Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MaxxDamage: -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Mér' nem mér?
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Frawly
üzenetére
Na, mire megírtam a hozzászólást, meg is találtam a megoldást: a read parancsot kell a -n 1 és -t kapcsolókkal ellátni. Az -n 1 paramétert ismertem, az csak egyetlen karaktert kér be egy egész sor helyett. De a t kapcsoló új, amögé be lehet írni másodpercben megadva, hogy meddig várjon, és ez egyben a sleep parancsot is kiváltja.
Így meg is szakad a script egy gombnyomásra, de észrevettem egy másik gondot vele. Így a kiírt tartalom a clear (képernyőtörlés) miatt villódzik, míg a watch parancsnál nem villog. Erre valami megoldás? Próbáltam printf "\033c"-t is, az is letörli a képernyőt, de azzal is villódzás van.
Több egymás után lefutott parancs kimenetét írom ki, minden 1-2 másodpercben. Viszont mivel az egyes parancsok lefutása igénybe vesz pár ms-ot, így villog a képernyő. Esetleg lehetne, hogy a kimenetet először valami fájlba vagy bufferbe irányítani, majd mikor lefutott az összes parancs, akkor egy nekifutásra kiírni a tartalmát?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- A Microsoft bedurvult, így a jövőben keményen odacsapnak a veszélyes drivereknek
- EAFC 26
- Windows 11
- Hobby elektronika
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500T 16GB DDR4 512GB SSD RX 5500 XT 8GB Zalman T4 Plus Chieftec 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3755, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest