Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rover623
félisten
Nem kedves az én szívem előtt az AMD...de legalábbis a jelölési rendszere...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Teleszaladt a tököm a ''nekem 2800+/3600+ procim van'' jellegű hozzászólásokkal/konfig leírásokkal is...ezért elkészítettem magamnak ezt:[link]...
Akinek kedve van, nézegesse, javítson ki ha elírtam valamit...
Aztán ha már nagyjából helyes, akkor ezt is betehetitek az #1.-es hsz.-be...
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''Lehet, hogy ostoba kérdés, de az Athlon XP tartalmazza a PowerNow! technolóliát?''
Egy kérdés sohasem lehet ostoba, csak a válasz, vagy a válaszoló.
Igen, a TBredekben-Bartonokban-Sempronokban-thortonokban gyárilag benne van a PowerNow!, csak nincs engedélyezve.
Ehhez az L5 híd 3. érintkezőjét kell összezárni.
Aztán kell még egy olyan alaplap, aminek a chipsetje támogatja a proci ezirányú törekvéseit. (NForce nem, Via-AMD-Sis igen, esetleg alapban nincs engedélyezve bennük, ekkor kicsit meg kell piszkálni az északi híd regisztereit)
Aztán kell hozzá a 98se/ME/2K/XP, amelyek ezzel az AMD-s driverrel vehetők rá az együttműködésre:[link]
(Aztán ezzel pedig ellenőrizhető, hogy működik-e a menet közbeni órajel állítás: [link] ) -
DraXoN
addikt
Lehet, hogy ostoba kérdés, de az Athlon XP tartalmazza a PowerNow! technolóliát?
Mert én úgytudom, hogy nem, de az AMD oldalán másra bukkantam: [link], itt legalul van amit mondok.
Nekem a gépem jelenleg nem jó, így nemtudom megnézni működik-e (Win XP nincs közte látszólag, de lehet, hogy megy), valaki megnézhetné neki megy-e.
Szerintem nemvolna rossz ha volna ilyen a prociban (lehet hogy csak az újjabb fajta szériákban van, ami a Mobil Bartlonokkal egyidős).
Ha valaki megnézi, hogy történik-e valami, vagy tud valami részeltesebbet megköszönöm.
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''És ez szerinted befolyásolhatja hogy egy proc nagyobb fsb-t érhet el?''
A procira nem hat. (El tudok képzelni ilyen végeredményt, de az az irtó logikátlanul kivitelezett alaplap miatt lehetne.)
''Még egy kérdés, ha a vcore-t is fixre drótozom pl 1,75v akkor ez lesz az alapfesz és ezt még a lappal emelhetem (5% 7,5% 10% ezt tudja a lap)''
Igen, az lenne az alap, és ahhoz képest emel az alaplap. Csakhogy:
- ha 1,65-ből 1,75-öt akarsz drótozni, akkor a proci tetején az L11-ben 1 hidat el is kell vágnod, ellenkező esetben 1,85V lesz az alap.
- hova akarsz még emelni??? A jelenlegi 1,82V-ot sem fogja túl sokáig bírni a procid.
''Egy kicsit több fesz megoldaná talán, hütéstől nem kell tartanom''
Ez nem (csak) a hűtésen múlik: a nagyobb feszültségtől megnőnek a prociban a szivárgó áramok, amelyek gyorsan lebontják a szigetelőrétegeket a chipben, és a proci meghal. -
rob5
aktív tag
És ez szerinted befolyásolhatja hogy egy proc nagyobb fsb-t érhet el?
Még egy kérdés, ha a vcore-t is fixre drótozom pl 1,75v akkor ez lesz az alapfesz és ezt még a lappal emelhetem (5% 7,5% 10% ezt tudja a lap) vagy ez már drótozás után nem lehetséges emelni marad az 1,75v.
Ez azért érdekelne mert a lapon 1,82v adható max és már próbáltam a 11,5 X 203mhz és lefutott a super pi 32M de a játékokba belefagy.
Egy kicsit több fesz megoldaná talán, hütéstől nem kell tartanom GigaByte G-Power Pro van rajta hőfok terhelve 48 fok.
köszi
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''Azért gondoltam a fixre drótozást mert azt írták nagyobb fsb érhető el azután azt hiszem''
A procin az FSB beállítás -akár a hidak vagdosásával, akár lábdrótozással csinálják- csak az alaplapnak szól, hogy mire állítsa a induláskor az FSB-t.
(Elvileg ezt a 3 lábat akár le is lehetne törni a prociról, az alaplapi foglalat megfelelő forrpontjainak összeforrasztásával ugyanúgy be lehet állítani, és a proci sem hiányolná a 3 lábát.) -
kadettmester
tag
Köszi mindenkinek a THORTON infót!
-
rob5
aktív tag
Az a baj hogy 215fsb már bootkor megáll, a ramok bírják 2X512 A-DATA 566

Próbáltam a 9,5X215 vcore 1.82 ez a max (+10% giga lap ezt tudja max) és itt a vége már
bootkor megáll.
Azért gondoltam a fixre drótozást mert azt írták nagyobb fsb érhető el azután azt hiszem
Monya78 írta még valamikor. -
őstag
őstag
pontosan mire gondolsz?
11x195 - 2123
9.5x225 - 2137
nincs egetverő különbség, illetve csak a ram szempontjából van egyáltalán különbség,
de ha a procid lockmentes akkor nyugodtan beállíthatod a 9.5x225 -öt így is, bár az a procinak kevesebb mint a 11x203, kérdés a ramok bírják-e a 450 -et -
rob5
aktív tag
Nem tudja valaki, ha fix 200fsb re drótoznám a proci lábakat segítene magasabb elérésében
jelenleg athlon xp 2400+ (t-bred b lockmentes) gigabyte ga-400pro2 rev1 11X203 stabil 2230 mhz körül
itt olvastam hogy valaki drótozta és azelőtt 11x195 vitte most meg 9.5x225 stabilan viszi
köszi előre is
[Szerkesztve] -
pg012345
senior tag
ja és az alaplap az abit nf7 s2g nem hittem volna hogy ez ilyen jó mert a régi asus a7v8x-x lapommal örültem ha 195 fsb-n elindult a gép szoval az kiakasztott

-
pg012345
senior tag
léggel hűtöm mert ha felrakom a vízhűtést nem indul el a gép sehogy (ez nem azért van mert meghúztam nem tudom miért lehet) a ram állítólag samsung 512/400mhz de nincsen ráírva hogy samsung megnéztem hogy még egy kicsit meghúzom de 2600mhz körül már fagy meg hasonló úgyhogy nem eröltetem feszt meg nem akarok emelni ezzel a hűtővel
-
atosz
őstag
En is ezt csekkoltam elobb, de mivel kizao a deszka, ezert visszabbolvasva irta hogy NF7-S2 a deszka es vmi alap cooler...
Ma jutottam csak el odaig hogy betegyem az uj tapot. Eddig megvagyok elegedve vele, bar meg mindig memtestezek. Betettem egy 2T-s BIOSt, most azt tesztelgetem 9.5x233 (meg mindig nem megy az a k***a 9-es szorzo). CL2.5-2-2-4, 1.6V a proci es a csipszet, 2.6V a RAM. Egyelore a memtest okes, johet lassan a prime. 1638MB/sec-et ir a memtest, jo eredmenyt varok az Everest alatt is.
-
-
mr_ricsi
veterán
''Hát ezt nem tudom hol nézzem, még az írási olvasási sebességet sem találtam meg''
Alaplap-Alaplap-Memóriabusz tulajdonságai.
(Az írási sebességgel meg fogalkozzon az, akinek Inteles anyja van.)
''Suppurt 2 DIMM un-buffered DDR 333/400 max 2GB''
333 és 400-on max 2 modul lehet benne. (Hogy kitaláltam, hogy emiatt kellett kivenni egyiket.
)
''Why is the PWM temperature detected to be higher than the CPU's temperature on the KV7/KD7A motherboard? ''
Igen, az a magas hőmérséklet nem a proci mag, hanem a PWM. -
mr_ricsi
veterán
''létezik e az, hogy az én 2500+ barcim L1 cache 64K L2 cache 512''
Az L1 cache 2 részből áll: 64kB adat-, és 64kB kódcacheből, így együtt 128kB.
Nem gyártottak 64kB L1 cachees K7 procit, a tiedben sem lehet csak 64.
''létezik e olyan 3200+-os barton ami gyárilag 166FSB-s 14x-es szorzóval?''
Igen létezik, AXDA3200DKV4D, 2333MHz, közforgalomba nem került, csak az OEM partnereinek (HP, Compaq, stb.) szállította az AMD.
[link]
(43. oldal.) -
Levin01
őstag
Sziasztok!
Tud valaki egy linket (táblázat) adni az összes létező Bartonról amit valaha is gyártottak?
Konkrétan az érdekelne, hogy létezik e az, hogy az én 2500+ barcim L1 cache 64K L2 cache 512, miközben elvileg a barcik L1 128 L2 512 vel vannak szerelve.
A másik, hogy létezik e olyan 3200+-os barton ami gyárilag 166FSB-s 14x-es szorzóval? -
zsoc
csendes tag
Van egy AthlonXP 2400+ procim. Ezt akarom tuningolni. A BIOS-ban lehet állítani a szorzót. Nem is tudtam hogy az AthlonXP prociknak állítható a szorzójuk. Most 15x133mhz-en megy ez az alap órajele. Ha én a szorzót 10x-re állítanám és az fsb-t 200-ra akkor lenne valamilyen sebességnövekedés? Hőmérséklete nem lenne túl magas? A RAM-ok biztos bírnák mert 400-asok. Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Solad
addikt
válasz
kadettmester
üzenetére
Vakarcs jol beszelt. de nem biztos hogy jol jarsz az aktivalassal, mert kisebb cachevel altalaban tobbet mennek
-
vakarcs
aktív tag
válasz
kadettmester
üzenetére
barton mag es a cache fele le van tiltva... lehet aktivalni a fennmarado 256K-t is, de nem mindig szuperal... amugy minden masban ua. mint a barcik
-
kadettmester
tag
Hi!
Tud valaki valami használható infót dobni a THORTON magról?
[Szerkesztve] -
pg012345
senior tag
asszem 227 fsb-n volt
-
pg012345
senior tag
szerintem menne többet is teszteltem nem fagyott!! majd még csikarok belőle

-
pg012345
senior tag
-
pg012345
senior tag
-
tikhunter
tag
Érdekes dolog ez az Atlon Xp 2400+ úgy viszi a 3100+ os beállításokat mint a szél(és a 3100+ nak is csak 256 L2 je van)! eddigi max 200X11,5 alapfeszen sztem ez azért elég jó és ezeken a beállításokon stabilan, hibátlanul mükszik.
-
Tomi 16
őstag
Szevasztok!
Szerintetek a mostani Barton magos procik azok tényleg megfelelnek egy Intel Pentium P4-es Northwood magos prociknak Nekem mondjuk van egy AMD Athlon XP 3200+ Barcim L1:128 l2:512Kb 400-as Fsb az megfelelne e egy Intel Pentium 3.2 GHz-snek 1Mb-Kb cashe?
Üdv:Tomi Bácsi
LIVE THE BARTON PROCESS..................

-
tikhunter
tag
200 as FSB vel nem próbálkoztál?Csak mert a ramjaidnak az lenne az ideális!
-
vakarcs
aktív tag
válasz
Stalker-2572
üzenetére
az is csak a tunning kedveert es ott van a vizesblokk
nekem is kell olyan... 
-
Comanche
tag
Alakul! 2273MHz 166 FSB-vel, 1,8V-on, bár kicsit meleg, SYS 66 fok, CPU 50 fok, de azen tudok javítani!
Megtudtál abból valamit amit bemásoltam ide, a ram támogatásrol, meg a hőmérésről?
Még nem mondanám stabilnak, de legalább haladtam valamit!
Hosszútávon mennyire károsítja a procit a húzás, ha rendesen hűtöm?
Megvan az írási olvasási sebesség, csak nem értem,miért írja mindíg valamelyikre,hogy TRIAL VERSION és nincs kiírva érték!? -
-
tomcsi23
veterán
válasz
Maranello
üzenetére
Alátámasztom a friss pasztázás hasznosságát. Meg aztán [link], maga a tocsik: [link]
Még nem nagyon hallottam olyat, hogy megy a mobil barton, azt elfárad.
Persze, szélsőséges körülmények között megeshet. 
A hideggel csak arra kell vigyázni, hogy ha behozod a ''melegbe'' a lehűlt alkatrészeket, akkor lecsapódhat rá a pára, ami ugye zárlatot okozhat bizonyos áramköröknél, majd erre figyelj. -
vakarcs
aktív tag
#12-re elsofelere szorzozar kiiktatasara meg mindig senki nem tud semmit mondani? azert irtam az Xpk koze mert tbred B magvas csak lockos...
-
graf
tag
Van egy jó módszerem az ezüstpaszta eltávolítására. Egy ceruza végén lévő, de puha radírgumi csodákra képes. Persze óvatosan, ésszel kell csinálni ezt is.
-
Comanche
tag
Pontosan,de nem kell sok, egy kisebb borszem nagyságú bőven elég, úgyis csak szétkenődik és legközelebb takaríthatod a procit!

A régit meg takarítsd le rendesen, nem biztos,hogy ugyanolyat kensz rá és idővel veszít a hővezető képességén ahogy én tudom,de javítsatok ki ha nem így va!
[Szerkesztve] -
pg012345
senior tag
hali azt a pasztázást hogyan csináltad az egész procit bekented és rá a hűtő és kész????
-
-
vakarcs
aktív tag
válasz
Maranello
üzenetére
jo kerdes...
nallam fel evig volt 1,6 ot kapott itt, de sztem megfelelo hutessel, ha nem melegszik tul a proci akkor nyugodtan jaradhatod nagyobb feszel... elvileg gyorsabban oregszik... de vajon mennyivel? 8ev helyet csak 4et fog elni a proci? addigra lecsereled 2x is...
-
vakarcs
aktív tag
válasz
Stalker-2572
üzenetére
meg azonos steppingu procik kozul se mind ugyan olyan tunning potenciallal rendelkezik...
de eredemes mobil barcibol olyat vallasztani, aminek 1,35 vagy 1,45 az alapfesze... jobban tudod huzni meg fesz emelgetessel is... es nem fog annyira melegedni... sztem...
nekem volt egy 2400+ os mobil barcim ami 1,8-on vitte nallam a 2400Mhzet mig masnak egy hasonlo proci 1,8-on 2500Mhzel zummogot... -
tomcsi23
veterán
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Egyszerű kérdés, mégsem értem pontosan.

Ha ez itt segít : [link]
Maranello: újrapasztázással sem ''javul'' a helyzet?
[Szerkesztve] -
Maranello
tag
válasz
Stalker-2572
üzenetére
enyim 2700-on még postolt, egyszerű de brutális léghűtéssel.
megvétel után még ment 2600-on 1.85v-al, 2500-on hajtottam 3 hónapig, utána már 2600-on 1.9-el se bootolt be
azóta alapon megy, 2000mhz 1.45v
ha jól meghűtöd, lehet hogy megy 2700-at ez a széria. -
Stalker-2572
veterán
Egyszerű kérdés: melyik Mobil Barton legjobb tuning tuningra? [link]
Igazából a Socket A maximális kihasználása érdekelne, előre is köszi az építő jellegű hozzáazólásokat
-
tikhunter
tag
Amikor állítjátok bios ban az FSB -t úgy van kiírva hogy pl 200/33 de van 200/34 meg 35.....49 ez a két szám mit jelent az FSB mellett és mire jó én hagytam alapból /33 on mert 133/33 on volt.Egy kis felvilágosítást adhatnátok.
-
Comanche
tag
''(Amennyit az FSB-hez adsz pluszba, annyival a memória is többet kap, vagyis 143FSB-nél 166+10=176(352)-n megy a memória.)''
Hát ezt nem tudom hol nézzem, még az írási olvasási sebességet sem találtam meg
CPU FSB 134,5 MHz
Memóriabusz 169,2 MHz
Hogy hány modult támogat 400-FSB-n? Passz
Ezeket talán nem kellett volna idetennem, mert kikapok érted, de sajnos fogalmam sincs mit ír!
3x184pin DIMM sockets
Suppurt 2 DIMM un-buffered DDR 333/400 max 2GB
Support 3 DIMM un-buffered DDR 200/266 max 3GB
The 333MHz FSB increases bandwidth and improves overall system performance
AT7-MAX2 / KD7 series are based on KT400 chipset, which doesn't support 166/200MHz (CPU333/DRAM200 frequency). This is the chipset limitation and can not be solved by motherboard vendors. KT400 supports FSB/RAM frequency is listed as following:
100/100(200/200) 100/133(200/266) 100/166(200/333) 100/200(200/400) 133/133(266/266) 133/166(266/333) 133/200(266/400) 166/166(333/333)
A hőmérsékletre:
Why is the PWM temperature detected to be higher than the CPU's temperature on the KV7/KD7A motherboard?
A: The thermal sensor for PWM temperature is located near the PWM (Pulse Width Modulation) Synchronous Step-down Converter. It consumes a lot of power voltage provided by PWM converter, while the CPU is full loaded. Therefore, the temperature of sensor near the PWM converter is detected higher than the CPU's temperature, especially in a closed chassis.
We recommend that you install the latest ABIT EQ software, which supports the KV7/KD7A instead of the legacy Winbond Hardware Doctor. Please uninstall Winbond Hardware Doctor before installing ABIT EQ
[Szerkesztve] -
vakarcs
aktív tag
nekem van egy Applebred magos 1600os duronom... ez ugye a tbred B magra epul csak 64k kess van benne... szorzolockos...
ezt ki tudom vhogy iktatni?
mobilla alakitas nem jo, mert nf2-es lapom van es nem tudnam allitani windows alol a szorzot...
ezek is olyanok mint a thorton magos procik? (ott ugye barci mag csak a kess fele le van tiltva igy csak 256K, de elo lehet varazsolni es vagy jo vagy nem
) ez meg ugye tbred B mag... vagy itt mar nincs is benne ? ha benne van fel lehet oldani itt is vmi trukkel?
tudd errol vki vmit?
mod: most az alap 12x133 (1600) helyett 12x166 (2000) megy a proc.. de jo lenne, ha lehetne szorzot allitani, mert egy 10x200-nak orulnek, ha sikerulne... nem tudom, h hol van az fsb korlat... mert 12x183 meg megy (2200)
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''Eddíg a rendszer nem volt soha 55 fokos, mindíg 52-53, még 19óra játék után is, most meg 61-62 így felhúzva.(már ha éppen elindul)''
Ha a biosban látható System hőmérsékletről beszélsz, akkor először nézd meg az Abitnél a lapod FAQ-jei között, hogy nem a PWM hőmérsékletét méri-e. (A PWM a proci feszszabályzó, és az Abitnál ezt divat mérni.)
Ha bebizonyosodik, hogy PWM, akkor nem kell aggódnod, ez lehet jóval melegebb a procinál. (Ha a házad belső szellőzését javítod, akkor ez jó alaposan lecsökken.)
''Én álítsam kezdésnél a memóriát 133-ra,majd feljebb 166-ra''
Ha a PWM kérdést megnyugtatóan(!) tisztáztad, akkor kezd FSB166, mem DDR333, 5:2:1, core 1,75V beállításokon.
''És azt sem értem, miért kellett kivennem a 256-os ramot, hogy elinduljon!?''
Ha tippelni is szabad, akkor a lapodnál lehet olyan kikötés, hogy 400FSB-n csak 1 db memóriát támogat.
És amikor 160FSB-nél jártál, 333-as beállításon a memória már 388-at ment. (Ami közel van a 400-hoz.) -
Comanche
tag
Ezt +10-et még nem is hallottam!
Eddíg a rendszer nem volt soha 55 fokos, mindíg 52-53, még 19óra játék után is, most meg 61-62 így felhúzva.(már ha éppen elindul)
És azt sem értem, miért kellett kivennem a 256-os ramot, hogy elinduljon!?
Van ehez valami köze a 3 modulnak, vagy csak a beállítások miatt?
Én álítsam kezdésnél a memóriát 133-ra,majd feljebb 166-ra, vagy hagyjam,mert ahogy figyeltem valamiért nem nagyon állítgatta magától amíg nem nyúltam hozzá!
A szinkron is megvolt egyszer,(1:1)már kezdtem örülni, elindítottam a 3Dmark-ot, csak kifagyott és nem is indult többet újra
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''Emeltem a feszt, már 1,700V-on van, gondolom nem is kell több''
Rosszul gondolod! Neked egy értelmes célod lehet, mégpedig az, hogy elérd a 13,5x166-ot. Ekkor ''szabványos'' 166FSB-n megy minden, a memória is 333-ra, az AGP és a PCI 66 ill. 33-on. Tehát csak a proci nem a gyári órajelét használja.
''Vagy 166 ig 266 és attól már a 333?''
Piros pont! (Amennyit az FSB-hez adsz pluszba, annyival a memória is többet kap, vagyis 143FSB-nél 166+10=176(352)-n megy a memória.)
''a rendszer kezdett izzani''
Erről írj bővebben! -
Comanche
tag
Olyan kis türelmes vagy velem,köszönöm!

Akkor az időzítéseket nem piszkálom!!!
Emeltem a feszt, már 1,700V-on van, gondolom nem is kell több,/lehet sok is/ és már 149 FSB körül átettem 5:2:1-re,mert máshogy el sem akart igazából indulni!
''Az FSB-vel most 133-tól 166 felé haladsz. Ehhez a memóriánál a 266 a szinkron beállítás''
Akkor miból gondoltam, hogy 166MHz-hez 333-on kellene mennie a ramnak?
Vagy 166 ig 266 és attól már a 333?
A Proci érdekes módon nem igazán melegszik, 3 fokot ment feljebb, a rendszer kezdett izzani, ezt most átenetileg megoldottam,ha működik átalakítom a hűtést!
Bámulom a 3 BIOS leírásomat, de nem találok olyanokat amik nekem vannak, lehet beugrom abba a topic-ba is... -
mr_ricsi
veterán
''2164MHz-nél járok''
Ez 160-as FSB. Tedd át 5:2:1-re. Core feszt emeltél?
'' tudom emelgetni az FSB-t még mindíg, de ne lehet szinkronba tenni''
Az FSB-vel most 133-tól 166 felé haladsz. Ehhez a memóriánál a 266 a szinkron beállítás.
''ha valamilyen csoda folytán eljutnék 200 ig az FSB-vel''
Kizárt.
''Ha hozzányúlok az időzítésekhez''
Ne nyúlj! Minden időzítés legyen auto-n. -
mr_ricsi
veterán
#5044:
''és írtam h mio történt, de a konkrét dolgokra megint nem válaszoltál...''
Milyen konkrét dolgokra? Az #5018-ban elmesélted az élettörténeted, és azt, hogy akad a NFSMW. Ez utóbbira válaszoltam, hogy a procituning ezt nem fogja megoldani.
''a baj sztem hogy nincs HT támogatás a procin...''
HT csak Intel procikban van, ezt a játékot mégis sokan tudják AMD procikkal is használni.
A gépedben valami szoftveres gond lehet, attól akad be időnként. -
Comanche
tag
2164MHz-nél járok, de nem hinném,hogy stabil, a 3DMark nem ment végig, viszont egyszer összejött a szinkron,majd leállt, és többet el sem indult

Most elindul, tudom emelgetni az FSB-t még mindíg, de ne lehet szinkronba tenni, ha a ramot visszaveszem 333-ra, összeomlik, van valakinek ötlete?
Ha hozzányúlok az időzítésekhez, szintén, ráadásul a 256-os ramot ki is kellett vennem, csak úgy volt hajlandó elindulni!
Hogyan lehetne stabilizálni 2100 MHz-nél?
vagy ha valamilyen csoda folytán eljutnék 200 ig az FSB-vel, akkor átállna szinkronba és lehet stabilabb lenne? Még csak 154 nél járok,de valahol itt lehet a vége!? -
tikhunter
tag
Felhúztam az alap 2400+ ost 133*15 ről 200*11,5 re
és még stabil fesz emelés nélkül.
Az miért van hogyha emeled a szorzót csökken a memoria olvasási sebessége viszont az írási sebessége nő. -
Comanche
tag
Az 1957 Mhz-t már elértem
csak a FSB-t állítottam egyenlőre följebb, megnézem a többi állítással együt!
valaki elérulhatná,hogy a CPU Fast Command Decod : to Fast / Normal mit csinál és kell e állítani, valamint a Masert Delay Transactio kell e ehez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A mérleg nyelve nem a Honor Magic 8 Air felé dől
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Motoros topic
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Amugy az XP-kre vonatkozoan tudsz mondani konkretat mi az ami nem stimmel?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
nekem is kell olyan...