- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #23848 üzenetére
Közben mindent sikerült megoldanom, így megy a diskless redszerem. Viszont nincsenek userek, így csak guest session-t tudok létrehozni. Így megint bebootoltam egy live Ubuntut, sshfs-sel felcsatoltam a chrootot és kiadtam a useradd -d /home/pisti/ -m pisti parancsot, de erre azt dobta, hogy lockolva van a /etc/groups, próbáljam meg később. Nos, valóban volt egy /etc/groups.lock fájl, így azt letöröltem, illetve ellenőriztem, hogy van-e shadow.lock, password.lock stb... Ha volt, akkor töröltem, majd megint megpróbáltam kiadni a parancsot, de másodszorra is ezt dobta, és létrehozta a groups.lock-ot... :/
Tehát arra tudok tippelni, hogy az kavar be neki, hogy ez egy sshfs csatolásos chroot és nem "fizikailag" a gépbe van.
Szerintetek, ha a Live ubuntuban létrehozom a pisti user-t, illetve adok neki jelszót és átmásolom a diskless ubuntu chrootjába az így keletkezett shadow-t és password-öt, akkor működőképes lesz?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- LEGO klub
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen légkondit a lakásba?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Battlefield 6
- Milyen routert?
- Motoros topic
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest