Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• brabbitz

senior tag

válasz Hunwar #78920 üzenetére

Ötletem sincs sajnos, az oka ennek hogy nekem nincs konnektoros fogyasztásmérőm :( , a FX-es fogyasztásmérő meg szerintem nem hihető, és nem is működik gyakran.

Annyiban tudok segíteni hogyha az APM-et belövöd, akkor a 125W-os TDP kereten a proci nem lép túl , ergo tudod hogy a processzor önmaga ettől többet már nem fogyaszthat. Ugyanigy hagyd bent a többi energiagazdálkodási funkciót, Windows-ban is tweakelheted, illetve a HPC-t kapcsold ki, mert az amugy pont eltávolítaná a TDP korlátot.

Nem tudom tulajdonképp mire lenne használva, de tapasztalatból írom hogy 4.0Ghz alá ezzel a procival lehet nem mennék le, az alatt már érezhetően lassabb lesz a proci, vélhetően architekturából köszönhető ez. (vannak ilyen lépcsők, 3.5-->4.0--->4.2--->4.7--->5.0Ghz ahol érezhetőek "upliftek" általában az átlag használat során is)
    Persze, ahogy írtam ez függ a felhasználástól is, hogy mire kell.

Én ha neked lennék, akkor amit eddig ajánlottam, Energiagazdálkodás-funkciók, APM BE/HPC KI, memóriát hagyd alapon, de egyébként az FX nem érzi rosszul magát 1866Mhzon, NB-t lehetoleg fesz-emelés nélkül próbáld tartani 2200-2400Mhz-en.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés