Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Nem tom mért olyan nagy dolog ez, minden új fejlresztésnek van egy ilyen hátul ütöje (emlékezz pl: DX10 vagy core2quad mikor megjelentek szerinted mivolt rá optimalizálva a semmin kivül?) most kezdik kostolgatni a szoftware gyártok kell neki 1-2 év mire kijön rá egy értelmes program!
Türelem a kuLcsa mindenneK
Addig is tudják finomítgatni
8 magosat valszeg kissebb válalatok, KFT, KHT és BT is vehetnek szervernek PCt, azoknak ugysincs pénzük nagy rackekre szekrényekre és azok fentartására!
Jó és most köszönyük meg az IBM-nek hogy felkarolta az AMD-t aki memoria gyártásból nőtteki magát mára az INTEL fő riválisa lett az APU mind a CPU piacon AAAAMEN!Szerk:
Nem hiszem el ez már sokkk!!![ Szerkesztve ]
Anyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
nem akarom lelombozni a kedélyeket de win7 közelsem támogatja a bull képességeit ugyan akkor ezt a problémát majd win8 fogja orvosolni vagy ha lesz win7re frissítés ha lessz!
játékok közül is csak 1 tudja kihasználni a bull képességeit igy hát szerintem teljesen felesleges bármilyen tesztet belinkelgetni ide.
A türelem a kulcsa mindenek addig is x6 forever!Szerk:
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Átfogó Teszt corei7 vs Fx8150 Nem szintetikus!
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Inkább később vissza térünk erre mikor majd a win7 kezeli a bullt rendesen.
addig megint az van mint oktober 12.előt mindenki azt ir amit akar.
csak azért mert eltelt 5 nap a kiadás után még mindíg nem lehet a tesztekre alapozni ugy hogy lemondok a bullrol egyenlőre várok max 1 évet és meglátom milesz.Anyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
ITT van egy kis teszt remélem szolgáltattam valami hasznos infot!
Teszt alapjában a Bulldózer FX-szériás eddig megjelent összes CPU-ja plusz Phenom II 980 meg 810 és az elmaradhatatlan SB Corei7-ek.
Én speciel fx-4100 néztem ki mivel az Athlon II 250-hez képest gyorsabb szerintem és ha már újat veszek ne csak gyorsabb legyen hanem időt álló is.[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
végre itt van a kis FX-4100 na hogy tisztában legyünk a bencsekkel kapcsolatban szerintem se érnek sokat 1 biztos játékokban olyanyira gyorsult hogy a grafott feljebb tudtam állítani még a gta4ben is jó AII250 után egy megváltás teljen máshol jeleskedik mint az eddigi procim.
Fontos 880G chipsetes alaplapomon kikellet kapcsolnom a turbot hogy normálisan müküdjön bekapcsolt turbónál idle álapotban is 3.7G pörög, kikapcsolva idle 1.4G a minimum!
Videó kártyám HD3850 huzva is könnyen szalad bár már nagyon a végét látom benne nincs több remény cserére szorul.GTA 4
lett / Volt
Graff: Közepesen mind Közép
1024x768x32 / 1024x768x32
30 / 20
30 / 20
15 / 5
6 / 3
ezekkel a beálításokkal 60-33FPS közt mászkál
NFS undercover : 70-40
Kifejezetten jobb mint az AthlonII 250 volt[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Windows 7 Service Pack 1 már támogatja a Advanced Vector Extensions (AVX), a 256 bites utasításkészlet kiterjesztése processzorok, és javítja a IKEv2 hozzáadásával további azonosítása olyan területeken, mint az E-mail ID. Emellett támogatást nyújt Advanced Format 512e , valamint további Identity Federation Services .
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
emeld a feszt 1.632V-ra órajelet: 5.894GHz-re elméletileg mukodnie kell gyakorlatilag ITT tesztelték.
HŰTSÉTEK A VRM-et IS!!! Lehet hogy az melegszik és old automatikusan nehogy elföljön ott a lapon én legalábbis nagyon erre tippelek!
Volt * Amper = Watt[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Valaki tudja hogy az 1xxx chipsetek miben lesznek mások vagy jobbak mint a 9xx széria és hogy ez már AM4es foglalatal jön?
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz Whysperer #3173 üzenetére
Talán ha a szilíciumot grafénnel helyettesítették volna, akkor 8GHz lehetne az alap órajel is akár egy kisebb szintén grafénből készült bordával, szinte biztos hogy ki ütötte volna az Intelt a nyeregből,mint fogyasztás mint gyorsaságban egyaránt.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Ha esetleg hűtő táskát akarsz csinálni a PCből , nyáron jóllehet a házad hűtésére.
PC bontóból vásárold fel a Slot1 prolikat a bordák miatt majd rögzítsük a ház oldalára belülre és kívülre majd fűszerezzük meg ventilátorokkal és egy elegáns kilincsel és kész a minibár ami olykor ha szomjasok vagyunk jól jöhet![ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
üdv nekem FX41xx van és 1.4G járatom 0.925Vig teszi le a giga lapom mind a 4 mag fut de nem mertem még lejjebb tolni néha kell a 2.5G ha GTA4et futtatok (érdekesség kisebb felbontáson 3.3G kellet neki HD3850 után szabadon).
Mitgondoltok elég lesz ennek a bulnak egy HD7790es?Anyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Világ rekord született memória kezelésben ITT a kép!
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz antikomcsi #3927 üzenetére
Ha jól olvastam akkor ez a 4 modul aktiválásával jön elő esetleg próbáld meg a modulon belül a szálakat külön be kapcsolni lehet hogy modul hibás és nem vették észre a gyártás utáni tesztelésen kitudja lehet hogy ez csak 3,5 modulos lesz ha nem garanciálisan vidd vissza egyébként milyen a lapod?
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz antikomcsi #3929 üzenetére
Esetleg bios frissítést nézzél hátha az segít.
esetleg a vrm lefullad procid miatt ha működik 1-2-4 és 1-3-4 variációban
Ha minden hardvert cseréltél a lapon kívül, és ha akkor egy hasonló teljesítményű procival is ugyan ezt műveli (TDP125W) akkora vrm lesz a ludas amennyiben nem akkor cpu vagy táp is lehet nem zárom ki ezt se volt olyan esetem hogy tápot cseréltem egy delikvensnél és a gép nem fagyott többet.Anyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Tápod, alaplapod milyen típus pontosan?
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Az útsó próba reseteld a biost ha ez se válik be nem tom procid nem túl meleg, vrm-en van borda lapod menyire melegszik?
Mért egy erős ütést a gép oldalára?Anyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz jozsef m. #4331 üzenetére
Aha tehát KB.-ra számolva hasamra ütve, csupa ismeretlen tényező mellet és lássék:
2x30W LCD esetében (CRT 2x90W vagy több) [60W] legyen ennyi. átlag
Hangfal KB.-ra 5W-45W.-ig [15W] ha közepes hangerőn szól a zene. átlag
billentyű + egér 5Vx0.2A+5Vx0.1A= [1.5W] MAX
1 CD-Rom und 1 HDD: 10W+8W=18W [10W] KB-ban átlag !!!ha cdt nem sűrűn használok!!!
Táp: 80% hatásfokon : [55W] megy el áram átalakítás céljára és hőben távozik ez is csak KB. érték nem ismerem a gépet!!!
VGA: 25W-300Wig bármi lehet KB legyen: [75W] átlag
60W+15W+1.5W+10W+55W+75W=216,5 átlagos munka mellet CPU nélkül
tehát ebből az következik hogy a CPU közel KB!!! 60,5W.-ot zabál meg!
egy ilyen csupa ismeretlenes egyenlet után kissé megéheztemAnyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz stratova #4338 üzenetére
Akár vagy esetleg EZ mert hát ez kicsit közelebb áll 1.4G-hez 0.960V feszültségen tehát tisztességes segedelmeddel ki hirdetem a hasamra vágtam jó nagyot eredményt: 35W-60,5W.-ig típustól és használattól függően!
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
ha ezzel kicsit segíttek :
4.1.3. APM and ACPI bios settingsTurn everything off that you can. Any power saving, anything related to suspending, cpu frequency scaling, etc. Enabling ACPI could be the only way to get access to local APIC timer (much lower latency than PIC), as new mainboards do not come with legacy support of MPTABLEs. Disable C1E power-saving feature in BIOS (could save about ~10-15ms on recent CPUs), this feature is activated regardless of ACPI or APM, thus needs to be disabled independently.
http://wiki.linuxcnc.org/cgi-bin/wiki.pl?TroubleShooting
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz BomiBoogie #15598 üzenetére
A program szerint van, de lehet hogy itt az Everest az FPU számát nézi és ezért is írja a hogy van HTT! De szerintem ez vicces!
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Sziasztok bocsánat hogy így közbe vágok de egy fontos kérdésem lenne épp egy szerver megtervezésén ügyködöm és a vishera procihoz kéne memoria a megrendelőm meg ragazkodik az Ecc-s modulokhoz le tudja kezelni ezt a proci?
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz Sanyi19 #17607 üzenetére
Fogalmazd meg neked mit jelent az a szó hogy mag, cseresznyében van!
Athlon esetében 1FPU+1CPU= 1Modul/Mag
FX esetében 1FPU+2CPU= 1Modul/Mag Intel-nél 1FPU+1CPU+HTT= 1Modul/Mag! Szerintem ezt így nézve az FX-6100 már csak 3 Modulos/Magos Intel-nél nézhetsz tranzisztor számot is.Anyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Igazán kíváncsi lennék arra hogy milyen teljesítménye lenne egy "Intel gyártósoron legyártott" FX-re 22nm tri-gate techken ha jól emlékszem az intel is gyárt már bérben
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz hackeeeee #45362 üzenetére
nekem is pont ilyen lapom van újra indulásokkal ha a turbót kikapcsolom és nem húzom a cpu-t akkor érdekes nem csinálja de ha dobok rá 100MHz-et akkor már igen (8320@3.6G) de nekem egyenlőre a 1.4G is bőven elég.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Köszönet nektek végre már nekem is össze jött leállás nélkül, egyből minden eldobtam reboot bios cpu 4.1G NB 2,4G @ 3.5G NB 2,2G FX8320 semmi extrém csak ez a kettő
Az NB huzására azért van szükség mert valamilyen csoda folytán egy két dologban huzza magával az fpu-t is és így egykét feladatban látványosan gyorssabb a 8350es-nél az Aida64 4.28 alapján.Anyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz hackeeeee #45398 üzenetére
A kérdés, itt mennyire számít a magasabb NB órajel? FPU-ban biztos dob az L3 gyorsul tömörítésnél jobb
aida 64 4.2.2800
amiben jobb
cpu: zlib, aes
fpu: vp8, mandel
memoria irás és késleltetés nem mindegyik számot tevő de néhol látványos.Anyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz hackeeeee #45906 üzenetére
üdv végre eljutottam a gépemhez így munka után kezdésnek dobtam neki 4.5G kékhalálal a win meg is hálálta majd 0.125Vos feszemelésssel stabil prime fut aida64 is fut közben betöltötte az IE-t is MB:33 NB:51
CPU:46 és atom stabil.Szerk: CPU mag 1,3V
[ Szerkesztve ]
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
2600NB-hez 1.325V-ot állítottam az alatt biosban is fagyi
Primolom + aida64 és hibátlan egyenlőre[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- CPU léghűtés kibeszélő
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest