Hirdetés
- Doky586: Torrent beállítás kezdőknek
- SirRasor: Látásjavítás alapfokon
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #23848 üzenetére
Közben mindent sikerült megoldanom, így megy a diskless redszerem. Viszont nincsenek userek, így csak guest session-t tudok létrehozni. Így megint bebootoltam egy live Ubuntut, sshfs-sel felcsatoltam a chrootot és kiadtam a useradd -d /home/pisti/ -m pisti parancsot, de erre azt dobta, hogy lockolva van a /etc/groups, próbáljam meg később. Nos, valóban volt egy /etc/groups.lock fájl, így azt letöröltem, illetve ellenőriztem, hogy van-e shadow.lock, password.lock stb... Ha volt, akkor töröltem, majd megint megpróbáltam kiadni a parancsot, de másodszorra is ezt dobta, és létrehozta a groups.lock-ot... :/
Tehát arra tudok tippelni, hogy az kavar be neki, hogy ez egy sshfs csatolásos chroot és nem "fizikailag" a gépbe van.
Szerintetek, ha a Live ubuntuban létrehozom a pisti user-t, illetve adok neki jelszót és átmásolom a diskless ubuntu chrootjába az így keletkezett shadow-t és password-öt, akkor működőképes lesz?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- AMD AM4-es HP OMEN 25L GT12 alaplapok - B550 chipset
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest