Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fisherhun
tag
Üdv !
Nem rég vettem egy amd 8120as procit és rá egy coolermaster hyper 212 evot.
Alapjáraton 40 fokon tartja a hűtő de ha például battlefield 3 al tesztelem akkor ugyan csak felmegy 60 fok ra a hőmérséklet. (speedfannal mértem)kérdezném ,hogy ez így teljesen normális vagy már gázos a téma?
(nem lett húzva a processzor)Ja és egy érdekesség: feltettem az amd overdrive programot és azon a mag hőmérsékletek 15 -25 fokon mozognak
-
Fisherhun
tag
Itt van :
Battlefield 3 at teszteltem ultra grafikán abból születtek a maximum értékek[ Szerkesztve ]
-
Fisherhun
tag
válasz ->Raizen<- #13342 üzenetére
Hát a kupak 58 fokig megy a magok 38 fokon vannak most ezt h kell nézni meg hogy ez most így jó e azt nem tudom :S
-
Fisherhun
tag
Hali !
Tudtok nekem segíteni abban ,hogy a procim alapórajelen stabilan hűvösen fusson ?
Itt egy kép , mit kéne állítani ,hogy rendben legyek ?
a ddr 3 1600mhz es memóriát érdemes 1300 ról feljebb tenni? -
Fisherhun
tag
Szerintetek ez normális ,hogy ilyen értéket adnak a magok ?10 meg 15 fokok itt valami gázos sztem
[link]De a kupak terhelten 62 fokig is képes felmenni evvel a hűtővel :
[link]szóval nem nagyon értem ezt az egészet és kezd egy kicsit elegem lenni az amdből
Kiábrándultam belőle teljesen mert hol az alaplap szórakozik hol a processzor. -.- -
Fisherhun
tag
válasz Lavidaloka #13398 üzenetére
Azt mondod hogyha a turbo bent van akk így felszalad a hőmérséklet ?
De amúgy miért ír 10-15 fokokat a magra amikor nincs terhelve ?
valami szenzor hiba lehet vagy ez másnál is ilyen ? -
Fisherhun
tag
válasz McKnight #14534 üzenetére
Hali !
Van most nekem egy AMD fx 8120as bulldozerem
Következő lenne a kérdésem hogy alapjáraton(3100Mhz)mennyi feszt kell adni neki ami megfelelő lenne ?
Most 1.3V -on van 3100MHz nél
Gondolkodtam egy olyanba is hogy 3600Mhz ig felhúzom hogy mit bír a kicsike
Akkor mennyit adjak neki hogy stabilan menjen ? vagy maradhat 3.6Ghz en is a 1.3V ?
köszi a választ -
Fisherhun
tag
Mi a véleményetek érdemes az Fx 8120 as procit auto beállításokon hagyni ha terhelten max 58-60 fokig megy fel??
-
Fisherhun
tag
válasz Malibutomi #14583 üzenetére
Köszi
és még egy lenne hogy a proci hűtőt hol lehet kalibrálni hogy ne 100% on menjen folyamatosan hanem automatán menjen a hőmérséklet után ? -
Fisherhun
tag
Hali!
Gondolkodom egy proci cserén bár nem tudom érdemes lenne e?
fx 8120 ról egy fx 8350re
vélemények? -
Fisherhun
tag
Most egy 8350 en filózok de az ártól függ hogy cserélek.Mert ha bőven 50 felett jutok hozzá akkor felejtős de ha 48 ért hozzá jutok akkor szerintem megérné
-
Fisherhun
tag
válasz mackosajt #15165 üzenetére
Nekem is megfordult a fejembe már hogy szívesen cserélnék egy asus sabertoothra de olyan lényegi különbség nincs.Nálad már más tészta mert egy olcsóbb lapról van szó és az nem a minőségi megoldásokról híres.Amúgy ha tényleg jó lapot akarsz am3+ba akkor az asus sabertooth a te lapod és tudok egy eladót itt a hardver aprón aki újonnan szerzi be 35 kért
-
Fisherhun
tag
válasz Jakab66[hun] #15207 üzenetére
Nekem a 8120 as elmegy 1.3 V on is 4Ghz en lejjebb nem próbáltam de lehet bírná.
Amúgy nekem most egy colermaster hyper 212evo van két ventivel gyönyörűen hűti 50 fok a max
80% venti kihasználtsággal -
Fisherhun
tag
Hali !
én is beújítok egy 8320 ra és érdeklődnék hogy ez a paszta jó lesz e neki
Megfelelő a hőleadása mit lehet tudni erről ?:
[link] -
Fisherhun
tag
Hali!
Nah beújítottam egy 8320 ra
Érdeklődnék hogy 4ghz en mennyi feszkót érdemes ráengedni amivel beton stabilan megy ? -
Fisherhun
tag
válasz Malibutomi #16287 üzenetére
Jóvan akkor szerintem ráengedem majd 1.3 ra azt csókolom
-
Fisherhun
tag
Hali !
Érdeklődnék hogy egy fx 8320 as 4ghz en szépen elmenne 1.34V al ? -
Fisherhun
tag
válasz Malibutomi #17857 üzenetére
köszi Jól megy most még nem hibázott
jobban nem is akarom meghúzni ez a gyári max turbo nekem ennyi bőven elég -
Fisherhun
tag
válasz Malibutomi #17857 üzenetére
Még pár kérdés lenne tuningal kapcsolatban
Az amd turbo frequency t lekapcsoltam mert vissza ugrált 4ghz alá a teljesítmény + mondták is hogy jó ha kivan kapcsolva.
Na most halottam olyat ,hogy a cpu spread spectrumot is lekel kapcsolni tuningnál.
Ez igaz ? nem problem ha benn van auton ?
És mire jó ez a funkció ?
és mit kell még lenyomni tuningnál ?vagy csak ezt a kettőt és kész ?
előre is köszi -
Fisherhun
tag
válasz Ferike001 #18007 üzenetére
Hali nekem 212 evo van és nagyon fain szerintem. 800rpm-el mennek a ventik és 35 fokos a 8320 as proci .(4ghz)
Jó kis hűtő.
A bf3 -at 64 fős szerveren 47 fokig engedte fel és úgy, hogy a ventik kb 70% on pörögtek
Szóval ajánlott a 212 evo is csak szerezz be hozzá még egy ventit[link]
Nálam ez van mellette.[ Szerkesztve ]
-
Fisherhun
tag
válasz Malibutomi #18014 üzenetére
Hát lehet de akkor is hűvösebb az asus én úgy veszem le . Mert maga az alaplap nem megy fel 37fokig
de az asrocknál nem volt ritka az 50 fok sem. -
Fisherhun
tag
Hali!
Lenne egy kérdésem.
Most egy fx 8320 as procit 4ghz en1.36V al hajtok de én nem szeretném hogy mindig 4 ghz en menjen ezért benyomtam a C&Q funkciót a biosban. Így szépen vissza is vette a procit de a feszültség ugyanúgy maradt :S
Esetleg nem tudja valaki hogy mit kell még kapcsolni a biosban ,hogy a feszkó is hozzá igazodjon?
(Asus alaplap 1604uefi bios)Előre is köszi
-
Fisherhun
tag
válasz Gabrikovics #18464 üzenetére
áá hiába minden marad ugyan úgy :S még az apm et is vissza kapcsoltam de nem akarja lejjebb vinni
úgy hogy tuti az offsetes dologgal kell valamit babrálni csak sajna nem vágom azt a részét :S -
Fisherhun
tag
Valaki segítsen mert már megöl az ideg XD
Egy fx 8320ast szeretnék már végre 4ghz en hajtani de úgy hogy ha nincs terhelve akkor ne 1,36V feszkó legyen rajta hanem jóval kevesebb.
Ha auton hagyom C&Q val akkor 1.44 V megy de lemegy 0.9V ra ha nincs kihasználva a proci.
Hogy tudnám ezt úgy beállítani hogy 1.36 legyen a max és 0.9 körül a min?
offsettel próbálkoztam eredménye hogy nem indult be a gép :S -
Fisherhun
tag
Nah csináltam egy tesztet
fx 8320 4ghz el
De ez szégyen hogy ennyire vacak lett a pontszám 1 héttel ezelőtt sokkal több volt
mitől lassult be ennyire ??XD
[link] -
Fisherhun
tag
Hali !
Más is játszik a Tera online-al ?
Mert azt vettem észre ,hogy alig használja ki a gépem és néha elég jól lemegy 30 fpsre közben a vga kihasználtság 50% környékén van
Ennyire vacak lenne játék vagy nálam lehet a hiba ? Amúgy a proci magoknál is jó ha négy megy XD
Mondjuk ezt már megszoktam hogy a játékok nagy része csak 4 szálon fut de azért a többi game -nél el-el érem legalább a 70-80 fpst.[ Szerkesztve ]
-
Fisherhun
tag
Hali !
Én az fx 8320 as prockót 4ghz en 1.368V feszkón használom. 50 fok felett még nem volt
Kérdésem, hogy ez így korrekt?
Nem teszteltem prime-al de játékoknál nem fagy ki és aida-val sem -
Fisherhun
tag
válasz MiklosSaS #26334 üzenetére
De amúgy most érzem azt hogy érdemes volt a télen beújítani egy fx-el mert játékok most már szépen kifogják használni azt a 8 magot Megmutatják az fx ek hogy mire is képesek.Az i5-i7 es banda most szépen vissza kapja a pofonokat (Pedig mennyire inteles voltam meg sokat is filóztam hogy most mi is legyen)
-
Fisherhun
tag
Hali !
Az én fx 8320 asom 1.36 ra lett bekalibrálva 4 ghzen nagyon sok vagy megteszi ?
Nagyon nem szeretek szórakozni vele csak fusson atom stabilan
Amúgy terhelésen (bf3 ) alatt se megy 48 fok fölé nyáron is 55 volt a max 40 fokba[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest