Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mandrake833

csendes tag

Sziasztok! Kicsit off a téma de azért idevág. Napokban programozó ismerőseimmel találkoztam akik Pesten dolgoznak. Beszélgettünk a szakmáról majd elmeséltem nekik, hogy kb fél éve Linux-al (Debian) foglalkozom, ill. tanulgatom ill. már egy szervert is összeeszkábáltam a munkahelyemen. (Nem vagyok rendszergazda más feladatkörben dolgozom ott, csak hobbiszinten raktam össze a szervert.) A programozó ismerőseim meglehetősen furcsán néztek rám nem értették igazából miért foglalkozom linux-al. Állításuk szerint Pesten a nagy cégek egyáltalán nem használnak már linuxot inkább megveszik a Win 2003 szervert. Azt mondják, hogy az ASP és a .Net keretrendszer az elterjedt, a php már idejét múlt, az apache-ot pedig Win 2003 szervereken futtatják. A linuxot ''bohóckodásnak nevezték'' ami csak azért lepett meg, mert nem kontárok, hanem jó szakembereknek számítanak ismerem a munkáikat, stb.

Igazából kicsit elkeseredetten írok ide. Nem azért írok, hogy vígasztaljatok és győzzetek meg arról, hogy nincs igazuk, ugyanis én megtaláltam a linux szépségeit, sőt a munkahelyi szerverem azóta is működik (adatmentés, net megosztás, fax, stb) és semmi pénzért nem cserélném le windows-ra. Nincs ellenemre a windows különben itthon XP-t használok.

Igazából azért írtam mert érdekelne az, hogy ti akik látogatjátok a fórumot használjátok e igazából munka során a linuxot, ill szerintetek sincs jövője? Jó lenne azért egy-két érvet hallani amellett, hogy a későbbiekben esetleg el tudok majd helyezkedni a tudásommal ill. hallani azt, hogy azért használják még egy-két helyen. Én nem adtam fel mindenesetre a továbbiakban is szeretném tanulni az iskolában ill. itthon is...

Köszönöm a válaszokat előre is, kíváncsi vagyok...

U.I.: Az ismerőseimet nem kell fikázni, higgyétek el nem gonoszságból mondták amit mondtak, hanem tapasztalatból és a környezetükben lévő emberek elbeszéléseiből.
    Bár igaz a linuxhoz qrvára nem értenek.

Új hozzászólás Aktív témák