- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #8641 üzenetére
Nem vagyok róla meggyőződve 100%-ig, hogy technológiai/gazdaságossági kérdés áll a háttérben.
Bár az igaz, hogy ha két hőtermelő pont van, azt könnyebb lehet hűteni, de egyben design szempontjából drágább is.
De szerintem ennek nem hűthetőségi tech szempontból van jelíntősége. Az tudható, hogy az AMD design winek a notebook piacon valójában szinte mind eredetileg intelhez (+nvidia?) tervezett kialakítások, amelyekből azért kap az AMD is egy vonalat, mert az AMD "kompatibilis" (itt persze nem socket kompatibilitásra kell gondolni, hanem fizikai kéret, magasság, meg ilyenek) chipeket tervez. Nem vagy nagyon kevés design készül elsődlegesen AMD hardver köré.Vagyis szerintem azért nem készül big apu, mert az OEM gyártóknak nincs olyan notebook designja, ami egy pontról lenne képes nagyobb hőt elvezetni és csak az AMD kedvéért nem is fognak ilyet tervezni. Ez nekik gazdaságossági kérdés persze, de semmi köze a kupak alatti dolgokhoz.
Egy másik ehhez kapcsolódó szempont lehet, hogy az oemek esetleg Szeretnék megtartani maguknak azt a lehetőséget (versenyeztetési lehetőséget) hogy ők válasszanak gput.
Egyébként MLID valami olyasmit mondott, hogy 4050-ig bezárólag jöhet AMD apu.
Az kis jóindulattal 3060, vagy rx 6600. Nagyjából erre a szintre érkezik a 200mm2-es navi33. Ha ez idén megérkezne, az szerintem kielégítő volna. Csak akkor tűnik "kevésnek", ha ezek 2025-ös tervcélok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest