sempron/Duron-os gépen is ahogy a Xubuntu is egy izmos Tua/Dual P3-on megfelelő mennyiségű rammal és vga-val.
Ha van rá igény lehet majd a Wary Puppy K6-III rendszerről is csinálok egy isót, de az már nem lesz ilyen egyszerű történet, mivel nincs hozzá ilyen progi amivel könnyű lenne live rendszert készíteni belőle, mondjuk nincs benne semmi különösebben hardverspecifikus, lehet csak leklónozom azt csókolom. -
gban
veterán
Azt írja:
Látszik, hogy egy ellenállás máshol helyezkedik el. A Radeon 9500 esetében ez a 2-3 pontok között helyezkedik el. Ha ezt "likvidáljuk", és helyette az 1-2 pont közé egy 6.8 kOhm-os ellenállást forrasztunkEzért írtam, nem egyértelmű hogy átforrasztás, nem pedig levesz - kidob - más értékű máshova visszatesz.
Mármint a leírásban.
De neked elhiszem.
-
bacsis
Közösségépítő
nem tudom hogy sikerült
a 386-osom amit babrálok, a Win nem volt az igazi... már a telepítést is elcsesztem.. előbb mentek fel a DOS-os driverek a gravisnek és az AWE32-nek, és utólag nem sikerült belebarmolnom a Windows alá is a hangot... Azt le sem tudtam törölni a Windows mappát mert tele volt sérült "krixkraxos" file-al... azt mondom ok akkor Scandisk.... és hát ez lett belőle 
-
bacsis
Közösségépítő
mar nem emlekszem, de az 1terrasom,ami maig jo az,tuti,5400as... a gepem akkoriban jobban vizezve volt mint most es egy szem venti nem volt a gepbe. najo a tapba igen, azt,leszamitva tenyleg semmi... na igy hiaba hogy nem melegszik annyira egy 5400as, de nyaron az alap 30fokban nulla legaramlat mellet atlag 60-65fokra melegedtek a hdd-k a raptorom az,elerte a 70-72 fokot... az mondjuk nem bolondult meg
igaz az,jobban ilyen strapara fel van keszitve... -
Ádyka
őstag
-
gerlaip
addikt
Nemrég a miskolci media marktban találkoztam egy ilyen arccal a routereknél, egy ilyen önkéntes okoskával, negye ódáig sorolta, hogy mit hogy programoz fel, és miért ne vegyem a tp-link routert, hanem az asust, aztán csak azért is a tp-linket vettem, és nagyon elégedetten használom azóta is. Hogy van ennyi idejük ezeknek az embereknek...?
-
gerlaip
addikt
Most van beszerzés alatt az FX5800-asra egy korabeli Zalman zm80-as vga hűtés, mert a gyári venti felfogatása elég vacak, és olyan hangja van, mint egy hajszárítónak. Úgy remélhetőleg azt is meg tudom tuningolni picit, illetve valami jó bios-szal a Bartont is. Már alig várom a nyári szünetet, hogy bajlódhassak pár napot vele...

-
bacsis
Közösségépítő
-
unclefucka
senior tag
Ó, fantasztikus mennyiségű segítség, köszönöm mindenkinek!

A probléma valójában sokkal egyszerűbb volt, ami viszont további kérdéseket vetett fel.Történt ugyanis, hogy elővettem az ASUS A7V333 lapomat is, hátha az megy a Palomino -val.
Na az sem indult be, de itt már kezdtem gyanakodni.
Előszedtem az ASUS TUSL2-C -t is az 1300-as Celeronnal, ami viszont tutira jó, mert nem régen próbálgattam.
Na, amikor az sem indult be, akkor már biztos volt, hogy a táp nem jó.Ami viszont azért érdekes, mert ez egy kb. 0km-es FSP-300PNF. Láb-rövidzárással az is indult amúgy, de ezekkel a lapokkal meg nem megy

Na mindegy, mert egy tápcsere megoldotta a dolgot, de így most a 1300-as Celeron -ra meg fel a Win98SE.
Aminek a telepítő lemeze meg most éppen nincs meg, a f@szkivan

Szerk: Az nmag -on minden szar fent van, még ez is!

-
Jól szól szerintem mindegyik, bár felvételről nem adódik vissza az eredeti hangzás. MAX nagyon penge, a hozzáadott lejátszó meg főleg jól szól. Viszont néhány játékban gyengélkedik. Az Awe- hoz is hasonlítják, ízlés kérdése de az Awe- nak megvan az előnye a beletehető 32 (24) MB rammal. Nagyobb SoundFontokkal nincs verseny, az Awe tarol. Van egy hozzáadott 8MGM.sf2, evvel már eléri a GUS- t, aztán a 16.5mg gm gs mt32 v2.51 bank.sf2 és a Roland SC-55.sf2 is betölthető és lehet fülelni. Végigjártam a létrát a midi csúcsig, persze a következők már csak Live, Audigy vagy X-Fi kártyákhoz tölthetők be, kezdve a 150M- ás Arachno SoundFont- al, aztán van két durva font, az 1GB- os Musyng Kite.sf2 és az 1.7GB- os Evanessence2.sf2, ezek már nagyon ütnek, leverik a GUSPnP/Utopia kombit is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gban
veterán
Én is kerítettem ma 2 db 462-est.
Ebből 2 van:
Ebből meg egy:

Duronom még sosem volt műanyag, arra mozdultam igazából rá, az a sokkal ritkább - legalábbis nekem.
A Duron a neve szerinti órajelen megy, míg az Athlon 1467-en.
Duronban a L2 cache csak 64 KB, és nem full speed, Athlonban 256 KB, full speed.
Duron Applebred magját "nem is ismerem".
Szerintetek melyik az "erősebb"?
Tudom, felhasználás-függő.
De ki melyiket rakná be egy 900-as Duron helyett?
(van egy ilyen gépem, 3x256 SD, XP, semmi játék, némi tök alap fotó mókolás megy rajta, net nélkül)Holnap letesztelem mindkettőt, egyelőre egy másik lapban, és ránézek Everesttel (5 sebbesség tesztet futtatok mindig, csak a CPU és az FPU tesztekből), ha érdekes lehet az összehasonlítás, felteszem a számokat.
És ha valakinek érdekes lehet valamelyik, szóljon, terveim szerint csak az egyiket tartom meg (max. kettőt). -
Tényleg, beletenném az SLI- met
, marhára megy, 110 MHz- ig hajtottam a kicsikéket, glide- al egész jó eredményeket tolna az 1M- ás PPro, az SLI szereti a nagy L2 kesses procit. Bár a 3DMark meg nem tudja a glide- ot, talán a Final Reality- ben még be lehet állítani 
zoltanz : szerintem a csávó fejreesett a ló túloldalán

-
Én benevezek a blogomban látható konfiggal. 233- on megy. Viszont kellene bele valami ütősebb PCI VGA, a R7000 nemtúl combos, bár sztem ezt sem hajtja ki rendesen.
A socketA- s konfigomban is 2600+ van, sima nem mobil, legalábbis asszem, még meg sem hajtottam hogy mit tud, pedig elég tuningos lap van alatta.
-
bacsis
Közösségépítő
Nem rossz móka a Socket8, de sajna elég gyér a hardverlista...
Mondjuk akinek van Petnium II Overdrive-ja, az nagy előnnyel indulna
Mondjuk nekem is lenne meglepetésem![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lehet MAJD kirakom logoutra is... most a Super Socket7-es full konfigot raktam ki, majd mostmár várni kell a megjelenést
Az eredményeid meg olyan közepesen jók
-
Vladi
nagyúr
Eddig még csak nem is hallottam a s8-ról.
Jó kis proc. Nagyon szeretem a soket a-s cuccokat. Mivel ez volt az 1. komoly pécém. Az ösztöndíjból vettem 2003 tavaszán. 
Az én kis gépem is készen van. Összeállt. Felment rá egy centos 5. igaz, hogy először megszívatott, de már minden ok. Meglepően jól muzsikál, de a 256 az nagyon szűk keresztmetszet. Szerencsére vettem még bele 2*256-ot. Kemény 400 forintért.

-
Bátyámnak volt Leadtek 6600LE-je pcie verzióban. Az DDR1 és ráadásnak csak 4 pipeline volt aktív és mintha nem is lehetett volna aktiválni semmit rajta. Lényegében egy 128bites 6200-as volt.
Havernál viszont az AGP-s talán Asus 6200 volt unlockolva széthajtva eszetlenül de ki is nyírta fél év alatt.
Nekem ez az időszak kezdetben egy Leadtek 6800GT majd garanciális problémák miatt szintén Leadtek 6800ultra-val került átvészelésre.
Basszus 100eFt volt az a kártya. -
bacsis
Közösségépítő
A K7N Delta-L BIOS-át szedd le, amit linkeltél írja is a pontos típust...
De hogy tuti biztosra menj, nézd meg a jelenlegi BIOS-od dátumát, és hasonlísd össze hogy az a dátumú BIOS melyik lapnűl van fent az MSI honlapján... amelyiknél passzol a dátum, az lesz a te lapodhoz való
amúgy valszeg rossz biost amúgyse tudnál beleflashelni... -
Fenyő
őstag
Persze, mert xp-ben alapból benne van az nf2 agp driver, amúgy a 2T-és biost és Rilató hűtést én még megpróbálnám, ha úgysem megy akkor tényleg felejtős ebbe a konfigba, X800/6800-assal még tuti elmegy, azzal próbáltam NF7-est, bár ezek még natív agp-és motyók, hsi/rialto-s karik amikkel előfordulhatnak anomáliák régebbi lapokkal.
-
Fenyő
őstag
Win 7 alá nem hiszem hogy lenne hivatalos Nf2 agp driver, valószínűleg ez lehet a fő különbség, hogy az agp butított módban megy csak, 2T-és Merlin biost / ill/vagy ramokat vissza osztani próbáltad amúgy?
Ill. még a rialtó chipet megpróbálhatod hűteni (az is okozhat instabilitást, nem is értem miért hagyták hűtetelneül), hogy próbaképp ráirányítasz pl. egy 8-as ventit tesztek erejéig, nameg Hd kariknál agp fast-writes szigoraún disabled.
sanchezsa: Nem annyira a driver, inkább a régebbi lapokkal való nem tökéletes kompatibilitása okozhat meglepetéseket. -
bacsis
Közösségépítő
Úgy értük el azokat az eredméyneket, hogy a DX8-as featurákat kikapcsoltuk, hogy ne fussanak le.. azok úgyse' szólnak bele az összpontszámba
ha megnézed az eredményemet csak a Game teszt lett lefuttatva 
Amúgy az AGP-s 3850-nek teljesen elég a 6pines tápcsati
Ugyanez igaz még a HD2900XT-re is, az is elmegy 2szem 6-ossal is, más olyan kártyával amin volt 8-as még nem találkoztam hogy elment volna 6-ossal is -
Ranagol_5
őstag
Ennyivel erősebb lenne egy 2,5-ös athlon xp, mint a prescott? Itt egy régi 3dmark2001-es shotom.
Ja, és nem 3Dmark2001-re gondoltál? 2003-ban kicsit sok lenne a 23k pont..

-
-
Fenyő
őstag
Nem lehet, hogy az NF7 nem szereti a rialtós kariakat (az újabb agp-és Atik elég válogatósak, régebbi lapokat nemigen kedvelik), ill. Fast writes-ot kilőtted? Azt nagyon nem szeretik a HD szériás karik, ill ehhez vmi legacy driver dukál (de Athlon Xp végett az SSE2-őt hiányolhatja a driver is szóval azzal is lehet sz@pás, lehet vmi régebbit lenne érdemes próbálni, ha legutolsó hivatalossal nem megy), ill. 8 tűs tápcsatival sem árt majd kipróbálni, bár kilépegetésnél a rendszer is lehet instabil alatta (futtas egy legalább 18-24 órás p95 blend tesztet, nf7 háklis a ramokra is, főleg 400-as fsb-vel 400-on hajtott ramokkal) nemcsak a naftából fogyhat ki, akkor inkább lekapcsolna/újraindulna szvsz...
-
Hát ha barton akkor mindegy mi az alapórajele, bár jó ha alapból magas, azaz nagy szorzó alapból jó a fixes.
Nálam a kicsi 2600+ Athlon MP szorzózármentes Barton maggal bootolt 2.9ghz-en 1.9v-al. 2 évig ment 2.65ghz 1.65v-on 7000-es zalmannal NF7-ben aztán eladtam.
Jobbféle Barcik 2.5-2.6 körül stabilak még léggel, 3ghz az ritka.
A tiédnek nem baj ha fix szorzós, valószínű 200-as fsb-t szerencsével érheti el. A felett meg amúgy is jó lap kell (NF7 vagy más márka nforce2 ultra 400 megfelelői) -
Vladi
nagyúr
Nekem 2500+-os bartonom volt. Nagyon szerettem, sajnálom, hogy túladtam rajta. Csak kíváncsiságból húztam meg anno, olyan 2100-ig. Még stabil volt.
Arra jól emlékszem, hogy bizonyos socket a procokon úgy oldották fel a szorzózárat, hogy grafitceruzával "kötötték össze" újra a csatlakozókat?
mod: igen, itt egy cikk.
-
Fenyő
őstag
R300-R500 széria hardveresen csak mpeg2 gyorsítást tud, uvd/vdpau meg hasonlók még nincsenek, de ki tudja Chrome/Chromium gpu ablaka szerint ezeken a kártyákon is van vmliyen szintű hardveres flash gyorsítás, ki kell próbálni, amúgy egy A64-el/erősebb P4-el a 9550-el még simán lehet online Youtube-ozni, de full-HD-hoz már min vmi normálisabb 2 magos dukál vagy HD szériás Radír.
-
quailstorm
félisten
-
Sanchez638
addikt
Olyanonak én is kaptam, mert van pár játék amit nehéz fel lelni a neten, nem hogy eredetibe... Aztán ismerösöm adott pár darab cd-t azzal, hogy vírusirtó legyen a közelbe.

De mostmár gyűjtőm az ingyen kapott játékokat. Van pl bontatlan unreal t.-m meg quake 1-2-3 csoamgom.
-
Egy jo kis Buapesti piac. Sajna egy sem maradt meg nekem sem.
Az elso igazan jo gepem egy 300A Celeron volt. 98-ban nyar vegen, osz elejen jott ki es Karacsony napjara sikerult osszesporolni ra a hianyzo penzt. Pont 24-en vettem meg. Abit BH6, 300A, 64 MB memoria, 540-es HDD es egy Savage 4 volt a gepben. Persze ahogy kell meg szentesten felhuztam 450MHz-re
2004 elejeig kis is tartott ez a gep, csak upgradelgettem. Slotketes CPU upgrade (1GHz-es Coppermine P3) , nemi plusz memoria es egy 8500-as Radeon volt a vegen benne. Az utod egy 2400-es Thorton volt jol megtuningolva, de az mar egy masik tortenet. -
gban
veterán
Megy majd.
Ha minden igaz, csak a DVI kimeneten van kép, a D-Subon nincs, de analóg jel kijön a DVI-on, átalakítóval megy bármilyen monitor vele.
Valamint a venti nem gyári a gyári bordán, azt lekapom a fotó előtt.
Ezt is kb. 4 éve adtam el így, de simán lehet hogy megvan a belevaló gyári zajos venti. -
-
Fenyő
őstag
Gondolom Fastvoodoo vagy vmi hasonló hegesztett driverrel (amiktől speciel én eléggé fázom max V4/5 alatt van/lehet létjogosultságuk, V1-2-3-hoz sokkal jobbak a hivatalos driverek, amik ugye max 2K-ig vannak), ami bétás Glide és Opengl driverekből áll, D3D egyáltalán nincs, Opnegl része még csak-csak működik (Quake1/2 ilyen), de a glide az már eléggé bugos, sokkal több glide-os játék nem megy rajta mint az néhány ami éppen igen, nem beszélve a korai D3D-és játékokról és azokról amik eleve csak win9x alatt érzik jól magukat, szóval az Xp és a V2 SLi szép lenne, de talán ha egy tucat játék rendesen működik rajta akkor lehet sokat mondtam.
-
Turulbir
tag
De sajna ebbe se fér bele a V2 SLI. Nagy álmom, egy olyan AT-s SS7 lap, amiben megfér egymás mellett az ASUS v3800, egy V2 SLI, hálókártya, SCSI vezérlő, Awe64 gold, és egy bazi hűtő a K6-III+ -ra. Már azon is gondolkodtam, hogy ilyen L alakú hőcsöves chipset-hűtőt teszek a procira. Majdnem bejött... de attól meg a vinyó nem fért el.

-
Bull Boss
őstag
Tudom!
Anno egy K6III+ 550ACR ment benne.
Vannak itt még retro lapok [link] és még ezen felül is rengeteg cucc. Nekem retrozni megmaradt egy P2-es gép MSI MS-6168 alapon (integrált 3Dfx V3) , egy ABIT ST6E alapon üzemelő gép Voodoo 5500-as és egy Asus CUSL2-C Black Pearl (dobozos) Tua Pentium 3-S el 
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Arc Raiders
- Torrent meghívó kunyeráló
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- SAPPHIRE Radeon RX 6800 16GB GDDR6 használt
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

enyémet is alig lehet cincálni...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)