- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aneda
senior tag
válasz
tibor.sz #8696 üzenetére
Ez nem sok, ha alaposan meg van csinálva. Az meg kiderül abból, hogy mennyi olajra van hozzá szükség. (12L)
A stílus meg következik abból, hogy vagy dolgozik, vagy részletes ajánlatot ír. A kettőt együtt csak a márkaszervizben kapod meg, de ott nem 60k lesz.
Az olaj meg érdekes dolog, a Volvonak valahogy mindig olyan olajai vannak, amik csak gyáriban léteznek...
De tudni kell hogy már van automatához is kiváltó olaj. -
Rivaul
addikt
Sztem meg meg kell nézni hogy lehet otthon megcsinálni mert csak az a biztos. Az atom ajánlott szerelők is olyat csücsültetnek a szopóágra hogy öröm nézni. Pár hetente olvasok ilyen gyönyörű sztorikat... Csak attól félek ha egyszer bexarik valami olyan amihez valóban eszköz is kell, akkor hányféle képen fogok magamhoz nyúlni mire minden rendben lesz.
Levittem én is a kocsit szerelőhöz mondván hogy nincs időm. De amikor beközölték hogy 9eft rezsióra és leginkább elkezdenék cserélgetni az alkatrészeket hogy ezzel ki legyen sakkozva mi a hiba akkor nehezen álltam meg hogy ne merítsem ki a Grétsy szótárat...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
tibor.sz #8696 üzenetére
Teljesen reálisak az elvárásaid, de a vadkeleten sajnos más a valóság nagyon nehéz megbízható, nem lehúzós, nem átverős szerelőt találni.
Nekem is volt power flush, váltóolaj cserénél. Én ajánlottam korábban 1-2 Kaposvárit, de már őket sem tudom teljesen jó szívvel, mivel hibáztak párszor, elég alapvető dolgokban, csak ez évek múlva derült ki. Az is baj, hogy a Volvo elég ritka madár az országban, így elég nehéz olyat találni, aki tudja mit és hogyan, van bőven tapasztalata, meg ugye ezek mellé legyen elérhető, normális, elfogadható áron, ne b@sszon át stb...
Nem egyszerű, igazából én úgy állnék neki a keresésnek hogy ajánlás & google aztán ha van pár kiszemelt elmenni beszélni velük. Csinált e már ilyet, ha igen mondja el hogyan, és ha megbízhatónak tűnik rákérdeznék 1-2 autós fórumon, aztán ha minden OK bevállalnám. !DE! csak ha vállal garanciát és csak gyári Volvo folyadékokkal.
-
tibor.sz
tag
Mellesleg az automata váltó olajcseréjére is kértem árajánlatot a gödöllői váltódoktortól. A sommás válasz ennyi volt: "Tisztelt ...! Nettó 60.000 Ft."
Hát, végülis árajánlat, hiszen írtak egy árat, de ennél azért kicsit többet vártam volna. Pl. hogy mennyi és milyen olajat raknak bele milyen áron, mennyi a munkadíj, aztán tudomásom szerint ők csinálnak valamilyen német technológiával váltó átmosást is, hogy ez mondjuk benne van-e ebben az árban stb.
Vagy én vagyok nagyon eltájolva?
-
kelekyle
őstag
válasz
tibor.sz #8693 üzenetére
Volvo VIDAban pl. a kézi váltó esetében az olajcserére nincs is fejezet. Csak a különböző egységek cseréjére.
Automata váltónál van.
Amúgy ezeket írja tényleg a gyári program... élettartam olajBMW csoportban, ha beírnád, hogy difiben nem kell olajcsere, lehet lenne egy-két ellenvélemény
De érdekes, hogy pl. a Lexusnál ajánlják a diffi olajcserét.
A Volvonak érdekes a felfogása ezekkel kapcsolatban. -
aneda
senior tag
válasz
tibor.sz #8693 üzenetére
Csak az érdekesség kedvéért, nekem a privát Volvo szerelőm sem cserélt olajat sem a haldexben sem a hátsó diffiben. Állítása szerint nem lehet leengedni belőlük az olajat. Így csak váltó olajcsere volt, azt viszont 60k km-ként javasolja. Érdemes is volt cserélni, finomodott a visszaváltás.
-
tibor.sz
tag
válasz
FeRRaR1 #8692 üzenetére
Én is így gondolom, hiszen szerintük a váltóban sem kell olajat cserélni. Csat a tököm tele van azzal, hogy össze-vissza beszélnek.
Igazából reméltem, hogy legalább azt leírják, hogy hol kell cserélni, mennyi és főleg milyen olaj való bele + Haldex szűrő cikkszáma stb. Szeretem tudni az ilyesmit, elejét véve egy későbbi esetleges átb@szásnak
Tudom, hogy Te nem itthon nyomod, de van valaki esetleg, aki tud megbízható műhelyt ajánlani Budapesten vagy a környékén, ahol ezt az olajcserét meg is csinálják normálisan?
-
FeRRaR1
őstag
válasz
tibor.sz #8691 üzenetére
Most bemásolom én is mit mondtak:
Bla bla blaaaaa bla bla BS* bla blaaaaaa bla bla blaaaa. Bullshit bla blaaaaaa. Segg hülyék vagyunk hozzá bla bla blaaaaa BS töretlenül hiszünk az élettartam olajban bla bla blaaaaaa. Minden nap feláldozunk egy kecskét a svéd olaj isteneknek, és örökké fog futni ámen.
Ennyiből a motorban sem kell cserélni, hiszen mechanikus, ha elromlik motorcsere oszt kész
Nem mindig a márkaszerviz a legjobb hely, nekem a Zay utcában azt mondták anno hogy a váltóban is hót' felesleges cserélni. Persze, csak akkor tegyél félre 2-300e között egy váltó cserére, ha nem hamarabb.
Egész jól képe voltál, mindaddig amíg a márkaszerviz megkeverte a fejedet. Annyi az egész, hogy helyén kell kezelned a dolgokat, és bizony le kell cserélni a folyadékokat, amennyiben hosszú távra tervezel, pont. Bárki bármit is állítson. Friss olaj = megfelelő kenés hosszabb élet tartam, megbízhatóbb működés ez ennyire egyszerű.
-
tibor.sz
tag
Még mindig / ismét az összkerékhajtási rendszer olajcseréjéről:
Kértem árajánlatot egy márkaszerviztől, akik az alábbi választ adták:
"A gyár nem írja elő az összkerékhajtási rendszer folyadékcseréjét. Amiben folyadékot lenne értelme cserélni, az a Haldex rendszer. De ha nincs vele baj és működik, akkor nincs értelme. Ott van egy pumpa, ami kapcsolja az összkerékhajtást szükség esetén. A többi helyen mechanikus alkatrészek vannak csak, azokban nincs értelme cserélni, mert nem befolyásolja a működését. A Haldexben a folyadék csere kb 30eFt. De ennek cseréje sem fogja befolyásolni a rendszer működését. Ha valami tönkre mehet, az a pumpa a haldex rendszerben, de akkor szöveges üzenet kap a kijelzőre. Annak cseréje kb 160.000Ft"
Na most akkor kell vagy nem kell cserélni, ha kell, akkor mit és hol, tényleg elég csak a Haldexben vagy máshol is célszerű? Szerintetek?
Kicsit kezdem elveszíteni a fonalat, amit eddig is nehezen találtam...
-
BigBlackDog
veterán
Parkolószenzorral volt valakinek gondja? Azt hittem, hogy a tegnapi délutáni mosás miatt csipog feleslegesen, de rájöttem, hogy már előtte, napközben is besípolt indokolatlanul. Reggel beálltam a parkolóba, délután mikor jöttem ki, tolatásnál is már sípolt egyet, mikor még csak 1-2 méterre volt mögöttem a másik autó.
A jelenség a következő; gyújtás ráad/motor indít. Ha elsőre teszem hátramenetbe, akkor néhány másodpercig csöndben van, majd elkezd pittyegni és nem sokkal rá jön a sípolás, miközben nincs semmi mögöttem. Néha-néha abbamarad és csipog egyet. Ha másodszorra, többedszerre teszem hátramenetbe, akkor már sípolással indít. Ha leállítom a motort, leveszem a gyújtást és várok kicsit, akkor megint jónak tűnik az első 5 másodperc erejéig.
Ma reggel, mikor parkoltam egy másik autó elé, akkor szintén ez csinálta egy darabig, majd miután 2-3 méterre voltam, nagyjából helyesen, a valós távolságnak megfelelően kezdett el csipogni, sípolni.A szenzorok elvileg tiszták, áttöröltem őket. A parkolószenzoroknak a belső moduljánál is szárazság van, a csatlakozók is a helyükön. Mind a négy szenzor kattog és pulzál. Várjak, majd elmúlik, esetleg valami apróság miatt lehet, vagy szerviz tud csak segíteni szerintetek?
-
Peti78
őstag
válasz
FeRRaR1 #8686 üzenetére
...és (#8685) Rivaul
Három hete kezdte, eddig nagy nehezen mindig beindult, de előtte ugyanezt produkálta. Az akkori eseményeket itt le is írtam. Az aksi rendben, benya is van benne, a relék kattannak, de semmi. Legutóbb el tudtam menni a szerelőig, ott ismét beindult. Napokig próbálgatta semmi gond nem volt. A tárolóban nincs hiba, nem produkált semmit. Kitakarított ezt azt, elhoztam tegnap, mentem jobbra balra, mindig elindult, ma reggel semmi.
Délután ismét próbálgattam, relékattanás megvolt, de nem forgat. Trailer, szerelőhöz el, hála istennek ott sem indult. Ennek azért örültem, mert ha tünet megvan, akkor a hiba is meglesz. Megütögette az önindítót, mint az álom olyan szépen indult. Önindító... -
tibor.sz
tag
Valaki itt a fórumban ajánlotta a Protruck Kft-t, az automata váltó olajcseréjére. A Protruck egyébként a ZF csoport magyar szervizképviselete. A honlapjuk szerint nem ZF gyártmányú automata váltók olajcseréjét is elvégzik, ráadásul épp akcióban. Nosza 2 hete írtam is nekik és kértem egy árajánlatot. Mivel 2 hét alatt nem sikerült válaszolniuk, ezért ma felhívtam őket. Elmondtam, hogy mit szeretnék, erre azt mondja az ember, hogy csak ZF váltókat vállalnak. Mondtam neki, hogy de a honlapjukon kifejezetten fent van, hogy nem ZF gyártmányú váltót olajcseréjét is megcsinálják, még akciós is volt! Erre azt mondja, hogy igen ez így van, mert meg tudnák csinálni, de a gyakorlatban mégse vállalják.
Ismét egy komoly magyar cég...
-
Peti78
őstag
Üdv.!
Nem tudom mennyire érzékelhető a probléma, de nem indul
[link] -
FeRRaR1
őstag
válasz
FeRRaR1 #8670 üzenetére
S80 V8 aljáról küldtek videót, és nagyon meg kell bontani tényleg, a vastag dupla kipu és a katalizátorok eltakarnak mindent a kocsi feléig, a kardán sem látszik csak középtől kb. Mindegy, mivel alaposan átnézettem, meg listát is írtam nekik, és többen leellenőriztek mindent a márka szervizbe, így hagyom egyenlőre a szöghajtást 44e óraállás mellett. Majd ha lesz valami extra munka a környéken, pl Elevate Performance Exhaust System tervben van egyszer majd... Akkor azzal egybe kötve.
Volvo V40 T2 Inscription Geartronic 1,5L 122hp:
Egész jó kis autó, felejthető motorral. Jobban néz ki, mint amilyen jó. A futómű tisztes munka, majdnem megkapta a 10/10-et, majd jött egy közepes kátyú. Akkorát ütött fel, hogy hátra néztem nem e hagytam el az alját. Amíg a komfortzónájában autózol, tökéletesnek érzed, jól fekszik, csillapít még a malomkő feláras kerekekkel is, viszont ha már közepesnél rosszabb az út, akkor vége. Összességében jó, mivel az esetek 95%-ban elhiteti veled hogy tökéletes, jó kormányzással.
Sok a műanyag, de nem büdös végre, nem igénytelen fajta, de messze nem egy S80. Pedig eltelt 11 év. Ebben a kategóriában igazából jónak mondanám. Viszont a bőr az mindenképpen gyenge minőség, ismét csak remélni lehet hogy egyben marad. A beltér legszebb része a keret nélküli tükör. Elég kényelmes, jól beállítható, hamar kézre állt minden. Igazából simán bevállalnánk városi használatra. !De! nem ezzel a motorral. Te úr isten ez a T2... Azt hittem 3 hengeres, de megnéztem a szalonban és 4. Másfél liter rettenet. Nem az erejével van baj, ha nem akkora turbó lyuk van minden gyorsításnál, hogy gondolni sem mertem volna ilyet még gyártanak. kb 1,5 - 2 másodperc mire csinál valamit. A besorolás úgy nézett ki, hogy amikor még előttem volt a szabad hely előtti 2. autó a forgalomba, már nyomnom kellet a gázt ha be akartam sorolni. És akkor sorrendben, elindul a start stop kb 1 sec + kitalálja a váltó hogy mi van 0,5 sec + megjön a turbó nyomás mert az nélkül meg sem mozdul 1,5 sec. Szóval egy gyenge 3-4 másodperc mire elindul hogy besorolj. Horror. A legrosszabb régi egy turbós dízeles időknél is rosszabb. És ez most nem a V8 buzéria, ez egyszerűen fos. Volt egy 1.6 szívó benzin golfom, azzal nem volt ilyen gond. Ma kérdezték milyen volt, mondtam nem rossz, de a motor az kuka. Mondták ez ilyen, euro 6+ normák stb... Ezt én nem hiszem el, az új D5 powerpulse rendszerrel megfújja a turbót hogy eltüntesse a lyukat. Itt miért nem hekkerkedtek valamit? Konkrétan veszélyes. Ami még zavart az a szokásos fűtött szélvédő. Az anyós oldalról hiányzott a nyitó/záró gomb, asszonyt kiakasztotta, illetve bár inscription legmagasabb felszereltség, még is manuális ülés??? Ezt hogyan konfigurálták össze így, kintről LED lámpa, nagy felni, metál fény, bentről manuális ülés, jó hogy az ablak nem kurblis volt...
Egy guruló Volvo reklám, úgy is csak kintről látják az utcán... Pár nap alatt igazából eléggé megszoktam, és az átlag fogyasztás 5 körül volt, nem figyelve, normális vezetéssel, 90% várossal, ami hihetetlen jó érték. Így hirtelen ennyi, pár nap alatt eléggé megkedveltük mint kisautó a hibái ellenére, de soha nem vennénk ezzel a motorral.
-
-
-
person
senior tag
válasz
FeRRaR1 #8670 üzenetére
Annál az óraállással én sem biztos, hogy foglalkoznék vele.
A tartóssághoz nem tudok hozzászólni.
Az biztos, hogy cserélhető, ha más nem beöntő nyílás van rajt, ott ki tudod szivattyúzni. Én is így tettem. (Kép lent)
A szerelőm azt mondta felejtsem el, nem lehet kiszívni csak leszerelt állapotban kiönteni.. és különben sem szoktak tönkremenni, 200-300-at kibírnak, hát így a kettő közti futással nem nyugtatott meg.Inkább megcsináltam.. Szerinte Haldex szűrőt sem lehet cserélni csak ha leszedjük az egészet..
(#8671) tibor.sz FeRRaR1 nagyrészt megválaszolta.
AWD csak automatával az nem tudom melyik típusra igaz, XC90-re tuti nem.
Ha jól rémlik azon láncos a szöghajtás.Haldex-nél a szűrőt szerintem mindenképp tanácsos az olajjal cserélni, leég a szivattyú és viheti magával az elektronikát. Utóbbinak még ha jól tudom gyengéje, hogy el szokott oxidálódni a panel, idővel nem zár rendesen a fedél. Ha nagyon ráérnék biztosan ránéznék régi évjáratnál.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
tibor.sz #8671 üzenetére
Jó úton jársz, a haldexben és a hátsó difiben külön-külön kell olajat cserélni. Szöghajtással futok majd még egy kört egy privát szerelőnél, viszont a márka szerviz ezt mondta. Kisebb motornál lehet nem ennyire bonyolult, de ez a V8 hatalmas egy dög, de legalább nem nehéz mert full alu
Ami biztos hogy
Váltó egyben az első difivel az egy olaj csere
A haldex is egy, azon lehet egy apró szűrőt is cserélni.
A hátsó difi is egy.Ezeket biztos hogy kell és lehet is. Amint van valami új infóm szöghajtás téren jelzem itt.
-
tibor.sz
tag
Szóval, akkor jól értem-e:
1. Az első difi egyben van az automata váltóval (gondolom, akkor ezért van az is, hogy az összkerékhajtás csak automata váltóval együtt rendelhető), így az automata váltó olajcseréje megoldja az első difi olajcseréjét is.
2. A szöghajtásban FeRRaR1 kolléga által szerzett infók szerint nem kell olajat cserélni.3. Az összkerékhajtásból marad még az osztómű (ezt hívjátok Haldexnek, vagy az valami más?) és a hátsó difi. Ezek is egyben vannak vagy külön-külön, azaz egyben kell bennük olajat cserélni vagy külön?
Vagy nagyon sötétben tapogatózom?
-
FeRRaR1
őstag
Bevittem a gépet, azt mondták hogy a szöghajtáson nem kell és nem is lehet cserélni. Kérdeztem mint a váltón?... Mondta nem, ez komolyan olyan, hogy egybe épített, gyárilag feltöltik és ennyi. Már mint az újabb dizájn. Amik főleg tönkre szoktak menni, az a 2004/05 és az előttiek. Az enyém 07-es új javított dizájn. Azt mondták ha nagyon akarom lecserélik, nem drága az olaj, de horror az óra bér. Teljesen le kell bontani az alját és a környékén mindent hogy ki lehessen szedni cserélni. Megnézték többen, a vezető technikus is, mondta hogy a 300e+ futás felettiekkel sincs gond ezzel a dizájnnal, ők nem javasolják így 44 ezerrel az órán. Majd megkérdezek még egy privát garázst is, de egyenlőre ez a helyzet.
Más:
Amit most elhoztam az egy szalon új, Thor kalapácsa lámpás V40 2017 végi:
Belső:
Majd holnap írok egy véleményt is.
-
jozsi021
újonc
válasz
molnarpeter #8668 üzenetére
Kösz mindenkinek.
Nem feltétlenül ismerem ezt a dpf regenerálás dolgot... Van ennek visszajelzése vagy honnan lehet tudni ,hogy regenerál?
Eddig különösebben nem foglalkoztam vele, kb 400-500 km-ként (kb 3 hét városi közlekedés 50% M0 50% araszolás a Váci úton) van egy 200-300 kms egybefüggő autópályázás.
Nem vettem még észre nagyobb fogyasztást vagy ilyesmi. Pályán 125km/h-val átlag 4,7, városban átlag 5,5 (reggel bemenni melózni, meg délután vissza kb 18 km), mondjuk nem is követem nagyítóval.
Előre is köszi.
JÓzsi
-
aneda
senior tag
Nekem ilyen van amit keresel, csak XC70-ben: D5 215LE.
Az alapja az első D5 blokk 2002-ből, az volt a legjobb nyilván (alacsony literteljesítmény, csak EURO3), de a későbbiekkel sincs túl sok gond.
Amin meglepődtem, hogy az enyémben nincs már örvénykeltő csappantyú sor, ez a 185LE-es régebbiekben rendszeresen tönkrement.
A DPF-el nincs bajom, pedig használom városban is, igaz nem mindig kímélő üzemmódban.
Hosszbordás szíjat kell cserélni gyakrabban mint ahogy a gyár előírja, megesik hogy megáll a feszítő és elszakad a szíj, amit a főtengely felteker, begyűrve azt vezérműszíj alá... (~2002 óta ismert hiba...)
Az automata váltóval lehetnek bajok, de az kb. mindegyik autóra igaz, legyen félrerakva 500k és nem ér meglepetés.
Kézi váltónál meg a lendkerék van helyette 250-300k kilométerenként, de ez szintén igaz mindegyik autóra, igaz az ára már komolyabb (x2) mint egy VW-re.
Kopó alkatrészek egy része a FORD-tól jött, így vannak kifejezetten olcsó alkatrészek.
Volvo specifikus hiba esetén előfordul, hogy a márkaszerviz sem bírja megoldani a hibát, csak a kassza csörög a csillagász árú Volvo alkatrészek miatt. -
Def26
félisten
válasz
molnarpeter #8664 üzenetére
napi 60km, országút vagy pálya, mikor mi. Nagyvárosba csak ritkábban megyek, havi kb. 1x.
Ez az eurofleet a tied vagy ott dolgozol?
-
Def26
félisten
Üdv.
2012-2013 év körüli xc60 -ban gondolkodom. A 2.4 motor (dízel) ezekben is még az a motor ami elnyűhetetlen a régebbi s60 -ban?
-
person
senior tag
válasz
FeRRaR1 #8660 üzenetére
A szöghajtásban is cseréltetek? Azt nem említetted.
Szöghajtásnál szerintem több gond is lehet.
Könnyebbik ha lefogazza a váltó és a szöghajtás közti hüvelyt (sajátossága), az csak cserés.Problémásabb ha a szöghajtásban hullanak szét a csapágyak és nincs időben javítva. Még időben nem lenne vészes felújítani, ahogy a linken is. Enyémben majdnem pont ilyen van. (XC90 D5 automata.) De van belőle láncos is.
(#8661) tibor.sz Annyira egyben van, hogy a váltóolajban fürdik.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
jozsi021 #8658 üzenetére
Ez helyzet függő, nekem ezt eddig az összes Volvom csinálta, de általában csak melegben, vagy tempós haladás után, esetleg emelkedők megmászásakor. Szóval ha melege volt, még leállítás után is hűtötte magát és ez normális. Egy kis diesel ami nem termel annyi hőt, ráadásul ilyen hidegben kérdéses számomra, persze ha volt tempó meg eshet. Egy másik D2-es kolléga tapasztalata kellene.
person
Szóval ha cseréltettem a váltó + haldex + hátsó difi olajat, akkor sokkal többet nem tehetek a hajtásért? Illetve elég sok angle gear problémát lehet találni a neten. Szinte mindig bele botlottam egybe ha valami haldex vagy váltó esetleg difi dolgot kerestem. Azzal lehet valamit kezdeni, vagy csak cserés ha megadta magát?
-
jozsi021
újonc
Sziasztok!
volvo v60 d2 2013s ráncfelvarrás előtti.
A mai napon kb 5 fok külső hőmérséklet mellett 7 km városi zötyögés meg 10 km M0 után leállítom az autót és még kb 5 percig ment a hűtőventillátor.
Rendben van ez így, vagy jele ez vmi meghibásodásnak?
Előre is köszi a véleményeket.
Józsi
-
FeRRaR1
őstag
-
tibor.sz
tag
válasz
haxxika #8655 üzenetére
A váltó olajcseréjére már kértem árajánlatot a Protruck cégtől, amit ezen a fórumon ajánlott valaki, de sajnos még nem jelentkeztek (egy hét telt el).
Így ebben a kérdésben (váltóolaj cseréje) is szívesen venném a tanácsokat. De abban legalább már annyiban képben vagyok, hogy biztosan meg kell csinálni és nem szabad elhinni, hogy az élettartam olaj miatt nem szükséges kicserélni.
De az összkerékhajtási rendszer olajcseréjéről semmi infóm nincs.
-
haxxika
senior tag
válasz
tibor.sz #8654 üzenetére
330ezernél áltt meg a téma... Még van időd, de javallott az olajcsere. A váltóban se felejtsd el, mert a geartronic hajlamos megadni magát ha nem gondozzák. Annak a javítása pedig nem kevés pénz sajnos.
Sajnos én sem vagyok műszakilag tisztában ezzel, talán a többiek tudnak ebben segíteni, illetve a külföldi fórumok. -
tibor.sz
tag
válasz
haxxika #8653 üzenetére
És Nálad mennyi idő / hány km alatt adta meg magát az osztómű? Mert azt nyilván nem tanácsos megvárni...
Az olajból mennyi kell, mert ahogy láttam a megadott linken 1 literes kiszerelés van.Egyáltalán nem értek a műszaki részéhez, de a Volvo összkerékhajtásában van első difi, hátsó difi meg az osztómű? Egyben van az egész rendszerben az olaj, vagy mindenhol külön kell cserélni? Vagy totál sületlenségeket beszélek? Ha nem is én csinálom meg, azért szeretem kiokosítani magam.
-
haxxika
senior tag
válasz
tibor.sz #8652 üzenetére
Kell, mi most tapasztaltuk meg, hogy szükséges, mivel osztóműt kellett cserélni az S80-ban.
[link]
75W-90, GL5
Mi nem ezt, de a szabványnak megfelelő olajat raktuk be. 2-3ezer ment bele azóta, jónak tűnik. Vidéki szerelőnk csinálta meg. Az alkatrészbeszerzést azonban mi intéztük, mert angliából feleannyi volt, mint itthonról. A régi osztóművet pedig kivisszük felújítani lengyelországba (1 nap alatt, jó áron megcsinálják). -
tibor.sz
tag
Sziasztok!
V60 D5 Geartronic AWD.
Az összkerékhajtás rendszerben lévő olaj cseréjéről tudtok nekem valami infót adni?
Kell-e egyáltalán cserélni? Ha igen, mennyi időnként / km-enként (az autóm 2010-es gyártású, 2011-es forgalombahelyezésű és 110.000 km van benne), mennyi és milyen olaj kell bele, és tudtok-e ajánlani olyan helyet, ahol profin megcsinálják?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megújult a PROHARDVER!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bundle topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Politika
- Hosszabb bemutatón a Borderlands 4
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest