Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
HIJ
őstag
válasz
mr_ricsi
üzenetére
Mert a memóriát szeretném kihajtani.És aztgondoltam, hogy az FSB emelése többet szamít, mint a szorzó emelése.És ez gyakorlatban is előjött néhány tesztnél és a SuperPInél -2sec lett 225ös FSBnél és kevesebb órajellel.11*200 50sec 9,5*225 48sec.Nembeszélve a memória gyorsulásáról.Tehát nekem ugytűnik, hogy javultak a gyorsaságok.Csak közben elszállt az alaplap

230at nembírta a DFI
HIJ
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''attól tartok, hogy rámsóztak egy 1900+os thorton magos procit.''
ha így van, akkor az ebay-en dollár ezrekért adhatod tovább.
Ugyanis thorton maggal 2000+ volt a legkisebb, ami megjelent.
Tedd autora a szorzót, és egy CPU-Z progival kérd le az adatait, majd a képernyőképet linkeld ide. Mindent meg tudunk majd mondani a prociról. -
kadettmester
tag
''Amúgy kinek milyen tapasztalata/véleménye van a thorton magos procikról?''
Nekem csak jó! Én egy 2600+ (1917Mhz) bartont akartam venni, de helyette thortont kaptam (2083Mhz, -256kB cache)! De nem bántam meg! Nagyon jól húzható. Nekem 11x205-ön (2255Mhz@3200+) megy, de szerintem van még benne kraft!
Ha ilyened van, no para! -
Monya78
veterán
Szivesen...

Szerintem a 450Mhz környékén majd kezd kifulladni a memó...esetleg kaphat próbaképpen a memó 2,6-2,7V-ot, és lazább késleltetést...Hogy majd tud hogy mi szab gátat az FSB-nek
Mióta Twin-es 500Mhz-es memókat használok, soha nem volt probléma a DualChannellel, és az FSB-vel
Memtesztet nem nagyon nézegettem, esetleg everestben néztem mit csinálnak a memók... 9,5x260-on mem olvas/ír: 3830/1440 Mb/sec
FSB stabilitást először superPi-vel nézem, majd játékokban... -
HIJ
őstag
Köszi a választ!
Most épp 225nél tartok, de a 10es és a 10,5 es szorzót már nem szereti, ezért FSBt emelem.Egyenlőre nem emeltem a hídon feszt, de ha mégis arra kerül a sor, akkor sem félek, hogy a hűtés nem lesz elég, mivel nlam nagyon a bordára fúj a proci venti.De a memória nemtom meddig fogja bírni.Szóval most 225*9,5nél tartok (még nemnéztem stabilitást csak memtestel).Nálad dobott valamit a DC? (ha egyáltalán abban fut, de gondolom, mivel twin)
HIJ -
A leírás érdekelne!
De egy két dolgot észrevettem!
- Az alaplap zalmanNB32-vel van hűtve, de elég meleg, 1.7Volton 34-35fok...
- Viszont a procimnak kevesebb fesz kell a stabil működéshez, ergo langyibb....
- Sokkal gyorsabb az Epox 8RDA-mnál!
Viszont jövőhéten jön Solad Procija, és azzal majd elválik a magas FSB.....
Leírások, Modbiosok, minden érdekel.... -
Monya78
veterán
Hali!
FSB tuningban szerencsés vagyok...stabil a rendszer 260Fsb-nél, mondjuk az eddig max ez volt, bár itt már intabil volt: [link]
Szerintem is nálad a ram még okés...másoknál is a PQI ram bírta a a 215-220 FSb-t...
Nekem a prockóm drótozással 133@200Fsb-re van rakva alapon...a drótozás ha érdekel valahol a WWW.Fab51.com oldalán találhatod...
Az alaplapnál a biosban szét kellene nézni...vannak finomhangolások..ezek pontos nevei nem juttnak eszembe.. (majd megelesem) de a északihíd fesz emelés fontos lehet, alapon 1,6V az északi híd, nálam 1,7V-on olyan 240-245Fsb-t bír, 1,8V-on 250-260Fsb-t
Ja és hűtés is kell a biztonságos északi híd fesz értekében, a gyári passzív északi híd elég gyengus lehet, nekem egy Zalman NB47j-van fent plusz a procihűtő is a chipset felé nyúlik...
Egyes esetekben a módbios is sokat segíthet, nálam először csak hátrány volt a mod bios, és csak a gyárival szerette a 260-at, majd memócserénél muszály volt biost váltani mert nem akart 230Fsb felett menni...
Majd küldök biosokat, mivel már egy másik srácnak is megigértem...de csak Kedden tudom adni...
#485: Nem midegyik szorzón tudja azt bizonyos FSB-t...
De addig is nyugodtan használhatod a keresőt, a DFI oldalon és külföldi fórumokon találsz biosokat és leírásokat...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
HIJ
őstag
Nos úgy néz ki, hogy bírja a lap is és a mem is, de az mitől lehet, hogy eddig a proci ment 2200MHzen 200*11 el, de most még a 220*9et sem viszi, mármint be se kapcsol.
Azthittem a procinak mind1 az arány, csak a MHz számít neki.Vagy nem?
HIJ -
HIJ
őstag
válasz
mr_ricsi
üzenetére
Tehát, ha leveszem a szórzót és feviszem az FSBt és kifagy vagy nem indul, akkor valószínű lap vagy memória?
Mivel a memóriát kitárgyaltuk a RAMos topicban, ezért a lap lehet?Ennyit ér a DFI
Minnya sírva fakadok
De ha így van akkor még az északi híd feszemelésével talán megoldható 
Ajjaj
-
Antee
tag
Amúgy kinek milyen tapasztalata/véleménye van a thorton magos procikról? annyit már sikerült megtudnom, hogy ezek igazából a barton ''celeron''-jai, mivel az 512-ből 256KB lockolva van a cache-ből... De ez nekem még nem sokat mond, ettől még lehet jó is, de lehet, hogy annyira mégsem?

-
Antee
tag
válasz
Comanche
üzenetére
Ha ezt tőlem kérdezted, akkor a válaszom az, hogy nem boltban vettem, hirtedőoldalon kerestem, szóval nem is ismerem az ürgét, de szerencsére megvan még a telszáma, szóval holnap irok neki egy szép kis sms-t, hogy tegye vhova a prociját. Mert igazából semmi bajom vele, de mégiscsak egy 2600+os árát fizettem érte... Amit ezek alapján még jobban lehetne húzni

-
Comanche
tag
Bocsánat, a #480 Antee-nak szólt, csak már fáradok!
A Thoroughbred B-s 2600+ -os az 2133MHz-n megy nem, ha jól emlékszem
Tényleg, boltban vetted, vagy használtan?
Nem lehet, hogy már belepiszkált valaki?
[Szerkesztve] -
Comanche
tag
Ha van kedved hozzá és csináltál már ilyet, (vagy kérj meg valakit aki ért hozzá) vedd ki a processzort arról megtudod biztosan, hogy milyen!
Van rajta egy jelölősor, onnan megtudod! Vagy a proci magján, vagy a szélén (matricán)!
Az enyémen (itt látod alul írva) az van,hogy AXDA2200DUV3C az AXDA azt jelenti, hogy Tbred a 2200 azt jelenti, hogy 2200 -s a processzor, a számok utáni betű a magfeszültséget jelenti, azt most nem tudom a D mennyit takar, az M az pédául 1,75 volt.
a D után a következő hármat nem tudom, az utolsó szám a buszsebességet jelöli, nálam a C, az = 133 MHz-el (és tényleg annyi is) Abból megtudhatod, mennyinek kellene lenni az FSB-nek de ha az össze számot ideírod, lesz aki megmondja azt is,hogy mikor gyártották!
Ha AX-el kezdődik akkor Palomino, ha AXDA akkor Tbred stb, többet nem tudok...
De ha még nem csináltál ilyt, tényleg ne állj neki!
Ha meg hülyeséget írtam, sikítsatok!
(olvastam olyat, hogy vannak Thoroughbredek is amiknek 22,5 - 23 - 24- x- es szorzójuk van, de ha jól emlékszem azok nem ekkorák, 1700-1800 ilyenek!)
[Szerkesztve] -
Antee
tag
válasz
mr_ricsi
üzenetére
''de így tudtam csak elérni vele, hogy 2600-asként menjen.''
Azt tudom, hogy nem megy 2600MHz-en, én csak azt mondtam, hogy 2600+osként megy így, mert ekkor lesz annak megfelelő az órajele.
Amúgy nagyon attól tartok, hogy rámsóztak egy 1900+os thorton magos procit. De ha meg ez van, akkor lehet úgy is nézni, hogy ebben az esteben igen jól lehet tuningolni...
-
mr_ricsi
veterán
''a proci viszonylag ritkán...ha mégis megoldás a drótozás hogy alapból magasabb FSB-ről induljon mint gyárilag''
Ez olyan ''urban legend'' mint az állat! Az FSB állító híd nincs összeköttetésben a proci magjával, így a proci nem tud a beállításáról tudomást szerezni.
Ahol a neten ilyen tapasztalatokat írnak le, ott valamit félreértenek: vagy az újrapasztázás miatt lett jobban tuningolható a proci, vagy az alaplap tudott így helyes PCI/AGP-t előállítani, stb. -
mr_ricsi
veterán
''azt honnan lehet megtudni biztosra, hogy a procim tényleg 2600-as? Mert ugye a szorzokat állitom, változik a 2xxx+-o jelolés is, szóval ezek alapján éppen lehet 2700-as de 1900-as is...''
CPU multiple: Auto
AI Overclock Tuner: Standard
Újraindítás után gyári FSB-t és gyári szorzót állít be, amiből fogod tudni, hogy milyen procid van.
''de így tudtam csak elérni vele, hogy 2600-asként menjen.''
Az AMD 2600+ nem 2600MHz-en megy!
''hol lehet állítani az fsb-n, mik a határok, a következmények, stb. Meg azt sem, hogy érdemes-e. ''
A biosban az ''AI Overclock Tuner''-t állítsd át manualra, és akkor megjelenik az a mező, ahol állítani lehet.
És kell is, mert most 100FSB-n megy a 133 vagy 166FSB-s proci, ami nem jó így. -
Savage5
senior tag
Sztem kezdd az egészet egy CMOS resettel. Sztem is furcsa az a 21-es szorzó. Ha a reset után is ilyen beállításokkal megy a gép, mint ez a 21-es Multiplier, akkor jöhet a tuning... (Esetleg nemtod véletlen megmondani, milyen magos a ''2600+ -od''?)
Ez a fenti kérdés azért lenne fontos, mert pl a T-Bred magosnál van 266, 333 Mhz-es (busz), a Bartonnál viszont csak 333 Mhz. -
Comanche
tag
'' a szoba lehűtése után lement 35°C-ra.''
Ez így van, de számold azt is bele, hogy nyáron melegebb lesz a szobában,vagy ahol van!
Ráadásul a nyári 26-27 fokra máshogy reagál, mit a téli fűtött szobás 26-27 fokra!
(ennek a pontos miértjét nem tudom, de biztos van rá megoldás!)
''Szóval a lényeg, hogy inkabb akkor menjen 2800+osként 46-47 fokon, mint 1900+osként 42-n, nem? ''
Ebben igazad van, legalább is a teljesítményt nézve!
Amúgy a magasabb hőfok akárhogy is használod, hosszabbtávon nem tesz jó!
Valószínűnek tartom akkor sem, ha benne van az elfogadható tűréshatárban!!
Ezt már nekem is mondták egy párszor, hogy minél kevesebb annál jobb!
Én a jelenlegi alap 34-C ommal elégedett lehetnék, de ha tehetem hűtök még rajta!
[Szerkesztve] -
Antee
tag
válasz
directsl
üzenetére
Naja, csak a max az 22,5-szörös, és akkor is csak 2250MHz-en megy. Érdekes dolgot tapasztaltam tegnap: 1900+osként használtam 1600MHz-en, és a szoba lehűtése után lement 35°C-ra. Azonban filmnézéstől is felment 42-re (lehet h többre is, nem tudom, elaludtam). Szóval a lényeg, hogy inkabb akkor menjen 2800+osként 46-47 fokon, mint 1900+osként 42-n, nem?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Savage5
senior tag
válasz
várnarancs
üzenetére
Attól függ, milyen magos. Ha T-Bred magos a proci, akkor lehet 266 Mhz-es az FSB, ekkor 2133 Mhz-en megy (133x16), de lehet egy 333 Mhz-es FSB-s változat is, ami (166x12.5) 2083 Mhz-en megy. Természetesen a Barton magosat sem szabad kihagyni, ennek a specifikációi: 166x11.5 = 1917 Mhz.
-
várnarancs
addikt
Egy lámaság: ?mhzen megy a 2600+-os XP? mert én minden hol mást látok. Perzse alapra gondolok.
-
HIJ
őstag
Hohó, most látom egy kolega.Remek!Viszont neked a B van (mármint lap).Neked milyen FSBn megy?Mert nálam az a helyzet, hogy igazából mar 202 nél is instabil a gép.Én azonnal a RAMra gyanakodtam, de egy látogatás után a RAMos topicba ez kezd halványodni a gyanú, mivel ott aztmondták, hogy játszak az időzítésekkel, mert akkor menni kell .Namármost az alap az 2,5-4-4-8 volt, amikor 200 fölé megyek akkor meg 2,5-5-5-9 és ugye nem ment, viszont megpróbáltam lejjebb venni 200on es leis tudtam 2-3-3-6ra.Én ebből arra következtetek, hogy 2,5-5-5-9 en bírni kellene a ramnak, ergo vagy lap vagy proci.
Tehát aztmondod, hogy mod bios meg északihíd feszemelés segít
És melyikkel kezdjem előbb?Vagy tudnál egy megbizható modbiost?Mert ezeket azért nem szerettem volna kipróbálni, mert kitudja mit rak fel az ember...De ha ajánlasz nekem egy jót akkor kipróbálnám
Huhh ez hosszú lett
-
N1
tag
Értem.
A memória időzítéseket tudod állítani?
Azokat lehet, hogy magasabbra kellene venni, mondjuk 8-3-3-3.0-ra (nem tudom, milyen ramjaid vannak,de ezekkel a beállításokkal minden ddr400-asnak kell mennie 200-on).
(Asus-ban nem vagyok otthon, ezért nem tudok hozzá menüpontot mondani) -
Antee
tag
Megpróbáltam, de így el sem indul, még csak a monitor sem áll vissza standby-rol...
Le kellett állítanom, utána meg a bios visszaállt alapbeállításokra. -
N1
tag
-
Antee
tag
Sziasztok!
Sok kérdésem lenne igy hirtelen, azt sem tudom melyikkel kezdjem.
Lényeg, hogy van egy Asus A7V880-as alaplapom, 512MB(400MHz) RAM, meg egy (elvileg)
2600+-os athlon xp.
Első kérdésem az lenne, hogy azt honnan lehet megtudni biztosra, hogy a procim tényleg 2600-as? Mert ugye a szorzokat állitom, változik a 2xxx+-o jelolés is, szóval ezek alapján éppen lehet 2700-as de 1900-as is...
Nekem így alapjáraton 42-45°C-on megy, egyszer ment fel 57-re, de akkor a most wanted max beállításokkal futott. Mióta nem úgy megy, azóta más sem vitte 51°C fölé. De én sokallom egy kicsit ezt is...
A másik nagy problémám, hogy igazából nekem eddig Celeron volt, és tök sügér vagyok ilyen fsb-hez, meg az ehhez hasonló dolgokhoz. Ami tuti, az az, hogy nálam az fsb sztem nagyon alacsonyan van, mert 21X-esen van a multiplier (remélem jol irtam), és így megy 2100MHz-en. Amiket eddig olvastam, azokhoz épest tudom, hogy ez sok, vagyis nekem annak tűnik, de így tudtam csak elérni vele, hogy 2600-asként menjen. Viszont nem tudom, hogy hol lehet állítani az fsb-n, mik a határok, a következmények, stb. Meg azt sem, hogy érdemes-e.
Szóval összegezve: szerintetek, feltételezve, hogy tényleg 2600+-os, és nem vertek át, milyen beállításokkal és mennyit lehet belőle úgy kihozni, hogy azért ne nagyon legyen túlhajtva, de azért ettől egy picit jobb legyen?
Nekem az is jó, ha valaki emailben válaszol, lényeg, hogy próbálja meg úgy, hogy kezdő vagyok AMD-ben, meg tuning témában.
Előre is köszi.
-
Monya78
veterán
FSB határt szab:
a proci viszonylag ritkán...ha mégis megoldás a drótozás hogy alapból magasabb FSB-ről induljon mint gyárilag
az alaplap: Átlagos Nf2 lapok a gyári 200fsb felett már ingadozóak lehetnek, de vannak olyan márkák amik átlagban többet bírnak...ha nem megoldás: +északihíd fesz, V-mod, mod biosok
a memória: gyári értékekről , Márkától, chiptipustól függően húzhatóak... hogy többet tudjon megoldás: +fesz a memónak, aszinkron járatás, memóvásárlást úgy tervezni hogy bőven legyen Mhz-e.... -
HIJ
őstag
Sziasztok!
Ezzel az FSB dologgal nem vagyok tisztában.Most akkor a procinak mind1 az FSB, mármint csak az órajel a lényeg.Értem ez alatt, hogyha a lap bírja pl a 240et akkor a procinak mind1, csak a szorzo legyen megfelelően kicsi?Vagy a procinak is van FSB ''határa''?Mert láttam már nagyon merész FSBket és akkor is a lap szabott csak határokat.Akkor most hogy van ez
HIJ -
tikhunter
tag
Lehúztam a + winyó tápkábelét és így egyből megjavult a proci úgytűnik kicsi neki ez a 300 as codegen dehát ez is már maximálisan ki van használva úgyhogy elégedett vagyok vele és nem fogom lecserélni azért a +100 MHZ ért inkább lehúzkodom a winyót.Így se gondoltam volna hogy el fogja ez vinni a 6600Gt aminek az ajánlott tápigénye min300W ajánlott 350.Mellesleg mi történt ezzel a topical régebben ez egy jó kis pörgős topic volt most meg le van eresztve.
[Szerkesztve] -
Savage5
senior tag
válasz
tikhunter
üzenetére
Egy 2400+ alapon 62W körül fogyaszt, természetesen ez húzáskor növekedhet.
Egy 300-as kodegány viszont tényleg nem valami bíztató, főleg most +1 winyóval.
Ha van módod rá, szerezz be egy 400W-os, márkásabb tápot (nem muszáj mindjárt Enermax-ra, vagy Chieftec-re gondolni), pl kölcsönkérsz egy ismerősödtől, haverodtól a teszt erejéig...Ha ez megvan, tedd vissza 2300 Mhz-re a CPU-t, és jöhet a tesz... -
tikhunter
tag
Nem lehet esetleg a bizonytalan táp miatt?Mert az elég necces nem igazán tuningra való darab.Ugyanis egy 300 as Codegen visz most jelenleg 2 Winyót 1CD rom 1 6600GT t 1GB ramot + még a húzott proci is azért többet eszik vmennyivel.Majd kipróbálom eggyik winyó nélkül mert régebben még úgy teszteltem.
-
Savage5
senior tag
válasz
tikhunter
üzenetére
Nekem sajna csak 333 Mhz-et támogat FSB-ből a lapka, de azt max. kihasználja, és elég nagyot dob 266-hoz képest a konfigon...
Jah, ebből a szempontból még jó, hogy alapfeszen viszi a 2200-t, szóval nem kell idegeskedni, hogy egyik napról a másikra fog megnyikkanni, bár hogy 2300-at vitte, most pedig hibázik alatta, nem valami bíztató jel... -
tikhunter
tag
Ha neked 1,8 V kell a 2250 hez akkor meg vagyok nyugodva az alapfeszes 2200 al és ez jelenleg 200*11 el jött ki csakhát nekem kb olyan egy hónapig ment 2300 on és most szar bár csak a teszt szerint úgyhogy kímélem azt majd csak játéknál húzom meg a 3100+ szintre.
''ha veszel egy nagyobb teljesítmányü procit akkor nem kell huzigálni'' ha megdobsz pár ropogós 20 ezressel bármikor veszek egy jobbat de addig is kihajtjuk ami még ebben van.
[Szerkesztve] -
Savage5
senior tag
válasz
tikhunter
üzenetére
1 biztos: ami tönkremehet, az tönkre is megy. Legyen az tuninggal, vagy anélkül.
Természetesen tuning nélkül húzza a legtovább a CPU, tuning után viszont jelentősen lecsökkenhet az élettartama, legyen az feszemeléssel, vagy anélkül (persze feszemeléssel ugyancsak plusszba megrövidül az élettartama, mint sima, alapfeszes FSB/Szorzó növeléssel).
Nekem is egy 2400+ -os TBred-B magos prockóm van, 2250 Mhz-en járatom, csak sajnos nem alapfeszen (1.85V), szóval várhatóan ezzel kb jópár évet lefaragok az életéből. De ez van, úgy vettem észre, hogy 333-as FSB nálam piszok nagyot dob az egész rendszeren (mint 266).
Ha meg akarod kímélni a CPU-t, akkor alapfeszen járatod, ha meg nagyon szükséges az a + pár Mhz, akkor tuning, és rövidül az élettartam ( de lehetne azt is csinálni, hogy veszel egy nagyobb teljesítményű procit, akkor nem kell huzigálni
)... -
tikhunter
tag
Hmm hát ez most beszart 2300MHZ en menni nem baj úgyis csak 2200 on akartam használni mert az felel meg a hivatalos 3100+ beállításoknak(Everest is annak ismeri fel
)Próbáltam tesztet azon nem ment át toltam egy kis HL2 őt de ott is eggy nagyobb fizikai számolásnál befagyott a játék.Úgyhogy tapasztalat:A fesz emelés nélküli tuningnál is amortizálódik a procid.(pedig lehet az Oblivionnál elkellett volna még az a + 100MHZ) ui.: Most 1 winyóval több van a gépben úgyhogy lehet emiatt nem stabil 2,3 on.
[Szerkesztve] -
tikhunter
tag
válasz
(Bundás)
üzenetére
Kösz csak most épp néztem eddig meg volt húzva 2300 MHZ re az Athlon Xp 2400+ om és a S&M (ezt használom tesztelésre)nél ma meghasalt a CPU(FPU) tesztnél ez volt 2300 mhz en régebben végigment ekkora frekin is és most woala.Most próbáltam 2200 on meg alapon is hiba nélkül végigment.Csak mert olvastam hogy aki feszt emel annak egy idő múlva már nem lehet akkora MHZ ekre húzni a procit meg hasonló.Na mind 1 netezésre sztem használom alapon max játékoknál használom ki ezt a kis rejtett pluszt.
-
tikhunter
tag
Hy All az lenne a kérdésem hogyha a procit meghúzom 2000 ről 2300 MHZ re főleg FSB vel akkor a tartós használat után károsodhat e a proci?Feszt nem emeltem úgyhogy a mikrokisülések vagy mi a fenék nem tehetik tönkre elméletileg.Egyébként szereztem rá egy jobb hűtőt és így tuningolva nincs olyan meleg mint a régivel tuning nélkül.Tapasztalatokat várok!
-
Comanche
tag
Ha tudnál kérni kölcsön egyet, kipróbálhatnád ingyen és ha jobb akkor veszel egyet!
Halkan mondom, (csak mert mondták már,hogy hűlye vagyok) én megfordítottam szívásra a ventillátort a hűtőbordán és lás csodát, 2 fok mínuszba! Ráadásul az egyik bordát amit vettem,olyan ventillátorral adták, hogy... ráraktam egy sima tápventillátort és jobban hűtötte!
(megjegyzem,nálam nem az a fő szempont,hogy ne haljam a gépet)
[Szerkesztve] -
vASalo
tag
Kösz a véleményeket! Azt hiszem akkor ezen csak egy borda csere segítene.. azért ezt a pasztázást még kipróbálom, habár 2 éve van meg ez a gép és mindig ilyen forró volt.. amikor fel lett polírozva a borda az is csak 2 fokot hozott minuszba. nekem inább csak az fura hogy az idle is majdnem annyi, mint a max.
-
Comanche
tag
# 168 és a # 315 hsz-t érdemes elolvasni!
Ez felvet egy pár kérdést és lehetőséget!
Ez már eléggé a hűtéshez tartozik, sorry!
Nálam az is 1-2 fokot jelentett, hogy ahogy írod, ''hűti a winyókat..'' tehát azt a hőfokot is befelé fújja, legalább is én ezt tapasztaltam! Milyen paszta van rajta, milyen öreg?
Rendesen van e felrakva, nálam az újrapasztázás egy kis precízebb felrakással, 3 fokot csökkentett! Az új helyén pár fokkal hűvösebb is a szoba, (de inkább nem olyan meleg) az is számított! Ezek külön-külön nem jelentenek sokat, de egyben akár 10 fok is lehet vagy több!
Reméljük baja nincsen, nem azért meleg! Én egy hétig barkácsoltam a házat, meg állítgattam a ventillátorokat, mert nekem a 2200+ hoz a 45 fok is soknak tünt! Most A CPU 33 a SYS 41 alapon, elötte a CPU 43-46 a sys 58 is volt! Ez már a réz bordával volt, a simával meg a rézmagossal még magasabb!
Na meg persze, hogy az érzékelők mit és hogyan mérnek!? -
Zero77
csendes tag
Mit éri meg jobban venni: egy 2800+ Sempront vagy egy 2500+ bartont?
-
vASalo
tag
válasz
Comanche
üzenetére
Ez egy réz magos alu borda utólag polírozva. adták a procihoz gyárilag. a házhűtésért felelős ventilátorok:
-elöl egy 8cm 2500rpm ez hűti a winyókat és friss levegőt nyom a házba..
hátul a táp alatt egy másik 8cm 2200rpm szívja kifele a levegőt.
Azért gondolom, hogy jó a szellőzést, mert ha leveszem a ház oldalát minden fentebb megy 1-2 fokot. -
Comanche
tag
Szia!
Hát hosszú távon, nekem nem lenne szimpatikus ez a hőfok!
De ezt majd egy hozzáértő megmondja!
Azt már megtanultam,minél kevesebb annál jobb!
Milyen a gyári hűtőd? Rézmagos, vagy réz?
Az enyém is elég magas hőfokon járt teljesen alapon a gyári hűtőjével,(elég mezeinek tünt) el is baktattam egy rézmagosért, akkor azt ajánlották, kaptam is egy 3.2-hez valót, mondanom sem kell, nem nyújtott érezhető változást!
Aztán vettem egy ki tudja már milyen rézbordát és mindjárt másképp festett a dolog!
''a ház amúgy jól szellőzik elöl hátul egy-egy ventilátor.'' Ez azért relatív!
Hogy vannak benne a ventillátorok? Hány fok van olyankor a helységben?
[Szerkesztve] -
vASalo
tag
Hi mindenki! lenne egy kérdésem. nekem egy t.bred-b magos 2400+om van egy gigabyte ga-7n400 lapban. 10,5x190MHz beállítással megy gyári feszen. gyári hűtővel az idle temp 58-59 fok a max terhelés 63-65 fok az everest szerint. a borda hőmérsékletét nem tudom megmérni pontosan, de nem hideg az biztos. a ház amúgy jól szellőzik elöl hátul egy-egy ventilátor. nem sok ez a hőmérséklet? A legtöbben 50 fok környéki maxot irnak.
-
Comanche
tag
válasz
mr_ricsi
üzenetére
Ez valahogy elkerülte a figyelmemet:
''Egy AMD Athlon XP 1800+ os procim van.''
bocsánat, csak egész nap a frissítést nyomkodom...
Nem rosszindulatból, csak megfordult a fejemben, hogy nem e elírta, én pl. annakidején azt kezdtem el mondani, hogy 1800 -as processzorom van!
Tényleg bocsi, edemse elnéztem! -
mr_ricsi
veterán
''Egy AMD Athlon XP 1800+ os procim van.
Leírnátok h h kell a szorzókkal variálni.''
Állj! Mielőtt belekezdenél tisztázzuk, hogy Palomino, TBredA vagy TBredB magos-e.
(Az alaplapban mindegyiknél ugyanúgy kell szorzót állítani, de nem biztos hogy lehet, és nem biztos, hogy érdemes. És a linkelt cikkben írt módszerek kiválasztásánál sem mindegy, hogy milyen a proci.) -
Comanche
tag
Milyen tipusú a BIOS-od? Ezt bootolásnál kiirja, vagy nincs hozzá könyved?!
Sajna most én nem tudok a neten böngészni, igazából ha még nem csináltál ilyet,nem ártana, ha lenne ott melletted valaki aki ért hozzá!
Az elején én sem mertem hozzányúlni!
Nem tudom, hogy mikor ér ide valaki aki fejből tudja, vagy a neten utána tud nézni, bár ezt te is megteheted! Ha mail-ben küldesz nekem leírást, megnézem!
Valamelyik bois-os topikban nem nézted?Lehet le van írva valahol részletesen!
[Szerkesztve] -
Savage5
senior tag
EPoX-os vok, szóval a Power BIOS Features-nél keresgélj, de ez típusfüggő... Van, ahol az egészet egybeömlesztették a DRAM Timing-be, másikaknál pedig külön-külön szedtek mindent... A lapról annyit, hogy kiváló tuningra
.
Ajánlom figyelmedbe a következő linkeket: [link], [link], [link] (és társai ezen az oldalon)... Nyálazz át pár oldalt, mielőtt belefogsz, a tuning nem játék, gallyravághatod az egészet egy-két elállítással. Szóval csak óvatosan...
Comanche: Képek nekem is jöhetnek!
PPP 
[Szerkesztve] -
edemse
csendes tag
A procim órajele a gyári 1533MHz.
De az a baj h azt sem tudod h a bioszba ol kall variálni a szorzókkal.
Nem tudjátok esetleg h az Epox alaplapnál hol lehet?? -
Solad
addikt
te milyen elso szamrol beszelsz?

a szorzo az egy egyszeru tizes (decimalis
) szam...
altalaban elmondhato hoyg azonos orajelen a nagyobb FSB-kisebb szorzo parositas nagyobb teljesitmenyt hoz igy arra kell torekedni hogy minel magasabb FSB-t erj el, ami ugye kisebb szorzoval lehetseges -
edemse
csendes tag
bocs, a szorzó első száma.
-
edemse
csendes tag
Melyik a jobb ha szorzó első nagy vagy kicsi??
-
edemse
csendes tag
Hello!!
Egy AMD Athlon XP 1800+ os procim van.
Leírnátok h h kell a szorzókkal variálni.
Ha lehet kicsit szájbarágósan.
Jah és még amivel lehet tuningolni azt leírhatjátok. -
Solad
addikt
válasz
--=Zolee=--
üzenetére
hat ennek nem ez az alapfrekije az biztos
alapon 11*133-on menne ami ugy 1463(6) MHz. de latjuk FSB-t mar bir 200 korul
nezd meg mi a vege aztan tudodnk tobbet mondani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad mini 7 2024 128GB MXN63 SpaceGray
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z170A Krait Gaming 3X alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3 hónap garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ugyanis thorton maggal 2000+ volt a legkisebb, ami megjelent.

De ha így van akkor még az északi híd feszemelésével talán megoldható 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)