Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
"Ezt viszont határozottan nem gondolom problémának..."
2021-ben én sem gondoltam volna problémának, egy 2022-es terméknél viszont szerintem már az lehet. Persze: nincs rossz termék, csak rossz ár.A zen3-nál a legnagyobb dobás valóban az volt, hogy egyesítették az L3$-t, de azért nem merült ki ebben. "Általános" értelemben is hozott kb 15% IPC növekedést és az egyesített L3$ lefaragta azt a kb 15%-os hátrányt, ami CB MT eredményekhez képest a játékokban jelentkezett a két különálló CCX miatt.
Ha a zen2-t a zen3-hoz mérjük, akkor az a 15%-os különbség lehet, hogy tényleg papír jellegűnek tűnik. Ezért is mondtam, hogy 2021-ben korrekt termék lett volna, de 2022-ben már potenciálisan Raptor cove és zen4 magokhoz fogják méricskélni (nem is beszélve az ARM magokról) - még akkor is, ha a mobil zen4 APU-re még bő 1 évet várni kell.
De abban igazad van, hogy a zen3 nincs ingyen. a Renoirhoz képest a Cezanne 20%-kal nagyobb lapkával készül - még ha ebben benne is van némi IGP-t ért fejlesztés is.
Szerintem sajnos nehéz jó kicsi APU-t készíteni. Vannak részegységek, amik rosszul skálázódnak, vagy nem is skálázhatók a lapka képességeivel. Nézd meg a GPU-kat. a Navi 23 szinte minden lényeges számadatban duplája a Navi 24-nek, ennek ellenére csak másfélszer nagyobb (picit több, mint másfélszer, de a NAvi24 N6-on készül a friss pletykák szerint)
Ugyanez valószínűleg érvényes az APU-kra is. Hiába vágnád ki a CPU és GPU magok felét, akkor se kapnál feleakkora lapkát. A kapacitások csökkentésével sehogy se lehet pici és olcsó tömegterméket készíteni. Erre a célra én a Monet fejleszést a GF 12++++-on (ami közel 7nm-es fogyasztást kínál, alacsonyabb tranzisztorsűrűséggel) alkalmasabbnak látom. (Persze még arról is kiderülhet, hogy kacsa, vagy semi-custom.)
A Van Gogh esetén valószínűleg arról lehet szó, ahogy mondod is, hogy handheld gamer eszköznek ahhoz az RDNA2 WGP számhoz 4db zen2 CPU mag is elég és így érdemes is inkább a hellyel spórolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest