- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy aki tud segítsen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
Ti melyik cpu-t választanátok?
hozzájutottam (vettem) egy 8320ast (jó áron volt).. mint "utolsó fejlesztés" még egy pár hónapig hagynám ezt a gépet ami van ... pontosabban, amíg nincs épkézláb vga a piacon.. a memória már nem érdekel...
na.. 2 cpu van nálam most:
FX6200, az épp még hűthető vége: 4.5GHz 1.425V (~65°C) ... efelett csak további feszültség emeléssel menne, de használni 4.3Ghz 1.35V-on használom (úgy még az 50°C se tudja átlépni!).
FX8320, 4.3Ghz 1.45V a vége, de 58°C-nál többet nem tudtam kipréselni prime+ibt egyidejű futtatásával se.az első 6 mag, de még az első generációs bulldozer, a második 8 de már a második generáció ... IPCben kb, az a 200MHz-el kiegyenlíti egymást..
érdekesség, hogy a magasabb feszültség ellenére, alapjáraton hűvösebb az FX8320 a másikhoz képest (hiába ott az under volt .. van fejlődés a 2 gen között).
Tehát ... van egy 6 magos, de "jobban" sikerült első generációs példányom és egy 8 magos második generációs ami nem túl tuningbarát (csak immel-ámmal)... bár nagyon magasabb órajelen úgy se hajtottam volna (max megnéztem volna amíg bírja a Hyper 212+ ... De az a gyári 1.45V már így is elég magas, nem akarok többet adni neki.
Ti melyiket tartanátok meg? ... futtattam pár játék tesztet, de kb. azonos értékeket hoz, ott ahol nincs minden mag használva.. azonos órajelen egy kicsit gyorsabb a 2. generáció.. persze ha minden mag használva van akkor már majdnem 30% a különbség..
Melyiket tartsam meg, és melyiket adjam tovább?
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Tippmix
- Synology NAS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Autós topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- INGYEN FoxPost! Intel Core i7-13700KF LGA1700 processzor (hűtő nélkül) - 12 hó garival! -
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez-jegelve epicpwnz