- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
_Volkovy_ #1796 üzenetére
Sztem a cpu internal freqv.-t nézte. Új proc behelyezésekor nem ritka, hogy az első kikapcsolás v bios rámentés (user def. vagy cpu operating freqv. nem ugyanaz) előtt az újonnan behelyezett proci internal freqv-en (100,133FSB*szorzó) megy, tehát döglassan -de egy bios rámentéssel visszaáll, létrejön a normál FSB266-os állapot
-
mr_ricsi
veterán
-
válasz
_Volkovy_ #1789 üzenetére
Én is így vagyok! 9600-am van, és amire használom, még sok is!
Nek költök súlyos 10-eseket VGA-ra, csak azért, hogy verjem a mellkasom 3dMArk eredményekkel! Játszani nem játszottam a 9800Proval sem, megy a 6800-al sem, tehát egy 7900-el sem játszanék!
Nincs rá időm! ( Inkább Barátnőmre töltöm a '' drága '' energiámat! ) -
válasz
_Volkovy_ #1781 üzenetére
Nekem elszállt így az XP-m Az A64-emen, mikor tuningoltam! Aztán biosreset, és minden ment tovább, mint a kisangyal! De eddig 20-ból egyszert jött helyre a cucc...
Nem riogatás, sajnos ez a memóriahibával jár! Tuning után Memtestel Bootolj be, és ellenőrizd le! ha kétszer végigfut hiba nélkül, akkor nem fog elszállni az XP.. Max újraindulni ( legalábbis én eddig ezt tapasztaltam! ) -
válasz
_Volkovy_ #1777 üzenetére
De ha garis 2.95voltig, passzív hűtővel, méghozzá 10évig ( boltba ) és örökkévalóságig a gyártónál, akkor azt táncsak biztos tudja, nem?
Nem samsung, meg brand, hanem GEIL, és az csak tudja, mit csinál! nem?
Ha meg meghal, akkor a bolt, ahol vettem, ami mellesleg a munkahelyem,Majd kicseréljük.
Én is csak megnézni akarom, mert én úgy is 11x166-on használom, most még 1.4Voltal, de le fogok menni 1.375re..
Remélem Sikerül elintézned a gépedet, hogy villantson! Amúgy nem tudom, nekem a Geileknél nem lehet észrevenni különbséget 1T és 2T között ( mármint órajelben! ) Sebességben azért igen.. -
-
zso73
veterán
-
őstag
őstag
válasz
_Volkovy_ #1737 üzenetére
nálam is csak picit jobb 11 -en, mint 6 -on (de mint írtam minden más lassabb a kettő közt sőt még az 5 is lassabb)
a TCCD megy cl2 -őn is 450-en
amúgy ahogy elnézem az infineon sem szereti a 2.9V felett [link]
a TCCD is 2.8-on megy nálam (nem minden esetben javul a stabilítás a többlet fesz hatására)
de arra figyelj, hogy az NF7 0.1V -al többet ad a ramnak, mint amit a biosban beállítasz -
-
válasz
_Volkovy_ #1680 üzenetére
Athlon XP mellett nincs értelme a DUAL CHANNEL-nek!
Mivel a proci maximális sávszélessége, amin kommunikálni tud az 3200MB/s ( 200FSB ), nincs értelme a 6400MB/s-os Memóriasávszélességnek. Bőven elég neki a SINGLE ram is. Ez Részemről olyan parasztvakítás... Én a dual kites Geiljeimet is single nyomom, és gyorsabb így.
Próbáld ki, nem veszítessz semmit! -
FNZ
őstag
válasz
_Volkovy_ #1508 üzenetére
hali !
kipróbáltam hétvégén amit írtatok:
az 1700+ procim most 145-ös fsb-n megy 1599 MHz-en. még nem volt időm teljesen letesztelni, hogy mennyire fagyik, de egyenlőre müxik. lehet hogy majd még egy kicsit megpróbálom feljebb tornázni az fsb-t pár lépéssel
a fesz a biosban auto-ra van állítva.
az everest a membusz 181 MHz a 166 helyett. ez nem gáz annyira ?
a pci-t nem tudom fixen 33 MHz-re állítani sajna.
köszi mindenkinek a segítséget -
Lortech
addikt
válasz
_Volkovy_ #1621 üzenetére
Nem tudom 1600Mhz alatt 1600+-ra, vagy valóban 1600Mhz-re gondoltál, ami már egy 1900+, de a TUA 13XX-en kb. 13XX-es (Mhz) Athlonnak felel meg, ha sdrammal nézzük mindkettőt, és így az Athlon még le is van ''kicsit'' fojtva, mert tudja a 266-os fsb-t is... Jó procc a tua, de azért túlzásokba nem kell esni. Persze ez is csak szigorúan szvsz.
-
mhif
senior tag
válasz
_Volkovy_ #1627 üzenetére
de szívesen beneveznék egy olyanra, csak sajna még mindig nehéz és időigényes 10k alatt találni, még itt a hwpiacon is!
no meg abból idulok ki legelőször, hogy ez a 7k-s nf2 chipes ajánlat elég kecsegtető, meg talán azért az epox is ismert márka annyira, hogy ne nézzen az ember bambán 2 percig a semmibe, ha meghallja ezt a gyártót...
meg őszintén ,nem akarok nagyon neki szaladni, mert félő hogy pár héten belül egy 2500+@3200+ barcinál fogok kikötni, aztán jöhetnek megint a zsíroskenyér hónapok... -
mhif
senior tag
válasz
_Volkovy_ #1623 üzenetére
no jol van, megerősítetted bennem a hitet.. rászánok akkor kb 3k-val többet egy nf2-es lapra, de ha nem lesz stabil akkor kifizeted a különbözetet?
na thx az infokat
Esetleg Epox alaplapokról van vmi tapasztalatod (stabilitás, tunying..)? konkrétan ilyesmire gondolok: [link]
ő lenne a kiszemeltem 7k-ért korrekt, nem?
[Szerkesztve] -
mhif
senior tag
válasz
_Volkovy_ #1619 üzenetére
igen hallottam erről, de ennyire nem akarok belefanatizálódni a témába... csak gondoltam lecserélem a hipeszuper tualatin konfigomat, ha ezzel a proccal sikerül vmi talpraesettebb konfigot összedobnom... gondolom 1666/133 jobb mint, 1200/133. Hú ezt nagyon leegyszerűsítettem
De nem?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
_Volkovy_ #1543 üzenetére
''A dióda mindig sokkal többet mér, mint a cpu hasa alatti szenzor''
Ha ez így lenne, akkor az alsó szenzornak nem sok értelme lenne.
A tok külseje 1-2 fokkal hűvösebb, mint amit a dióda mér. És egy normálisan kivetelezett alsó szenzor ezt is méri. Csak a változásokat követi jóval lassabban, mint a belső.
(Azzal együtt, hogy az alaplapi hwmonitorokat a legnagyobb jóindulattal sem lehet műszernek tekinteni, mutatnak össze-vissza mindent.)
[Szerkesztve] -
-
magi20
senior tag
válasz
_Volkovy_ #1539 üzenetére
persze......de akkor most az everestben hogy lehet hogy csak cpu van???nincs cpu dióda?????akkor a cpu a tényleges.....????lehet hogy egy barton 2600+ 47 fok körül járna???egy falcon 2-vel???hát nem hinném.....szerintem valami gáz vann.mert asusba a cpu dióda 56-57 volt...szerintem az volt reális
-
FNZ
őstag
-
válasz
_Volkovy_ #1414 üzenetére
Attól függ, mennyire használod a 24órákban!
Nekem letöltős gépemben van normál barci, 1.8Voltal ( jelenleg ) és nincs probléma!
A lényeg az, hogy primestabil legyen, meg hogy 50fok fölött ne nagyon tartózkodjon a hőmérséklet!
Húgom gépében több mint egy éve megy egy 2200+-os Tbred-A, 1.9Voltal, 60fok körül, napi 15-20-órát, és eddig még nem volt vele probléma.. ( tegyük hozzá, hogy a négy oldala körül hinyzik az egyik..PICIT SARKAZOTT!
)
Gyári speckó szerint +10%, és mivel a mobil barci is barci, emiatt adhatsz neki 1.75Voltot, azzal még gyári adat szerint sem lehet baj!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay
- Milyen légkondit a lakásba?
- UHD filmek lejátszása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honda topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Ryzen 3 3200G processzor
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gombászkönyvek egyben
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged