- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szeretném biztonságosabbá tenni az úgymond szerver, Lubuntu 20.04 gépemen az SVN elérést. A gépre SSH-n keresztül be lehet menni és GIT szerver is fut rajta, de mind a kettő csak SSH kulccsal működik, szóval ezek rendben vannak.
Az svn viszont nem. Azt jelenleg egy apache webszerver szolgálja ki, amit így http kapcsolaton keresztül lehet elérni, azon belül meg név és jelszó van csak mint biztonság...
Amit ezen a téren találtam, az az ssh+svn elérés, az svnserve programon keresztül. A Debianos leírás alapján megcsináltam a system-s beállítást, bár nem külön svn felhasználó alá, de ez most szerintem mindegy, azt majd talán később megcsinálom ha már egyáltalán működik.
A Daemon konfigjánál viszont elakadok. A példában nem használnak ssh-t, se a defaulttól eltérő portot.
# svnserve options DAEMON_ARGS="--daemon --pid-file /run/svnserve/svnserve.pid --root /srv/svn/repos --log-file /var/log/svnserve/svnserve.log"
Nem tunneling verzióban a daemon elindult. Viszont nézve az svnserve leírását, nem világos, hogy mit kell benne megadnom a tunneling használatához.
Szerintem a
--daemon
helyére kell egy-t
, hogy tunneling, ez az ssh. Viszont utána kell-e--tunnel-user akármi
,próbáltam többféle verzióban megadni de egyikkel se indult el a daemon. Az sem világos, hogy az "akármi" megadása milyen formában szükséges. Egyszerűen csak oda kellene írnom úgy és annyiszor, ahány ember ssh kulcsát felviszem a gépre?
Szóval ilyen--tunnel-user bela
--tunnel-user jozsi
--tunnel-user pista
módon kell ezt megadni, ha ennek a 3 embernek felvittem a publikus kulcsát a gépre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Xbox Series X|S
- Konteó topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Üzleti vita és megbeszélés
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- SzoftverPremium.hu
- iKing.Hu Motorola Edge 60 Pro Green Használt, karcmentes állapotban 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest