Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

Vettem a másodgépet, arra is Arch Linux ment fel. Arra gondoltam, hogy most már elszakadnék a hagyományos, Windows/KDE-szerű DE-ktől, és kipróbálnék valami alternatív kisebb WM-et. A Gnome3-mal nem szakadnék el a hagyományos DE-ktől.

Egyelőre Openbox-ra gondoltam (valami keret nélküli, minimalista flat design-os ablakdekorációra), tint2 tálcával a képernyő tetején, a képernyő alján pedig wbar dokk (olyan, mint Mac OS-en), feh-vel tenném ki a háttérképet, és használnék Compton kompozitort az árnyékokhoz, átlátszó panelhez és ablakfejlécekhez, végül GVFS-t tennék fel az automounthoz és a lomtárhoz. Ezzel elmennék mac-es irányba, de még mindig nem lenne akkora váltás, mint szeretném. A képernyőzároláshoz nem is tudom mit használjak, az i3lock elég fapad. Azt sem tudom, hogy használjak initrc-t, vagy tegyek fel login managert (LightDM vagy hasonló).

Gondoltam rá, hogy i3wm-et tennék fel, de az a bajom egyébként a tilingos WM-ekkel, hogy én mindent teljes képernyőn használok szinte, így nálam felesleges képernyőt osztogatni csempékre. Nekem elég, ha billentyűvel megnyitok egy új terminálablakot teljes képernyőn, és abból indítom, amit akarok, vagy egy másik billentyűvel felhozok egy application menu-t, abból kiválasztom mi induljon el és az is teljes képernyőn indul el, ha meg váltani akarok az alkalmazások között, akkor a tálcáról (tin2 vagy hasonló) átváltok közöttük. Meg egy másik keybingingel leküldöm az aktuális ablakot vagy minden ablakot a tálcára. Nekem több nem kell, ezért elég akár még egy kisebb WM is. A TinyWM-mel az a bajom, hogy nem szabályozható, hogy mekkora méretben jelenjen meg az újonnan megnyitott program, meg nem lehet panelt sem hozzáadni. Valami nagyon minimalista WM-re gondoltam, tint2 támogatással, és minden teljes méretben nyíljon meg, nem is egereznék, mindent billentyűzetes shortcutokkal használnék. Ötletek milyen WM-et lenne jó ehhez feltenni?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés