- stefi68: AnySoft Keyboard (magyarul)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Őskoczka
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mandrake833
csendes tag
Sziasztok! Kicsit off a téma de azért idevág. Napokban programozó ismerőseimmel találkoztam akik Pesten dolgoznak. Beszélgettünk a szakmáról majd elmeséltem nekik, hogy kb fél éve Linux-al (Debian) foglalkozom, ill. tanulgatom ill. már egy szervert is összeeszkábáltam a munkahelyemen. (Nem vagyok rendszergazda más feladatkörben dolgozom ott, csak hobbiszinten raktam össze a szervert.) A programozó ismerőseim meglehetősen furcsán néztek rám nem értették igazából miért foglalkozom linux-al. Állításuk szerint Pesten a nagy cégek egyáltalán nem használnak már linuxot inkább megveszik a Win 2003 szervert. Azt mondják, hogy az ASP és a .Net keretrendszer az elterjedt, a php már idejét múlt, az apache-ot pedig Win 2003 szervereken futtatják. A linuxot ''bohóckodásnak nevezték'' ami csak azért lepett meg, mert nem kontárok, hanem jó szakembereknek számítanak ismerem a munkáikat, stb.
Igazából kicsit elkeseredetten írok ide. Nem azért írok, hogy vígasztaljatok és győzzetek meg arról, hogy nincs igazuk, ugyanis én megtaláltam a linux szépségeit, sőt a munkahelyi szerverem azóta is működik (adatmentés, net megosztás, fax, stb) és semmi pénzért nem cserélném le windows-ra. Nincs ellenemre a windows különben itthon XP-t használok.
Igazából azért írtam mert érdekelne az, hogy ti akik látogatjátok a fórumot használjátok e igazából munka során a linuxot, ill szerintetek sincs jövője? Jó lenne azért egy-két érvet hallani amellett, hogy a későbbiekben esetleg el tudok majd helyezkedni a tudásommal ill. hallani azt, hogy azért használják még egy-két helyen. Én nem adtam fel mindenesetre a továbbiakban is szeretném tanulni az iskolában ill. itthon is...
Köszönöm a válaszokat előre is, kíváncsi vagyok...
U.I.: Az ismerőseimet nem kell fikázni, higgyétek el nem gonoszságból mondták amit mondtak, hanem tapasztalatból és a környezetükben lévő emberek elbeszéléseiből.
Bár igaz a linuxhoz qrvára nem értenek.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Energiaital topic
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- stefi68: AnySoft Keyboard (magyarul)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kedvenc zene a mai napra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest