Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Huawei Mate 10 kókányolás
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
érdekes olvasmány arról, hogy miért döntött az AMD interposer helyett az IFOP megoldás mellett
Talán azt is magyarázza kicsit, hogy miért nincs L4$ és az AMD miért inkább az L3$-t növelgeti. az IFOP késleltetése viszonylag magas és linkenként csak 55GB/s a sávszélessége. Azt gyanítom, hogy nagyon kevés hatása lett volna, ha erre az alapra építenek rá egy az IOD-ban található L4$-t. Nem lett volna elég alacsony a késleltetés és a sávszélesség is szűk lett volna.
Olvastam a hétvégén egy cikket az EMIB-ről is. Az tulajdonképpen egy embedded interposer, ami a chipek széleit köti össze, ellentétben a hagyományos interposerrel, amire az összes lapkát rá kell ültetni - és emiatt az EPYC-nél túlságosan nagy interposert kellett volna alkalmazni.
Én azt gondolom, hogy 1000mm2-es interposert ezután se fognak használni.
Szerintem a következő lépcső a TSMC LSI nevezetű technológiájáa, ami megfelel az intel EMIB-nek.Az IFOP megoldás késleltetése és energiafogyasztása magas. A megnövelt méretű L3$ célja éppenséggel lehet az, hogy minél kevesebb adatot kell mozgatni az IFOP-on (CCD<->IOD<->DDR) keresztül.
Az LSI használata csökkentené a késleltetést és lehetővé tenné a CCD és az IOD közötti szélessávú kapcsolatot. Nem tudom mennyit, de olyasfélét, mint amit egy HBM igényel. (Természetesen az LSI használata lehetővé tenné azt is, hogy a CCD-k egyenként HBM-et kapjanak)
Azt viszont nem tudom, hogy ilyen szélessávú hidak használata - azon kívül, hogy lehetővé tenne egy L4$ kialakítását az IOD táján - vajon mire adna lehetőséget, vajon mit lehetne kezdeni vele?
Az AVX-ről (AVX512-ről) mondják, hogy nagyon cache és memóriaintenzív. Ami nem meglepő, hiszen sok adaton elvégzett vektorművelet. Ez valószínűleg egy dimenzióval fokozódik, ha mátrixműveletekről is beszélünk.
Lehetséges volna, hogy a zen4-be kerüli AVX512 támogatás magával hozza a IFOP cseréjét LSI-re?
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 400 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8365U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3070 Ti AMP Extreme Holo
- Asus Vivobook S 16 - 16" 3.2K OLED 120Hz - Ultra 5 125H - 16GB - 1TB - Win11 - MAGYAR -1 év garancia
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal,2028. 01. 24
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-K Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Dell Latitude E7440 - i5, 8GB RAM, HDMI, eu bill - számla, 6 hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest