Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Volkovy_
nagyúr
Erről ennyit..
440-en meg se mukkan 8-3-3-3-al 2.82V-on.
10% tuning alatt bele se kezdek, annyit nem ér.
-
pg012345
senior tag
hali eladó a procim nézzetek be[link]
-
_Volkovy_
nagyúr
az új bios beleficcent, single channel és 1T, most kezdek tesztelni, nagy reményeim nincsenek.
az előzővel 440-en 8-3-3-3-al elhasalt..
viszont végre kiírja a mobil bartonomra, hogy athlon xp
-
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Athlon XP mellett nincs értelme a DUAL CHANNEL-nek!
Mivel a proci maximális sávszélessége, amin kommunikálni tud az 3200MB/s ( 200FSB ), nincs értelme a 6400MB/s-os Memóriasávszélességnek. Bőven elég neki a SINGLE ram is. Ez Részemről olyan parasztvakítás... Én a dual kites Geiljeimet is single nyomom, és gyorsabb így.
Próbáld ki, nem veszítessz semmit! -
mr_ricsi
veterán
válasz
Monya78
üzenetére
''Ez a SATA vs. Fsb emelés nagy dilemmája úgy nem múlik el ha fix AGP/PCI, 66/33Mhz-et állítunk be?''
Nem feltétlenül van összefüggés, ugyanis a korszerű chipsetekben a SATA vezérlőt már nem a PCI buszra ültetik -hiszen a SATA2höz eleve kevés lenne a sávszél- hanem külön, dedikált buszra. De nem láttam még, hogy elárulták volna, ez a busz honnan veszi az órajelét.
[link]
(NForce-ról nem találtan ilyen blokkdiagrammot.) -
_Volkovy_
nagyúr
Lehet, hogy a csodatuningbiosz miatt hal be a lapom 200Mhz fölött?
1T-s bios van benne, így vettem Gianni-tól, eddig nem foglalkoztam vele, de most már zavar. A ramok elvileg mennének 400 fölött..
-
mr_ricsi
veterán
''Nagyon sok Abit lapra sajnos olyan chipeket raknak, amik abszolút nem mennek! ''
Fúúúú! Ez most úgy néz ki, mintha az Abit ''B''-osztályú chipekkel szerelné az alaplapjait.
Inkább a vezetékhosszokkal lehet bibi. (Ha a procit a NorthBridge-zsel összekötő, FSB frekijén működő vezetékek közül ha csak 1 is hosszabb a hullámhossz 1/10-énél, akkor nem tud rajta biztonságosan, szinkronban menni az adat.) -
mr_ricsi
veterán
válasz
Silencer83
üzenetére
''ismeros szerint a SATA vinyo miatt, ugyanis elindul a gep es a vinyoval balhezik sztem mert nem tolt a boot utani kepnel tovabb ''
Igen, van ilyen, hogy SATA-val ''no tuning'', de ne ess azonnal kétségbe: a biosban tiltsd le a SATA-t, hogy úgy tovább megy-e a boot. -
mr_ricsi
veterán
''Ez mennyire jó tuningpéldány?''
Nekem gyanús, hogy ez TBredA-s proci. (Egy TBredB-snek 2000+-hoz még nem illene 1,65V feszültséget kérnie, viszont a JIUHB-ból ''B''-snek kellene lennie.)
Ha még nem raktad alaplapba, akkor idemásolhatnád az összes számot a fekete cimkéjéről, ha viszont már beépítetted, akkor pl. a CPU-Z progival kérd le a CPUID-jét, hogy 680, vagy 681.
''Ez szorzó lockos?''
Nagy sansszal: nem!
''Ha igen, akkor milyen lapot ajánlotok hozzá?
Ha esetleg nem, akkkor megéri hozzá venni egy 200fsb-t támogató lapot, amivel kihozom vhogy ezt az értéket?''
Előbb lássuk, hogy ''A'' vagy ''B''. -
Monya78
veterán
válasz
Silencer83
üzenetére
Érdemes megdrótozni a barcit, hogy 166Fsb helyett 200Fsb legyen az alapértelmezett
Az előző 1700+ procim drótozás előtt 133@195Fsb-t tudott, drótozás után a gigabyte lap maximumát 225Fsb-t is vitte...
Azt hiszem a Fab51.com oldalon kell szétnézned ha érdekel... -
Silencer83
addikt
Megoldodott a ''nagy rejtely'' !
a lapom max 220FSB bir, tehat amikor irtam, h a cpu vszinu nem megy tovabb a 2200mhznel , nem a lap volt a ludas, ennek a Barcinak sajna ennyi a vege
haver elhozta a lockmentes 1700+, es vegigneztuk szepen mennyi FSB bir max a lap, minden szorzonal 220felett nyiffant ki az ugy, ime nehany kep:
[link] 215 FSB
[link] 220
[link] 10x220
konkl: a Barci 2200ig megy, a lap meg evvel a biossal max 220FSB -
bosco89
tag
azon gondolkodom menyire fog menni a 2500+bartonom egy abit nf7 s rev2.0 ban 500mhz memokkal?kiwi waok rá
-
FNZ
őstag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
hali !
kipróbáltam hétvégén amit írtatok:
az 1700+ procim most 145-ös fsb-n megy 1599 MHz-en. még nem volt időm teljesen letesztelni, hogy mennyire fagyik, de egyenlőre müxik. lehet hogy majd még egy kicsit megpróbálom feljebb tornázni az fsb-t pár lépéssel
a fesz a biosban auto-ra van állítva.
az everest a membusz 181 MHz a 166 helyett. ez nem gáz annyira ?
a pci-t nem tudom fixen 33 MHz-re állítani sajna.
köszi mindenkinek a segítséget -
_Volkovy_
nagyúr
Létezik, hogy olyan tuningbios van a lapomban, ami már 1T-s?
Úgy vettem ezt a lapot, és sose érdekelt különösebben a bios verziója.. Most látom, hogy az 1T-t a tuningbiosok tudják. -
tomcsi23
veterán
Nálam is max 210-et lehetett ''kifacsarni'', azt találtam működőképes biost, azzal 244-ig lett stabil a lap (igaz, azóta itt pihen az a gép az asztal alatt
). Persze, nem mondom, hogy ez általános, de egy próbát megér. És közben figyelni kell a vinfosra, nehogy elszálljon az instabil gép miatt. 
-
Lortech
addikt
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Nem tudom 1600Mhz alatt 1600+-ra, vagy valóban 1600Mhz-re gondoltál, ami már egy 1900+, de a TUA 13XX-en kb. 13XX-es (Mhz) Athlonnak felel meg, ha sdrammal nézzük mindkettőt, és így az Athlon még le is van ''kicsit'' fojtva, mert tudja a 266-os fsb-t is... Jó procc a tua, de azért túlzásokba nem kell esni. Persze ez is csak szigorúan szvsz.

-
vidobali
aktív tag
ok, de kb miket? már majdnem minden disable
a biosban
Azt az APCI-t hol kell kikapcsolni és mit jelent, hogy új winfos kell hozzá?
bocsi, de melóban vok, és nem tudom egyből csinálni amit mondasz, ilyenkor öttleteket gyüjtők és ha hazaérek, mindet végigjátszom
amugy asszem, ha hazaérek legotozom a procit is, meg csinálok képeket a bios beállitásokról, úgy látjátok ti is mit bénázok, és lehet egyből mondjátok majd ''te láma'' ezt igy ezt úgy
köszi az öttleteket, még jelentkezek -
-
Monya78
veterán
válasz
Silencer83
üzenetére
Szerintem alaplap nem engedi 210Fsb felé...Procinak birni kell, Memó úgy tünik birja
Ha kipróbálsz valami merlin féle modbios talán feljebb tudsz menni egy kicsit...
Haver Nf7-s lapja is pont 210Fsb-ig bírja...hiába emelem a chipset feszt... -
válasz
vidobali
üzenetére
Melyik Nvidia drivereket rakod fel hozzá?
Próbáld ki az 5.10-es WHQL meghajtóval, ha azzal is azt csinálja, akkor egyszerűen ne telepíts SMBust! Mert szerintem az miatt indulgat újra! Ha meg a hálókari a baj, az van 500Ft-ért is..
Remélem sikerül megoldani a problémát! -
válasz
Silencer83
üzenetére
Most kerültem gépközelbe

Nekem az Nforce2Ultra chipes AN7-em csinált ilyet! IDE vinyóval!
Nagyon sok Abit lapra sajnos olyan chipeket raknak, amik abszolút nem mennek! 215-ös FSB főlé nem tudtam felmenni az AN7-ben, hiába toltam neki a feszt, mint atom! Ki kellene a procid próbálni egy DFI-ben, ha ott is ez van, amit kétlenék, akkor nem a lap tehet róla!
Szerintem az Abit miatt van ez! De persze láttam már 250FSB-vel szaladó Abitot.... -
vidobali
aktív tag
Nah fejlemények 2000+ palomino MSI K7N2 Delta ILSR & Abit NF7 2.0 ügyében
Kivettem a Hynix-et ahogy mondtátok, semmi, ugyanaz, ha 100FSB-ről 133-ra teszem gép újraindul.
Mondom átdobom az Abitba, telepiteni csak 100FSB-n. Szépen felmegy a win. Felteszem 133FSB-re, indul a gép, indul a win, minden frankó. Nekilátok feltenni az Nvidia drivereket, amit felteszem, a gép ismét újraindulgat.
Vissza minden az MSI-be, 100FSB-n telepités zökkenőmentesen, majd jön a 133FSB, indul a gép, indul a win, minden ok, nekilátok feltenni az Nvidia driverek, detto Abit, ahogy felteszem az Nvidia drivereket, abban a pillanatban gép újraindul folyamatosan.
Mind a két lap Nvidia2 chipset-es, ezek szerint az Nvidia2 chipset nem birja a 133FSB-t
vagy mi a fene. Ethernet és SMbus drivereknél csinálja ezt. A többi eszközt a win xp alapból felismeri, azok illesztőprogijait nem is teszem fel, audiot letiltom, sb libe 5.1 karit használok. Amig az ethernet és az SMbus drivert nem telepitem, stabilan megy 2000+-on, 133FSB-n.
Teljesen tanácstalan vok
-
mhif
senior tag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
de szívesen beneveznék egy olyanra, csak sajna még mindig nehéz és időigényes 10k alatt találni, még itt a hwpiacon is!
no meg abból idulok ki legelőször, hogy ez a 7k-s nf2 chipes ajánlat elég kecsegtető, meg talán azért az epox is ismert márka annyira, hogy ne nézzen az ember bambán 2 percig a semmibe, ha meghallja ezt a gyártót...
meg őszintén ,nem akarok nagyon neki szaladni, mert félő hogy pár héten belül egy 2500+@3200+ barcinál fogok kikötni, aztán jöhetnek megint a zsíroskenyér hónapok...
-
_Volkovy_
nagyúr
Az Epox lapokkal sajnos nincs személyes tapasztalatom, de amit eddig olvastam, nagyon rendben vannak.
Én mindig is Abitokat hajtottam, teljes megelégedéssel.
Ez az Epox a legfullosabb lapjuk XP alá tudtommal, rossz nem lehet.
Esetleg egy NF7-S 2.0-t nem fontolsz meg? Az se sokkal drágább, és über. -
mhif
senior tag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
no jol van, megerősítetted bennem a hitet.. rászánok akkor kb 3k-val többet egy nf2-es lapra, de ha nem lesz stabil akkor kifizeted a különbözetet?

na thx az infokat
Esetleg Epox alaplapokról van vmi tapasztalatod (stabilitás, tunying..)? konkrétan ilyesmire gondolok: [link]
ő lenne a kiszemeltem 7k-ért korrekt, nem?
[Szerkesztve] -
mhif
senior tag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
igen hallottam erről, de ennyire nem akarok belefanatizálódni a témába... csak gondoltam lecserélem a hipeszuper tualatin konfigomat, ha ezzel a proccal sikerül vmi talpraesettebb konfigot összedobnom... gondolom 1666/133 jobb mint, 1200/133. Hú ezt nagyon leegyszerűsítettem
De nem? 
-
_Volkovy_
nagyúr
Elvileg a kódsorból kideríthető, hogy mikor gyártották. Ebből pedig kiderül az, hogy a lockmentesség idején, vagy utána készült-e, csak az a baj, hogy Tbred-témában nem vagyok otthon. Egyáltalán volt superlockos Tbred?
Ha nem, akkor szvsz megoldható a szorzólock kiiktatása a hidak összekötögetésével. -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Silencer83
üzenetére
Persze, ki kell próbálni valami atomtuning darabbal.
-
_Volkovy_
nagyúr
Hogy mondjuk meg, hogy a te processzorod hány MHz-et bír?
Ki kell próbálni. Sajnos szérián belül is nagy lehet a szórás tuningképességek terén, nem lehet megmondani mennyit megy, még akkor se, ha adva van három másik ugyanebből a szériából, amik léggel 3ghz-et mennek.. Na jó, ebben az esetben talán megjósolható a tuning mértéke.
-
mhif
senior tag
nagy szakik 1608, 1610...

-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Silencer83
üzenetére
Megmondom őszintén, fogalmam sincs. Talán a processzor nem bírja.
[Szerkesztve] -
Silencer83
addikt
válasz
Silencer83
üzenetére
ilyenkor persze csendben vannak a nagy szakik

-
Silencer83
addikt
megorulok vazzze

van egy szinte zsiruj / februarban egy nf7 szallt el, es helyette egy
NF7-S v2.0 adtak garancias cserevel ,szal elvileg ez a faszas valtozat... a lap az enyem lett/
ugye van egy jo kis 2500+ , szinten makulatlan darab / semmi serules, olyan ember hasznalta, h azt sem tudta h huzni is lehet ezeket, ill a gyari hutot sem vette le rola, total hibatlan/ -- ezeket azert irtam le, h ne meruljon fel a kerdes, esetleg serult lesarkazott a cpu stb...
magara a procira azt mondtak a guruk, h elvileg jo darab
AXDA 2500DKV4D
AQXFA 0345 XPMW
a baj annyi, h siman megy 200FSB alapfeszen / tehat 3200+ kent/, ramot szinkronban vele /6:6 - TwinMos ram 400as, elozo konfigban 490ig testelve 2.5-3-3-8 on
szal ha feljebb emelem pl 210re. meghal a cucc, hiaba kap feszt, ismeros szerint a SATA vinyo miatt, ugyanis elindul a gep es a vinyoval balhezik sztem mert nem tolt a boot utani kepnel tovabb
szerintetek is ez a problema? / megneztem 1.8V is, huto egy TT Silent Boost
en szinte 100ra veszem, h a huzas miatt a SATA -s cuccnak nem tetszik a dolog, hallottam mar nf2U chipsetnel ezt
pedig a lap NF7-S v2.0 eleg jo darab, nem a butitott lof*sz peldany
[link] itt meg megy
[Szerkesztve] -
mhif
senior tag
válasz
BaKeSZ87
üzenetére
de mennyi esélyem van rá, hogy megy ez 200as fsb-vel? mert olyan lapot ami ''csak'' 166-osat tud, olyat tudnék 5k-ért, nf7-ek meg 8-10k körül kezdődnek..., szal, ha kiderül, hogy nem lockos, akkor hiába vettem lapot drágábbé... 166-on meg csak elmegy alapszorzón is...
-
BaKeSZ87
őstag
ABIT NF7-S V2.0-t ajánlok én hozzá. A tipusszám alapján ez egy 2200+-os Thoroughbred magos proci, a lockmentességről annyit, hogy ha bepakolod egy lapba, és kisebbre állítod a szorzót, és a frekvenciája csökken, akkor lockmentes, de ha marad ugyanannyi, akkor nem az. Amúgyse egy olyan példány ami antituning, de ha lockmentes, akkor még többet lehet kihozni belőle. Olyan 2,2GHz körül kéne mennije ha nem lockmentes, de nem 100 hogy fog is ennyin menni neked. (csak szerény véleményem szerint
)
Ja, és ha lockmentes, akkor ajánlom a szinkronban hajtást, jó ramokkal, akkor szakítani fog
[Szerkesztve] -
mhif
senior tag
Szasztok!
Kéne nekem egy kis segítség, ötlet...
A birtokomba került egy 2000+ Athlon XP. Azonosítók, amik rajta vannak:
AXDA2000DKV3C, JIUHB, 0338MPM
Kérdések:
Ez mennyire jó tuningpéldány?
Ha igen, akkor milyen lapot ajánlotok hozzá?
Ez szorzó lockos?
Ha esetleg nem, akkkor megéri hozzá venni egy 200fsb-t támogató lapot, amivel kihozom vhogy ezt az értéket?
előre is thx!
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4209, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
... na mind1, legalabb a leendo nem szopja meg vele
, #1664 

vagy mi a fene. Ethernet és SMbus drivereknél csinálja ezt. A többi eszközt a win xp alapból felismeri, azok illesztőprogijait nem is teszem fel, audiot letiltom, sb libe 5.1 karit használok. Amig az ethernet és az SMbus drivert nem telepitem, stabilan megy 2000+-on, 133FSB-n.