- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DioKVP
tag
Csao!
Kezdő linuxosként a segítségeteket kérném egy feladatban:
Készítsen egy olyan shell scriptet, aminek paraméterként beadhatunk egy felhasználónevet, és a rendszer kiírja az ő elsődleges csoportjának a nevét.
Második paraméterként lehessen adni neki '-t' -t, ekkor névtöredékre is keressen rá (egyébként csak akkor írja ki az adatokat, ha a név teljesen egyezik.Odáig eljutottam hogy a paraméterként megadott felhasználó csoportjait kilistázza, de mindegyiket, nem tudtam sehogy se rájönni, hogy lehetne csak az elsődleges csoportot. A második paraméteres feladat meg végképp kifogott rajtam.
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- DUNE médialejátszók topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Samsung Galaxy A16 12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest