Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-10-27 22:49:06

LOGOUT.hu

A topic lényege, amire való:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60101) vmk


vmk
tag

Valóban gondolatot ébreszt, de nem lett volna hatásosabb, ha még technikásabban csinálja meg?
Lehet rosszul fogalmazok, de miért szokták ennyire egyszerűre venni a dologot? Ezt a részét nem értem.

(#60102) Fotonhámozó válasza crey (#60096) üzenetére


Fotonhámozó
senior tag

A Moráviai álommal az a gondom, hogyha szinte ugyanezt a fotót nem láttam eddig tucatszor, akkor egyszer sem. 500 px tele van erről a fasorról nemhogy hasonlóval, hanem közel ugyanonnan, ugyanabból a szemszögből meglőtt képpel (például). Nehogymár az legyen az értékelendő fotós teljesítmény, hogy valaki GPS koordináta alapján elmegy egy helyre, aztán csak lenyomja az exponáló gombot. :U

A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.

(#60103) copass válasza vmk (#60101) üzenetére


copass
veterán

azért csinálja így hogy meglegyen a kontraszt. jelen esetben kombinálta a dokumentarista stílust, a beállítottal.
életszag. egy átlagember képeit ha megnézed szinte mindegyik van vakuzás.

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#60104) Fotonhámozó válasza vmk (#60101) üzenetére


Fotonhámozó
senior tag

Bennem legfeljebb annyi gondolatot ébresztenek ezek a képek, hogy sza.ok. Még az indexen olvasható leírással együtt sem áll össze egésszé a sorozat sehogyan sem, a "reményvesztettség" érzése sem jön át egyik képen sem. Öncélú belemagyarázós bohóckodásnak tűnik, amit akár mobillal is fotózhatott volna.

A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.

(#60105) copass válasza Fotonhámozó (#60104) üzenetére


copass
veterán

nem is akarod megérteni, mert leragadsz a technikai részénél. ha nem tudsz elszakadni a technika imádatától, akkor soha nem is fogod megérteni ezeket.

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#60106) Fotonhámozó válasza copass (#60105) üzenetére


Fotonhámozó
senior tag

Nem ragadtam le a technikai résznél. Nem jön át egyik képnek sem a mondanivalója. Ha viszont művészieskedni akar és mondani akar valamit a képeivel, de ezek a szemlélőnek nem jönnek át, akkor azok a képek hibásak. Nem kell, hogy szájbarágósak legyenek a fotók.
Ezen például neked átjön a kép alatti leírás? Mert nekem egyáltalán nem. Még úgy sem, hogy a teljes sorozatot nézem:

A (cikkíró?) képaláírás(a) szerint ebben "A fasírt és a nemzeti önkép titka ugyanaz: a megfelelő alapanyagok alapos összegyúrása."-t vagy valami hasonlót kellene látni. Sem fasírt/darálthús nincs a képen, sem olyan elem, ami nyomokban is emlékeztetne a nemzetre. Még ha őrölt paprika lenne a tál mellett, már az is nagy segítség lenne az értelmezésben. A mozdulat is esetleges, erről minden beugrik csak az összegyúrás nem. A jellegtelen háttér túl nagy, a nemlétező téma is elvész a képen. Kb. minden kép ilyen, instant shift+del.

A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.

(#60107) rekid válasza Fotonhámozó (#60102) üzenetére


rekid
addikt

Ezt meg is értem meg nem is.
Én most láttam először ezt a képet és tetszik nagyon. Emiatt a fotóst nem bántanám. Hogy a zsűrinek az nem volt meg, hogy ez egy agyonfotózott hely így maga a kép nem kiemelkedő az egy más már vitathatóbb kérdés. Ha meg onnan nézem, hogy a beadott képek között meg erős akkor meg egyet értek a zsűrivel. (Persze nem látjuk az első 50-nen túli képeket.)
Ezt most jól megideologizáltam. :D
Újszülöttnek minden vicc új..

Gyáva népnek nincs hazája!

(#60108) r.levente75 válasza Fotonhámozó (#60106) üzenetére


r.levente75
addikt

"Sem fasírt/darálthús nincs a képen, sem olyan elem, ami nyomokban is emlékeztetne a nemzetre."
A fehér fal es a zöld kandalló már két szín a nemzeti lobogóból! :D

(#60109) crey válasza Fotonhámozó (#60102) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Na most az van, hogy kicsit elrontottad nekem a képet, de mégsem.

Ugyanis az a szitu, hogy a melót még beletette, mert elment oda, mert kivárta a megfelelő kondíciókat, mert utómunkázott. Nagyon nehéz ma már olyan képet lőni, amit már valaki nem lőtt meg korábban. Mert egyszerűen a sztár helyek már szarrá lettek fotózva minden oldalról. Persze kereshetne egy másik kompót, de ha ez adja ki, akkor verheted te a tamtamot hogy marhára nem eredeti az ötlet, de attól még ez fog működni. Ez olyan mint Izlandon a Vestrahorn, mindenki ugyan onnan lövi meg, kb. csak az előtér változik hogy most tükröződik, vagy a dűnék közé talpalnak.

Nem bújom 500px-et naponta, így nekem is kimaradt az életemből eddig ez a fotó - sőt ez a hely is, és mint tudjuk újszülöttnek minden vicc új.

Ha megnézitek mostanában ezeket a contesteket, egy rakás kép drónról vagy drónnal készült, mert egyszerűen ez tud olyan új és izgalmas perspektívát adni amit eddig talán nem láttunk még.

Nem beszólásnak szánom félre ne érts, de valahol jó hogy a te szemed már sokat látott (mert ez azt jelenti hogy követed a jó fotósokat és tanulsz - és egy füst alatt elárulja hogy én meg nem annyira), de mellette a rossz oldala ennek az, hogy már nem tud semmi lenyűgözni - mert már láttad máshol (vagy jelentősen ritkábban nyűgözz le valami), míg én a lelki szegények teljes nyugalmával élvezem ezeket a képeket.

[ Szerkesztve ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#60110) Acula M.D. válasza vmk (#60098) üzenetére


Acula M.D.
tag

Szerintem nagyon eltalálták a magyar életérzést vele

(#60111) vmk válasza Fotonhámozó (#60106) üzenetére


vmk
tag

(#60104) Fotonhámozó: Valójában nekem is ugyan ezek jártak a fejemben, és nem tudtam hová tenni. Semmitmondó, üres. Nekem nem ad át semmit és nem is vált ki belőlem sem negatívot sem pozitívot.
Ezért is voltam kíváncsi a véleményetekre.

(#60103) copass: értem amit írsz, de nem érzem a kontrasztot. És lehet, hogy ott van a kulcs, amit írtál, és ezért nem jön át, mert leragadok a technikai részleteknél. Minthogy a fasírt darálthúsból van, stb... Csak nem tudom, hogy ez az én hibám vagy a kép készítőjé?! :)

(#60112) copass válasza Fotonhámozó (#60106) üzenetére


copass
veterán

engedd el. sose fogod megérteni.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#60113) Fandango válasza copass (#60100) üzenetére


Fandango
Topikgazda

Bennem annyi gondolatot ébresztenek, hogy ez mi a sz..r.???
Képaláírás nélkül rá nem jönnék hogy mi a mondanivalója a képnek, de azt elolvasva is csak nézek, hogy ez mi a sz..r továbbra is?
Dokumentarista meg beállított keveréke, ez csak erőltetett belemagyarázás, nulla művészi értékkel. Ahogy a linkelt oldalon a német szöveg is csak egy agymenés, ahogy próbálja a "művészetét" megmagyarázni.
Biztos ez is olyan, hogy majd a művész halála után 50 évvel emelik a magasba, hogy ez igen, ezt a látásmódot nem lehet tanítani, erre születni kell!

[ Szerkesztve ]

(#60114) copass válasza vmk (#60111) üzenetére


copass
veterán

én szeretem az ilyen sorozatokat, mert érdekesek.
nem értem, miért gondolja mindenki azt hogy ezek a képek hibásak.
az senkinek nem fordul meg a fejében, hogy ezek szándékosan lettek így elkészítve/beállítva/kiválasztva. tehát van mögötte koncepció.
2017-ben Capa nagydíjat nyert Fátyol Viola ez a sorozat hatalmasat ment mindenhol, volt egy fbcsoport ahová meghívták violát. másnap szépen megköszönte hogy itt lehetett és elbúcsúzott. minden tag nekiesett mint ökör az anyjának, hozzáteszem a tagok nagyrésze tájképesvanabítfotós volt...a csaj hihetetlen nyugodtan válaszolt mindenkinek, de megunta hogy mindenki csak a technikai részleteken csámcsogott.
az a baj hogy manapság már mindenkinek azt jelenti a fotózás hogy minél jobb technikával kattingasson, majd rángassa a pixeleleket PSben órákig.
természetesen mindenki tájképesnek és modell fotósnak hiszi magát egyből, csak mert sorozatban gyártja ugyanazt az unalmas tucat fos képet...

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#60115) Fandango válasza copass (#60114) üzenetére


Fandango
Topikgazda

Viszont Fátyol Viola képsorozata ezzel szemben értékelhetőbb, mert ott megvan hogy a népdal kör tagjait és életét mutatja be. Ezen nem kell mit magyarázni, az hogy a képek milyenek, az megint más dolog.

(#60116) copass válasza Fandango (#60113) üzenetére


copass
veterán

mert az művészet amit te csinálsz szerinted?
ezerszer meglőtt téma, dögunalmas tájképek...ejha. magas a léc! :D

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#60117) vond válasza copass (#60116) üzenetére


vond
MODERÁTOR

A személyeskedésben még itt állj meg, mert a legközelebbinek következménye is lesz. Erre itt nincs szükség.
________________________

Ami a két linkelt sorozatot illeti:

Előbbiben nem sok értékelni valót látok én sem, bár van közte egy-két érdekes ötlet, csak azt úgy is kellett volna kivitelezni, hogy elérje a kívánt hatást. Belemagyarázni meg mindent bele lehet mindenbe.

Viszont a Fátyol Violás anyag egyrészt érdekesebb, furcsasága ellenére érthetőbb is, és nem utolsó sorban mint fénykép is van benne pár kifejezetten erős darab.

Ebben a meghökkentő/fura/kiminekhívja stílusban is vannak nagyon durván jó sorozatok. Én pl. a múltkor itt időztem el vagy egy órát. A végtelenségig lehetne nézegetni a jobbnál-jobb fotókat. Vannak itt is gyengébb/érthetetlenebb darabok, de brutál sok jó is van. :K

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#60118) vmk válasza copass (#60114) üzenetére


vmk
tag

& (#60113) Fandango

E felé hajlok én is, mint ahogy már írtam.

copass: Nem gondolom, hogy hibásak. Sőt egy hibás kép is lehet jó. A szándékosság megkérdőjelezhetetlen, csak inkább az erőlködés jön le nekem is, mint ahogy Fandango írta.

Ellenben azzal, amit linkeltél, ahol valóban azt látom, hogy igen, ez a magyar életérzés. Tökmindegy milyen a tehcnika, egyszerűen átjön a dolog.
pl ez:

De akad itt másik sorozat is ami nekem laikus szemmel sokkal jobban átjön.

Köszönöm, hogy vettétek a fáradságot és leírtátok a véleményeteket.

(#60119) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Dobok be inkább 2 dögunalmas fotót tőlem, mert csak a szájkarate megy megint.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#60120) kovsol válasza copass (#60116) üzenetére


kovsol
titán

Én is lőttem sok képet amit 1000+1 meglőtt, de nem mások képe alapján lőttem, hanem sajat magamnak így tetszett, és nem tehetek róla más előbb járt ott, mint én.

May the Force be with you!

(#60121) Fandango válasza copass (#60116) üzenetére


Fandango
Topikgazda

A te művészetedből még ennyit sem látunk, de véleményed az van látom. :U
Az általad magasztalt, és elgondolkodtató képekkel ellentétben én nem is akarom megmagyarázni, hogy a képem mit akar megmutatni, mert látszik, nem kell szöveg hozzá.
Nem is állítottam soha, hogy én milyen hű de nagyon fotó mágus vagyok, mert tudom, hogy nem. A magam örömére és magamnak fotózok, az hogy ide be szoktam rakni képeket véleményezésre az egy dolog, aztán vagy van rá komment vagy nincs, nem igazán érdekel, nekem tetszik az a lényeg, ha másnak is, akkor csak örülök.
És ahogy vond már mondta, a személyeskedést be lehet fejezni nem csak velem, hanem mással szemben is, mert néha kicsit elszalad veled a ló.

(#60122) rekid válasza Speeedfire (#60119) üzenetére


rekid
addikt

A másodiknak jó a hangulata, amúgy nekem nagyon sterilek valahogy nagyon tiszta mindenki. Nálam egy viking egy hosszú csomós hajú koszosabb egyént takar a középkorból. Legközelebb dobáld meg őket sárral. :K

Amúgy meg egész fotózás alatt kutyáztam volna, szóval nálam nem sok értékelhető kép lenne. :B

Gyáva népnek nincs hazája!

(#60123) makro válasza makro (#60095) üzenetére


makro
aktív tag

Tudom hogy eddig csak pár képet töltöttem fel, de várnék én is valami építő jellegű kritikát. :U :R

(#60124) halagabor válasza makro (#60095) üzenetére


halagabor
tag

Szép éles ahol kell, háttér szépen mosott és nem is nagyon keszekusza. Utómunkával és vágással (pl.: 16:9 mondjuk) lehet még dobni rajta, ütősebbé lehet tenni. De azon kívül semmi különös nincs számomra egy ilyen képben. Ez egy olyan tanulmány, amit mindenkinek meg kell lőni (nekem is van ilyenem), de ha megvan, akkor tovább kell lépni gyorsan. ;)

https://www.flickr.com/photos/halagabor/ https://www.instagram.com/halagabor/

(#60125) copass válasza Fandango (#60121) üzenetére


copass
veterán

"A te művészetedből még ennyit sem látunk, de véleményed az van látom."
elnézést kívánok, de ez is személyeskedés...
ne kezdjük már el ezt nemlátomaképeidetmitdumálszvégtelenkommentháborút.
egy tájképen olyan sok magyarázni való nincs. főleg ha van benne híd,hegy,folyó,köd,ismert épület,vízesés,stb. nézed szép tetszik. kész.
azért mert az átlag fotósok nem mernek/nem tudnak kilépni a biztonságot jelentő mindenkinektetsző sablonképek sorozatgyártásától, attól még nem az a követendő példa.
de egy olyan képsorozat ami tudatosan van felépítve azon érdemes elgondolkozni, nem pedig odabaszni egyből hogy szar.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#60126) copass válasza vond (#60117) üzenetére


copass
veterán

öööö... ha személyeskedésre személyeskedéssel válaszolok akkor semmis?

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#60127) halagabor válasza copass (#60125) üzenetére


halagabor
tag

Az mennyire elegáns, hogy te betámadhatsz valakit a képeivel, mert ő vállalta azt, hogy megmutatja a munkáját másoknak még akkor is ha nem tökéletes, de rólad nem lehet tudni, hogy mi alapján van ekkora arcod? Nem az a gond, hogy van vélemény. Az lehet annak is aki életében nem nyomott le expógombot, de azért legyen már némi tisztelet azokkal szemben akik meg igen. És bocs, de amíg nem mutatsz valamit, addig simán lehetsz troll is, még akkor is ha néha igazad van. Mint például most. Szerintem is jók ezek a sorozatok :D sőt jobbak mint a nyolcvanadik moráviai álom kép.

https://www.flickr.com/photos/halagabor/ https://www.instagram.com/halagabor/

(#60128) m3ss válasza vmk (#60118) üzenetére


m3ss
veterán

ez a Fatyol Violás tényleg jó sorozat, nekem bejon ugy ahogy van. viszont a fotomhamozo altal linkelt kep egy eroltetett belemagyarazos, nagyon gyorsan torlos kep nalam :)

vond: ezek a muhammad imam hasan kepek brutal jok :Y
sziciliaban volt ilyen erzesem, piacra kimenne az ember fotozni es ha 1 nap alatt nem lonek meg egy 1x-es streetfotot, tuti eladnam az egesz felszerelest. :DDD rengeteg tortenes, ember van az utcan, gesztikulalnak, magyaraznak az emberek es nem zavarja oket annyira a kamera mint itthon. azsiaban gyanitom meg hatvanyozottabban igazak az elobbiek..

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#60129) Speeedfire válasza rekid (#60122) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Más is írta, hogy több kosz kellett volna. Így utólag logikus. Majd jövőre. :K

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#60130) rekid válasza vmk (#60098) üzenetére


rekid
addikt

Sok a magyarázat sokat akart egyszerre, és a képek ez baromira nem támogatják, egyszerűen gyengék. (Nem technikailag..)
A volt kommunista nyomokat nem nagyon sikerült bemutatni..
Egy nyomorult kádár kockát nem fotózott az ember, a panel fotó megint harmatos, Kalasnyikov hétköznapi ember kezében nem sokat járt.. a konyhabútor még csak csak.
A nyaralóban a halom kenyér? Mert ha még valami menza lenne és zsírral..
A baltás meg a sállal arcot eltakarós kép fogalmam nincs mit akar erősíteni.
Az osztályteremben a madártartás dettó nem tudom mit akar üzenni. De legalább hasonló volt az én termem is. :D

A Capa díjas sorozatnak volt egy íve, konkrétan tudtad miről szól és azt vissza is adta.

Ez a sorozat egyszerűen csak nem jött össze. Attól, hogy művészi még lehet f"s..

Gyáva népnek nincs hazája!

(#60131) vond válasza m3ss (#60128) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ja, és vannak még nagyon durván jók, pl. Alexander Petrosyan, Edas Wong, Graeme Heckels, Lesya Kim. :K

A fotók láttán nekem Oroszországhoz jött meg nagyon a kedvem. ;]

(#60126) copass: Ne csűrjük, csavarjuk tovább ezt (sem), viselkedjünk normálisan, tisztelettel.

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#60132) vmk válasza rekid (#60130) üzenetére


vmk
tag

Nekem is ez jön le. Bár írja, hogy "hétköznapi reményvesztettség képeit papírmaséból készült nemzeti szimbólumokkal töri meg", én nem érzem ezt a törést. Vagy csak rossz helyen van a törésvonal...

(#60133) zsiga_667 válasza m3ss (#60128) üzenetére


zsiga_667
tag

"azsiaban gyanitom meg hatvanyozottabban igazak az elobbiek.."
Sok helyen igen, de a legfontosabb része a street fotózásnak mégis az, hogy ne legyél beszari. :D Ha megvan az emberben a kellő határozottság, hogy fel merje emelni a gépet és közelebb merjen lépni az eseményhez, bárhol tud jó utcai képeket lőni. Ha meg nincs, mint például nálam, akkor sehol. Imádom a jó street képeket nézegetni, talán a kedvenc műfajom, de teljes mértékben alkalmatlannak gondolom magam rá hogy bármi értékelhetőt alkossak a témában. Pedig aztán Hong Kong meg Manila nagyon nem szar helyek az ilyesmire.
Azért néha próbálkozom, most épp Tinderen fűzök egy helyi hobbifotós csajt hogy jöjjön ki velem holnap képelni a manilai Chinatown-ba. :DDD

(#60134) JohnyBlue válasza zsiga_667 (#60133) üzenetére


JohnyBlue
őstag

aha kééépelni peersze :D

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#60135) zsiga_667 válasza JohnyBlue (#60134) üzenetére


zsiga_667
tag

A tinder képei alapján nála kitzoomos Sony APS-C, nálam meg m43, és a pro fixemet otthon kellett hagynom Pesten mert nem fért be a hátizsákomba; így éjszaka úgyse tudunk majd fotózni... :D

(#60136) rekid


rekid
addikt

Ezdejó.. :C

Gyáva népnek nincs hazája!

(#60137) randras_83 válasza rekid (#60136) üzenetére


randras_83
addikt

:DDD :DDD :DDD :DDD

https://www.flickr.com/randras83/

(#60138) t72killer válasza rekid (#60136) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Zseniális. Reklámszöveg: miután betérsz hozzánk, már nem kell esküvői fotósra és válóperre költened ;]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#60139) copass válasza rekid (#60136) üzenetére


copass
veterán

ez még jópofi is, na de ez elég beteg... erős tartalom...én szóltam

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#60140) t72killer válasza copass (#60139) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Szintén 18+ karika, naptár-shooting Ausztráliában. - avagy "témák", amivel még ki lehet tűnni a tömegből...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#60141) negyedes válasza copass (#60139) üzenetére


negyedes
addikt

ez jo, mint horror rajongo, bar mint szulo nem igazan tudom ilyenre adni a fejem. :DDD

Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor

(#60142) rekid


rekid
addikt

Csak mert nagy a csend... Egyediség nélküli insta giccsparadé.. de ilyet még sohasem csináltam..

Gyáva népnek nincs hazája!

(#60143) Adamis


Adamis
őstag

(#60144) *Ropi* válasza Adamis (#60143) üzenetére


*Ropi*
félisten

Szerintem túl rendezetten vannak rajta a levelek: mind a szélétől befelé, egy sem lóg le kicsit sem róla (mint amikor magától, véletlenszerűen hullanak rá).

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#60145) Adamis válasza *Ropi* (#60144) üzenetére


Adamis
őstag

Pedig igyekeztem megfelelő magasságból, elnagyolva rábobálni marékkal.. :DDD De igaz, kicsit sterilnek hathat..

(#60146) topikk válasza Adamis (#60143) üzenetére


topikk
senior tag

Szintén
untitled ( 20191101-PB010091.jpg">

(#60147) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#60148) Speeedfire válasza Speeedfire (#60147) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#60149) Fandango


Fandango
Topikgazda

Valahogy nem adják a képek. Szépek a csajok, de az összhatás valahogy nem az igazi. Nekem a fények se igazán tetszenek, olyan steril az egész kép hangulata. Valahogy a szexis, erotikus hangulat nem jön át.
Szóval nem rossz, de nekem valami hiányzik a képekből.

[ Szerkesztve ]

(#60150) Speeedfire válasza Fandango (#60149) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Min változatnál, vagy mit csináltál volna másképp?

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.