- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csavarlazito
tag
válasz
Monya78 #5814 üzenetére
Köszi a választ.
Hát, ezt próbáltam, hangszórókábel sodrott vezetékéből a kis rézdrótokat szétbontottam, és U alakban beleszórtam a foglalatba, hogy összekösse az egyes lábakat.
Biztos, hogy nem kötöttem össze rossz lábakat, de akkor nem vágom, mi baja. Mindenesetre nem postolt..
Egy microatx alaplapról van szó, amit örömmel kicserélnék az nf7s-2.0-ra, de nem megy bele abba a picike házba. Viszont a mobil barton jól jönne, ha menne. -
Iron Funeral
őstag
-
Iron Funeral
őstag
válasz
Monya78 #5771 üzenetére
Nem tudom mennyit érhet az a gép, szerintem várj vele egy kicsit ésmint régészeti lelet értékesebb lesz
viccet félretéve, én nem adnám el azért egy DFI lap ami nF2-es és 1700+ proci, ezek mind olyan legendásak, bár igaz mit kezdesz vele, ha csak a helyet foglalja mondjuk
-
Iron Funeral
őstag
válasz
Monya78 #5769 üzenetére
szerintem vegyél valami 4850e procit meg egy amd770 chipes lapot, hozzá akár 2x2 giga ram is olcsón kijön, ez szinte bagóért megvan, vagy nézhetnél egy e5000 kórót és egy 965ös lapot, a ram meg így-úgyis ugyan az lenne a két esetben mindkét esetben megrángatod a procit 3-3,2GHz környékére-> enjoy
-
(Bundás)
addikt
válasz
Monya78 #5672 üzenetére
Hujuj kicsit szőkülök!
Valóban, VIA lapnál 200-as FSB esetén növelni kell a FSB: AGP: PCI ratio-t egyel Miky68, mielőtt meg gonoszulnak az AGP / PCI eszközök!
Azok nem díjazzák az ilyet hosszú távon...
Ha nem tudod elérni a 200-as FSB-t (vissza osztott ratio-val, hogy 66/33 MHz-en maradon az AGP/PCI frekvencia, erre nagyon figyelj), akkor nagyon nem érdemes a gyári 166-ról eltérni. Ez esetben növeld a szorzót ameddig stabil a gép, az FSB-t pedig fixáld. -
BaliJack
aktív tag
válasz
Monya78 #5062 üzenetére
Ez jó kis leírás, ennek hatására cseréltem le a "jó öreg" 9800 Pro-t egy X1950GT-re. És nagyon bejött
FEAR-ben 1024 mediumon (ahogyan a tesztben is beállították, átlag 42fps-ről 90-re ugrott!
Ráadásul elindulnak olyan játékok is, mint a MOHA, vagy a Stranglehold, Rainbow Six: Vegas.
MOD: Annyit még, h 7600GT helyett vettem az X1950GT-t, mert 2ezerrel volt csak drágább, ennyit meg megért.MOD2: az angol nyelvű - amiről ezt fordították abban jobb, h az ábrák nincsenek felcserélve...
Ettől függetlenül jó írás. -
Mz/ts250@300
tag
válasz
Monya78 #4808 üzenetére
Én nemrég cseréltem havernak procit ,egy 900-as duront egy xp1800+ ra
az egyik játék(Valamelyik need for spedd)elindult de a képett hiányosan jelinitette meg(pld: nem volt autó csak a kerekek,játék közbe szétesett a kép,stb)Anno kilodtam vele sokatt ,szinte az összes drievert kiprobáltam ,de nem javult a helyzett .
Multkor meg beledobom ,az athlon xp-t erre tökéletesen fut a játék.
Szerintem itt is az sse hiánya végett nem müködött rendese a game(probáltam egy 1400mhz -es athlonnal is a helyzet ugyan az volt mint a duronnal) -
cskamacska
addikt
válasz
Monya78 #4803 üzenetére
Szal az van, hogy a 760MPX lapkakészletnél a 300-as FSB az már tuning, mert rendesen csak 266MHz FSB-vel rendelkező procikat támogat.(no meg az AGP is csak 2.0, azaz 4x-es, nem mintha ez olyan sokat ártana de - hát ez van, 2001-es a lapkakészlet)
Az A7M266-D lapban maximum 300MHz-re lehet húzni az FSB-t és ezzel együtt a memória órajelét is. Ha mondjuk 10x240-el lehetne elérni 2400MHz-es sebességet, akkor nem volna akkora gond, nem félnék annyira váltani, de majd fele akkora FSB-vel és memória óraellel már neccesebb a helyzet. -
Paqito
senior tag
válasz
Monya78 #4802 üzenetére
Üdv!
Mindíg csak a game...
Mekkora a tuningolt 6200 és a 7600Gs gondolom szokás szerint szarrá húzva
közti különbség?
Héló-héló-héló! Hová tűnt Heidi a monitorról?
Te újból beszereztél egy Leadtek 6200-est?
Persze! Még akkor, amikor alig bruttó 11 000Ft-ért befutott egy utolsó szállítmány a szépemlékű Mistral-ba. A gépemben muzsikáló 9600 Pro-t eladtam 10eFt-ért, és egy moddolható Leadtek került be 11-ért.
Legjobbakat
-
tomcsi23
veterán
válasz
Monya78 #4794 üzenetére
Szia!
Tényleg rég jártál erre.
Az S&M tényleg megnyomja a hőt - főleg a CPU (FPU) tesztje - 1 óránál már kellően bemelegíti a cuccost. (van belőle már 1.9.0-es is)
Még a prime95 legizzasztóbbjára is rátett pár fokot.Az biztos, hogy halk lehet a 12 centis és emellett tolja rendesen a chipsetre is meg a memókra - és még a procira is marad elegendő.
Jó a harisnya a hitpájpon is.
-
Paqito
senior tag
válasz
Monya78 #4794 üzenetére
Szia!
Ezer éve és 2 napja nem jártál erre
...most hogy másik videókarim van...
Milyen? Vakuztam az adataidnál, de nem láttam módosítást.
Benéztem volna valamit?
Másik hülye kérdés. A géped hol van? Mármint a szobádon belül?
Valamire fel van erősítve? Az Álatalad linkelt kép bal felső sarka volt nekem "gyanús"
Legjobbakat
-
elfelejtette
veterán
-
ádyz
addikt
válasz
Monya78 #4402 üzenetére
nem volt vészes, csak nehéz
de irták a lapon, hogy a proci és az alaplap több 10 kilós nyomást kibír, ezért mindent erőből csináltam
de van oylan érzésem, hogy lehet valami nemjó, mert a proci most pl. 50 C°
nemtom a másikkal most mennyi lenne, de lehet hogy nem értem semmit se vele?
megy a wmp, mozilla, msn
mod.:mostmár 2600+ órajelen megy.
jah, hátra raktam egy 8-as ventit, az kifelé vagy befelé fujjon?
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
válasz
Monya78 #4334 üzenetére
Szia!
Figyu, én tudom rosszul? A kt400-as csipszettel szerelt lapoknál, ha emelik az fsb-t, akkor a ''kerek'' tehát 133 166 és 200-as beállításoknál a PCI busz órajele ugynúgy 33, hisz az fsb érékből osztja le? én tudom rosszul?
Nekem még a ''fullos'' Soltek VIA-s lapomon, amin kt880-as csipszet volt, jumperelni kellett a 133/166/200-as beállításokat -
Savage5
senior tag
válasz
Monya78 #4323 üzenetére
Lassan 8 hónapja nyúzom én, előttem pár hónapos használatban volt csak. Elnézve a teszteket (AGP-s rendszereknél), a 7600 GT ott lohol mindig a 7800 nyakán, bár ha 500/1400-ra fel lehet rántani a 7800-ast, akkor szerintem előnyére válik valamelyest. De egy x1950 Pro is elgondolkodtató árban van nagyon, szerintem. Viszont egyedül ez a szerencsétlen XP rágja a fülem, 7800 GS-nek jobban dukálna egy mobil Barton.
-
Paqito
senior tag
válasz
Monya78 #4295 üzenetére
Szia!
Hú, ez tényleg elég hogy is mondjam.... misztikus.
Memória nem lehet? (esetleg ha a másik két foglalatba próbálod?)
Félig meddig kilővőm egy régebbi feltételezést hogy valami illeszkedés hiba lenne
Hát erre van esetleg egy ősi pánszláv taktika:Házból ki az alaplap, asztalra/ágyra felfektet -az alaplap antisztatikus zacsiját alá- csak a legszükségesebb elemeket ráköt és vár. Csak ez mondjuk kissé a ráérős Ámberek játéka
Életemben két hardvert nyírtam ki. Egy Tt ventilátorba belenyúltam és az egyik lapátját letörtem... Nem kis excentritása lett, brutális hang mellett...
A másik egy VIA chipsetes Soltek alaplap. Egy rakoncátlan kábelvég üzem alatti buherálás közben a gép falához ért, és rögtön leállt. Az összes PCI slotot megcsinálta. Bármilyen eszközt tettem be, semmi nem működött! Nem láttam még ilyen sunyi hibát korábban... Ezt az egész sületlenséget csak azért írtam, mert néha -gondolom én- az első látásra/hallásra legsületlenebb dolgok a hibaforrások, amire az ember nem is gondol. Gondolom mivel a tápod is új - és a régi sem volt gagyi!- ezt a lehetőséget is ki lehet zárni
Üdv -
Savage5
senior tag
válasz
Monya78 #4258 üzenetére
Pedig ha minden normálisan rögzítve van, semmi nem lötyög és nem válik le magától, akkor nem szabadna előjönnie ilyennek... És hiába mondanám, hogy szedd szét teljesen a gépet és a legapróbb csavarig rögzíts mindent újra, minden alá alátét, stb., szerintem már nem egyszer jártad akkor te is meg ezt az utat.
Esetleg próbálj meg IDE kábelt cserélni, vagy nézz meg mindent alaposan, hogy nincs-e valami idegen anyag, fém, akármi, ami ráesne valami kényesebb részre, hátha rövidre zár valami a gépben, én már ezt sem tudom manapság kizárni.
-
Savage5
senior tag
válasz
Monya78 #4256 üzenetére
Nah látod, az érintkezési hiba nagyon jó gondolat, nem árt szigetelő csavaralátéteket elhelyezni a csavar, lap és a bakok közé, viszont a tápgyanúm amiatt nem szűnt meg, hogy a 2400+-om is hasonlókat csinált: van amikor indult, van amikor nem a bóvli kodegány táppal, kicseréltem egy normális Chieftecre, azóta semmi gond vele, pedig a szétszerelést, kábelek ki-, bedugdosását is végigjátszottam párszor.
-
L!NK->Q3
senior tag
válasz
Monya78 #4140 üzenetére
lehet megpróbálom 11X200on (ramok 400asok), a jó kis 3200+ beállításon
köszi mind2töknek a tanácsot(bundásnak is)
lesz majd még kérdésem, de csa beszerelés után, attól félek hogy a lapomon (a7n8x) nem tudom a voltot visszavenni, asszem 1,65 a min, a mobil barcik elvileg 1,45öt igényelnek
nah ezt majd holnap letesztelem -
Tom5
addikt
válasz
Monya78 #3997 üzenetére
Hogy Én mennyire fostam mikor anno a mobil Bartonomra raktam fel a hűtést...mintha futottam volna egy maratont,úgy izzadtam...De nem lett gond!Viszont az előtte lévő 2800+ osomat lesarkaztam
nem is volt hajlandó csak 2600+ on menni...Csak e-miatt utáltam az Athlon XP procikat
-
tomcsi23
veterán
válasz
Monya78 #3973 üzenetére
Azért ne menjünk el az AN7 mellett sem!
Szorzó állítás: 5x - 22x között
CPU fesz: 1,375 - 2,313V !
Északi híd fesz: 1,6 - 1,75V között
Memó fesz: 2,5 - 3,2V között (3V felett feszt. csak a DFI tud a Socket A-ban -megcáfolva)
FSB: 100 - 300 között...
Majdnem bekapcsoltam most, de ha itt van, akkor nem teszem [link]
Memó beállítás: az átlagos lapokban előforduló Cas(l), T(rp), T(ras), T(rcd) utóbbira külön biossal van lehetőség (1-2) - a többi 10-re homályos emlékeim vannak, egyszer megnézem már a biosban
ja! Bundás: alapban ritka a 220-225 feletti fsb, ezt egy biossal könnyen lehet orvosolni (az eddigiek szerint), ilyenkor 240-245 vígan. Neten láttam már 250-260-ról is írást, ehhez ki kell fogni erősen a deszkát.
[Szerkesztve] -
Monya78
veterán
válasz
Monya78 #3970 üzenetére
Tegnap jobban belenéztem a DFI biosába...egy pár tulajdonság
Szorzó állítás: 5x - 22x között
CPU fesz: 1,1V - 2,0V között
Északi híd fesz: 1,6 - 1,9V között
Memó fesz: 2,6 - 3,3V között (3V felett feszt. csak a DFI tud a Socket A-ban)
FSB: 100 - 300 között...
Memó beállítás: az átlagos lapokban előforduló Cas(l), T(rp), T(ras), T(rcd) mellett még több mint 10 memó beállítást is lehet véghezvinni.. -
-
Demolator
tag
válasz
Monya78 #3945 üzenetére
Hát elolvasgattam a teszteket érdekes volt... nem is gondoltam volna hogy ennyire nincs jelentős különbség...
nos nekem ez csak azt mutatta meg hogy felesleges lenne egyenlőre
150K-t beleölnöm új rendszerbe mert nem lenne annyival gyorsabb inkább csak kártyát cserélek egyenlőre, csak találnom kell 1 7300Gt-t 256MB-val és a gyorsabbik rammal van ilyen AGP-be?
Amúgy én most végeztem épp a F.E.A.R.-rel és nem vettem annyira vissza a grafot mint a tesztben (mondjuk nem használtam 4x-es simítást meg az árnyékokat vettem visszább) és nekem simán ment 30-40fps-el mondjuk ha sűrű volt a helyzet akkor lement 19-re de sztem az még nem diavetítés...
A Carbont is kivégeztem már rég ott is megvan a 24 fps ott még annyira se vettem vissza a grafot általában mindíg az árnyékolás okoz gondot (lassulást) , ja és nemtom miért de a füst az mocskosmód belasítja a dolgokat csak tudnám miért?
Kérdés mennyibe fájna nekem 1 AGP-s 7300GT 256MB 1400-as ramokkal? -
ktg3
őstag
válasz
Monya78 #3492 üzenetére
nem megy visszaosztással de mondom sztem lehet h van ebben a pqi-ben 500mhz-s tartalék....
azért nem ma kezdtem én sem
nem vagyok olyan h nem veszem észre ha nincs visszaosztás
még a 386osomat is megrángattam
polgárpukkasztó-->>ilyen konfiggal ilyen eredmények
bazz én 9800proval nem kaptam annyi pontot 3dmark2K5ben mint te...
polgárpukkasztó...(by Rover) -
vASalo
tag
válasz
Monya78 #3282 üzenetére
próbáltam a következőket:
10*200 - windows bejött, gép működött, de a memó néha hibázott
10*210 - windows bejött, de elég sűrűn fagyott
10*220 - a bios se jön be
9es szorzóval is hasonló a helyzet és akkor már a gép is lassabb
11es szorzóval a 210es FSB is stabil, de csak +fesszel. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Monya78 #3119 üzenetére
Kíváncsi vagyok rátudom-e venni magam erre a manőverre...
Alaplaptól függ a dolog rendessen, Sis és VIA-s lapoknál elvileg nincs gond a mobil procikkal, viszont nF2 már nemannyira komálja őket, mintha valami fontos szabályzó áramkör hiányozna róluk, de ezt nemtudom. Lényeg hogy VIA-s lapom van.
mod: ha ezt megcsinálom, akkor sok progi pl. cpuID képes lesz ''on the fly'' áttani a szorzót, fsb-t, feszt...
[Szerkesztve] -
tomcsi23
veterán
válasz
Monya78 #3106 üzenetére
Konfigom esetében inkább a szoros időzítés lehet fontos, mint a 600MHz. Tudom, hogy lutri így is hogy a lappal 3,2V-ot be lehet állítani a ramnak ( faintos azért ez az AN7 is). Alapban a lap és memó párosa váltogatja, hogy megy-e az adott frekin adott izőzítéssel, meg aztán jön hozzá az 1T.
Most jöhet megint a vacilálás. Szerencsére a legtöbb eladó hajlik egy előzetes tesztre.
Neked nagy-nagy köszönet a tesztekért és az infókért. -
tomcsi23
veterán
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Monya78 #2896 üzenetére
''Múltkor mondtad hogy a proci sorozatszámáról meg tudod mondani hogy hány mhz-el ment át az AMD tesztjén''
Ezeket a számokat többezer másik proci is viseli. Nekem a cimkén lévő összes adatra szükségem van.
''Kiváncsi vagyok hogy sikerül eltalálni a max sebességeket ''
A TbredB-ket az AMD csak 1,65V-on 2166MHz-ig vagy 2200-ig tesztelte. A proci maximumát nem fogod megtudni, mert az AMD nem a tuningosoknak dolgozik.. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Monya78 #2783 üzenetére
''''mindkettő azonos (1,65V)'' ez viszont nem igaz, feszültség alapján két féle Xp1700+ létezik 1,6V és az 1,5V-os... ''
''és mindkettő azonos (1,65V) névleges corefeszre'' (készült). (És mindegyiket 2200MHz-re készítették, csak nem mindegyik sikerült.)
''Ha az AMD ennyire figyeli a stabilitást hogy 1,6 vagy 1,5V-on stabill e, akkor érdekes hogy miért nem próbálkoztak lejjebb menni a feszültséggel...''
Próbálkoztak. Azok lettek a Mobil XP-k.
(Ha van egy fényképed a procidról, amin a fekete cimke összes karaktere olvasható, és azt eljuttatod hozzám privátban vagy mailben, akkor lehet, hogy meg tudom neked mondani, hogy a gyári teszten mi volt a legmagasabb, amit sikerrel teljesített a procid.) -
mr_ricsi
veterán
válasz
Monya78 #2778 üzenetére
''Mivel a procim 1,5V-os, a 1,85V-ra való felemelés már 23%-os tuning, ez már így is kb. annyi kinzást jelent a procinak mint a nagyobb százalékban előforduló 1,6V-os Xp1700+ prockónak 2V-ot adnánk (25%)...''
Ez teljesen hibás elv.
Mindkét proci azonos gyártástechnológiával készült, és mindkettő azonos (1,65V) névleges corefeszre. Így az 1,85V mindkettőnél 12% tuningot jelent.
(Csak később válogatták őket, és amelyik alacsonyabb feszültségen is stabilan tudta az adott órajelet, azt gyárilag olyannak állították be.) -
J.R.Ewing
tag
válasz
Monya78 #2758 üzenetére
Amd XP1700+ (1466@2480 - 2647Mhz),
ez komoly?
milyen fesz mellett, milyen hűtő, moddolt bios?
most 1.7V de csak 1.66-1.68V valójában és simán 9x200 41C/57C
az 500Mhz ment faszán, még prime is vagy 10percet. az újraindításnál a bios helyett csak egy kék csík. tápon egy ki-be kapcsolás, az visszaállítottam.
az a baj, hogy 500nál kisebbett nem tudok beállítani mert 5x100 a minimum.
most azon gondolkodom , hogy megnézem a régi Tbird mennyit bírna nf2-ben.
elvileg megy az ebben,nem?
a régi KT266osban 150es FSB volt neki a max a 133 helyett.
hátha az is megy 200on
tényleg: érdemes vmi moddolt merlin vagy más biost használni nf7-s rev2vel?
[Szerkesztve] -
J.R.Ewing
tag
válasz
Monya78 #2752 üzenetére
CPU-Z version 1.35.
CPU(s)
Number of CPUs 1
Name AMD Athlon XP
Code Name Thoroughbred
Specification AMD Athlon(tm)
Family / Model / Stepping 6 8 1
Extended Family / Model 7 8
Package Socket A
Core Stepping B0
Technology 0.13 um
Supported Instructions Sets MMX, Extended MMX, 3DNow!, Extended 3DNow!, SSE
CPU Clock Speed 501.1 MHz
Clock multiplier x 5.0
Front Side Bus Frequency 100.2 MHz
Bus Speed 200.4 MHz
L1 Data Cache 64 KBytes, 2-way set associative, 64 Bytes line size
L1 Instruction Cache 64 KBytes, 2-way set associative, 64 Bytes line size
L2 Cache 256 KBytes, 16-way set associative, 64 Bytes line size
L2 Speed 501.1 MHz (Full)
L2 Location On Chip
L2 Data Prefetch Logic yes
L2 Bus Width 64 bits
1.3 V
itt már ninc skülönbség a terhelt és terheletlen hőmérséklet között szinte.
37 alá nem megy terheletlenül se, és terhelve se akar 40 fölé menni
jah de valami iszonyat lassú így 500onbootolás egy örökkévalóság
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Honor Magic V2 - origami
- Sorozatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-12700KF
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged