- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fatpingvin #31899 üzenetére
launchpad teljesen fedi a PPA minden részét, szerintem.
-
fatpingvin
addikt
-
gregory91
senior tag
válasz
fatpingvin #31897 üzenetére
Mármint?
-
-
vicze
félisten
Legyen akkor nincs "upgrade" csak folyamatosan frissül szünet nélkül.
Mellesleg továbbra is ahogy írtam ez Deksptop OS-eken leheleten, mert különben új HW nem lenne támogatva és már így is probléma hogy a Linux nagyon lassan adoptál új HW-t. Az Ubuntu LTS valahol egy járható középút szerintem, ezért is HWE (Hardware Enablement) kernel frissítések vannak 6 havonta.4.4 még 2 hétig támogatott pontosan. 6 év minden LTS-nek jelölt kernel, minding 6 éves lesz a legöregebb.
-
De miért kéne új kernel? Amíg van security patch, meg bugfix addig tökéletes a dolog.
5.10-es kernel viszonylag friss
is lehet.A legrégebbi még támogatott LTS kernel a 4.4.
Adott verzió support ideje 6 hónap és csá, ez elég messze van az LTS-től, csak a kernel ősrégi benne. Ott van normális upgrade path, meg pont a kernelt annyira nem szokták csesztetni. Nekik full saját águk van. Nagyon veszélyesnek tartom a kernel erőltetett frissítgetését.
Szóval nincs olyan, hogy a kernel nem frissül, max. olyan van hogy ritkábban frissül és nincs benne nagyobb újítás. Az eredeti postban direkt nem használtam a frissítés szót. A patchlevel frissítés nem upgrade.
-
gregory91
senior tag
És mint esetleges karbantartó hogyan backportol...öhm...
Rákerestem a fogalomra de csak a kernelel kapcsolatos információt tartalmaz,nem áll szándékomban a kernellel "így" foglalkozni.Van egy projektem amit szerepeltetni szeretnék a szoftverkezelő/apt-ban. De addig nem merek bele menni amíg nincs egy megbízható információ ezzel kapcsolatban. Ez már nem olyan hogy összeírok egy control fájlt és egy dpkg-deb futtatást csinálok rajta. -
Edorn
senior tag
Hogy tudok linuxról (centOs) terminállal (puty) átmásolni egy mappát és annak minden elemét ftp-vel?
ftp, majd azon belül mput-al próbálkoztam, de az csak fájlokat másol, a másolandó mappára azt mondja, hogy "not a plain file."... -
vicze
félisten
válasz
bambano #31887 üzenetére
Igen az is frissítés mivel az adott LTS kernelbe is backportolják az új dolgokat, csak megmarad a biztos kompatibilitása és ki nem vesznek semmit, ritkán de frissítve vannak rendszeresen, minden bugfix security fix, driverek mind backportolva vannak.
De egy 6évig támogatott kernel muszáj frissíteni más csak az új HW-k támogatása miatt is, de ott vannak a biztonsági problémák is. Főleg a jelenlegi Kernel frissítési tempó mellett lehelten lenne bármilyen régi verzión maradni backport nélkül. Egy nevében 5.10-es kernel viszonylag friss is lehet.@ivana: Lást amit írtam.
"ubuntu LTS egyik legnagyobb hibája a kernel upgradelgetése szvsz"
Ha nem ezt csinálnák konkrétan nem használnák desktopon attól a pillanattól, mivel 5éves HW-kon futna csak kb. Mondjuk csak 20.04-gyel változott most sűrűbbre(főverziókhoz illesztés), de a kernel fejlesztési tempója jelenleg olyan, hogy meg is értem."fedora, meg a centos"
Gyakorlatban mind a kettő rolling(CentOS teljesen, Fedoránál 6 hónapod van, de lehet már rosszabb ott is), csak némileg késeltetve, pont az a feladatuk, hogy teszteljék az RH-hoz a stabilitást. RH pont úgy frissül mint bármilyen más LTS kernel(azaz nem mert 10év+ a support), de ott még külön bakportcolnak elég sok mindent ha kell. Amúgy kínkeserves dolog néha a kernel patch RH-ban."openSUSE Leap"
Adott verzió support ideje 6 hónap és csá, ez elég messze van az LTS-től, csak a kernel ősrégi benne.SUSE EL deto RH.
Szóval nincs olyan, hogy a kernel nem frissül, max. olyan van hogy ritkábban frissül és nincs benne nagyobb újítás.
-
Nem minden distro rolling. Se a Red Hat-en és származékain (fedora, meg a centos) kernel upgrade egy verzió alatt, se openSUSE Leap-en, vagy fizetős SUSE-n. (Nyilván thumbleweeden van, de az full rolling, ott release sincs.) Debianon sincs. Az ubuntu LTS egyik legnagyobb hibája a kernel upgradelgetése szvsz. Vagy legyen rolling vagy legyen fix a verzió.
-
válasz
gregory91 #31881 üzenetére
De egyébként hogyan lehetne a csomagot "karbantartani"? Újabb verziót feltölteni vagy törölni az egész csomagot?
Normális distrón amikor egyszer ki lett adva utána nincs verzió upgrade, csak security és bug fix. Kivéve kivételes esetben, nem úgy mint az ubuntunál ahol képesek kernelt upgradelni. Ezeket a karbantartó backportolja. Illetve nyilván új release esetén lehet utána kell húzni a buildelő scriptet.
-
gregory91
senior tag
Nem tudom valaki tud-e válaszolni erre a (talán) szokatlan kérdésre, de azért megpróbálom:
Tudja valaki hogy amire a nyíl mutat arról van-e bővebb információja?
Debian súgó nem volt kielégítő....
Amit én tudok:ha valaki ír csomagnev[a]debian.org-ra akkor []-be írt címzett kapja az üzenetet.De egyébként hogyan lehetne a csomagot "karbantartani"? Újabb verziót feltölteni vagy törölni az egész csomagot? -
törölt tag
válasz
Mr Dini #31878 üzenetére
Ezt én is megfigyeltem. Nálam is teljesen véletlenszerűnek tűnő módon "gondolkodik" leállításnál. (xorg, gnome, sata-ext4, nvme-ntfs)
Azt viszont megfigyeltem, hogy amikor nem a DE-t használom a leállításhoz, hanem konzolon a "shutdown"-t, akkor mintha nem lenne ilyen gondja.
Nem értem az okát csak megfigyelés alapján tűnik így. -
Mr Dini
addikt
Üdv!
Nemrég tértem át Arch Linuxra a laptopomon is, eddig Fedorát használtam. Kb a teljesen szűz telepítés óta tapasztalom, hogy néha a leállítás nagyon sok időt vesz ígénybe. Látszólag a KDE Plasma azonnal kilövődik és megáll a kijelző egy ^@ áradatot mutató kijelzőn, illetve egy villogó kurzoron. Mást nem ír ki, de a ^@ száma látszólag véletlenszerű. Van, hogy percekig áll ebben az állapotban és csak utána áll le. tty-t a megszokott ctrl+alt+fX kombinációkkal már nem tudok ilyen állapotban váltani, hogy megnézzem, mi is történik.
Ami érdekes, hogy van, hogy kb 20 program van nyitva és így állítom le a gépet, ami azonnal le is áll, van, hogy a bekapcsolt állapot kb 5 percig tart, megnézem a leveleimet és kikapcsolom a gépet és 5 percig áll le...
I/O-ra gyanakodtam, de egy friss NVMe SSD van a laposban, nehezen hinném el, hogy ez a bottleneck. Esetleg az xfs fájlrendszer lehet a gond? A rootfs és a /home is XFS.
Melyik logot érdemes nézegetni, hogy mi történhet ilyenkor pontosan? journalctl-t a jelenség utáni első boot során?
Illetve a másik gondom, hogy a laptopban csak USB 3.0 portok vannak, ezt látszólag fel is ismeri a rendszer, illetve nyilván maguk a fizikai portok is kékre vannak festve, jelezve, hogy tényleg 3-as USB-ről van szó. Van egy USB-s ethernet adapterem, amit gigabites hálóra kötve a max letöltés 340 Mbit/s, míg a feltöltés 285 Mbit/s mindig. Telefonról/pendriveról/külső HDD-ről másolva is olyan 30-31 MB/s-sel tudok olvasni és 27-28 MB/s-sel írni. Gondolnám, hogy ez hardver limit, de nem tűnik annak. Windows-szal ugyanezzel a setuppal simán jön a gigabites net az adapterrel.
Az adapter egy noname valami, lehetne feltételezni, hogy az ő linux támogatásával van a gond, de gyanús, hogy minden más eszköz is kb ugyanazon a sebességen hasal el. Még nem próbáltam a pendrive/HDD sebességtesztet windowson, de ha kell, megcsinálom azt is.
Elvileg van USB 3.0 támogatás a kernelben és ez látszik is:
$ zcat /proc/config.gz | grep XHCI_HCD
CONFIG_USB_XHCI_HCD=y
Mi hiányozhat? dmesgben nincsen semmi error ezzel kapcsolatban.
Köszi!
-
fatpingvin
addikt
válasz
lionhearted #31852 üzenetére
pontosítanék, a & önmagában redundánssá teszi a szeparátort.
-
fatpingvin
addikt
-
-
inf3rno
nagyúr
Milyen disztrót rakjak fel most szervernek?
-
_Dumber_
őstag
Sziasztok
Adott egy Lenovo Thinkbook 15 G2 laptop, melynek felbontása 1920x1080
Van 2 külső monitorom (Philips 223V7QDSB_00) szintén 1920x1080 ajánlott felbontással szeretnek futni.Ha az egyik monitort rákötöm a HDMI portra akkor mind TTY mind KDE alatt mindkét megjelenítő 1920x1080 felbontásban fut.
Xrandr ezt adja vissza:HDMI-1 connected 1920x1080+1920+0 (normal left inverted right x axis y axis) 476mm x 268mm
1920x1080 60.00*+ 74.97 50.00 59.94
1920x1080i 60.00 50.00 59.94
1680x1050 59.88
1280x1024 75.02 60.02
1440x900 59.90
1280x960 60.00
1280x720 60.00 50.00 59.94
1024x768 75.03 70.07 60.00
832x624 74.55
800x600 72.19 75.00 60.32 56.25
720x576 50.00
720x480 60.00 59.94
640x480 75.00 72.81 66.67 60.00 59.94
720x400 70.08
Látszik, hogy a “+” jel a helyes felbontás mellett található, tehát a monitor rendesen közli a preferált felbontást.
Ha ugyanert a monitort és ennek az ikertestvérét már egy USB-C itech 2DP -> DP to HDMI kábellel csatlakoztatom akkor már az xrandr ezt adja vissza:
DP-2-2 connected 1920x1080+1920+0 (normal left inverted right x axis y axis) 530mm x 290mm
1920x1080 60.00*+
1024x768 60.00 + 75.03
1280x1024 75.02 60.02
800x600 75.00 60.32
640x480 75.00 59.94
720x400 70.08
DP-2-3 connected 1920x1080+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 530mm x 290mm
1920x1080 60.00*+
1024x768 60.00 + 75.03
1280x1024 75.02 60.02
800x600 75.00 60.32
640x480 75.00 59.94
720x400 70.08
Mivel az xrandr-ot meg tudom erőszakolni, ezért KDE alatt már ki tudom használni a 1920x1080 felbontást, de alapértéknek a “ 1024x768 60.00 +”-t tekinti.
Az SDDM alatt is csak beavatkozással képes hozni a FHD felbontást.“xrandr –auto” mindig a 1024x768-ra állítja be, valamint képtelen vagyok TTY-n rendesen konfigurálni.
TTY-n a virtuális screen 1920x1080, de csak 1024x768 rész látszik a külső monitorokon és azzal tölti ki a képet (rossz felbontás mellett).Ahogy látom az a gond, hogy a dokkoló rosszul ismeri fel a monitorokat. Lehet ezen valahogy javítani?
-
sto1911
veterán
"Azért ez sokkal normálisabban is meg lehetne oldani:" - ez nem is kerdes, de valoszinuleg keves vagyok hozza, illetve az idom is az. Meg hat azert is irtam be ide
Egyebkent probaltam azt, hogy minden gepre letrehoztam egy scriptet, majd ssh-n probaltam elinditani, de valamiert nem ment. Elegge keso volt mar, meg faradt is voltam, igy nem melyedtem bele mi baja lehetett.
-
válasz
Netszemete #31854 üzenetére
Áhá, értem. Akkor irány a man bash:
DEFINITIONS
The following definitions are used throughout the rest of this document.
blank A space or tab.
word A sequence of characters considered as a single unit by the shell. Also known as a token.
name A word consisting only of alphanumeric characters and underscores, and beginning with an alphabetic character or an underscore. Also referred to as an identifier.
metacharacter
A character that, when unquoted, separates words. One of the following:
| & ; ( ) < > space tab newline
control operator
A token that performs a control function. It is one of the following symbols:
|| & && ; ;; ;& ;;& ( ) | |& <newline> -
válasz
Fecogame #31832 üzenetére
Eszembe jutott két megoldás is, egyik jobb, mint a másik
1., Letörlöm az ebből a repoból lehúzott csomagokat, majd újra felteszem őket a már elfogadott repoból. A kérdés ekkor, hogy a konfog fájlok ekkor elvesznek, vagy megmaradnak? Az egyik csomag pl. a httpd
2., Átírom, hogy honnan származnak a csomagok
Melyik fájlban tárolja le, hogy honnan lettek letöltve?
-
válasz
Netszemete #31849 üzenetére
Erre amúgy miért kell dokumentáció? Syntax errort mikor szoktak részletesen dokumentálni?
Mint parancs szeparátor értelmetlen, ha nincs parancs előtte. Egyetlen ; vagy & a bashba írva is hibára fut, független a for-tól, done-tól, akármitől.
@bambano-re ráerősítve, a script, amiről szó van, lokálban értelmeztet minden parancsot. Ha pl leszakad az SSH útközben, akkor előbb eljő az idő...
Ha remoteban futtatná az ssh-ban a teljes parancsot, akkor így értelmezett lenne: ssh "parancs &"; mivel két külön kontextusban szerepelnek. -
sto1911
veterán
válasz
Netszemete #31849 üzenetére
Ma is tanultam valamit, koszi!
-
sto1911
veterán
-
_Dumber_
őstag
Sziasztok
Ha valaki ért az Arch, vagy a CUPS- hoz, és benézne az Arch linux topikba, azt megköszönném.
Köszönöm
-
bambano
titán
válasz
sto1911 #31839 üzenetére
annak mi értelme van, hogy elindítasz egy sleep-et, majd kiirtod?
valamelyikünk nagyon nem ért valamit...ha azt akarod, hogy x darab gépen elinduljon a parancs, és az a parancs azokon a gépeken max. 600 másodpercig fusson, akkor azt így kell:
for i in gepek ; do ssh $i 'nohup timeout 600 parancs1 &'; done
-
sto1911
veterán
válasz
lionhearted #31842 üzenetére
Valóban, viszont nekem a lényeg, hogy maga a parancs1 nagyjából azonos időben legyen elindítva a gépeken. Most hogy van 2-20 másodperc a 20-80 gép között, az nem számít jelen esetben.
-
-
-
-
-
sto1911
veterán
Sziasztok,
ssh-n keresztul szeretnek futtatni tobb parancsot, tobb gepen. Valahogy igy nez ki:
for i in gepek; do ssh parancs1 & sleep 600; kill $!; done
Ezzel ugye az a gond, hogy egymas utan fognak lefutni, nem egyszerre.
Nekem arra lenne szuksegem, hogy mindegyik gepre bemegy, elinditja, megy a masik gepre, ott is elinditja, stb.
Korlatozottak a lehetosegeim, ugyhogy csakis ssh+bash johet szoba. -
olivera88
veterán
Az Anaconda found conflicts ellen van orvosság? Eltávolitottam az adott program elöző verzóját, még is feljött ez a found conflict izé Mire lemegy az founds conflict izé, az EGY nap
, és ráadásul semmire se megyek vele,
-
Most előjött munkahelyen, hogy a szervereken lévő CodeIT repot ki kell gyalulni, mert orosz
.
A repo fájlt kitöröltem, viszont onnan jöttek csomagok még egy régebbi yum update során, amiket rollbacke-lni kell a hivatalos repoból származóra.
Hogyan lehetne ezt a legegyszerűbben megoldani?
-
Off off!
-
urandom0
senior tag
válasz
Netszemete #31827 üzenetére
Nem próbáltam. Ha úgy akarnám használni, akkor úgy használnám. Az autó elé se kötök lovat, mert nem úgy akarom használni.
De részemről én itt befejeztem, ez tényleg nem idevaló. -
bambano
titán
válasz
Netszemete #31827 üzenetére
olyat próbáltatok már, hogy linuxos topicban nem firtatni windowst?
-
urandom0
senior tag
válasz
urandom0 #31823 üzenetére
Na jó, én feladom.
Már nagyjából mindent kipróbáltam, kicseréltem a billentyűt/egeret másikra, dugdostam ide-oda, de ennek a szerencsétlen szar Windowsnak sehogy sem tetszik, ugyanúgy megmerevedik egy idő után az egér és a billentyűzet. Bezzeg a Linux-szal minden gond nélkül megy, ide-oda kapcsolgatom, meg se kottyan neki...
Még egyetlen megoldás jöhet szóba, hogy dugjam a perifériákat egy USB hubba, a hubot pedig a switchet, állítólag így talán működni fog... -
_Dumber_
őstag
Sziasztok
2 napi szenvedés után ide fordulok, és megkérdezem, hogy valaki látta e már következő problémát:
Arch linux frissen telepítve
A google chrome browserben a szinkronizálást én bekacsolva tartom. Ide feljelentkezek már a telepítés utén azonnal.
A chrome elindításakor a "kezdőlapom" a google saját "üres" lapja, melynek a jobb felső sarkában ott a google szolgáltatásba bejelentkezett felhasználó. Ez ugye nem kötelezően ugyanaz mint a böngésző szinkron (feljebb egy sorral) , de bekapcsoláskor még ugyanaz.Most telepítek egy új gépet és telepítés után a következő jelenséggel találkozom:
Gép bekacs, Chrome elindít..
Ezekután felugrik a bejelentkezési ablak és meg kell adnom a nevet és jelszót. Ugyanakkor a szinkron feljelentkezett már. Ott virít a fejemHa azonnal (bejelentkezés nélkül) nyitok egy új lapot, azon már nem kér semmit, kérdés nélkül bejelentkezik.
Ha bezárom a böngészőt és újra megnyitom akkor megint nem kér semmit, és jól működik, egészen a gép újraindításáig.
Szóval csak az első bekapcsolás első lapja nem akaródzik bejelentkezni automatikusan.Ezt kellen látnom (és látom a 2. laptól):
Próbáltam archot telepíteni wiki alapján kézzel, Calamarch telepítővel, Magyarch, Arcolinux. Mind ezt az eredményt adja.
Manjaro telepítése után nincs ilyen gondom. Ott jól működik.Én ragaszkodnék a vanilla Archoz, de segítsen valaki pls, miért szivat a Chrome?
-
urandom0
senior tag
válasz
Netszemete #31821 üzenetére
Én is keresgéltem már, valahol azt írták, az USB3-as portokat nem szereti a switch, de nálam az összes port USB2-es.
Driver nincs hozzá, semmi a világon. Ez egy nagyon alap, buta kis cucc. -
urandom0
senior tag
Van egy problémám, ami ugyan csak félig Linuxos, de hátha találkozott már valaki ilyennel.
Szóval adott egy Dell T1500 PC, ezen Windows 10 fut (céges gép). A selejraktárból összekukáztam magamnak egy Core2 Quad-os gépet, erre Linuxot tettem, mondván, sok feladat van, amit Linuxon sokkal jobban szeretek csinálni, és ezekhez elég ez a kis gépecske is.
Vásároltam egy Aten CS22U KVM switchet, hogy egy gombnyomással tudjak váltani a két gép között.
Alapvetően jól működik, egy darabig legalábbis. De ha kétszer-háromszor váltok a gépek között, akkor a Windows-ows Dell gép megmakacsolja magát, és nem hajlandó működni sem az egér, sem a billentyűzet.
Ha kihúzom és visszadugom az egeret/billentyűzetet a switchből vagy a switchet a gépből, akkor a Windows jelzi a szokásos hanggal. Ha a gépben másik portba dugom a switchet, akkor kiírja a szokásos "... optical mouse telepítése...", stb. szöveget. Szóval látszólag minden teljesen oké, de az egér meg sem mozdul, illetve a billentyűzet sem reagál semmire (még csak a num lock sem világit). Illetve de, a multémédia billentyűk (némítás, stb.) működnek, semmi más. Az egyetlen megoldás, hogy ki-be kapcsolom a gépet.
Néztem a BIOS-t, ott nincs semmilyen releváns beállítás. Kikapcsoltam a Windowsban az USB energiakezelését, de az sem segített. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #31817 üzenetére
Egyik leírása sem említ ilyet, szerintem nem. Amúgy egy katyvasz a program, pl. szemben az ssh-val nincs beépítve neki git támogatás, de ha egy olyan projektet nyitsz meg neki ami már benne van egy git repóban, akkor azt varázslatos módon mégis tudja használni, mert van egy különálló git modulja az Altiumnak... Viszont ez így totál béna megoldás, nem életszerű...
Amíg nem lesz újabb altium verziónk, addig szerintem annyit tudok kezdeni a helyzet javításával, hogy az apache webszerveremen bekapcsolom a digest titkosítást a jelszóhoz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #31815 üzenetére
Jövök neked egy sörrel!
A szerverhez csak az IP kellett, a /home.. meg a Rep. Subfolder mezőbe kellett írni, így fel tud csatlakozni. Reggel van még, hogy erre nem jöttem rá magamtól.
Viszont a program azért rúgott egyet belém...
Igaz nem a legújabb verziót használjuk mert b. drága és most épp nincs verziókövetésünk, de a francnak hagyott végig kínlódni ezeken a dolgokon, ha végül is nem tudja használni az svn+ssh megoldást...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #31812 üzenetére
No, egyszer az svnserve dolgot kiiktattam.
Létrehoztam egy svn felhasználót, csináltam neki .ssh mappát és beletettem az authorized keys fájlt. Aztán svnadmin-al csináltam egy üres repositoryt az ő home könyvtárába.
Itt viszont elakadtam, nem tudom hogyan kellene megadnom a proginak a repó elérését. Akárhogy próbálom, mindig azt írja, hogy nem talál repót. (az ssh rész szerintem oké, mert közben kétszer is kéri a kulcsom jelszavát)
Ugyanerre a Tortoise meg elakad a jelszó bekérés után, hogy nem talál bejelentkezési módot...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #31812 üzenetére
Oké, de itt a kliens be van építve a programba, és választhatok benne http, https, file, meg ssh+svn mód között, mikor megadom neki az svn szerver elérését. Azon a progin kívül még esetleg a tortoise svn van, amivel tudom próbálni. A progi az Windowsos célprogi a munkához...
Kíváncsi leszek, hogy mire jutok ezzel holnap. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #31808 üzenetére
Nekem az a kapocs hiányzik itt, hogy miként lehet ezt megcsinálni.
Sok leíráson mentem végig, de ezzel amit írsz még nem találkoztam. Általában mindenki apache-on keresztül teszi elérhetővé az svn-t a helyi hálón. Az svn+ssh-ra meg eddig csak az svnserve -es megoldást találtam.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
f_sanyee #31803 üzenetére
Ohh, ez nem ált össze nekem, szóval nem a daemon fájlba kell beírni, hanem az auth keys fájlba...
Szóval akkor kb így kell kinéznie, ha jól értem:
command="svnserve -t --tunnel-user=jozsi" ssh-dsa AAAABtce9euch… jozsi@example.com
command="svnserve -t --tunnel-user=bela" ssh-dsa AAAABtce9euch… bela@example.com
Hétfőn csinálok egy svn usert a gépre, annak az auth fájljába felviszem akit szeretnék és átírom a daemont ennek megfelelően. Köszi!
sh4d0w: igen, ezért akarom megszüntetni. Kényelmes volt, csak ebbe a részébe eddig nem gondoltam bele.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- OLED TV topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Elemlámpa, zseblámpa
- Futás, futópályák
- A játékfejlesztők közel 90 százaléka AI-ügynökkel dolgozik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 15 Pavilion FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest