Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• d.beni

aktív tag

Sziasztok!

Gondoltam megírom mi történt egy amazonos rendelésemmel, hogy más is tudjon róla mit csinál az amazon, ha olyan termékeket rendelsz ami a rendelés pillanatában nincs raktáron.
    (Német amazon)

Tehát rendeltem több terméket, egy rendelésben amik között volt olyan is amit engedett rendelni, de jelenleg nem volt raktáron. A kasszában nem számolt fel dupla szállítási díjat. Ezért gondoltam tudok várni a termékekre, szóval leadtam a rendelést. A rendelés pillanatában nem vontak le semmit a bank kártyámról.
    Aznap éjjel beterhelték kb. a rendelés összegének felével.
    Rá pár napra megint történt terhelés, de akkor már majdnem a teljes rendelési végösszeget. Ezzel az volt a gond, hogy az első terheléssel eggyütt, tehát a 2db terhelés összege már a másfélszerese volt a teljes rendelés végösszegének.

Szóval ezek után felvettem a kapcsolatot az amazonnal a chates Ügyfélszolgálaton.
    Ott mondták el mi történt az én rendelésemmel.

Mivel nem volt raktáron több termék a rendelésemből, ezért legoglaltak egy összeget a kártyámról, a rendelés fenntartása miatt. Ez volt az első terhelés.

A második terhelésnél feladták a már beérkezett termékeket. Ez a terhelés a feladott termékek ára volt.

Az ügyfélszolgálatos jelezte, hogy lesz még egy harmadik terhelés is, amikor beérkezik a maradék pár termék a rendelésből és azt kiküldik. És ezzel a terheléssel jön ki a rendelésem végösszege.

És most jön a lényeg: Az első terhelést fel szabadítják a kártyámon, mert az csak "foglaló" volt ameddig beérkeznek a termékek amiket rendeltem.

Szerintem elég félreérthető az amazon ezen része. Nekem nagyon nem tetszett. Nem értem miért nem vonja le a rendelés leadásakor egyben a teljes végösszeget, amikor úgyis tudom a rendelés pillanatában, hogy várni kell a termékekre...

Remélem hasznos információ lesz másoknak a jövőben.

Új hozzászólás Aktív témák