- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #23444 üzenetére
Húú! Ezzel a debootstrappel csak a szívás van. Leszedtem egy viszonylag friss verziót, ki is csomagoltam és látom, hogy nem configure-s a telepítés, hanen egyből make-kel kell feltenni... Ezzel csak annyi a bibi, hogy a nasomon a gyökérben lévő rendszermappák (konkrétabban semmi) sem írható és nem is lehet azzá tenni. Nem is lenne értelme, mert csak egy ramdisk, ami rebootkor visszaáll. A rendes írható linux az a /ffp könyvtárban van. Ezt a configure segítségével könnyű kiküszöbölni a --prefix=/ffp kapcsolóval. És akkor úgy buildeli le a cuccot, hogy minden oks.
Tudom, a make esetében is lehet ilyesmit csinálni, mégpedig a DESTDIR=/ffp hozzáadásával. Szépen fel is megy a cucc, de sajnos a fájljait a /usr/share/debootstrap mappába akarja írni. Nem is találom, hol van ez a könyvtár deklarálva benne. Végső kétségbeesésemben eresztettem rá egy sed-et, de az meg vmit tönkrevágott...
Van valami más lehetőség az ubuntu chroot megkaparintásához?
Vagy Ti hogy csinálnátok ubuntut diskless/thinpc módban?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Subaru topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen routert?
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Új Samsung 15 GalaxyBook 3 FHD IPS i5-1335U 4.6Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Emlékezetes gamer élmény, amit megvásárolhatsz VAGY akár ki is bérelhetsz! Akár rèszletre is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest