Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

Van egy problémám, ami ugyan csak félig Linuxos, de hátha találkozott már valaki ilyennel.
    Szóval adott egy Dell T1500 PC, ezen Windows 10 fut (céges gép). A selejraktárból összekukáztam magamnak egy Core2 Quad-os gépet, erre Linuxot tettem, mondván, sok feladat van, amit Linuxon sokkal jobban szeretek csinálni, és ezekhez elég ez a kis gépecske is.
    Vásároltam egy Aten CS22U KVM switchet, hogy egy gombnyomással tudjak váltani a két gép között.
    Alapvetően jól működik, egy darabig legalábbis. De ha kétszer-háromszor váltok a gépek között, akkor a Windows-ows Dell gép megmakacsolja magát, és nem hajlandó működni sem az egér, sem a billentyűzet.
    Ha kihúzom és visszadugom az egeret/billentyűzetet a switchből vagy a switchet a gépből, akkor a Windows jelzi a szokásos hanggal. Ha a gépben másik portba dugom a switchet, akkor kiírja a szokásos "... optical mouse telepítése...", stb. szöveget. Szóval látszólag minden teljesen oké, de az egér meg sem mozdul, illetve a billentyűzet sem reagál semmire (még csak a num lock sem világit). Illetve de, a multémédia billentyűk (némítás, stb.) működnek, semmi más. Az egyetlen megoldás, hogy ki-be kapcsolom a gépet.
    Néztem a BIOS-t, ott nincs semmilyen releváns beállítás. Kikapcsoltam a Windowsban az USB energiakezelését, de az sem segített.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés