Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sziku69: Szólánc.
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- GoodSpeed: Miért úszta meg Albert Speer? (Reagálás a Telex cikkére)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
devin77
üzenetére
Igen, néztem én is ezt. Következő lépés ez. De egyelőre a /boot titkosítatlan, összes többi titkosított (swap is). Még a TRIM után guglizok, hogyan megy át, egyáltalán átmegy-e ezeken a logikai rétegeken, mondjuk pont az SSD nem lesz raid-ben + agyon nyúzva, de találtam egy érdekes cikket, ahol szoftveresen be lehet állítani a HDD-k (vagy bármilyen eszköz) elé az SSD-t cache-nek, ráadásul write-back és write-through stratégia egyaránt állítható. Érdekes

Egyelőre csak egy VirtualBox homokozóban vagyok, szerintem ha mindent kiteszteltem, elkövetem élesben is a mókát, úgyis most migrálok a 3db nagy vinyómról 2db 2.5-ösre és mini ITX-re, konszolidálom a NAS-omat. Most 3 x 4TB-m van raid5-ben, ehelyett a fontos családi fotóknak + hobbi fotóknak lesz egy 2 diszkes raid1 partíció, nagyon ritka flac zenéknek szintén, minden egyéb újrabeszerezhető dolog raid0, mert nem fontos. SSD meg lehet nem is lesz, vagy a régi (de tök jó kondíciójú) 64GB-s SSD-met betolom cache-nek, az jó, mikor Photoshop/Lightroom elkezdi cibálni a 10GBe-t.
Köszi mindenkinek a hsz-t és tippeket, maradok a raid-LUKS-LVM sorrendnél.

Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook és Messenger
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AliExpress tapasztalatok
- Tőzsde és gazdaság
- Tesla topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3459,94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3340
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest