Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
[CS]Blade2 #79139 üzenetére
Elgondolkoztam, egyes országok, ill az EU miért is rendelt sokkal több oltóanyagot, mint amekkora a lakosságuk... Miért rendel a 37milliós Kanada közel 400millió adagot?!? Ennyivel is később lesz magánúton elérhető
-
válasz
lacafaca #79195 üzenetére
hát, a városi ember a forró fürdő - hideg zuhany helyett hűtőfürdőt csinál a lázra, mert úgy kalkulál, hogy a saját 80 kilós tömegét némi zuhany nem fogja lehűteni. de ez valszeg csak azért van, mert már eltávolodott a természettől.
egyébként tényleg tök egyedi, hogy kinek milyen láz sok/fárasztó már, mikor száll el a gyomra stb.
fú, ez a fóliasátor azért pedáns!
-
-
-
Ringman
nagyúr
válasz
Hieronymus #79184 üzenetére
Az orosz vakcina EU engedélyeztetési eljárása elindult
nem így van: [link]
Az Európai Gyógyszerügynökség, az EMA egyelőre nem foglalkozik a Szputnyik V oltóanyag engedélyezésével – árulta el a 444 megkeresésére a szervezet. Az EMA azonban hozzátette, két héttel ezelőtt már tárgyaltak a moszkvai Gamaleja Intézet munkatársaival, akik tanácsot kértek tőlük, hogy pontosan milyen dokumentációra van szükségük az engedélyeztetéshez, mit vizsgálnak, mi alapján adják ki az engedélyt.
Az engedélyeztetéshez szükséges dokumentumokat azóta sem adták be az oroszok. A két héttel ezelőtti tárgyalások pontos tartalma nem nyilvános, így azt nem lehet tudni, hogy miben maradtak a felek – írja a lap. -
válasz
Ringman #79093 üzenetére
"...csak kulturált országokban nem a külügyminiszter engedélyez vakcinát vizsgálat nélkül."
EU-n belül nem kell minden országnak, minden gyógyszert és vakcinát engedélyeztetni. Elegendő egyetlen országban lefolytatni az eljárást,
Azt gondolom, hogy az angol vakcinák esetében elfogadható, ha minden további nélkül elfogadjuk az angol protokollt. Kettő hónappal ezelőtt ez tejesen természetes lett volna. De lehet rajta lovagolni, csak nem sok értelme van.Az orosz vakcina EU engedélyeztetési eljárása elindult. A kínairól nem tudok információt.
(#79121) viharhozo:
"Vmiert epp a lenyeget nem erted/akarod erteni. Az rendben van, h nem lehet valasztani, de minek rendel oda teged vki teljesen feleslegesen? Azzal a feltetelezessel lehet elni, h aki ker oltast, annak jo a Pfizert, arrol felesleges ertesitest kuldeni. De kinek jo az, h odamegyek, majd nem kerem az oltast? Ettol ugyanugy ki kell majd dobni az oltoanyagot, ha epp ez az eset lenne fennforgasilag.Ha nem kéred az oltást miért mész oda?
Normáliséknál gondolnak az olyan idiótákra, akik az utolsó pillanatban elállnak az oltástól vagy pozitív gyorstesztet produkálnak az oltás előtt. Néhány százaléknyi tartalék oltásra várót lehet odarendelni. Akik akarják az oltást és hajlandóak várakozni, hogy "idő előtt" juthassanak hozzá."Nyilvan az a vezerelv, h ha mar ott vagy, akkor van vmennyi eselye, h beadatod magadnak azt, amit egyebkent nem szeretnel."
Az EU szinten engedélyezett oltóanyagokkal is van gondod?
Ha nagy az igény, megszervezem a luxus oltást. Azzal amivel akarjátok és nagyjából akkor amikor akarjátok.
Nem lesz olcsó, de az egészség minden pénzt megér. Szép pénzt lehet érte kérni.
Te leszel a jelentkezők listáján az első?(#79141) Parci: "egyáltalán nem törvényszerű, hogy mindenki elkapja lappangási időben"
Nem törvényszerű. A genetikai kompatibilitás mellett az immunrendszer állapota és a lehetséges betegségek is számítanak.
Az első német igazolt beteg, kevesebb mint félóra beszélgetés után fertőzötté vált. Több napot töltött el otthon részben betegként és nem fertőzte meg a várandós feleségét sem a gyerekét. -
Ezekiell
veterán
válasz
daneel_hu #79179 üzenetére
De az a jelző volt a teljes kommented lényege, arra utaltál vele, hogy ezeket a cikkeket valakik valamilyen agenda mentén íratják, ami azért elég egy fontos állítás...
Mindegy, elengedem.
A kormány ténykedését politikától elválasztani meg nem lehet, mert csak és kizárólag politikai érdekek mentén cselekszenek. Ez általában is igaz kormányokra, de erre az Orbán-kormányra különösen igaz. Amikor politikai kinevezett hagy jóvá vakcinákat felhasználásra (külügyminiszter) és nem szakmai hatóságok, akkor ott azért van gond. Nem kicsi...
-
daneel_hu
addikt
válasz
Ezekiell #79172 üzenetére
A "tollbamondott" az itt csak egy jelző.
Arra próbáltam utalni, hogy páran olyan véleményeket hangoztatnak itt (főleg olyanokat ahol politikai szál is adott) amely egyértelműen telex és 24.hu (444.hu) cikkek olvasgatása után alakulnak ki.
Ezzel nincs amúgy baj, mindenki ilyen valamennyire.Egyébként ha nem lennének linkek, csak "saját" véleményként lennének előadva akkor is kitalálnám hol olvasták.
-
[CS]Blade2
addikt
Izrael annyira felfoghatatlanul gyorsan halad az oltási kampánnyal, hogy márciusban már túl sok vakcinájuk lesz. Netanjahu szerint tízszer olyan gyorsan oltanak, mint az Egyesült Államok, és egyetlen ország sem volt képes arra, amire ők.
A Pfizer minden vasárnap több százezres nagyságrendben szállítja a vakcinát Izraelnek, de márciusban a szerződések szerint több millió dózis érkezik majd a Moderna és az AstraZeneca oltóanyagából is az országba. Mindez azt jelenti, hogy több vakcinájuk lesz bő egy hónap múlva, mint ahány beoltandó állampolgár van.Netanjahu szerint minden évben meg kell ismételni a lakosság oltását. A tudósok között nincs egységes álláspont, de a Pfizer oltóanyaga 6-9 hónapig biztosan megvéd a fertőzéstől. Ha ez így van, akkor azok az egészségügyi dolgozók, akiket januárban oltottak be, az év utolsó negyedére elveszíthetik a védettségüket, tehát újra kellene oltani őket. Az pedig újabb logisztikai problémát vethet fel, ha valaki még sorra sem került, de másokat már újra kell oltani. Igaz, a gyártók ennél hosszabb védettséget ígérnek, de erre egyelőre nincs tapasztalt a vakcinák frissessége okán.
Ők kivételes helyzetben vannak. Világszinten nem, hogy a 9 hónapos ismétlő, hanem 1évre előreláthatólag kb. 1,5-2 év múlva fogja megkapni az utolsó dzsunka afrikai isten háta mögötti ország 19 éves lakosa az elsőt.
Ha nem lesz elég 1,5-2 évente ismételni, akkor égető szükség lesz nekünk pl. a saját magyar vakcinára, és olyan gyártás kapacitásra, hogy ne függjünk másoktól. -
válasz
[CS]Blade2 #79167 üzenetére
Szerintem ezt nem jó helyre címezted.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
[CS]Blade2 #78641 üzenetére
Valaki kérdezte.
403.610 adag volt ekkor:
137.052 adag ment el a 68.526 embernek fejenként 2 adaggal,
és 174.510 adag azokra, akik még csak 1 adagot kaptak.
-----------
Összesen 311.562 adag, és 243.036 embert érintett.
92.048 adag vakcina volt félrerakva szárazjégbe a 2. dózisokra.Izraelé is így van valszeg, de pl. UK 1 adagot ad egy embernek, így ahány adagot beadtak, náluk annyi ember kapott 1-1-et.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Ezekiell #79168 üzenetére
Minek?
Vannak itt olyan vélemények amelyek egyértelműen 444.hu és telex olvasása után alakultak ki. Nem hinném, hogy ezt nagyon magyarázni kell, ugyanazokat a mantrákat ismételik itt is mint másutt.Félreértés ne essék, ezt nem Orbánék védelmében teszem mert valóban megérik már a pénzüket. Sőt nagyon menniük kéne...
De a jelenlegi ellenzék ugyanúgy, azokra a faszokra egy liba őrzését sem bíznám rá.Érted...
DEMOKRATIKUS () ELLENZÉKI SZÖVETSÉG. egyszerűen DESZ.
Ezek úgy mint: Gyurcsányék, Klárifári ugye, az agyhalott momentumosok és a magukból kifordult Jobbik.
Ez lenne az a csapat akikre rá kéne bízni az országot Orbánék után?Ettől még valóban szar az origo és a többi kormánypropaganda lap is...
Linkeljek neked XI. kerületi hivatalos KÖZÉLETI HETILAPOT ahol László Imréék regnálnak éppen?
Szerintem nem akarod. -
[CS]Blade2
addikt
Ilyen idegállapotba hamarabb meghalsz a politizálásba és az elégedetlenkedésbe, mint a vírus balhéba. Van ilyen ismerősöm, aki napi szinten politizál, csak ő kormánypárti, de direkt a másik oldali ellentétes híreket közlő tv-t nézi, és felba...a magát rajta, de másnap újra beül elé.
Én feltenném magamnak a kérdést, hogy jó-e ez nekem, élvezem, szórakoztat, nem-e árt az egészségemnek, de nyilván a te dolgod.
Neki néha rendesen bevörösödik az arca, ha olyat hall, szóval fizikailag látható a dolog. -
lacos001
senior tag
válasz
lacos001 #78651 üzenetére
Azért válaszolok erre hszmre, mert most beszéltem a Svájcban élő ismerősömmel nem magyar....igazi svájci és ő tegnap kapta meg a Pfizert a háziorvosa által.
Ugyanaz a "baja" van mint nekem.
Miért kell másfajta módon oltogatni az embereket.
A virus másképpen működik Svájcban, mint itt Németországban?...
Itt kivettek a rizikósok közül, ott nem tették meg? WTF?
Milyen érdekes dolgok ezek... -
válasz
#20749568 #79156 üzenetére
Nyilván szükséges a kritika, de érdekes, hogy amikor érdemi döntéseket hoznak, Viktor valahogy mindig sunnyog. Ha ennyire tudja az igazat, akkor miért nem rugdosta az uniós beszerzésért felelős szerveket/embereket, miért nem vétózott, vagy tudomisén. Ja, persze, akkor nem lehetne ujjal mutogatni.
-
Ringman
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #79157 üzenetére
lászló imre egyébként jogosult volt rá, vagy nem? [link]
a győri polgárjenő az biztosan, ő gyakorló orvos.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Ringman #79152 üzenetére
Eddig két polgármesterről derült ki, + az egyik feleségéről, és a beadó doki feleségéről:
László Imre (Újbuda)
Hiesz György (Gyöngyös)
Hiesz György felesége
Lénártné Benei Anikó (a doki felesége)Nem maradhat olyan sok. Akit ma behívnak, mert regisztrált, jelezte, hogy kér, jelezték neki, hogy mehet, az ma extrém valószínű, hogy el is megy, el is jut oda, és felveszi a saját oltását.
Néhány tartalékossal elég dolgozni oltópontonként a 6 és 10 adagos üvegcsék miatt.
A fenti brokkolik azt hitték, hogy a tartalékosra nem vonatkozik a sorban állás. -
Stanlee
őstag
válasz
Drizzt #79146 üzenetére
A superspreaderek utan tenyleg lehetne menni, nekem nem ez a munkam, de azert csak vannak a jarvannyal foglalkozo szakemberek akiknek van valami elkepzelese, hogy ki a jo superspreader. Furcsa, hogy egy ev utan meg nagyon nem lehet tudni, hogy kibol lesz superspreader, vagy ha van, akkor nem foglalkoznak veluk.
-
Ringman
nagyúr
válasz
#20749568 #79149 üzenetére
kapcsolódó:
Blame von der Leyen
Responsibility for Europe’s vaccine debacle lies with the European Commission president.
---
működő vakcina = európai gyógyszerügynökség jóváhagyta, nem csak gyárlátogatás kell hozzá. -
Kékes525
félisten
válasz
DarkByte #79143 üzenetére
"Egyébként már most hallani ilyen "dugi" oltásokról hogy mennek, pont Magyarországon ne oldanák ezt meg okosban? "
A pfizert elég nehéz dugi oltásként beadni, mert annak tárolására nagyon szigorú követelmények vannak. Ha mégis megpróbálnák, akkor rendkívül drága lehet és kétséges a hatékonysága.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
DarkByte #79143 üzenetére
Relatíve pontosan meg tudom neked mondani, hogy hányan vannak, akik idősebbek nálad:
35 évnél idősebbek száma: (2020-as KSH adat)
Összesen: 6 068 559 fő
A népesség %-ában: 62,12%A 6 millióból azért nagyon sokan nem fognak kérni egyáltalán oltást, ez látszik abból is, hogy eddig 2 millióan jelentkeztek. Szerintem számolhatsz az egyébkénti céllal, hogy 70% igen és 30% nem.
Én kritikus infrastruktúrában dolgozok, így én szerintem előrébb vagyok 31 évesen.
2 932 894 fő lehet maximum előttem. [a link-ed alapján] Ebből szerintem 2 053 025 körül fogják kérni az oltást, és már 200.000-300.000-en megkapták, szóval olyan 1.750.000-1.850.000-en vannak csak előttem a sorban.Ez a 6. hét, hogy oltanak, csak EU vakcinával eddig: 357.000 adagot adtak be ez alatt. Sok vakcina ráktáron van a 2. dózisra.
Szóval azért gyorsabb lesz az. Heti 40.000-50.000 embernek elég anyag csorog.
Számolhatsz havi 200.000-el. -
Szokásos orbánista origo-s szemét: Brüsszel már szinte könyörög az orosz vakcináért
-
DarkByte
addikt
válasz
[CS]Blade2 #79139 üzenetére
Alapból nem gondolom hogy idén bármi esélyem lesz felvenni. Hacsak nem majd a munkahely pattog és soron kívül szerez valahogy munkadokihoz (doubt).
A 35 évemmel ha jól számoltam úgy laza 4,5 millió ember lesz előttem a sorban prioritási sorrendben. (és ha még mellé teszem hogy nem is regisztráltam..
) Havi 20 ezerrel emberrel úgy 18 év múlva jöjjünk vissza ide beszélgetni hogy sikerült.
Egyébként már most hallani ilyen "dugi" oltásokról hogy mennek, pont Magyarországon ne oldanák ezt meg okosban? Mint ahogy szeretett vezéreink is megkapták már, arról sincs kétségem.
-
Stanlee
őstag
válasz
Rage47 #79126 üzenetére
Ringman is irta, hogy a legtobb fertozesert a superspreader-ek felelosek. Nem is nagyon kerdeses, mert 1 alatt R-t ugy lehet hozni, hogy a tobbseg nem adja tovabb, de van par aki meg iszonyat sokat fertoz.
Nekem is van az ismeretsegi korunkben olyan haztartas, ahol munkahelyen kapta el a tag a virust, aztan otthon 60 m2-en osztozot 2 masik felnottel (feleseg, egyik szulo) es a masik ketto megse kapta el. Unokatestverem fia is munka kozben kapta el, a baratnojet meg nem tudta megfertozni. Nem ertem en ezt...
-
ezt nem tudhatod, egyáltalán nem törvényszerű, hogy mindenki elkapja lappangási időben (vagy egyáltalán). és nem normalitás kérdése ez
, hanem a védekezési preferenciátoké. valid álláspont az is, hogy nincs védekezés otthon akkor sem, amikor valakinek tünetei lesznek, de akkor ne rettegjen magában a user, hogy jól próbára teszi a gyereket vagy az asszonyt.
-
Stanlee
őstag
válasz
Kékes525 #79119 üzenetére
Arra gondoltam, hogy amikor elkezdtek oltani a Pfizer/Biontech oltoanyagaval, minden oltas utani rosszulletrol beszamoltak a nagy hircsatornak es sokan attol tartottak, hogy hetfeju sarkannya valnak. Ez a szintu hirterjesztes az orosz vakcinaval kapcsolatosan a szerbektol nem jon, pedig biztos van par kulfoldi ujsagiro, aki orulne egy ilyen jo temanak.
Januar eleje ota oltanak gozerovel, europai szinten csak UK elozi meg oket. Ha a nyugat lejarato kampanyt akarna az orosz vakcinarol kezdeni, akkor a szerb tapasztalatok lennenek a legjobbak.
Nem azt mondtam, hogy hatasos a szputnyik, hanem azt, hogy az mRNA oltasokat korullengo kezdeti oltaspanik nem jarja be a nyugati sajtot. 2 hete meg kirohogtek a nemet politikusok azt, aki a szputnyikrol mert szolni, mint lehetseges oltoanyagrol, most meg azon elmelkednek mar, hogyan lehetne a volt keleti blokkban gyartani, mert nincs eleg nyugati oltoanyag.
A lancet-es cikkre is valoszinuleg tomegek cuppantak ra, hogy szetszedjek az eredmenyeket, de eddig meg nincs semmi hir, ami arrol szolna, hogy egy osszetakolt hazugsag lenne az eredmenyekrol a publikacio.
Felreertesek elkerulese vegett: nem vagyok hive annak, hogy a Szijjarto izombol engedelyezi, de azert rogton leirni sem szabad azt az oltoanyagot, szereny szubjektiv velemenyem szerint.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
DarkByte #79135 üzenetére
Szerintem valamikor 2022 közepe vagy 2023, 2024 körül lesz csak magánorvosnál és gyógyszertárakban. Az idei év 200 országban biztos, hogy elviszi azt a pár milliárd adagot, amit le tudnak gyártani 1 év alatt a gyártók. Utána sok fog függeni azon, hogy milyen gyakran kellene ismétlőt adni, meg nem-e kell újrakezdeni az egészet egy-egy mutáns miatt.
Egyébként teljesen tudja az állami amit akarsz, kivéve, hogy "olyat és akkora", mert azt még az isten sem tudja neked megadni. Magánban sem lesz olyanból amiből nincs. 2 milliárdért sem /adag. -
fatal`
titán
válasz
Hieronymus #79089 üzenetére
Itt valami félreértés van. Nem választásról beszéltem, hanem arról, hogy ne kelljen elcaplatni az oltópontra, hogy kiderüljön, hogy kínai, amit nem kérek.
"Eddig sem volt lehetőség választani a gyártók között, nincs ebben újdonság."
Eddig nem volt divat, hogy majd a külügyminiszter eldönti melyik oltóanyagot engedélyezik. -
Ringman
nagyúr
válasz
Soulfly842 #79134 üzenetére
ezt árnyalja, hogy már akkor is azt mondta, amikor kiderült, hogy egy csomó vizsgálatot el sem végeztek.
2018-ban nevezték ki, szóval megbízható káder lehet.
-
DarkByte
addikt
Nálam ez az egész oltás téma kezd olyan irányba fordulni, hogy alig várom hogy megjelenjenek a magán oltópontok ahol ugyan fizetni kell érte, de olyat és akkorra hoznak nekem amilyet szeretnék. Ezt az egész állami hóbelevancot meg szeretném kikerülni a fenébe. Egyre jobban remélem hogy lesz ilyen, mert folyamatosan csesződöm felfelé ezen ami nap mint nap szembe jön a témában.
-
Soulfly842
addikt
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Sir Pocok #79125 üzenetére
" nem nagyon kimutatható ennek a valós kockázata. "
Ő csak annyit mondott, hogy ezt nem tudhatjuk.
Pillanatnyilag nem telt el annyi idő a kínai vakcina beoltásaitól, hogy kimondhassuk, hogy elhanyagolható a veszély.Másrészt az orosz és a kínai vakcina megbízhatóságáról, semmit sem tudunk, hisz nem telt el annyi idő, hogy lássuk, hogy hat e, vagy sem. Arra gondolok, hogy nem biztos, hogy a szállítmányok azonosak e.
-
Ringman
nagyúr
válasz
Rage47 #79126 üzenetére
volt indiában egy covid-study, az lett az eredmény, hogy a fertőzések nagy részéért a superspeaderek felelősek, csomóan senkinek sem(!) adták át a fertőzést:
[link]The attack rate — or the risk of transmission from a primary case to someone else — was 80% for passengers sitting next to an infected person on a bus or train for more than 6 hours without a mask. By comparison, there was only a 9% chance of an infected person giving the virus to another member of their household. The chances of a person passing on the virus in a hospital or clinic was 1.2% and the attack rate was just 2.6% for interactions in the general community.
In fact most people — 71%, according to this study — appear to have never passed the virus on to anyone. Given that the outbreak continues to grow, this means there are a small minority of patients responsible for the vast majority of spread.
"We've never had a good handle on [superspreaders], and certainly no large-scale study," he says. "Here in this study, we found that 8% of the people who were infected were responsible for 60% of the infections that grew out of these primary cases." -
lacos001
senior tag
Waooo...Vélemény?
Keserves hónapok várnak MerkelreNagyon off, de van köze ehhez a korona balhéhoz...és a jövőben más országokhoz is...
-
-
viharhozo
addikt
válasz
Hieronymus #79089 üzenetére
Vmiert epp a lenyeget nem erted/akarod erteni. Az rendben van, h nem lehet valasztani, de minek rendel oda teged vki teljesen feleslegesen? Azzal a feltetelezessel lehet elni, h aki ker oltast, annak jo a Pfizert, arrol felesleges ertesitest kuldeni. De kinek jo az, h odamegyek, majd nem kerem az oltast? Ettol ugyanugy ki kell majd dobni az oltoanyagot, ha epp ez az eset lenne fennforgasilag. Ez semmilyen logisztikaban nem segit.
Nyilvan az a vezerelv, h ha mar ott vagy, akkor van vmennyi eselye, h beadatod magadnak azt, amit egyebkent nem szeretnel. A kormanyzat viselkedeset szakszoval un. gecisegnek nevezzuk.
-
[CS]Blade2
addikt
Nekem a családomban, rokonságban, munkahelyen és a Község-ben, akiről tudunk, továbbra is:
1 halott, 6 fertőzött (ebből 1 volt súlyos, 6 gyógyult). Long covid-ra utaló panaszos: 0.
Karácsony után a két ünnep között jött vissza karanténból két kolléga akiknek a 2 gyerek volt pozitív, azóta kb. 40 napja nincs a környezetemben covid eset. -
Kékes525
félisten
válasz
Stanlee #79105 üzenetére
"Amugy ha az orosz rossz lenne, akkor a szerbektol mar a nyugati sajtoban ezerrel omlene a negativ hirek tomkelege, "
Ezt miből gondolod? Lehet, hogy nincs mellékhatása, de fő hatása van? Amúgy a kínainál még nem telt el annyi idő, hogy az esetleges autoimmun mellékhatásokat pontosan lássuk. A főhatás ismeretéhez sem telt el annyi idő, hogy azt pontosan lássuk.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Stanlee #79105 üzenetére
"Amugy ha az orosz rossz lenne, akkor a szerbektol mar a nyugati sajtoban ezerrel omlene a negativ hirek tomkelege, de igazan utos cikkek meg nem jottek ki, hogy az orosz oltas a szerbeknel nem megfeleloen mukodne."
Ennyi ido alatt az nem derul ki. Max., ha szandekosan elkezdenek megfertozni a beoltottakat, de ilyen meg nincsen(Jelenleg. Sajnos. Pedig elegge sok onkent jelentkezo is lett volna hozza.). Mas esetben viszont meg kell varni mig elegendoen sokan ki lesznek teve az oltottak kozul termeszetes uton a fertozes lehetosegenek. Ez nem hetek, hanem hosszu honapok kerdese. Ezert tartanak a phase 3 tesztek is sokaig. Ok, az, hogy sokkal tobb a "tesztalany", igy az eredmeny is valamivel hamarabb kiderul.
-
Stanlee
őstag
Az AstraZenecaban az zavar, hogy nem magyaraztak el, hogy miert volt a nagyobb vedelem a fel adag + 1 egesz adag csoportban. Tudom, hogy nem kellene rajta lovagolni, es biztosan van valahol az internet melyen erre is magyarazat.
A Jenssen anyagat is varom, hogy engedelyezzek. Csak jo lenne mar, ha nem csak engedelyeznek az oltoanyagokat, hanem lenne belole, amivel oltanak itt nalunk, Europaban.
-
Ringman
nagyúr
válasz
Stanlee #79105 üzenetére
ha megkapja az engedélyt, akkor előreláthatólag j&j-vel áprilistól lehet majd oltani.
--
mexikóban is engedélyezték a szputnyikot. -
válasz
Stanlee #79105 üzenetére
érdekes volt a tegnapi kovidők beszélgetés a 4 virológussal, ez is téma volt. az ott elhangzottak alapján én az astrazenecát mégis picit az orosz elé tenném, jobb a csimpánz adenovírus -- európában elég magas az immunitás a különböző adenovírusokra, és ugyan az orosz kétfélét használ, de két humánt. valami azt súgja, hogy a gyerekek miatt az elmúlt 7 évben bekönyveltünk párat.........
a kínairól is sokat beszéltek, nem olyan kockázatos az.
viszont mindenhol kérdés a gyártás minősége, amit ellenőrizni kell
-
Stanlee
őstag
válasz
Drizzt #79091 üzenetére
Az AstraZeneca sem tul hatasos aztan megis jon belole es lesznek akiket beoltanak vele. Habar szerintem most meg felesleges azon gondolkozni, hogy melyikkel oltatnad magad, mivel az ide irok tobbsege a fiatalabb generacio es nem egeszsegugyben dolgozik, igy meg par honapig fel se merul a kerdes, hogy oltsanak, az meg hogy mivel, mar igazan futursztikus dolog.
Az is igaz, hogy ha kozeli idos hozzatartozot oltanak, en is jobban orulnek annak, ha a Biontech, Moderna kozul valamelyiket kapna meg.
Az orosz az en szubjektiv velemenyem szerint picivel jobb, mint az AstraZeneca (ugyanaz a technologia, de az oroszt a ketfele adenovirus miatt valamiert jobbnak tartom). A Szputnyik V-ot elszart phase3-ja es orosz szarmazasa miatt sokan utaljak, de az AstraZeneca sem volt teljesen hibamentes a phase3-ban modszertan szerint.
Amugy ha az orosz rossz lenne, akkor a szerbektol mar a nyugati sajtoban ezerrel omlene a negativ hirek tomkelege, de igazan utos cikkek meg nem jottek ki, hogy az orosz oltas a szerbeknel nem megfeleloen mukodne.
Jelen allas szerint kinain kivul en oltatnam magam mindegyikkel, kovetkezo sorrendben
1. Pfizer - Moderna
2. Szputnyik V
4. AstraZeneca
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest