- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Digitális Állampolgárság Program
- Megoldások IBS/IBD-re
- Szólánc.
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz S_x96x_S #5823 üzenetére
Hát igen...
Bár nem mondanám, hogy az AMD mostanában olyan nagy szekértolója lett volna az APUknak. Kivéve persze a semi-customot. De asztali/notebook piacon úgy tűnik nem látta eladhatónak/kifizetődőnek a komolyabb apuk bevetésének. A Renoir és a Cezanne legalábbis elég vékony apuk voltak. Munkagépekbe való, ami képet ad dGPU nélkül, vagy gamer notiba dGPU mellé tarcsiba. De nem célozták az önálló nagyteljesítményű APU... hát talán mondjuk úgy fogalmát. Hogy piaca van-e, azt szerintem most fog majd kiderülni az Apple jóvoltából.Azt nem tudom, hogy a CPU részen bütyköltek-e valamit, ezért azt most skippelem. Nekem úgy tűnik, hogy nem igazán, mármint persze azon kívül, hogy 4 helyett 8 performance mag van. Ez magyarázza, hogy hogy jön ki a ~2x akkora CPU teljesítmény ~2x akkora fogyasztásból. Persze a hasonló fogyasztású konkurenciához képest az előny impozáns.
A legimpozánsabb talán a görbék meredeksége - hogy az Apple mennyire a meredek részen skáláztatja.Ami az IGP részt illeti. Hát igen....
M1 PRO
256bit LPDDR5 = 200GB/s (32GB)M1 MAX
512bit LPDDR5 = 400GB/s (64GB)... ezek azok a sávszélességek, amikre mindig is gondoltunk, hogy illene, meg kéne, ha nem csak prüntyögőnek szánják.
De nézzük a másik oldalát is:
az M1 120mm2.
A képen 120px * 120px, az M1 Maxra pedig 220x240-et mértem azaz az M1 MAX egy ~440mm2-es lapka.
Ráadásul ez 5nm-en!Ez elég brutális, olyan, mintha az AMD hozzácsomagolna a 6800XT-hez egy CCD-t is!
(Nem is számolva azzal, hogy a Apple lapkái általában azonos gyártástechnológián is sűrűbbek, mint az AMD-i)Ezzel nyilvánvalóan lőttek a Apple megrendelésére gyártott AMD GPU-knak is.
De elnézve ezeket a perf/W grafikonokat még inkább kiváncsi vagyok, az Apple sikeresebben veszi-e majd fel a küzdelmet a bányászokkal, mint az Nvidia, vagy ő maga fogja kínálni a Store-ból némi jutalékért cserébe?
A jó hír az, hogy talán nemsokára lesz 7nm-es GPU a boltokban.[ Szerkesztve ]
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
Új hozzászólás Aktív témák
- DIGI kábel TV
- DIGI internet
- Xiaomi Smart Band 7 - hetedik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- World of Tanks - MMO
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Politika
- Gyúrósok ide!
- BestBuy ruhás topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest