Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
brabbitz
senior tag
válasz
Hunwar
üzenetére
Ötletem sincs sajnos, az oka ennek hogy nekem nincs konnektoros fogyasztásmérőm
, a FX-es fogyasztásmérő meg szerintem nem hihető, és nem is működik gyakran.
Annyiban tudok segíteni hogyha az APM-et belövöd, akkor a 125W-os TDP kereten a proci nem lép túl , ergo tudod hogy a processzor önmaga ettől többet már nem fogyaszthat. Ugyanigy hagyd bent a többi energiagazdálkodási funkciót, Windows-ban is tweakelheted, illetve a HPC-t kapcsold ki, mert az amugy pont eltávolítaná a TDP korlátot.Nem tudom tulajdonképp mire lenne használva, de tapasztalatból írom hogy 4.0Ghz alá ezzel a procival lehet nem mennék le, az alatt már érezhetően lassabb lesz a proci, vélhetően architekturából köszönhető ez. (vannak ilyen lépcsők, 3.5-->4.0--->4.2--->4.7--->5.0Ghz ahol érezhetőek "upliftek" általában az átlag használat során is)
Persze, ahogy írtam ez függ a felhasználástól is, hogy mire kell.Én ha neked lennék, akkor amit eddig ajánlottam, Energiagazdálkodás-funkciók, APM BE/HPC KI, memóriát hagyd alapon, de egyébként az FX nem érzi rosszul magát 1866Mhzon, NB-t lehetoleg fesz-emelés nélkül próbáld tartani 2200-2400Mhz-en.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- LG UltraWide 34WQ75C-B IPS Monitor! 3440x1440 / 60Hz / sRGB 99% / Type-C
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 27% - MSI RTX 5080 SHADOW 3X OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Szerver / szerverterem / szerver infrastruktúra felvásárlás, 1-1db is, kiszállással, logisztikával
- Asus VivoBook W11 Laptop (X1504ZA-BQ856W)!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, a FX-es fogyasztásmérő meg szerintem nem hihető, és nem is működik gyakran.