- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manitou
veterán
Egy 1700+-os proci kicsit megrántva
[link] -
harley
őstag
csak azért, mert stabilan megy 50-53 között..
Érzékelő tulajdonságai:
Érzékelő típusa ITE IT8712F (ISA 290h)
Hőmérsékletek:
Alaplap 30 °C (86 °F)
CPU 52 °C (126 °F)
Aux 38 °C (100 °F)
Hűtőventilátorok:
CPU 3184 RPM
Burkolat 2596 RPM
Tápegység 2377 RPM
Feszültség értékek:
CPU mag 1.71 V
+2.5 V 2.59 V
+3.3 V 3.34 V
+5 V 4.33 V
+12 V 12.29 V
+5 V készenléti 4.65 V
[Szerkesztve] -
harley
őstag
üdv.
egy kis infó kéne.
az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen összeállításnál mennyi lenne az ideális procihőmérséklet?
Gigabyte GA 7N400pro2 / AMD Athlon XP2700+ / Gigabyte 3D Rocket Cooler-Pro / 2x 512/400 Samsung DDR ram / MSI 9600XT / Seagate7200prm 40gb / WD7200prm 120gb / Plextor Premium Cd-Rw / NEC 3540A DVD+/-RW 16X / Codegen 6102-CA ház / Enermax 350w táp -
Savage5
senior tag
BIOS-ba belép, szorzót pl. 13-ra állítod (alapon 133x15, szóval kárt nem teszel benne ezzel). Ha nem viszi, akkor lock-os...
A RAM-okat tedd 333 Mhz-re, alap időzítésekre, és utána próbáld a procituningot, és csak utána kezdj el a memók időzítéseivel, ill. Mhz-ével buherálni.
Én mertem adni az én 2400+ -osomnak 1.85V-ot is, most is annyin megy ''2800+ szintjén'' (2250 Mhz).
A jó hűtő meg alap dolog egy tuningnál, én maszekolással oldottam meg ( 1 nagy borda, rajta 2 hűtő).
-
zsoc
csendes tag
Megpróbáltam default időzítéseken is, de a probléma továbbra is fennáll. Hogyan lehet megtudni hogy szorzólockos-e a procim?
-
zsoc
csendes tag
Honnan tudhatnám meg, hogy a procimnak állítható-e a szorzója?
Amúgy lehet hogy a RAM-ok miatt nem lehet húzni tovább, pontosabban az időzítések miatt. Most 2,5-2-2-2 időzítésekkel mennek. Megprobálom default időzítésekkel is. -
zsoc
csendes tag
SZiasztok!
Tuningoltam a procimat. AthlonXP2400+ típusú procim van. 2180mhz-ig jutottam egy kis fesz. emelés segítségével. 1,7V-ra húztam fel a vcore-t. Így jóval 60 fok alatt van terhelés alatt is. Az FSB 145mhz-en még stabil. Ha tovább húzom már fagy. Miért nem lehet tovább húzni. A ramok biztosan bírják mert alapból 400mhz-esek. Hogyan tudnám ezt egy kicsit feljebb vinni? Vegyek rá jobb hűtést? -
mr_ricsi
veterán
''Ment a szg és egyszer csak leesett a hűtő a prociról''
A hűtő oldalanként 1 vagy 3 fülön kapaszkodik, és a fül(ek) nincs(enek) letörve?
''A többit valahogy ki kellene próbálni de hogyan?''
Neked nem tudok tanácsot adni.
Én az alaplappal kezdeném. Szemrevételezés, hogy vannak-e egésnyomok, púposodások elöl és hátul is.
Aztán proci, kártyák és memória nélkül indítanám. Ha elindul és lecsipogja a memóriahiányt, az már jó pont. Ezután lemérném a CPU core feszültséget mindegyik PWM-en. (Proci nélkül 1,025V körül kell lennie.) Meg a CPU i/o, a memória és a chipset feszültségét.
Ha ezek rendben vannak, akkor van egy régi 1G-ás procim, amit belepróbálnék. Ha indul, akkor raknék bele memóriát és egy másik VGA-t, majd több órán át mennének a tesztprogik.
Aztán belepróbálnám az eredeti VGA-t, majd végül az eredeti procit is. -
kano
nagyúr
válasz
mr_ricsi #179 üzenetére
Az a helyzet, hogy informatikus vagyok de nem bírok rájönni, hogy mitől is röppent el. Ment a szg és egyszer csak leesett a hűtő a prociról, ami éppen az alatta lévő videókarira esett de nem a vémes felével (zárlatot így nem okozhatott) hanem a ventissel. Érdekes, hogy a kép nem ment el csak fagyott a gép. Én azonnal odaugrottam csak a hülye fejemmel nem az elosztót nyomtam le 1mp alatt hanem a gépet kapcsoltam le a powerrel(5 mp). Addigra valami büdös lett. A vidkari úgy néz ki, hogy meghalt. A többit valahogy ki kellene próbálni de hogyan?
-
mr_ricsi
veterán
''Tippem szerint az alaplap és a vidkari röppent el de szerintem a proci jó (egy procihűtő leeséstől).''
Procihűtő leesésnél a proci röppen először. (Ha az alaplapon nincs hardveres hővédelem.)
A VGA mitől? Arra esett a hűtő?
''Ha egy proci halott és ki szeretném próbálni egy jó lapban elképzelhető, hogy a lapot is agyonvágja?''
Igen. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Comanche #172 üzenetére
''de szerintem maradt benne az előző akcióimból hővezető paszta!''
Fültisztító palcika és aceton. 2-3 perc sikálás után kijön a paszta.
''Talán össze kellene kötnöm a hidat ezüstlakkal, hátha??''
Adj még egy esélyt a grafitnak. (Az ezüstöt gyakorlatilag lehetetlen a lyuknól kiszedni, ha valami balul sülne el.)
És nem a hidakat, csak a lyukba kerüljön ezüst! -
kano
nagyúr
válasz
Comanche #174 üzenetére
Köszi! Én is várnék valaki hozzáértő hozzászólására. Ha egy proci halott és ki szeretném próbálni egy jó lapban elképzelhető, hogy a lapot is agyonvágja?
Hogy lehetne megtudni, hogy jó-e a procim? Tippem szerint az alaplap és a vidkari röppent el de szerintem a proci jó (egy procihűtő leeséstől).
Köszi! -
Comanche
tag
válasz
mr_ricsi #167 üzenetére
''Ha a legfrisebb bios van a gépeden, és az 1db 1G-ás RAMot kipróbáltad egyedül próbáltad már a legkisebb és a legnagyobb sorszámú memóriaslotban is, akkor ne add ki a kezedből. (Egyébként is: ha tudja mi a baj, mondja meg, és majd te megcsinálod.)''
Nem adtam ki, normális volt, adott egy másik ugyanilyen ramot! Ment egyszer négy órát, egy kicsit dolgoztam vele, aztán megint ment a memtestel 3 órát hibátlanul, úgygondolom, akkor mondhatjuk,hogy jó a ram!? -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet ezen a proci magján az a kis négyszög?
[link]
[Szerkesztve] -
Comanche
tag
válasz
mr_ricsi #167 üzenetére
''Valószínűleg a forráskódot töltötted le. Ha át akarod írni a progit, akkor jól jön, de ha csak használni szeretnéd, akkor inkább ezt töltsd le:''
A program megvan köszönöm, a forráskódot nem tudom mi, de nem kell mindent tudnom és különben is, én is utánajárhatok néha valaminek,majd megnézem!
Azonban ahogy nézem nem megy, az egyik oldalon leírták a működését képekkel,ott a multiplier management settins-ben piszkálódna,na az nekem szűrke! valószínüleg,nem sikerült a grafitozás, kipucoltam a lézervágást, de szerintem maradt benne az előző akcióimból hővezető paszta! Talán össze kellene kötnöm a hidat ezüstlakkal, hátha??
''Ha a legfrisebb bios van a gépeden, és az 1db 1G-ás RAMot kipróbáltad egyedül próbáltad már a legkisebb és a legnagyobb sorszámú memóriaslotban is, akkor ne add ki a kezedből. (Egyébként is: ha tudja mi a baj, mondja meg, és majd te megcsinálod.)''
A lgfrissebb BIOS van fent, 2004/08/19 van az ABIT oldalán, az fel is ment rendesen!
Mindegyik slotban probáltam már mindenhogy, egyikben sem működik rendesen,holnap visszaviszam, aztán...addíg nem is nagyon tudok a tuningal foglalkozni... -
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
''ott vana nevemben''
Tényleg én voltam figyelmetlen.
Tehát:
a procidon nézd meg az L12 hidat.
Ha jelenleg ilyen:
. : I : I L12
akkor a procifoglalatban egy vékony, ''U'' alakúra hajlított rézdróttal megoldhatod a dolgot, így:
[link]
(A képen a procifoglalat látszik felülről.)
Az L12-d nézhet ki így is:
. I I : I L12
Az Ocinside szerint ekkor is működik a pinmod, szerintem viszont nem: így 200FSB-re állítódna át. (Ezt a pártatlan tájékoztatásod miatt írtam, végülis annak hiszel, akinek akarsz. A procid a legrosszabb esetben sem károsodik, csupán nem fog elindulni.) -
mr_ricsi
veterán
''az előbb olvastam, hogy 100% terhelésnél 55°C a maximum ami még megengedhető.''
Az AMD 85°C-ot enged meg maximum. A kérdező tuningolja a prociját, ezért kívánatos, hogy 55°C fölé ne menjen.
De mindenkinél célszerű aminél alacsonyabban tartani a hőmérsékletet, mert a magas hőmérséklet vagy következménye valaminek (rosszul felrakott borda, pasztahiány, por, szoruló venti, rossz szellőzés a házban, stb.), vagy okoz valamit (pl. a táp gyorsabban használódik el.).
''egy AMD Athlon XP 2500+ nak mennyi az ideális hőmérséklet üresjáratnál?''
Az ideális a szobahőmérséklet, azaz kb. 25°C. (Így mintegy 100 évig is működőképes marad.) -
mr_ricsi
veterán
válasz
Comanche #163 üzenetére
''Kicsomagoltam, nem találtam exe-t''
Valószínűleg a forráskódot töltötted le. Ha át akarod írni a progit, akkor jól jön, de ha csak használni szeretnéd, akkor inkább ezt töltsd le:
[link]
''aztmondta vigyem be a gépem tudja mi a baja, megcsinálja!''
Ha a legfrisebb bios van a gépeden, és az 1db 1G-ás RAMot kipróbáltad egyedül próbáltad már a legkisebb és a legnagyobb sorszámú memóriaslotban is, akkor ne add ki a kezedből. (Egyébként is: ha tudja mi a baj, mondja meg, és majd te megcsinálod.) -
Comanche
tag
Már majdnem írtam,hogy akkor olyan mint az enyém, nézegesd az én kérdéseimre adott válaszokat, de mégsem! (vagy még is, csak máskor készült, vagy valami jelentéktelen külömbség van közte??) Azért erre kíváncsi lennék!?
De így akkor nem szólok bele,majd az Orákulum segít!
Nagy türelemmel van(nak)megáldva az értelmetlen és hasonló /(bár erre már született reagálás) (#96)''Egy kérdés sohasem lehet ostoba, csak a válasz, vagy a válaszoló.''/
kérdések megválaszolásában!
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
na van nkem egy 2200+-om:
AXDA2200DUV3C
AIUHB 0247MPMW
és kéne nke mvmi leírás h hogy tudom 266 helyett 333-as FSB-sre rakni h 333.as érzékelje a lap mert a lapom lockos nem tom 165-nél nagyobb FSB-re tenni a procit mert utána visszaugrik 133-ra szozóval kb 150*15-ig jutok utána nem jönbe a windóz alapfeszen.
hűtőm: spire whisperrock4 polírozva.
jeéeneleg 2700+-on használom (147*15) 294.-es fsb-vel 2-2-2-6-1T ramokkal szinkronban.
ettől alapfeszen jobbat fogok tundi csinálni vagy kétséges és örüljek ennek is?
jah alapon hőfok 44 volt 9200-vel most a kazán 6600GT-vel 46 terhelve 9200-vel olyan 52 volt ezzel 54. gagyi kodegány ház+8-as venti kifelé fúj.
[Szerkesztve] -
Comanche
tag
válasz
mr_ricsi #151 üzenetére
Letakarítottam az L1-et, begrafitoztam az L5 : 3-at! Csak eddíg nem ment a gép, teljesen szétesett (a ramtól szerintem) 2x kellett újratelepíteni.
''Award biosnál1: a géped ugyanúgy indul, de az XP alatt ha elindítod a CrystalCPUid progit, akkor azzal 4x és 24x között szabadon állíthatod a szorzót...''
Találtam 3, 4 féle CrystalCPUid-t, egy 455rc, egy 465rc, meg egy 46x64 végüt,melyiket használjam, vagy mindegy? De volt még többféle is...! Kicsomagoltam, nem találtam exe-t,akkor ezt is lemezről, vagy DOS-ból kellene indítani, vagy hogyan?!
A ram az vacak, vihetem vissza,bár felhívtam az embert, aztmondta vigyem be a gépem tudja mi a baja, megcsinálja! Hát nem tudom, másik kettő gépben sem volt jó és egy másik ram ment a gépembe,szerintem nem kellene a gépemmel csinálni semmit, csakegy jó ram kellene bele!
[Szerkesztve] -
KEAN
tag
Üdv!
Arra lennék kiváncsi, hogy egy AMD Athlon XP 2500+ nak mennyi az ideális hőmérséklet üresjáratnál? Nekem 40-41°C, szerintem ez egy kicsit magas, főleg, hogy az előbb olvastam, hogy 100% terhelésnél 55°C a maximum ami még megengedhető.
[Szerkesztve] -
Lacixx
tag
Sziasztok! Most vettem uj hütöt a procimra, xp 2400+ thorton. Hütö: Glacialtech igloo 2470 TC. Terhelés közben igencsak felszalad a hömérő higanyszála.Az everest 2 értéket mutat: cpu és cpu dióda. A dióda a lényeg nem? Mindig az a nagyobb, és sztem az a maghőm. Szomoruan tapasztaltam, hogy néha 65re is felemelkedik, de 3-4 óra nfs után 72 fok is volt. Na ez mitől lehet?
-
t1
veterán
AMD Athlon xp 2500+ kicsit meghúztam 11*220-ba megy nagyon faszául ez jó?
-
t1
veterán
Hali!
Mennyi egy athlon xp átlagos hőmérsékelete tuningolni szeretném haver 2500+-os bartonját kiv vok hogy mennyi legyen a max hőmérséklet ami még egészséges.. -
fifi_addict
tag
válasz
mr_ricsi #153 üzenetére
Akkor bátorkodom idepasszírozni az Everest alaplap jelentését:
Mező Érték
Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója 02/06/2003-8363-686B-6A6LMPACC-00
Alaplap neve Epox EP-8KTA2L/8KTA3L/8KTA3L+/KT-133A
Front Side Bus tulajdonságai
Busz típusa DEC Alpha EV6
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 133 MHz (DDR)
Effektív órajel 267 MHz
Sávszélesség 2133 MB/mp
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa SDR SDRAM
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 133 MHz
Effektív órajel 133 MHz
Sávszélesség 1067 MB/mp
Lapkakészlet busz tulajdonságai
Busz típusa PCI
Busz szélessége 32 bit
Valódi órajel 33 MHz
Effektív órajel 33 MHz
Sávszélesség 133 MB/mp
Alaplap gyártó
Cégnév EPoX Computer Company
Termék információ http://www.epox.nl/english/products/default.htm
BIOS letöltés http://www.epox.nl/english/support/bios.htm
Konkrétan a könyve alapján 8KTA3L+. Csak tudtok valami okosat mondani... fsb-t a biosban is lehet állítani, meg az alaplapon is (bár ott mintha csak 100 és 133 között lehetne választani). A bios startnál ...A/E-t ir ki a chipsetre, ebből nem tudom eldönteni, ahogy az everest se, hogy melyik verzió...
Köszi! -
mr_ricsi
veterán
válasz
fifi_addict #148 üzenetére
''az alaplapon kellene emelnem, jumperekkel, ... de ez kissé nehézkes. ''
Ettől ne rettenj meg. Mindent az alapoktól kell elsajátítani, mi is jumperekkel kezdtük a 486-586-os alaplapokon.
''anno fsb eccer-kétszer emeltem, de gyorsan elszállt a gép''
FSB-t is csak jumperekkel lehet állítani?
''amúgy KT133E a lap, ha ez jelent valamit még.''
Pár MHz-cel kisebb elérhető FSB-t, mintha ''A'' lenne.
Ha megírnád a lapod pontos típusát, többet tudnánk segíteni. -
Comanche
tag
válasz
mr_ricsi #151 üzenetére
''A 2 awardos változat közül nem te választasz, hanem már választott a biosod írója.
Tehát ha kipróbálod, vagy ez sikeredik, vagy az''
Ezt csak ötödszöri olvasásra tudtam értelmezni, de rendben
''Először HB-B-s rotringcerka az L5 3. hídjánál a lyukat ...''
Ezt szombatra hagyom, miután kialudtam magam, meg elötte rendbeteszem az L3-at!
''Ha a szorzót változtatod, és 133 az FSB, akkor 1800, 1866, 1933, 2000, 2066, stb. Nem?''
Nem csak hülyeséget mondtam, hanem sajna arra is gondoltam, de így már tiszta!
(volt annyi agyam,hogy arra gondoltam, csak 66MHz-s lépésekkel lehet állítani azFSB-t.
Kerekedett is a szemem rendesen
''Most várjam meg amíg megszokják egymást, vagy?''
Ezt viccnek szántam, ( holnap csere, bár úgy rendelték nekem, majd a jövőhétre lesz csak belőle valami szerintem) csak lemaradt a vigyor, bár jogos biztos találkoztál már olyannal aki...és néha én sem vagyok 100-as izzó, de hálás vagyok a türelmedért!
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Comanche #150 üzenetére
''Phonix award BIOs-om van, akkor az első változatot kellene kipróbálnom?''
A 2 awardos változat közül nem te választasz, hanem már választott a biosod írója.
Tehát ha kipróbálod, vagy ez sikeredik, vagy az.
''vagy ehez kellene a vágásokba az ezüstlakk?''
Semmiféle ezüstlakk! Először HB-B-s rotringcerka az L5 3. hídjánál a lyukat szinültig. (A képen a baloldali csík. És celluxszal leragasztani.)
Majd kell a progi, és ha működik a dolog, akkor akár ezüsttel is véglegesítheted. (De előtte gondosan maszkolj.)
''Ez a 66MHz-s pontosság, azt jelenti,hogy 66MHz-enként lehet léptetni?!''
Ha a szorzót változtatod, és 133 az FSB, akkor 1800, 1866, 1933, 2000, 2066, stb. Nem?
''Most várjam meg amíg megszokják egymást, vagy?''
Addig próbálkozol, amíg kifogsz egy olyan szakaszt, amikor éppen nem hibázik. Aztán megnyugodva megtartod, és évekig szívsz majd miatta. -
Comanche
tag
válasz
mr_ricsi #147 üzenetére
''Award biosnál1: a géped ugyanúgy indul, de az XP alatt ha elindítod a CrystalCPUid progit, akkor azzal 4x és 24x között szabadon állíthatod a szorzót, akár dinamikusan is, a proci foglaltságtól függően.
Ez kis kompromisszummal jó lehet. Kompromisszum: 133 körüli FSB-vel kell a procit indítani. Jó: 66MHz-es pontossággal belőhető a legmagasabb órajel.''
Phonix award BIOs-om van, akkor az első változatot kellene kipróbálnom?
Ez független a hídkötözgetéstől,vagy ehez kellene a vágásokba az ezüstlakk?
Vagy mindent a program intéz?!
Ez a 66MHz-s pontosság, azt jelenti,hogy 66MHz-enként lehet léptetni?!
Most lefutott másfélszer, aztán hibázott! Még megnézem hosszabban is!
Most várjam meg amíg megszokják egymást, vagy?
[Szerkesztve] -
Comanche
tag
válasz
mr_ricsi #146 üzenetére
''Miért, hibázott az új RAM, vagy el sem indult vele a géped?''
Nem arra írtam,hogy nem lett az igazi, hanem a hsz-ben még nem jöttem rá a részleges szürkítésre... de közben meg rájöttem, de nem értek még egy pár dolgot, de mindegy...
De a ram sem jó, nem indult el vele csak 23x-ra, másik modullal együtt! Utána teszt, 1808 hiba 4 perc alatt, (default-on) Utána nem tudta a 400MHz-t, most meg már másfél óra után, megy 400MHz-n! Nem értem,még probálkozom, de csere lesz!
[Szerkesztve] -
fifi_addict
tag
válasz
mr_ricsi #138 üzenetére
köszi a segítségeket, Savage5 kartársnak is. feszültséget az alaplapon kellene emelnem, jumperekkel, a könyv a leírással még megvan, de ez kissé nehézkes. anno fsb eccer-kétszer emeltem, de gyorsan elszállt a gép, még egy kisebb procival. amúgy KT133E a lap, ha ez jelent valamit még. majd megnézem, mit tudok bütykölni. mivel eccer már kellett BIOS-t kisütni, már óvatos vagyok...
köszi mégyegyszer a tanácsokat!
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Comanche #140 üzenetére
''De mi ez a mobilitás dolog, vagy ez is elérhetetlen szémomra?''
Nem az, mivel VIÁs lapod van.
Ha a -képen amit kérdeztél is- bal oldali lyukat kitöltöd grafittal (ideiglenesen), akkor a procidat átalakítottad mobillá. L5:3
Ekkor -attól függően, hogy milyen bios van az alaplapodban- 4 dolog történhet:
Award biosnál1: a géped ugyanúgy indul, de az XP alatt ha elindítod a CrystalCPUid progit, akkor azzal 4x és 24x között szabadon állíthatod a szorzót, akár dinamikusan is, a proci foglaltságtól függően.
Ez kis kompromisszummal jó lehet. Kompromisszum: 133 körüli FSB-vel kell a procit indítani. Jó: 66MHz-es pontossággal belőhető a legmagasabb órajel.
Award biosnál2: a géped ugyanúgy indul, de az XP alatt ha elindítod a CrystalCPUid progit, akkor azzal 4x és 11x között szabadon állíthatod a szorzót.
Ez abszolút nem használható semmire nálad. (kicsi FSB-vel kell indulnod, aztán még a szorzó is lecsökken, csökkenteve az órajelet.
AMI biosnál1: a géped eleve a mobilszorzóval (11x) indul, az XP alá nem kell progi, (de ha elindítod a CrystalCPUid-t, akkor azzal 4x és 11x között szabadon állíthatod a szorzót.)
Neked ez elég jó lenne, mert 11x180-190MHz-en járathatnád a procid.(Amit a KT400 még bír)
AMI biosnál2: a géped ugyanúgy indul, de az XP alatt ha elindítod a CrystalCPUid progit, akkor azzal 4x és 11x között szabadon állíthatod a szorzót. Ez szintén nem jó neked semmire. -
Comanche
tag
Hát nem lett az igazi...
-
Comanche
tag
Az ezüstlekkal nem lesz gond, aceton az van, a vágásból meg valahogy kiokoskodom a pasztát...
már megvan, 400-as, meg vissza is vihetem, a másik 2 512-est is ott vettem, és az egyiket vissza is cserélte szó nélkül mert hibázott 3 óra után! nagyon normálisak, ezekt is szó nélkül viszacserélte az 1 GB-ra! Köszönöm a segítséget! csak sikerült
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
válasz
Comanche #133 üzenetére
''De nem tudom mire figyeljek, ha másért nem is kellene kiszedni, (mert ugye nem ér semmit, úgyhogy csak dísznek van rajta)legalább, megtanulom ,visszacsinálni a művemet!''
Az ezüstöt acetonba mártott fültisztító pálcikával le tudod mosni. A gittet nem tudom. Tapétavágó szikével talán ki tudod fordítani, esetleg az aceton feloldja, nem tudom?
Az biztos, hogy az ezüstöt a lyukból kiszedni gyakorlatilag lehetetlen.
''Mi ez a mobilitás dolog, erről nem nagyon olvastam még!? ''
Ez hosszú, majd dél után leírom. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Comanche #141 üzenetére
Arra figyelj, hogy ddr400-as legye, amit kapsz. Feltétlenül köss ki magadnak visszacsere lehetőséget arra az esetre, ha az alaplapod nem kezelné a memóriát.
Ha a gépedbe belepróbálod, akkor futtass rajta legalább 4 órányi memtest86-ot. (Default biosbeállításokkal, ha bármi hiba van, akkor nincs hibakeresés, azonnal visszacsere.) -
Comanche
tag
Bocsánat, tudom nem ide tartozik, a megfelelő hejen ''nem akarnak válaszolni''
tudna valaki,(privátban is jó) mondani valamit a Hydix ramokról?Nem találtam semmit róla, és délután elcserélném a két 512-es samsug ramomat egy 1GBos Hydixre, csak nem tudom, megéri e, vagy nem? A processzor tuningkísérleteim folyamán arra a megállapításra jutottam, egy modullal jobban érzi magát ézért gondoltam...!
-
Comanche
tag
mr_ricsi
''A szakszövegnek unalmasnak kell lenni, nem?''
Azthiszem,teljesen igazad van...
De mi ez a mobilitás dolog, vagy ez is elérhetetlen szémomra?
A 137-es hsz-ben lévő képen mit is láthatunk,mert ha jól látom, az L5 ön vannak kötések, de kicsit kuszának tűnik, ezzel mit állítunk? szorzót!?
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
válasz
fifi_addict #132 üzenetére
''VIA KT133 alaplapban''
KT133A inkább, mert ha 133 lenne, akkor nem menne 133FSB-n. Ezt próbálhatod FSB-n is húzni, olyan 140-145MHz-et bír ez a chipset.
''CrystalCPUID alapján szorzólockos, nem lehet a multipliert állítgatni.''
A crystal csak a mobil procik szorzóját tudja állítani, ezért inkább a biosban próbálj állítani.
''Mennyire számít, hogy SD-RAM-al probálkoznék?''
Amennyit az alaplap bír, annyit -valószínűleg- a memória is bírna.
''A proci 15 x 133 al megy, 1,65 V-on.''
2400+, TBredB.
Ha húzod, valószínűleg a feszültséget is növelned kell. -
mr_ricsi
veterán
''nagyon tévedsz meglehet ezt oldani ha összekötöd a megfelelő hídakat''
Kedves Djolty!
Nem tévedek! Az AMD 2003. 39. hetében, azaz szeptemberben vezette be a ''superlockot'', miközben a linkelt cikk a fejlécében lévő dátum szerint 2003. januárban készült. (A cikkíró a jövőbe lát?)
A superlockos procikon nem lehet szorzót állítani, pedig az L1 hidak nincsenek elvágva! (Akkor meg mit akarsz a cikk alapján összekötni)
[Szerkesztve] -
Savage5
senior tag
válasz
fifi_addict #135 üzenetére
Attól függ, ha a memók bírják, akkor csak azt tudod húzni, ha nem akarsz fizikailag hozzányúlni a CPU-hoz. Ha nem viszik, az úgyis kiderül, de nagyon apránként lépegess a Mhz-ek között... Sztem egy jó 133-as RAM-mal el lehet menni úgy 166-ig talán, de lehet hüleséget beszélek, SDR-rel és KT133-mal még nem tuningoltam.
Egy jobb deszkával, DDR-rel (pl. 333-as), és jó hűtéssel elég sokat ki lehet hozni a 2400+ -ból
[Szerkesztve] -
Savage5
senior tag
válasz
fifi_addict #132 üzenetére
Az én procim is 2400+ -os (133x15). Nekem egy KT400-as deszkában (Epox 8K9AI) (+ maszekolt hűtővel, 1 borda, 2 hűtő rajta) sikerült meghúzni 2800+ szintre @ 2250 Mhz-re (166x13.5).
Az volt a szerencsém, hogy nem szorzólockos a cucc, így bírtam állítgani.
RAM-tól (ha FSB-t növeled) nagyon függ a dolog, márpedig csak azt tudod, ha lock-os, vagy marad a hídlakkozós, lábkötözős módszer...
Írtam egy viszonyítási alapot, ez a vége, ami még stabilan elmegy. Azt, hogy egy KT133-assal és SDRAM-mal mennyit lehet kihozni belőle, azt nemtom.
( Természetesen feszt is kellett emelnem, 1.85V-on járatom, azért kellett a + hűtés is: alapjáraton 40-41 fok, terhelve 48-49, 50 fölé nem ugrik)
[Szerkesztve] -
Comanche
tag
válasz
mr_ricsi #127 üzenetére
''Attól függ, mivel töltötted ki a lyukakat. Nem is biztos, hogy vissza lehet csinálni.''
Fára való gitt volt kéznél (lakásfelújításban vagyok) ahogy olvasgattam, nem sokban tér el a többitől, amit írtak,hogy használni szoktak!
Hát,szerintem elég jól bepasztáztam, nemtudom tényleg ki lehet e szedni rendesen, talán egy jó hegyes tűvel?! De nem tudom mire figyeljek, ha másért nem is kellene kiszedni, (mert ugye nem ér semmit, úgyhogy csak dísznek van rajta)legalább, megtanulom ,visszacsinálni a művemet!
''Ammenyire vissza tudok emlékezni, szuperlockos procinál nem játszottam az L3-mal. (Eddig mindig mobilosítás oldaláról próbálkoztam, mert Viás alaplapokról volt szó)
Mi ez a mobilitás dolog, erről nem nagyon olvastam még!? Mi az apropója,hogy VIA-s az alaplap?Más lehetőségekk vannak, vagy nagyobbak a korlátok!?
''(nem személyeskedem, biztos jó napod volt)''
A hsz-odnak ezt a részét nem értem.
Csak arra akartam utalni, hogy már vagy másfélszer végigolvatam a topikot és feltünt, nem sokszor ''mosolyogsz'' vagy bármi más! Kicsit közönyösnek hat néha, de mivel még mielött az aláírásodhoz került volna az a frappáns mondatsem zavart a dolog !Meg ahogy látom itt is,meg máshol is, egyesek szórják rendesen! Nem vettem magamra, csak láttam párat használtál mostanában!
Erre akartam kilyukdani, csak nem akartam nagyon jópofizni, meg a szót szaporítani nem idevaló dolgokkal!!
[Szerkesztve] -
fifi_addict
tag
van nekem egy Athlon XP Thoroughbred procim Epox VIA KT133 alaplapban. Lehet-e ezt húzni valahogy? CrystalCPUID alapján szorzólockos, nem lehet a multipliert állítgatni. A BIOS-ban van valami, amit én FSB állítási lehetőségnek gyanítok, ott kotorásszak? Mennyire számít, hogy SD-RAM-al probálkoznék? Kezdő lennék, némi kiméletet így elsőre....
A proci 15 x 133 al megy, 1,65 V-on. -
zsolt11
csendes tag
válasz
mr_ricsi #129 üzenetére
kedves richie!
nagyon tévedsz meglehet ezt oldani ha összekötöd a megfelelő hídakat csak az a baj,hogy én még ilyet nem csináltam és ne mnagyon merem bevállalni,de ha már valaki csinált ilyet. úgye gondolom annak már a kisújjában van ez az egész.
pl.http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=160&p=11
itt van hogyan kéne megcsinálni csak nem nagyon merem.
üdv. -
graf
tag
Keressed Lorke-t!
-
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Comanche #124 üzenetére
''Hát nem azért kellett betömni,hogy nehogy belemenjen az ezüst és a lejebb lévő valami szigetelőréteggel ne érintkezzen, mert akkor leföldel,vagy zárlatos lesz vagy valami ilyesmi?''
Amit írtál, az a Palominó magos XP-kre igaz, az erezett tetejűekre biztosan nem, és a rücskös tetejű TBredekre-Bartonokra állítólag nem.
A palomíno utáni prociknál kiszedték a lyukak mélyéről a testpotenciálú vezetőréteget, ezért mehet bele a vezetőanyag.
Az erezetteknél pedig a pontok funkcióját is megkeverték, hogy nehezítsék a tuninngolók dolgát, tehát azokat jobb kihagyni a játékból.
''Vagy az csak akkor, ha a pontokkal érintkezik?''
Az erezettnél sok olyan pont van, ami már nem a hídhoz tartozik, hanem csak testre van téve.
''Akkor lenne értelme visszacsinálni''
Attól függ, mivel töltötted ki a lyukakat. Nem is biztos, hogy vissza lehet csinálni.
''Neked már sikerült?''
Ammenyire vissza tudok emlékezni, szuperlockos procinál nem játszottam az L3-mal. (Eddig mindig mobilosítás oldaláról próbálkoztam, mert Viás alaplapokról volt szó)
''nem személyeskedem, biztos jó napod volt)''
A hsz-odnak ezt a részét nem értem. -
zsolt11
csendes tag
hi,
volna egy problémám,van egy atlon xp 2400+ thoroughbred-b magos procim,viszon szorzózáras,nem lehet se emelni se csökkenteni a szorzót.
ki tudná nekem ezt a szorzózárat feloldani,mert én nem vagyok ebben elég gyakorlott.
üdv. -
vakarcs
aktív tag
nekem van egy Applebred magos 1600os duronom... ez ugye a tbred B magra epul csak 64k kess van benne... szorzolockos...
a szorzolockot ki lehet kerulni a hidak osszekotogetesvel vagy nem? ha jol tudom akkor ez mar uj tokozasu... -
Comanche
tag
válasz
mr_ricsi #123 üzenetére
Na most gondolkodóba ejtettél...
Bele a lézervágásba a grafitot? Hát nem azért kellett betömni,hogy nehogy belemenjen az ezüst és a lejebb lévő valami szigetelőréteggel ne érintkezzen, mert akkor leföldel,vagy zárlatos lesz vagy valami ilyesmi? Vagy az csak akkor, ha a pontokkal érintkezik?
Újabb technológia...?! Hm... Nem tudom követni
Akkor lenne értelme visszacsinálni és máshogy próbálkozni? Neked már sikerült?
(Pont valamelyik nap néztem,hogy nem sokszor használsz ilyen... nem személyeskedem, biztos jó napod volt)
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
válasz
Comanche #121 üzenetére
''Van valami ötleted, vagy tudsz valamit?''
Tudok valamit! Te ósdi módszert alkalmaztál. Ennél az erezett procinál már ez nem jó, ugyanis a pöttyöknek nem minden esetben van köze a hidakhoz. ahogy te csináltad, összekötöttél 2 test potenciált. (Árnyékolásnak kiváló.)
Ennél a procinál a lyukba kellett volna az ezüstöt juttatni. (Mivel azt nehéz eltávolítani, először mégis rotringcerkával próbáltam volna a feltöltést, és csak ha az nem mőködik, akkor az ezüst.)
[Szerkesztve] -
Comanche
tag
válasz
mr_ricsi #112 üzenetére
Igen,teljesen így néz ki, a zöld részeken erezett,mármit átlátszik kicsit mi van alatta!(gondolom erre gondoltál vezetékezés gyanánt?!)
A mag pedíg fémszínű, bár szerintem ez is, csak a fényviszonyok miatt ilyen lilás!Legalábbis nálam!
Van valami ötleted, vagy tudsz valamit? -
mr_ricsi
veterán
''A 2500+ -os Bartonok melyikébe került lock, ill. SuperLock?''
Én úgy tudom, hogy a 2500+-os bartonok 2003. 39. hetéig lockmentesek voltak, a 39. héttől pedig superlockosak.
A korábbiak között csak elvétve lehet pár darab sima lockos, és a 39 hét után is készült pár darab lockmentes. (A legendák szerint ilyenkor próbagyártott és egyedileg tokozott procikat kevertek a kereskedelmi darabok közé.) -
mr_ricsi
veterán
''Honnan lehetne megtudni, hogy a lap kapott-e?''
Egy hozzáértő proci nélkül rámérne a PWM-ekre, hogy 1,85V-ot adnak-e le, ill. az I/O táp 2,5V-ot (azt hiszem).
Utána pedig a sufni fiókból valami régi 700-1000-es TB procival elindítani. (Aminek már csak eszmei értéke van
Te -talán- az utóbbit tudnád kipróbálni. (Ill. szemrevételezni a CPU foglalatot, égés- és olvadás nyomok után kutatva.) -
Savage5
senior tag
-
Savage5
senior tag
válasz
mr_ricsi #114 üzenetére
SuperLock? A 2400+ -osomon még sima lock sincs,
ezért tudtam meghúzni. De ha már így szóba jött ez a lock dolog... A 2500+ -os Bartonok melyikébe került lock, ill. SuperLock? Melyik sorozatszámot kell figyelnem?
És a 3200+ ? Vele mi a helyzet lock terén? Ebben nem vok jártas.
[Szerkesztve] -
Savage5
senior tag
Érdekes, nekem egy 2400+ van, és ha jól emléxem, ez is ilyen, mint a linkelt kép, tehát látszik a vezetékezés... De rég volt lefejtve róla a hűtő, és nem fogom leszedni azért, hogy megnézzem.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Comanche #111 üzenetére
''Ahogy olvastam, a lézervágásokat bepasztáztam, megszárítottam, a felesleget leszedtem, aztán egyesével leragasztottam,hogy ne folyon sehová és ezüstlakkal össze lettek kötve,ha erre gondoltál!?''
Neked már az a fajta XP van, ahol látszik a vezetékezés a proci tetején?
Vagyis ilyen: [link] -
Comanche
tag
válasz
mr_ricsi #108 üzenetére
A BIOS-ban 166MHz ra állítottam a CPU FSB-t (bár már 163-ra visszaraktam, mert behalt írás közben), a ram-ot 333MHz-re, mármint 166-ra,bár csak egy modullal volt hajlandó elindulni!
Talán a 3,vagy kettő helyett egy 1GB-os modult kéne használnom, ha valaki vevő rá,vagy cserélne...?!)
Az evereszt azt mondja: 2273MHz, CPU FSB:168,4MHz Memória busz:168,4MHz
DRAM.FSB 1:1 időzítés 2,5-3-3-7 GPU órajel 200MHz, Memória órajele(ezt kérdezted): 164MHz! Ez mindíg ennyi,bármit állítok! Mindez a SYS temp: 48 C CPU temp: 39 C
elég jól eltaláltam a hűtést,ha nem hazudik a winbond meg az everest!?
Mert azt olvastam, az FSB emelésével nagyobb eredményt lehet elérni,gondoltam kissebb szorzóval indulva több lehetőség van benne!?
Hát az L3 feliratt mellett van egy pötty, az az eleje, onnan az első el van vágva, azt hagytam, a második kötve volt, a harmadik vágva , azt összekötöttem, a negyedik kötve, és az ötödik vágva , azt is összekötöttem!Ahogy olvastam, a lézervágásokat bepasztáztam, megszárítottam, a felesleget leszedtem, aztán egyesével leragasztottam,hogy ne folyon sehová és ezüstlakkal össze lettek kötve,ha erre gondoltál!?
A táblázat szerint, ezzel 11,5-ös szorzót állítottam!
Az,hogy lock és szuperlock között mi a külömbség, háááát...?? Akkor ezekszerint, ahogy az elején kezdted, talán semmit nem tudok vele kezdeni!?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
atosz
őstag
válasz
mr_ricsi #108 üzenetére
''Ezt a hozzáállást szeretném megtanulni: ha 2273-on nem megy, akkor próbáljuk meg a 2300-at, hátha! ''
Amugy rohej, de neha megesik, hogy akar be is johet.No persze ez legfeljebb a finomhangolasoknal johet be, hogy +1 FSBvel stabil. Nekem volt mar ilyen, hogy egy adott FSBvel vhogy hibazott par ora utan rendszeresen a prime, emeltem egyet rajta es total stabil lett. Az volt adott beallitasoknal a legvege, vszeg ez inkabb a csipszet miatt lehetett.
-
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Comanche #104 üzenetére
''Na gondoltam 11,5-ös szorzó pont (11,5x2200 = 2300''
Ezt a hozzáállást szeretném megtanulni: ha 2273-on nem megy, akkor próbáljuk meg a 2300-at, hátha!
''2 hidat össze is kötöttem,jó is lett, meg szép is, a problém csak az, hogy maradt a 13,5-ös szorzó! (L3/1 van csak átvágva így)''
Az elképzelés elvileg jó, mit zártál össze, mivel és hogyan?
''A kérdés,ha már egyszer nem tettem tönkre,miért nem csinálja amit kéne?''
Az L3 állítgatását még nem próbáltam, de te már a 2. vagy rövid időn belül, aki arra panaszkodik, hogy superlockos procinál nem módosul a szorzó. -
kano
nagyúr
válasz
mr_ricsi #103 üzenetére
Hát ez jó kérdés! Az a helyzet, hogy leesett a proci hűtése a prockóról és mire kikapcsoltam (5s) addigra már büdös lett. Nem látszik rajta semmi de megdöglött a proci biztosan. A lapkát nem tudom, hogy mi a helyzet vele. Nem igazán akarok újat venni mindenből.
Tudnál tanácsot adni, hogy esetleg ha újat kell vennem akkor milyen érdemes? Lehetőleg minél olcsóbb legyen de azért min. közepes minőségű alaplapka. AMD vs. Cerka?
Tanácstalan vagyok. -
Comanche
tag
Solad (#55)
Lerövidítettem,köszönöm!(erre nem találtam utalást,vagy csak nem emlékszem!?)
De benne van az alapelvekben tényleg, bocsánat!!
[Szerkesztve] -
Comanche
tag
mr_ricsi ( 74 )
Alakul! 2273MHz 166 FSB-vel...
''nem lesz belőle semmi''
Nem hangzik valami jól!!
Megnézem majd amit írtál,csak ''Sajnos'' nemrég jutottam nethez...
Viszont találtam a papírjaim között egy leírást, ami egy 2200-es Thoroughbred prociról szól,olyan mint az enyém,minden úgy is néz ki rajta! (ki sziktam nyomtatni, a gépen kifolyik a szemem ha sokat olvasok)
A bibi az, egész jól le van írva minden, van egy táblázat,a L3-as híd kötögetéseiről, hogy mi milyen szorzót állít! Na gondoltam 11,5-ös szorzó pont (11,5x2200 = 2300, ennyit szerettem volna mmár az elején is kihozni belőle) jó is lesz, az kijön vágás nélkül, mert azt nem javasoltad! Nem csodálom,főleg nekem...
2 hidat össze is kötöttem,jó is lett, meg szép is, a problém csak az, hogy maradt a 13,5-ös szorzó! (L3/1 van csak átvágva így)
Tehát csináltam jól megcsináltam a nagy semmit,bár legalább kárt nem tettem benne!
A kérdés,ha már egyszer nem tettem tönkre,miért nem csinálja amit kéne?
Valamit nem írtak még le,vagy csak én vagyok értetlen!?
[Szerkesztve] -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy hol lehetne szerezni egy 2000+ 2200+ Xp-t?
Az enyém sajna elégett és most nagyon kellene egy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hobby elektronika
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One mobilszolgáltatások
- Elden Ring
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged